Facebook

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka / tele' , aloittaja vilpertt, 4.10.2007.

 1. vilpertt

  vilpertt

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  1 332
  Likes Received:
  0
  Onko täällä kuinka paljon tuon käyttäjiä?

  Itselleni tuli pyyntöjä liittyä tuonne useampiakin kappaleita ja muutama viikko sitten tuli itsekin tuonne liityttyä. Sen jälkeen tuo hype Facebookin ympärillä on ollut omasta mielestäni sen oikeaan sisältöön nähden hitusen ylimitoitettua. Toki se on kerännyt paljon jäseniä hyvin nopeasti, mutta siitä on paljon etua että monet syöttävät joko tarkoituksella tai vahingossa tuonne oman sähköpostinsa, jolloin pyynnöt lähtevät kaikille sähköpostilistassa oleville(mikä sinänsä varsin kekseliäs, mutta omasta mielestäni aika tungetteleva tapa kerätä jäseniä).

  Positiivista tuossa paikassa tuntuu olevan se, että siellä on rekisteröityneenä vähän vanhempia ja huomattavan erihenkisiä ihmisiä kuin esim. suomalaisessa irc-galleriassa. Suuri positiivinen(sekä myös negatiivinen....) puoli on se että siellä esiinnytään puhtaasti omalla nimellä, eikä nikin takaa.

  Suurin negatiivinen juttu itselleni ainakin tuntuu olevan tuon palvelun järjetön sekavuus. Käsitän negatiivisena myös sen, että suuri osa tuon palvelun glamourista tuntuu perustuvan sille että voi näyttää listallaan olevan tälläisiä ja tälläisiä henkilöitä niin ja niin paljon. Toki tuo helpottaa monien yhteisten tuttavien löytämistä mutta luo myös kuvan siitä että siellä pitäisi harrastaa jotain "ystäväkilpavarustelua". Liekö sitten usasta(/MySpace) kotoisin tuo tapa, mutta omalle kohalle se tuntuu aika niljakkaalta.

  tosiaan, jos joku ei vielä tiedä tästä niin tuossa muutama linkki:
  http://www.ampparit.com/uutiset/?find=facebook
  http://www.facebook.com
   
  Viimeksi muokattu: 4.10.2007
 2. Misukka

  Misukka

  Liittynyt:
  11.12.2006
  Viestejä:
  2 345
  Likes Received:
  0
  Mulle ainakin tulee kohtuullisesti kavereilta noit invitejä facebookkiin... Ja kyl se omakin pärstä sieltä löytyy. Ihan hassu juttu.
   
 3. Odu

  Odu

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  16.4.2002
  Viestejä:
  1 666
  Likes Received:
  14
  Mä iskin itteni naamakirjaan muutama päivä sitten ja toi kyllä vaikuttaa vähän sekavalta mm. noiden pikkuohjelmien takia. Irc-galleriasta tykkään osakseen sen selkeyden takia. Kun modaukset ja sälät yms ottaa pois, niin sehän on ihan katsottava. Ainoa vika irc-galleriassa on käyttäjät. Eipä paljoa kiinnosta kattoa kun 14v räkänokka mainostaa extreme duudsonit -yhteisöään.
   
 4. Naene

  Naene

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  7.5.2005
  Viestejä:
  2 884
  Likes Received:
  1
  Mäkin olen ihme kyllä saanut kutsuja, mutten toistaiseksi ole jaksanut käydä katsomassa.
  Olen myös lukenut, että Facebookiin liittyy nyt päivittäin yli sata käyttäjää, ja työnantajat ovat joutuneet reagoimaan bannaamalla Facebookin käytön työajalla - jotkut kun viettivät työajallaan kokonaiset 8 tuntia päivässä facebookkia selaillen ihan addiktoituneina. Tämä juttu taisi olla viime viikon NYT-liitteessä.
  Kai se olisi hyvä tsekata tuo sivusto ja katsoa mitä kavereille kuuluu, mutta ei vaan jaksa kiinnostaa.
   
 5. ossipena

  ossipena

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  21.4.2005
  Viestejä:
  7 673
  Likes Received:
  0
  muistaakseni tuossa on "vähän" tietosuojaongelmia.. oli jossain juttua hiljattain.
   
 6. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 733
  Likes Received:
  96
  kasa noita kutsuja on tipahdellut ja viime viikolla itselleni tilin. Eipä tuolla kyllä mitään mielenkiintoista ollut ja taisin jo unohtaa tunnaritkin. Onhan toi ollut jo jonkin aikaa pyörimässä. Ei löydy meikäläisen kuvaa interrretin syövereistä eikä sitä kyllä löydy tulevaisuudessakaan.
   
 7. kasikuus

  kasikuus

  Liittynyt:
  12.1.2006
  Viestejä:
  383
  Likes Received:
  0
  kyllähän tuonne on liitytty ja pidän itsekkin sivustoa vähän sekavana. Ihan hauskahan tuo on ja kyllähän sillä pitää kavereihin yhteyttä.
   
 8. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 733
  Likes Received:
  96
  Puhelin ja messenger riittää. Sähköpostikin on jotenkin vaivalloista joten vaikee kuvitella, että toi olis jotenkin helpompi.
   
 9. Ironbar

  Ironbar

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  28.9.2004
  Viestejä:
  1 069
  Likes Received:
  0
  Aivan sama jttu, paitsi että muistan tunnarit. Pirun sekavalta vaikutti eikä voi ymmärtää mikä tossa voi olla niin kovin koukuttavaa. Siellä kaverit pelaa jotain merirosvopeliä.
   
 10. vilpertt

  vilpertt

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  1 332
  Likes Received:
  0
  eiköhän tuonki kaa addiktoitumisessa oo sama juttu ku muissaki tämmösissä gallerioissa... nyt vaan pitää keksii uutisia kaikesta siihe liittyvästä ja tää on sit ilmeisesti ollu hyvä uutisaihe mitä ei oo siitä vielä tehty :)

  vastaavalla tavallahan on monella työpaikalla bannattu irc-galleriaa sekä mesee/webmesee
   
 11. Funky

  Funky

  Liittynyt:
  17.2.2004
  Viestejä:
  944
  Likes Received:
  5
  Sukupuoli:
  Mies
  Facebook on täällä jenkeissä ihan omalla tasollaan. Aikaisemminhan toi oli vain avoin college/university spostin omaaville. Nykyänhän se on avoin kaikille.
  Aika moni kampuksella toimivista kerhoista, asuntoloista ym. paikoista pyörittää tiedotustaan facebookin kautta. Siihen toimintaan se on ihan näpsäkkä.
   
 12. Tähtityttö

  Tähtityttö

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  4.3.2005
  Viestejä:
  4 079
  Likes Received:
  0
  Eilen liityin ja addiktoiduin. Kuvaa ei ole eikä tule. Kummasti aikaa menee, kun "googlettaa" sitä ja tätä ja tuota ja löytää kaikenmaailman tuttuja ja puolituttuja.:D
   
 13. Ronn Moss

  Ronn Moss

  Liittynyt:
  3.7.2003
  Viestejä:
  1 056
  Likes Received:
  6
  Ihan helmi ja äärimmäisen koukuttava. Hyvä tapa pitää yhteyttä kavereihin ympäri maailmaa. Omiaan korkeakoulumaailmassa, kun on omat yhteisöt ja bileiden jälkeen ilmestyy aina kuvat edelliseltä illallta.
  Applicationit on tosiaan perseestä, mutta eihän niitä tarvitse ottaa. Vie myspacea helposti, saati sitten jotain helvetin irc-galleriaa.
   
 14. Terminator2

  Terminator2

  Liittynyt:
  5.9.2003
  Viestejä:
  7 897
  Likes Received:
  1 033
  Kaupunki:
  Helsinki
  Applicationit on se ainoa asia miksi tuo onkin niin hauska :) Pärstägallerioita on jo tusina, mutta tämä on eka missä voi tehdä muutakin ja vielä kavereiden kesken.

  Mikä Ronn Moss tuossa on niin koukuttavaa, jos et käytä mitään applicationia? Sehän on vain pelkkä galleria sitten.
   
 15. Ripe

  Ripe

  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  2 584
  Likes Received:
  9
  Samaa sosiaaliverkottumista tarjoaa http://www.linkedin.com/ Tuolla tosin pyörii enemmän yritysmaailman juttuja. Kovin tuli tuo linkedin mieleen tuosta facebookista.
   
 16. hirvikolari

  hirvikolari Party all the time VIP

  Liittynyt:
  6.12.2005
  Viestejä:
  954
  Likes Received:
  0
  Tuli tuonne profiili lyötyä. Aika hyvin sieltä on vanhoja koulukavereita löytynyt. Uudet koulukaverit tosin pakottivat liittymään myös www.orkut.com systeemiin. Sekin pitäis nyt opetella.

  Tosin kummastakaan ei kuvaani löydy. Se olisi jo liian julmaa muita kohtaan.
   
 17. Fatso

  Fatso

  Liittynyt:
  22.4.2002
  Viestejä:
  2 067
  Likes Received:
  9
  Eipä moiset ylihypetetyt "sosiaaliset verkostot" kiinnosta, ei facebookki, linkedin tai irkki galleriatkaan... en tajuu miksi moisissa pitäs itteään mainostaa. Emaili ja puhelin on yksinkertaisin tapa pitää yhteyttä jos tarvii. Linkediniin joskus vahingossa liityin työtoverin houkuttelemana mutta tuossa vähän aikaa sitten suttasin kaikki tietoni sotkuksi... siellä ei näes ole yksinkertaista "poista minut täältä" toimintoa.
   
 18. Johan

  Johan

  Liittynyt:
  19.11.2002
  Viestejä:
  1 197
  Likes Received:
  1
  http://www.linkedin.com/ Pyörii tosiaan enemmän yritysmaailman jutuissa kiinni, saan melkein kaikki nykyiset ja entiset it-alan työkaverit tuolta kiinni ja tiedän missä porukka menee. Linkedin kautta saa todella hyvin inffoa jos hakee jotain tiettyä osaajaa tai osaaja hakee duunia..
   
 19. Timpsu

  Timpsu

  Liittynyt:
  11.10.2006
  Viestejä:
  568
  Likes Received:
  0
  Joo saman oon huomannut, että kasvatetaan egoa sillä, että on mahdolisimman paljon tyyppejä kaverilistassa. Meinaan esimerkkinä, kellä on yli 500 kaveria?
   
 20. Naene

  Naene

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  7.5.2005
  Viestejä:
  2 884
  Likes Received:
  1
  Menin sitten sunnuntaipäivän ratoksi liittymään tuonne... Uskomatonta, siellä on kavereita ja kavereiden kuvia ja... koulukavereita ympäri maailmaa. Miten pääsen katsomaan ihmisten profiileja, jotka asuvat eri maassa kuin minä? Ilman että liitän nyt jonkun hirveän määrän ihmisiä kavereiksi... Onkohan mahdollista pistää omaksi kotimaaksi vaikka monta maata tms. Kestää varmaan aika kauan ennenkun mä tajuan miten tuo toimii. Mutta uskomatonta, miten paljon tuolla on tuttuja!! Ihmisiä, joiden ei kuvittelisi hengailevan internetissä huvin vuoksi saati laittavan sinne kuvia. Pitäiskö itsekin skarpata. Tuo on jotenkin reilusti mukavampi paikka kuin esimerkiksi joku irc-galleria. Kyllä mä uskon käyväni facebookissa tästä lähtien toisinaan, katsomassa mitä kaikille kuuluu. Impressed!
   

Jaa tämä sivu