alaselkä paskana maastavedon jälkeen

Viestiketju osiossa 'Voimailulajit' , aloittaja wmika, 10.1.2005.

 1. viikatemies

  viikatemies

  Liittynyt:
  17.2.2010
  Viestejä:
  423
  Likes Received:
  48
  Aika varmana fasettilukko, kiropraktikolle vaan niin saat sen kuntoon. Tuon voi kyllä saada myös naprapaatti tai osteopaatti kuntoon. Jos selkä suoristuu kävellessä ja kipu häviää ja palaa taas hetken istuessa niin tod.näk. SI-nivel ja se vaatii jo kiropraktikon.
   
 2. wildindian

  wildindian

  Liittynyt:
  21.1.2010
  Viestejä:
  321
  Likes Received:
  28
  Tulipa tuossa viikonloppuna tehtyä pitkästä aikaa maastavetoa ja vedot tuntuivat käyvän mukavasti pakara-takareisiosastolle ja selänkin mielestäni sain pidettyä sarjojen aikana suorana vatsaa jännittäessä. Ilmeisesti kuitenkin selkä oli sen verran rasittunut mavepäivästä, että kun seuraavana päivänä kävin luistelemassa noin 1 tunnin, eli lämäreitä ja spurtteja+käännöksiä kiekon kanssa niin selkä meni aivan saatanan kipeäksi. Luistelu kyllä noin muutenkin käy minulla aika paljon selkään kun sitä tulee vain se muutama kerta talvessa harrastettua.

  Liian heikot vatsalihakset ja selän tukilihakset? Voiko mave mennä selälle niin että sitä ei huomaa? Ihmettelen kun mielestäni tuota tekniikkaa on niiin paljon tullut hiottua ja treenin aikana ja jälkeen myös seuraavana päivänä oli hyvä fiilis mavetreenistä, kunnes sitten luistelu aiheutti jumin + kivun.
   
 3. Nim

  Nim

  Liittynyt:
  28.1.2017
  Viestejä:
  6
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Nainen
  Ettekö te käytä vyötä mavessa lainkaan? :O
   
 4. no-body

  no-body huuhaa VIP

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  5.10.2004
  Viestejä:
  10 032
  Likes Received:
  1 152
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Espoo
  En täysin ymmärrä kysymyksen funktiota tässä yhteydessä, mutta en minä ainakaan käytä. Hupiharrastajalle ne vyön tuomat lisäkilot eivät ole kovin tärkeitä ja mieluummin opettelen käyttämään keskivartaloa mahdollisimman hyvin ilman mitään ulkoista tukea.
   
  Damicka, Vikke- ja Mizore tykkäävät tästä.
 5. wildindian

  wildindian

  Liittynyt:
  21.1.2010
  Viestejä:
  321
  Likes Received:
  28
  En käytä vyötä just yllä no-bodyn mainitsemista syistä.

  Lämäreiden vetelyn aikana vihlaisi muutaman kerran oikean puolen lonkankoukistajasta joten taitaa olla nyt koko ukko jumissa vähän sieltä-täältä.

  Tuli käytyä pelaamassa salibandyä samana päivänä kun laitoin aikaisemman viestin ja 1h pelaamisen jälkeen iski tajuton iskiaskipu oikeaan pakaraan josta säteili oikealle alaselkään ja pohkeen ulkosyrjään, loppuviikko menikin levossa kipulääkkeitä syöden. Lääkäri arveli että ei olisi välilevyhommaa vaan joku kireys painaa iskiashermoa. Nyt alkaa kivut helpottaa mutta vieläkin tiukkana pakara-alaselkä alue oikealta puolelta ja tuntuu kävelyssä siltä että kropan asento ei ole oikein tasapainoinen.

  Mietin käynkö lääkärissä uudestaan, pyydän lähetteen johonkin akupunktio/hierontahoitoon vai paraneeko tämä muka itsestään? Arvelin että jollain muullakin voisi olla ollut vastaavanlaista ongelmaa..
   
 6. Nim

  Nim

  Liittynyt:
  28.1.2017
  Viestejä:
  6
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Nainen
  Mä käytän vyötä mavessa juuri sen takia, että saan paremmin painetta keskivartaloon ja samalla se vahvistuu. (Plus että valmentaja on asiasta supertarkka) Huomaan vaikutuksen etenkin voimapyörällä tehtyihin treeneihin. Ja vyöllä suojelen ainakin omaa selkääni sekä tekniikan saa pysymään parempana. Tämä on tietysti vain oma mielipiteeni enkä sano missään nimessä, että tapani on ainoa oikea mutta hämmästyin vain, että teette kovilla painoilla ilman vyön tukea ja epävarmana tekniikan oikeellisuudesta.
   
 7. Porkkana84

  Porkkana84

  Liittynyt:
  11.4.2006
  Viestejä:
  440
  Likes Received:
  17
  Kyllä se tekniikka pitäisi olla kunnossa oli sitten vyötä tai ei.
   
 8. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  10 395
  Likes Received:
  408
  Eikä vyö edes suojaa selkää. Ai miten niin ei? Siten niin, että jos ilman vyötä tekniikka ei pysy kunnossa niin vyön kanssa voi laittaa lisää romua eikä se tekniikka pysy taaskaan kasassa.
   
 9. jto

  jto AMMATTILAINEN

  Liittynyt:
  19.4.2002
  Viestejä:
  14 124
  Likes Received:
  529
  just noin. vyön kuvitellaan automaattisesti suojaavan selkää, mutta valhetta on se vain.

  keskivartalo vahvistuu taatusti myös vyön kanssa ja sitä kannattaa käyttää, jos haluaa täyden potentiaalin käyttöön vedonkin suhteen. hyvä yleisohje vyölle on 85%.
   
 10. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  10 395
  Likes Received:
  408
  Juu ei sitä opi ellei käytä. Ei sieltä automaattisesti ilmaisia kiloja tule.

  Mutta nää on varmaan näitä uskomuksia. Taannoin lueskelin jotain vanhaa ketjua, en muista enää mitä, mutta siellä porukka oli vakaasti sitä mieltä että raskaat kyykyt ilman polvisiteitä on suorastaan vaarallisia eikä niin kannata missään nimessä tehdä. Nykyään kaikki kyykkää ilman siteitä ja pelkillä lämppäreillä otetaan yli 400 että heilahtaa. Toisessa ketjussa oltiin sitä mieltä että viikossa ei kannata eikä voi ottaa kuin yhden kovan kyykyn. Niin ne ajat muuttuu.
   
 11. Nim

  Nim

  Liittynyt:
  28.1.2017
  Viestejä:
  6
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Nainen
  Ilman muuta tekniikan pitää olla kunnossa sekä vyön kanssa että ilman. Eikä mulla ole tarkoitus kuvitella, että vyön kanssa voisin huonolla tekniikalla lisätä rautaa vaan nimenomaan niin, että silloin saan paremmin painetta keskivartaloon ja sitä kautta suojaan myös selkääni. Ja tiettyyn kilomäärään teen ilman vyötä. Mä teen omat mavenostot sumolla, koska se sopii omiin välityksiini paremmin ja kapealla usein suorin jaloin.

  Olen toki kilpatason voimanostoon treenaamisen aloittanut vasta viime vuonna ja vasta kilpaurani alussa, joten noviisi olen vielä monessa suhteessa. Olin vain yllättynyt, miten isoja rautoja te nostatte ilman, että kukaan (?)on katsonut tekniikkaa tai ainakin tämän käsityksen olen tätä ketjua lukiessani saanut, joidenkin kohdalla...

  Ja kiropraktikolla käyntiä suosittelen lämpimästi. Kuuluu olennaisesti omaan kehonhuoltoon noin kuuden viikon välein hieronnan ja venyttelyn ohella.
   
  Viimeksi muokattu: 17.2.2017

Jaa tämä sivu