Untitled Document KOODILLA PAKKOTOISTO
GAZOZ.FI -10%
NIKOTIINIPUSSIT.COM - 5%
FITNESSTUKKU -15% USEISTA MERKEISTÄ | KOODI PAKKOTOISTO15

Lihasmassan rakentaminen on aikaa vievä projekti, joka vaatii ponnisteluja ja oikeanlaista tietoa. Team Fitnesstukun Niro de la Rua antaa oman reseptinsä kehonrakennukseen.

Kovaa työtä, sinnikkyyttä ja aikaa. Lihasmassan kasvattamiseen eivät kuulu helpot ratkaisut tai oikotiet. Kova treeni ja hyvin suunniteltu ravinnonsaanti on yhdistelmä, joka tuo vastinetta salilla kulutetuille tunneille.

– Harjoittelun pitää olla intensiivistä, Niro kertoo. Monet pitävät liikaakin huolta siitä, paljonko rautaa nousee eivätkä muista pitää yllä treenien intensiivisyyttä. On treenattava kovaa, mutta järkevästi.

Kehonrakentajan elämän ohessa Niro työskentelee naprapaattina, personal trainerina ja ravintoneuvojana. Vuosien varrella hän on oppinut, miten oleellisessa asemassa oikeanlainen tieto on hyvien treenitulosten saavuttamisessa.

– Lihasten ja niiden liikkeiden ymmärtäminen on tärkeää. Opettele, minkälaisissa kulmissa, liikeradoissa ja suunnissa eri lihasryhmät tekevät töitä.

LIHAKSET TEHDÄÄN KEITTIÖSSÄ

Maksimaalisen lihaskasvun yhtälössä on yhdellä puolella kova harjoittelu ja toisella ruoka. Kuntosalilla kulutetut tunnit käynnistävät rakennusprosessin, mutta rakennusaineet määräävät lopputuloksen; mitä syöt ennen harjoittelua ja harjoittelun jälkeen.

– Panosta aina siihen, että syöt hyviä raaka-aineita riittäviä määriä. Bulkkia tai ei, ruokavalion on koostuttava terveellisistä elintarvikkeista. Kiinnitä erityistä huomiota syömiseesi ennen ja jälkeen harjoittelun.

Treeniä edeltävä ja sen jälkeinen ravinnonsaanti voi monista tuntua hankalalta tavallisen ruoan avulla. Nirolla on tähän kuitenkin kätevä vinkki:

– Suosittelen yleensä Hydro Whey:tä ja EAA:ta treenien yhteydessä. Glutamiinia käytän päivittäin palautumiseen ja terveenä pysymiseen, hän kertoo.

SUVANTOVAIHEIDEN OHITSE

Pidempään treenanneiden keskuudessa tämä lienee tuttu tilanne: harjoittelusta syntyy jonkin aikaa tuloksia mukavan tasaiseen tahtiin – kunnes kehitys pysähtyy, vaikkei mitään olennaista muutosta ravinnossa ja harjoittelutottumuksissa ole tapahtunut.

– Kaikille voi tulla eteen suvantovaiheita. Sellaisen sattuessa omalle kohdalleni otan treenin kanssa vähän kevyemmin ja koetan rasittaa hermostoa mahdollisimman vähän viikon tai kaksi. Sen jälkeen selätän suvannon. Kokemus opettaa tunnistamaan, milloin oman kehon koneisto alkaa sakata ja on aika vetää kevyempi deload-viikko ennen kuin lopullinen raja tulee vastaan.

Edellinen artikkeli2017 Arnold Classic Ohio – 1. Päivän yhteenveto
Seuraava artikkeli2017 Arnold Classic Ohio – 2. Päivän yhteenveto