Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO

Teksti: Utti ”Hulkki” Hietala

Bodauksesta ja saliharjoittelusta kiinnostuneille on tarjolla aivan liikaa informaatiota. Ja tähän ei ole oikeastaan tarvittu edes nettiä, sillä jo joskus 1980-luvulla bodauslehtiä ilmestyi iso liuta. Mutta tietysti 2000-luvulla netti ja 2010-luvulla some ovat räjäyttäneet bodausinformaatiotulvan aivan totaalisesti käsiin.

Käytän tässä nyt termiä ”informaatio”, koska todellakaan kaikkea treenaamiseen ja ravintoon liittyvää misinformaatiota ja mutuilua ei voi edes läpällä luokitella arvokkaaksi tiedoksi. Ja tämä on osa ongelmaa: infoa on saatavilla enemmän kuin kukaan ehtii omaksumaan, mutta suurin osa siitä on oikeastaan melkoista bullshittiä. Hyvää tietoa on saatavilla, mutta sen löytäminen ja tunnistaminen on melkoinen haaste.

Alunperin tietoa haettiin lehdistä

Palataanpa viime vuosituhannelle, kun treenitietoutta yritettiin hakea pääasiassa Flexiä ynnä muita bodylehtiä lukemalla. Kuukausittain ilmestyvät jenkkilehdet olivat pahimmillaan yli 300-sivuisia tiiliskiviä, joissa toki itse artikkelit olivat lähinnä pakollista täytettä mainosten välissä. Ja näitä lehtiä ilmestyi niiden kulta-aikana 1990-luvulla melkoinen liuta: Flex, Muscle & Fitness, Musclemag, Ironman, Muscular Development, Muscle Media 2000 (oma suosikkini), sekä kotimaiset siihen päälle. Vuoden aikana päästiin siis jo tuhansiin sivuihin painettua sanaa bodailusta.

LUE KOKO JUTTU

 

- mainos -