Dorian Yatesin HIT ohjelma

Viestiketju osiossa 'Aloittelijoiden osio' , aloittaja Glichy, 31.1.2012.

 1. Glichy

  Glichy

  Liittynyt:
  2.4.2010
  Viestejä:
  164
  Likes Received:
  0
  Toimisiko tuollainen Dorian Yatesin harjoitusohjelma, jos on käynyt hajanaisesti salilla nelisen vuotta ja nyt viisi kuukautta aktiivisesti? Vähän sarjoja, mutta jos tekee todella työsarjat intensiivisesti? :)

  Linkki ohjelmaan: http://muscleandbrawn.com/dorian-yates-workout-routine/
   
 2. Vastizz

  Vastizz

  Liittynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  5 106
  Likes Received:
  0
  Tuohan on täydellisesti kopioitu Blood and Gutsista, ihan perus 4-jakoinenhan tuo nyt on. Liikkeitä, sarja -ja toistomääriä sekä kannattanee vaihdella, en usko että Yates on käyttänyt täysin samaa ohjelmaa joka treenissä. Tuo ei siis todellakaan sisällä mitään kiveenhakattua, jopa jakoa voit vaihtaa huoletta ilman että ohjelma siitä yhtään huononisi.
   
 3. Glichy

  Glichy

  Liittynyt:
  2.4.2010
  Viestejä:
  164
  Likes Received:
  0
  Tarkoitin juuri, että suoraan siis Yatesin dvd:ltä, jonka tänään katsoin. 4-jakosella olen vähän aikaa tehnyt, mutta tuli mieleen, että toimiiko paremmi tuollainen HIT tyylinen treeni kuin perus bodaustyylisesti 3-4 sarjaa 4 liikettä. Lihakselle ei tule ehkä niin paljon rasitusta, mutta eikös sitä ole tutkittu, että voiman maksimaaliseen kehitykseen riittää 25 toistoa per harjoitus.
   
 4. Vitamiini

  Vitamiini VIP

  Liittynyt:
  21.2.2005
  Viestejä:
  10 920
  Likes Received:
  0
  Ite hetken aikaa kokeilin tommosta meininkiä, mutta ongelmaks koitu se, että joka helvetin sarjassa olis pitäny olla aina joku varmistamassa kaikkine kikkoineen. Siellä kun viljellään kaikkea pudotussarjaa, restpausea ja pakkotoistoa vähän väliä. Parempi hommata joku hyvä treenikamu treeneihin, joka myös pysyy messissä joka päivä.:D Ja noitten lämmittelyiden kanssa kannattaa olla kans aika tarkkana, että lämmittelee todellakin niin kauan kunnes paikat tuntuu lämmenneiltä vaikka ohjelmassa lukis 1 sarja.
   
 5. Glichy

  Glichy

  Liittynyt:
  2.4.2010
  Viestejä:
  164
  Likes Received:
  0
  Asia selvä, aika paljon kyllä yksin treenaan, nyt ehkä lukion jälkee kaveri pääsee mukaan helpommin. Joten onko ohjelmasta mitään hyötyä, jos esim penkissä ei voi tehdä aina pakkotoistoja. Kuinka paljon rest - pausea pitää hyödyntää, koska Yates ei dvd:llä sitä näkynyt tekevän. Tietenkin kaikki treenit kehittää, mutta onko perus 3 tai 4 -jakoinen ehkä parempi?
   
 6. Suikero

  Suikero

  Liittynyt:
  15.6.2009
  Viestejä:
  2
  Likes Received:
  0
  Ollaan kaverin kanssa nyt pari viikkoa tehty tätä ja tuntuis hyvin toimivan. Semmonen kysymys ois että mitä tän reenin jälkeen vai onko hirveesti mitään väliä? Itellä tarvis painoo pudotella et oisko hyvän tän jälkeen kiristellä vai meneekö tämä treeni sitten harakoille?
   
 7. T-101

  T-101 Markku "Sensei" Tikka AMMATTILAINEN

  Liittynyt:
  8.3.2007
  Viestejä:
  2 022
  Likes Received:
  8
  Huonosti kopioitu tuo on :)
  Sieltähän puuttuu oleellinen osa DY:n selkätreeniä... PULL OVER MACHINE.
  Eikä ainakaan Blood and Gutsissa mitään alataljasoutua tehdä.

  Kyllä tuossa ohjelmassa treenikaveri ja pakkotoistot on ihan pakko. Muuten vähiä sarjoja ei pysty tekemään tarpeeksi kovaa ja loppuun asti eikä ohjelmasta saa tehoja irti.
   
 8. Glichy

  Glichy

  Liittynyt:
  2.4.2010
  Viestejä:
  164
  Likes Received:
  0
  Tätä juuri ajattelin, koska työsarjat ovat yksittäisiä, uupukseen ja yli vietäviä.
   
 9. rawpower

  rawpower

  Liittynyt:
  31.5.2012
  Viestejä:
  141
  Likes Received:
  0
  Nostetaas tätä ylös kun en saanut vastauksia tuonne fiksu nelijakoinen ketjuun. ELi tässä siis alkuperäinen posti.

  Pitkään olen jo miettinyt, että pitäisi kokeilla tuota Dorian yatesin 4-jakoista ja kunhan tammikuun alussa kiristely loppuu on aika ottaa tämä ohjelma käyttöön. Samalla alkaa vuoden kestoinen bulkkaus jossa tarkoituksena nostaa painoa 10kg. Eli ohjelma löytyy täältä : http://goldenmuscles.com/training/do...kout-routines/

  My Full Training Routine (circa 1995-1997)
  Training Split
  Day one: Delts, traps, triceps, abs
  Day two: Back, rear delts
  Day three: REST
  Day four: Chest, biceps, abs
  Day five: Quads, hams, calves
  Day six: REST

  Tarkoitus olisi todellakin tehdä 2on 1off jaolla eli 5 treeniä viikossa. Eli kuuden päivän välein tulee aina sama treeni uudestaan + epäsuora rasitus. Tarkoitus olisi siis tehdä 1 kova sarja per liike loppuun asti + negatiiviset. 5-6 viikkoa kovaa, jonka jälkeen pari viikkoa vain suoria sarjoja eikä failureen. Tuohon 5-6 vko treenisykliin voisi myös muutaman treenin vetää erikoistekniikoilla kuten restpauset, pudotussarjat yms.

  Kokemusta on doggcrappista, joten on tullut tehtyä vain 1 kova sarja failureen ennenkin eli kokemusta on siitä ja kehitystä tullut ihan kohtalaisesti. Natuna mennään, joten onko tällä ohjelmalla mahdollista kehittyä ilman lääkitystä? Ja tosiaankin 12kk bulkkijakso tulisi tämän ohjelman yhteyteen, jossa ois tarkotus nostaa painoa 10 kiloa. Tietenkään en välttämättä kokoajan tällä ohjelmalla tee, jos tuntuu ettei kehitystä tule.

  Mutta onko mielipiteitä tai ehdotuksia?
   
 10. Vastizz

  Vastizz

  Liittynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  5 106
  Likes Received:
  0
  Miten pitkään teit DC:tä. Imo ihan vaihtelun vuoksi voisi olla järkevää kokeilla myös jotain korkean volyymin treeniä, tuntuvat toimivan natuilla aika hyvin.
   
 11. rawpower

  rawpower

  Liittynyt:
  31.5.2012
  Viestejä:
  141
  Likes Received:
  0
  Puol vuotta tuli tahkottua dc:tä, mutta siitä on jo yli vuosi aikaa kun viimeksi sillä treenannut. Tuloksiin olin tyytyväinen ja pidin siitä reenityylistä kyllä. Nyt keväällä treenailin volyymipainotteisella voimaohjelmalla. Jostain syystä en saanut kaikkea tästä irti ja kehitys ei ollut mitään huimaa. Kesäkuun alusta on nyt sitten tehty 1-jakoista 3x viikkoon isoilla perusliikkeillä ja tällä ois tarkoitus jatkaa tammikuuhun asti niin kauan kun miinuskaloreilla mennään.
   
 12. Mustasiipinen

  Mustasiipinen

  Liittynyt:
  20.3.2013
  Viestejä:
  121
  Likes Received:
  0
  Nostellaan vaihteeks tätä lankaa. Mitä mieltä olette, voisiko tän tyyppistä treeniä toteuttaa esim 3-jakoisella 4kertaa viikossa? varsinkin jos ei kaiken maailman pudotuksia, rest pauseja yms. tule joka sarjassa käytettyä?
  Esimerkkinä vaikkapa; veto-työntö-jalat
  Ja reenipäivät ois esim Ma-ti-to-ke TAI max-ot tyylistä poimimani tapa, eli vkloput lepoa ja jalkatreenin jälkeen lepo vaikka se olisi maanantaina.
  Jos tähän nyt joku jaksaisi vastailla niin ois ihan jees. Kiitän
   
 13. -Sassu

  -Sassu VIP

  Liittynyt:
  9.12.2007
  Viestejä:
  439
  Likes Received:
  0
  Pitääkö tää nyt ymmärtää, että tekisit neljä päivää putkeen 3-jakoisella, lepäisit kolme päivää ja sitten kierto jatkuisi? Vai oliko ton keskiviikon tarkoitus olla perjantai kenties?
  Se miten lepopäivät sijoittelee HIT-treenissä, riippuu aivan siitä kovin treenaa ja onko kaloriylijäämä vai -vaje. Riippuu myös treenijaosta, mutta vetävät, työntävät ja jalat -jaolla kun epäsuoraa rasitusta ei käytännössä tule, voi hyvinkin vetää esim näin: 3 on, 2 off, 3 on, 2 off. Tuossa sun jaossa (ma, ti, to, PE?) käy nyt niin, että ekalla viikolla vetävät saa kaksi treeniä, toisella viikolla työntävät ja kolmannella jalat - ihan ok sekin, mutta koska epäsuoraa rasitusta ei tule, niin miksi pitää välipäivä treenien välissä? Muutenkin, jos tulee jokin este juuri sinä päivänä, kun jonkun lihasryhmän kuuluisi saada se yksi treeni viikkoon, menee kierto jo sekaisin. Just my thoughts...
   
 14. Mustasiipinen

  Mustasiipinen

  Liittynyt:
  20.3.2013
  Viestejä:
  121
  Likes Received:
  0
  Juu perjantaihan sen nyt piti ollakin. Siksi pistin vetävät-työntävät-jalat, että kierto on aina alle 7 päivää.
  Ensimmäisessä tapauksessa tulisi siis VETÄVÄT-TYÖNTÄVÄT-lepo-JALAT-VETÄVÄT ja vkloppu lepoa kun taas toisessa olisi VE-TY-JA-lepo-VE ja vkloppu lepoa.

  Jälkimmäisessä tapauksessa seuraavalla viikolla treenit olisivat TYÖNTÄVÄT-JALAT-lepo-VETÄVÄT-TYÖNTÄVÄT vkloppulepo.
  Selvensikö yhtään?
   
 15. Mustasiipinen

  Mustasiipinen

  Liittynyt:
  20.3.2013
  Viestejä:
  121
  Likes Received:
  0
  Niin ja toinen juttu sitten... jotta saa tarpeeksi rasitusta, vaikkei käyttäisi aina esim. pakkotoistoja, niin kenties yhden sarjan sijasta voisi tehdä kaksi joissakin liikkeissä (joissa pakkotoistot ovat vaikeita tai mahdottomia).
   
 16. Portsis

  Portsis

  Liittynyt:
  29.1.2012
  Viestejä:
  210
  Likes Received:
  0
  No tuohan rupee sit olee lähempänä ihan normaalia treeniä. Eikö tälläsissä reeneissä ole just tarkotus et yhdellä työsarjalla otetaan kaikki irti, eli ne ret/pauset, pudotukset, negat jne ois aika oleellisia asioita. Mutta jos aiot kokeilla ja otat nuo erikoistekniikat messiin, ni varaudu siihen et saattaa mennä pari treenikiertoo ainakin ennenkun saat itestäs kaiken irti.
   
 17. lakipiste

  lakipiste

  Liittynyt:
  28.1.2012
  Viestejä:
  2 378
  Likes Received:
  0
  Treeni kaverin tarttee kyllä jos Yatesin malliin tekee. Itsellä ei ole, joten teen 2 sarjaa per liike, jaloille/selälle 3 voimaliikkeissä joita ei failureen.
   
 18. Mustasiipinen

  Mustasiipinen

  Liittynyt:
  20.3.2013
  Viestejä:
  121
  Likes Received:
  0
  Mutta pääasia tässä omassa kyselyssäni oli, että voiko tällä tyylillä tehdä 3-jakoisella 4kertaa viikossa vai kannattaako suosiolla tehdä 4-jakoisella?:)
   
 19. T-101

  T-101 Markku "Sensei" Tikka AMMATTILAINEN

  Liittynyt:
  8.3.2007
  Viestejä:
  2 022
  Likes Received:
  8
  Kyllä HIT treenin saa sopimaan ihan mihin tahansa jakoisuuteen... 1,2,3,4 jne... oli kyseessä sitten DY tai DC tai mikä tahansa.
  Eihän siinä "normitreeniin" verrattuna lopppeleissä muuta eroa ole kuin että sarjoja tehdän vähemmän mutta kovempaa.
   

Jaa tämä sivu