Untitled Document GAZOZ.FI - 10% ALENNUS KAIKESTA KOODILLA PAKKOTOISTO

Se on mahtava tunne, kun löydät juuri itsellesi sopivan ja oikealla tavalla potkivan PWO:n. Lue vinkkimme, joiden avulla PWO:n valitseminen helpottuu!

Lyhenne PWO tulee sanasta ”Pre-Workout”. Tuotteista voidaan käyttää myös suomenkielistä termiä “tehonlisääjä”. Nämä ovat tuotteita, joita nautitaan ennen fyysistä suoritusta suorituskyvyn parantamiseksi.

Proteiinijauheeseen, gainereihin ja vitamiinilisiin verrattuna PWO on uusi ilmiö urheiluvalmisteiden markkinoilla. Pre-Workouteista on viime vuosien aikana kuitenkin tullut yksi suosituimmista tuotetyypeistä. Syy on selvä: hyvä PWO vaikuttaa välittömästi ja antaa sinulle energiaa, auttaa treenaamaan kovempaa ja suoriutumaan paremmin – oli kyseessä sitten raskas voimaharjoittelu, intervallit tai pitkät juoksumatkat.

VALITSE OIKEA TUOTE

Eri treenityylejä on yhtä monta kuin on treenaajiakin. Siksi on tärkeää, että löydät juuri yksilöllisiin tarpeisiisi sopivan tuotteen useiden Pre-Workoutien viidakosta. Yksinkertaistettuna PWO:lla on kolme eri perusominaisuutta – keskittymisen eli fokuksen lisääminen, pumpin vahvistaminen ja kestävyyden parantaminen.

Oikean PWO:n valitseminen lähtee liikkeelle siitä, että selvität, mikä tai mitkä näistä ominaisuuksista ovat sinulle tärkeitä. Jos tunnet itsesi usein väsyneeksi ja huomaat keskittymisesi herpaantuvan ennen treenaamista, fokusta lisääävä tuote sopii sinulle. Jos treeniesi tavoite on lihasmassan- ja voiman lisääminen, kannattaa sinun testata pumppia vahvistavaa tuotetta. Kestävyyttä parantava tuote taas on erinomainen sinulle, joka treenaat pitkään ja matalalla temmolla.

Useimpien markkinoilla olevien vaihtoehtojen kohdalla on pyritty tasapainottamaan näitä ominaisuuksia, jotta tuloksena olisi kokonaisvaltainen ja mahdollisimman tehokas tuote. Erityisominaisuuksien kannalta keskeisten ainesosien suhteelliset määrät voivat kuitenkin vaihdella eri tuotteiden välillä. Tämän vuoksi suosittelemme tarkastamaan tuotteiden ravintosisällön ennen PWO:n ostamista.

Alla olevassa taulukossa näet kaksi ratkaisevaa ainetta jokaisen osa-alueen kohdalla. Suluissa olevat määrät kertovat, kuinka paljon kyseistä ainetta tulisi olla tuotteessa vaikutuksen saamiseksi.

KUINKA PWO TOIMII?

Kaikkien markkinoilla olevien PWO-ainesosien biologisten toimintamekanismien selittäminen veisi valtavasti aikaa. Pyrimme nyt tiivistämään tärkeimmän sisällön ja keskittymään olennaisimpiin tekijöihin.

  • Kreatiini – Lisää kreatiinifosfaatin määrää lihaksissa. Kreatiinifosfaatti toimii nopeana energianlähteenä intensiivisessä harjoittelussa.
  • Kofeiini – Piristää ja parantaa keskittymiskykyä stimuloimalla keskushermostoa.
  • L-arginiini – Lisää typpioksidin määrää veressä. Typpioksidi kiihdyttää verenkiertoa työskenteleviin lihaksiin, joka tuntuu lihaksissa ”pumppina”.
  • Beeta-alaniini – Lisää karnosiinin määrää lihaksissa. Karnosiini puskuroi maitohappoja ja mahdollistaa sen, että voit treenata pidempään ennen lihasten pH-arvon laskua.
  • BCAA – Vähentää rauhoittavan välittäjäaineen serotoniinin tuotantoa alentamalla sen esiasteen L-tryptofaanin pitoisuutta veressä.

NÄIN KÄYTÄT PWO:TA

Kuten jo kerroimme, PWO on tuote, jota nautitaan ennen treenejä. Mutta kuinka paljon ennen? Aika voi vaihdella eri tuotteiden välillä, mutta useimmiten vain vähän. Tämän sijaan sinun on hyvä keskittyä siihen, kuinka voimakkaana haluat kokea itse vaikutuksen.

Yleisten suositusten mukaan PWO otetaan noin 30 minuuttia ennen fyysistä aktiviteettia. Näin kaikki aktiiviset ainesosat ehtivät imeytyä ja ne alkavat vaikuttaa juuri sopivasti astuessasi ulos pukuhuoneesta. Toisin sanoen olet täydessä iskussa ensimmäisestä toistosta, ensimmäisestä sarjasta ja ensimmäisestä liikkeestä lähtien. Jotkut haluavat vaikutuksen alkavan vasta treenin myöhemmässä vaiheessa, kun väsymys iskee ja voimat alkavat loppua. Tällöin PWO tulisi juoda lähempänä treenin aloittamista, esimerkiksi yhdessä BCAA:n kanssa – näin saavutat parhaan tuloksen.

Jotta PWO vaikuttaisi tehokkaasti jatkossakin, vältä sen ottamista jokaisen treenikerran yhteydessä tai liian pitkinä yhtäjaksoisina kausina. Elimistöllä on nimittäin tapana tottua tavallisimpiin aineisiin ja kasvattaa niiden sietokykyä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ajan kuluessa et tunne enää samanlaista vaikutusta kuin aloittaessasi käytön.

On myös olemassa syitä, joiden vuoksi PWO:n käyttöä on vältettävä. Tämä koskee henkilöitä, jotka ovat herkkiä tuotteen sisältämille ainesosille, alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria sekä raskaana olevia ja imettäviä naisia. PWO:n nauttimista tulee myös välttää ennen nukkumaanmenoa, sillä tuotteiden usein sisältämä kofeiini voi vaikeuttaa nukahtamista. Suunnitellun nukkumaanmenoajan ja PWO:n nauttimisen välillä tulisi olla vähintään viisi tuntia.

 

- mainos -