CBB Utti Hulkki Hietala

Viestiketju osiossa 'Kilpailijat ja bodyjuorut' , aloittaja Mike, 2.8.2006.

Tags:
 1. -Mäki-

  -Mäki-

  Liittynyt:
  13.1.2017
  Viestejä:
  259
  Likes Received:
  189
  Sukupuoli:
  Mies
 2. kierojalka

  kierojalka

  Liittynyt:
  4.8.2014
  Viestejä:
  1 344
  Likes Received:
  684
  [​IMG]

  Ysäri-Utti vauhdissa!

  Kovia tuloksia paukutellut jo 17-18-vuotiaana. Hyvä lähtee bodailee, ku pohjalla on mm. 140kg penkki ja 200kg kyykky. (y)
   
 3. AndyS

  AndyS

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  7 929
  Likes Received:
  2 844
  Sukupuoli:
  Mies
  Minä olen Utin puheista ymmärtänyt, että se olisi hänen mielestään lähinnä haitta, koska joutuu käyttämään nivelille haitallisen isoja painoja.
   
 4. kierojalka

  kierojalka

  Liittynyt:
  4.8.2014
  Viestejä:
  1 344
  Likes Received:
  684
  Totta, näin mäki muistelen kuulleeni. Tässä artikkelissa https://fast.fi/blog/post/225_hyvaet-perusvoimatasot-bodaukseen?page_type=post arvioidut sarjapainot menee toisaalta just tolle tasolle, josta Utti on siirtynyt bodauspainotteiseen treeniin. Millasia rautoja muut menestyneet suomalaiset cbb-kisaajat mahtaa liikutella?
   
 5. ironteme

  ironteme Aivan liikaa myostatiinia VIP

  Ikä:
  41
  Liittynyt:
  16.6.2005
  Viestejä:
  1 867
  Likes Received:
  67
  Muistan hyvin jonkun keskustelun Pakkikselta sarjapainoista joita täytyisi mukavaan cbb-lihasmassaa haluten liikutella (en jaksa kaivaa täältä), - johon muuten saattoi Uttikin osallistua. Näin muutaman vuoden enempi kokemusta omaavana täytyy sanoa, että mitään tarkkaa voimatasoa ei ole saavuttaakseen tietyn lihasmassan. Aika sama asia, kun mitään natumaksimia ei ole, muuta kuin että jonkun treeniuralla on joku maksimi, minkä saavuttaa natuna:LOL:
  Hyvin eri tavalla ihmiset tuottavat voimaa bodaustreenillä, ja ihan voimatreenilläkin suhteessa lihasmassaan. Utti oli mua paljon vahvempi kaikissa voimaliikkeissä ainakin levytangolla, mutta lihasmassassa ei eroa 10v sitten (kun kisasin) ollut paljoakaan (nykyisin olen niin lihava, ettei pysty sanomaan eroa :D). Esim Tyrylahden Pekka kisasi aikoinaan CBB/shortsissa omistaen kohtuu hyvin show-lihaksia, mutta oli paljon huonompi minua penkissä ja käsipainopunnerruksissa. Wileniuksen Petteri oli mua lähes kaikessa heikompi CBB-aikoinaan, mutta toisaalta vieläkin kestävämpi, kun alettiin tekemään volyymia. Voimantuotto ei korreloi siis aina lihaskokoon. Ainoa missä itse oon ollut ihan jees, on leuanveto.

  Silti raskaat perusliikkeet on aika must saadakseen kaikki irti lihaskasvusta. 10-15 vuoden treenillä viimeistään pitää kyllä saada voimatasoja niin, että "tuntumatreeniä" tarvitaan lisäksi. Toki voimia voi yrittää bodauksessakin kasvattaa myöhemmällä treeni-iällä, mikäli paikat kestää, mutta se on hyvä tehdä fiksusti, ja tapahtuu silti todennäköisesti aika hitaasti.

  Itsellä parhammillaan ollu 160-170kg:n kyykky lyhyemmillä toistoilla 90-asteen kulmaan tai vähän alle, suorin jaloin vetoa 170-180-kilolla 8-12 sarjoja tosi hyvällä tekniikalla, leuanvetoja aikoinaan 40-50kg sarjoja (oma paino n 95kg), dippi 65-70kg lyhyttä sarjaa, penkki taas ihan paska! Nykyisin saan kapealla ehkä hikisen 145-150kg , en tosin oo koittanu ykköstä hetkeen. 60kg:n käsipainoilla saan vielä sarjaa penkissä/vinopenkissä. Mut käytännössä en noista raskaimmista levytankoliikkeistä pysty tekee kuin kapeata penkkiä/ vinopenkkiä "kunnon" painoilla. Olkaa varovaisia ja mua viisaampia, kun teette isoilla painoilla volyymia. Kannattaa välttää tuota yhdistelmää pitkässä juoksussa.
   
 6. Mies847

  Mies847

  Liittynyt:
  1.3.2003
  Viestejä:
  3 869
  Likes Received:
  689
 7. trengod

  trengod

  Liittynyt:
  23.7.2014
  Viestejä:
  362
  Likes Received:
  241
  Jep, lähtee vikatkin sentin.
   
 8. SivariKing

  SivariKing

  Liittynyt:
  17.11.2008
  Viestejä:
  781
  Likes Received:
  64
  No ei noi kässäripunnerrukset ja kapeat penkit mun silmiin heikkoja ole. Mä muistan sut muuten vanhalta gb:ltä, silloin vielä kelasin, että bodarit on hassuja, kun tekevät treenissä paljon volyymiä + eristäviä liikkeitä. Nyt kun itsellä on 12 v treeniä takana, ymmärrän logiikan: paikat eivät kestä ikuisesti raskaita rautoja, ainakaan samoista kulmista ja samoilla toistomäärillä jatkuvasti hinkattuna.

  Pakko muuten mainita ohjelmasta, jonka ostin sulta silloin arabia-gb aikoina. En koskaan vetänyt sitä sellaisenaan läpi, koska olen liian adhd, mutta jos ei tätä vaihtoehtoista näkökulmaa treenaamiseen olisi saanut, niin voisi olla, että mestat olisivat vielä enemmän telakalla kuin nyt, tai treeni loppunut kokonaan. Kiitos siis!
   
 9. L3ka

  L3ka

  Liittynyt:
  9.12.2016
  Viestejä:
  13
  Likes Received:
  4
  Sukupuoli:
  Mies
  Huikeet noi utin nettisivut ;D
   
 10. Jez

  Jez

  Liittynyt:
  17.7.2007
  Viestejä:
  44
  Likes Received:
  85
  Sukupuoli:
  Mies
  Hulkin kotisivuilta parin kymmenen vuoden takaa: “Suunnitelmissa on myös muutto pois Suomen kylmästä ilmastosta. Mutta kaikki aikanaan.“

  Vähän kesti, mutta ilmeisesti toive on vihdoin toteutunut!
   
  maltsu, Jorse85, Sladdi and 4 others like this.
 11. Rantapallo

  Rantapallo

  Liittynyt:
  10.8.2006
  Viestejä:
  8 281
  Likes Received:
  2 482
  Tahtoo moni sortua liikaa turhaan vertailuun.
  Tehkää vaikka yläselälle 20 sarjaa puoleen tuntiin jokunen pudotus mukana. Viimesenä liikkeenä vaikka kulmasoutua. Sitten joku vertailee omaan sarjapainoon mikä tehty ekana liikkeenä kevyen lämmittelyn jälkeen.
   
 12. Ho-

  Ho-

  Liittynyt:
  30.10.2014
  Viestejä:
  886
  Likes Received:
  360
  Linkeissä mm playboy - maailman kauneimmat naiset.
  Onkohan maku vielä sama?
   
 13. oldmaster

  oldmaster

  Liittynyt:
  13.6.2016
  Viestejä:
  451
  Likes Received:
  404
  Sukupuoli:
  Mies
  Tuli ihan nostalginen olo noista Utin kotisivuista. Tuli itsekin tehtyä noita muutama vuosituhannen vaihteessa. Porukka ei ehkä muistakaan, kuinka hitaita nettiyhteydet aikoinaan olivat, ISDN 128 oli silloin aikansa huippua. Sivuista ei saanut tehdä liian raskaita, kuvia ei saanut olla liikaa ja liian isoja (tiedostokooltaan) koska sivut latautuivat niin hitaasti. Siihen aikaan oli jo olemassa editoreja mutta tykkäsin tehdä ihan "käsin", siis pelkkä muistio ja siihen html-koodia, homma pysyi paremmin hanskassa. Kaikenlaista silläkin sai aikaan. Nykyisin sivut on ympätty liiankin täyteen. Moni haluaa edelleen löytää sivuilta sen asian ja mahdollisimman nopeasti eivätkä välttämättä niin arvosta graafikon hienoa suunnittelua.
   
  Jez ja kierojalka tykkäävät tästä.
 14. kierojalka

  kierojalka

  Liittynyt:
  4.8.2014
  Viestejä:
  1 344
  Likes Received:
  684
  Jumalauta 256 ADSL tuntu nopeelta, kun se tuli joskus 2000-luvun alkupuolella. Sai siitä muistaakseni maksaakin jotain :D
   
 15. Tomi Takamaa

  Tomi Takamaa VIP

  Liittynyt:
  21.9.2014
  Viestejä:
  2 572
  Likes Received:
  4 306
  Saunalahden 8/1-megainen oli jumalnetti, jolla hallitsi jo koko universumia. Se maksoi 49,90 €/kk. Nykyään 100-megainen kaapeli 9,90 €/kk. :ROFLMAO:
   
  kierojalka, Telaketju ja Scar&lainen tykkäävät tästä.
 16. ironteme

  ironteme Aivan liikaa myostatiinia VIP

  Ikä:
  41
  Liittynyt:
  16.6.2005
  Viestejä:
  1 867
  Likes Received:
  67
  Kiva, että jotakin hyötyä edes! Voimailussakaan harvempi pystyy olemaan kauan Larry Wheels ja tekemään kaikkea ja paljon. Tässä joitakin oman kokemuksen ja näkemyksen neuvoja vähän vähempi aikaa treenanneelle:

  - jos olet treeniurasi alussa (vaikka max 1-3v treeniä), niin perusjutut on lähes aina järkevin vaihtoehto pitkäaikaisia tuloksia ajatellen. Etenkään monet nuoret naiset ei jaksa ajatella seuraavaa kesää pidemmälle - pitäisi kasvattaa jo kauheat jalat ja pakarat hetinytmulle instagram-ihmeiden tyyliin (valmentaminen vaatii lehmän hermoja ja vähintään psykologin koulutusta). Instan ja youtuben tähtien sekä Milos-sedän treenit voi kerran kokeilla, mutta ovat myöhempiä aikoja varten.

  - vähän myöhemmin monesti pelkkä treenipainojen nostaminen ei riitä kunnon lihaskasvuun, vaikka vaihtaisi liikkeitä. Dorian Yates meistä on harva. Siinä vaiheessa astuu kehiin volyymin, toistoalueiden ja treenitiheyden vaihtelut. Edelleen progressiota pitäsi saada edes JOSSAKIN näistä em asioista. Tietenkin treeniliikkeitä voi tehdä eri tyylillä ja tempoilla. Randomina ohjelmien vaihtelu ei kuitenkaan ole välttämättä fiksuinta, eikä jonkun gurun jäpitys tietyssä asennossa minipainoilla ainoana tyylinä(lisämausteena ja jonkin tietyn lihaskens aktivointiin voi olla jees)
  hjh
  - naiset ovat yleensä kestävämpiä ja kestävät volyymia ja intensiteettiä paremmin - tosin ovat yleensä myös heikompia. Naisten siis kuuluu siirtyä eteenpäin pelkästä sarjapainojen kasvattamisesta miehiä nopeammin. Yksilöllisiä eroja on tietysti todella paljon jos sukupuolet jaetaan näin karkeasti kahtia (biologiset tekijät).

  - ehkä osuvin sitaatti on Christian Tihaudeaun sanonta vapaasti suomennettuna "ylistämällä yhtä treenityyliä, maalaat itsesi helposti nurkkaan". Ole avarakatseinen ja pyri oppimaan ja sisäistämään tärkeät itsellesi toimivat jutut, mutta käytä maalaisjärkisuodatinta.

  - jos olet huippulahjakas ja treenityylillä millä tahansa kasvat nopeasti isommaksi kuin perusjantteri, voit unohtaa nämä, ja olla kuolematon ainakin hetken :D
   

Jaa tämä sivu