Ammattilaisvapaaottelija Makwan Amirkhani on Vuoden Turkulainen 2015

3506

Turkulaiset ovat valinneet Vuoden Turkulaiseksi 2015 ammattilaisvapaaottelija Makwan Amirkhanin. Kilpailussa annettiin reilut 5200 ääntä, Amirkhani keräsi äänistä reilun kolmasosan, yli 1900 ääntä. Valinta julkistettiin Turun kaupungintalolla tänään. Amirkhanin kruunasi voittajaksi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Makwan Amirkhani (s. 1988) on yksi Suomen tunnetuimmista ammattilaisvapaaottelijoista. Hän on harrastanut erilaisia kamppailulajeja koko ikänsä. Amirkhani on viimeisin suomalaisottelija, joka on saanut sopimuksen Ultimate Fighting Championship -organisaatioon. Hänen painoluokkansa on höyhensarja (68,5 kg).

Amirkhani on tunnettu myös räväkkänä sosiaalisen median keskustelijana. Hän on ottanut vahvasti kantaa Eurooppaa ja koko Suomea koskevaan turvapaikanhakijatilanteeseen olemalla rasismia vastaan ja myös ojentanut maahan tulleita nuoria miehiä käyttäytymään kunnolla.

Amirkhani palkittiin helmikuun alussa Vuoden 2016 Someteko -palkinnolla hänen kyvystään vaikuttaa myönteisesti ihmisten asenteisiin sosiaalisessa mediassa.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellille Amirkhanin voitto on myös tärkeä signaali turkulaisten suvaitsevaisuudesta.

– Minulle kaupunginjohtajana on hyvin tärkeää se, että turkulaiset valitsivat vuoden turkulaiseksi maahanmuuttajan. Se on hienosti tehty ja kertoo siitä, että tässä kaupungissa ihmistä arvotetaan tekojensa ja persoonansa, ei alkuperänsä, ihonvärinsä tai uskontonsa mukaan, Aleksi Randell sanoo.

Toiseksi Vuoden Turkulainen 2015 -äänestyksessä sijoittui turkulainen leipomo MBakery ja kolmanneksi Postikorttien Turku Facebook-sivuston perustajat Matti ja Taneli Kulo.

Yleisöltä tuli Vuoden Turkulainen -kilpailuun kaikkiaan lähes 60 ehdokasta. Kilpailun järjestäjien raati valitsi ehdokkaista kymmenen yleisöäänestykseen. Kilpailun raatiin kuuluivat kilpailun järjestäjätahojen edustajat, jotka ovat Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila, Turkulaisen päätoimittaja Teija Uitto, Radio Cityn aluetuottaja Marianne Holmström ja Yle Turun päällikkö Antti Korhonen.

KESKUSTELU

Asiasta uutisoi Turkulainen verkkosivuillaan (10.20.2016). Lähde