Videossa avaan hieman näkökulmiani kilpailemiseen ja siihen, miten liian vähillä treenivuosilla voi tehdä kisadieetillä enemmän hallaa nuorelle kropalle kuin ehkä osaa aavistaakaan.

Peräänkuulutan valmentajan vastuuta. Näissä asioissa on kysymys ihmisten terveydestä, nuorten naisten mielestä ja mahdollisten hormonaalisten ongelmien aiheuttamisessa ja haitan tekemisestä loppuelämäksi.

Et ehkä nuorena tyttönä ajattele tässä vaiheessa, että onko se lasten saanti niin tärkeää – mutta jos pilaat elimistösi nyt, on sitä turha itkeä 10 vuoden päästä kun vahinko on jo tapahtunut.

Jos sinulla on syvät itsetunto-ongelmat tai syömishäiriötausta, älä kilpaile. Nauti treenaamisesta, voit välillä tehdä kiristelydieetin mutta älä kilpaile. Se ei ole sen arvoista.

Miksi siis teen tämän itse?
Olen sinut itseni kanssa, en halua lapsia, mulla on useampi aktiivinen treenivuosi takana (painan n. 60kg, olen 168cm pitkä, ja vaikka kolmen viikon päästä on kilpailut olen edelleen normaalipainon keskivaiheilla, se kertokoon jotain olemassa olevasta lihasmassasta) Mulle tämä on ultimaattista oman pään koettelua, väliaikaista ja pelkkä harrastus – en määrittele itseäni ja elämääni kilpailemisen kautta.

Lopussa pätkä selkätreenistä lauantailta. Kyllä se vielä kulkee, vaikka jo 26 viikkoa on dieettiä takana!

KESKUSTELU

- mainos -