Frisbeegolf

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja plank, 8.10.2007.

 1. Volmari

  Volmari

  Liittynyt:
  10.5.2004
  Viestejä:
  1 344
  Likes Received:
  7
  Miten sen nyt ottaa, kun koko talvi on tullut heitettyä. On siellä paljon kesäisempi keli kuin pari viikkoa sitten, joten kai se on sitten se kesäkausikin avattu :). Eikä lähtenyt mitenkään hassummin käyntiin, toissapäivänä napsahti kauden ensimmäinen holari.
   
 2. ^p1nkey

  ^p1nkey

  Liittynyt:
  28.8.2012
  Viestejä:
  93
  Likes Received:
  3
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  KLA
  Ohan tuo kausi avattu jo kauan sitten :) ens viikonloppuna olis tarkotus lähtee kalajoelle hiekkasärkkien rata kiertää ja samalla reissulla nivalan kenttä. Heittoon on tullu talven aikana joku 10-15m lisää pituutta :)
   
 3. idah123

  idah123 VIP

  Liittynyt:
  28.3.2009
  Viestejä:
  453
  Likes Received:
  2
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kyllä tuo kaunis keli pakottaa lähtemään jo tänään Laajavuoreen ja mä mitään midaria tilannu, ku draiverin. Äitienpäiväkahvit ja -pekonit nautittu ja kortit saatu, kissakin hammasti ruusujen lehdet. Hyvin joutaa :D
   
 4. KristianT

  KristianT

  Liittynyt:
  3.2.2015
  Viestejä:
  12
  Likes Received:
  0
  Pari kuukautta sitten tuli alotettua tämäkin harrastus kaverin painostuksesta ja siitä lähtien on tullut käytyäkin 3-5 kertaa viikossa heittelemässä. On kyllä magee laji täytyy myöntää! [emoji4]
   
 5. ^p1nkey

  ^p1nkey

  Liittynyt:
  28.8.2012
  Viestejä:
  93
  Likes Received:
  3
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  KLA
  Joo ja mukavemmaks muuttuu ku vähän oppii heittää
   
 6. Jugetin

  Jugetin

  Liittynyt:
  21.7.2012
  Viestejä:
  430
  Likes Received:
  12
  Koko talvi tuli heitettyä. 1.5v takana tätä lajia. Tavoitteena vuoden 2017 amatöörien SM-kisat jonkinlaisella menestyksellä. Tämä kausi vielä kierrellään rennosti viikkokisoja ja ensi kesänä lisenssin kanssa ns. "oikeita kisoja." Tänään kun kävin mutsin luona niin tuli otettua bägi mukaan ja treenattua draivia hiekkatieltä pellolle :D Alkaa hiljalleen napsumaan heitoissa se 100m raja kohtuu mukavasti.
   
 7. Epicurus

  Epicurus

  Liittynyt:
  24.7.2014
  Viestejä:
  118
  Likes Received:
  14
  Onks porukka käyny etelä-suomes jo heittelemässä? Missä kunnossa radat, keinukallio, sahamäki, kivikko jne?
   
 8. ebbe

  ebbe kuhanpahan..

  Liittynyt:
  25.9.2008
  Viestejä:
  436
  Likes Received:
  12
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Oulu
  Kukaan käyny Kreikassa heittämässä? Viikolla 15 pitäs lähtä lomalle Rodokselle ja ajattelin josko avais kauden siellä :D :D

  pitää vaan ensiksi opetella huutamaan kreikaksi fore :D
   
 9. Volmari

  Volmari

  Liittynyt:
  10.5.2004
  Viestejä:
  1 344
  Likes Received:
  7
  Jos vielä parin vuoden päästä harrastat lajia, niin muisteleppa mitä olet kirjoitellut. Harva asia fribassa vituttaa niin paljoa kuin niskaan heittelijät. Jos sulla on kauhea kiire, niin kysyt ihan kohteliaasti että sopiiko mennä ohi. Varsinkin isot poolit etenevät hitaasti ja varmasti päästävät nopeammat ohitse.

  Mitä tulee kiekon osumaan, niin kyllä siinä on huonolla tuurilla sairaalareissu edessä. Itse näin tapauksen missä jamppa sai kiekon suoraan silmäkulmaansa ja siihen tuli kyllä melkoinen vekki. Siinä jäi kierros kesken kun piti lähteä naama yltäpäältä veressä tikattavaksi. Yksi kännykän lasikin on mennyt rikki kiekon osuttua laukkuun, minkä taskussa puhelin oli.
   
 10. manux

  manux VIP

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 580
  Likes Received:
  1 596
  Mä näin talissa aikoinaan, kun joltain karkas kiekko taivaalle. Ei edes huutanut varoitusta ja siitä heppu joka sai kiekon niskaan tipahti ja verta tuli niin perkeleesti. Sairaalaan joutui tikattavaksi.
   
 11. manux

  manux VIP

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 580
  Likes Received:
  1 596
  Sulla on paskat kiekot tai kaveris ei osaa heittää. Pitemmälle lentävissä drivereissa on hemmetin terävät reunat.
   
 12. manux

  manux VIP

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 580
  Likes Received:
  1 596
  Niitä kiekkoja on kolmenlaista laatua. Putterit on pehmeitä ja paksureunaisia. Niillä tuskin saa vahinkoa aikaan. Toisessa ääripäässä on tosi teräväreunaiset ja kovat driverit, jotka tosissaan sattuu vaikkei tulis edes niin kovaa. Väliin jää kasa erilaisia midrange kiekkoja.

  Säännöt ja käytännöt on syystä. Vahinkoja yritetään minimoida, tuskin kukaan tahallaan halua porukkaa vahingoittaa.
   
 13. juhokoo

  juhokoo

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  14.6.2006
  Viestejä:
  867
  Likes Received:
  274
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Kemi
  ¨

  Jep. Yleensä tulee aina annettua nopeammille tietä. Kyseessähän ei ole mikään kiireisen miehen laji, ja usein niitä heittoja joutuu oikeasti pähkäilemään tovin jos toisenkin kuin shakissa konsanaan (no okei, on olemassa 30 sekunnin sääntö eli ei nyt ihan koko päivää mietitä). 18-väyläisen kiertämiseen saa hyvinkin pari tuntia aikaa varata, jos ei ole yksin liikenteessä.

  Jos väylällä on mittaa 200 metriä, niin en paheksu vaikka takaa tuleva porukka avaukset heittäisi kun itse on korilla. Mutta jo 100-metrisellä väylällä harrastelijoillakin avaukset saattavat kantaa korille tai sen välittömään läheisyyten. Yritä siinä sitten keskittyä puttailuun kun takaa ropisee kiekkoja.

  Ja draiveri tosiaan voi tehä pahaa jälkeä osuessaan. En toki ottais riskejä heittävänä enkä vastaanottavana osapuolena minkään kiekkojen suhteen.
   
 14. _JoE_

  _JoE_

  Liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  564
  Likes Received:
  8
  Näihin sun kommenttien lihavoituihin kohtiin pakko kommentoida. Itse en ole mikään lajin aktiiviharrastaja, mutta jonkun parikymmentä kertaa lienee tänä kesänä tullut käytyä heittämässä. Viime kesänä en muistaakseni käynyt kertaakaan ja sitä edellisinä parina kesänä on harrastus aloitettu. En siis treenaa kierroksella veren maku suussa ja manaa jokaista epäonnistunutta puuhun heittoa, MUTTA...

  Itse näen asian niin, että lajissa kuin lajissa on tietyt säännöt tai etiketti, miksi sitä nyt halutaankaan kutsua, jostakin tietystä syystä. Frisbeegolffissa etiketti nyt vain on muodostunut sellaiseksi, että kun ollaan kierroksella tai jollakin tietyllä väylällä niin on kohteliasta odottaa edellisten poistumista väylältä ennen omaa heittoaan. Olen edelle kirjoittaneiden kanssa samaa mieltä siitä, että pitkillä väylillä avauksen voi kyllä heittää vaikka edellinen porukka vielä väylällä olisikin jos/kun tietää, että oma kiekko jää riittävän etäälle edellisestä porukasta. Itse pyrin näilä väylillä aina jotenkin seuraaville viestittämään, että voivat jo heittää jos tilanne on sellainnen. Tällöin sitä myös osaa vähän seurata talaa tulevien heittoja.

  Ja kyllä, se, että sä jäät sinne keskelle väylää treenailemaan putteja, kun seuraava porukka on odottamasssa vuoroon, nimenomaan haittaa. Tuosta sun kirjoituksesta suorastaan huokuu toi ''menkää vittuun täält, meikä omistaa tän radan'' -asenne jota jälkimmäisessä viestissäsi kerrot muilla olevan. Se, että jäät keskelle kierrosta neppailemaan putteja, kertoo nimenomaan sun itsekkyydestä ja siitä, että SINÄ et ota huomioon toisia omalla toimiannallasi. Juuri tämä: "Kai mä nyt saan ite päättää, otanko tollasen ''riskin''." EI, et saa!

  Tilanne ei ole millään muotoa yhtä kuolettava kuin ampumaradalla, mutta et sä voi sielläkään sanoa, että kai mä nyt saan itse päättää ottanko sen riskin mennä katsomaan taulua vaikka toiset vielä ampuukin. Pointti on siinä, että sä häiritset niiden tekemistä ja harrastamista, jotka ovat siinä määrin fiksuja että ottavat huomioon SINUT ja ne säänöt ja etiketit joita tuolla fribaradalla toivotaan noudatettavan. Et tunnu käsittävän, että siinä epätodennäköisessä tilanteessa, että joku tosiaan heittää sua pikkumetsän yli 250m naamaan, se kenestä tuntuu pahalta ja kenen "vika" tuo on, on itseasiassa se heittäjä. Et sinä. Todennäköisesti heittäjästä tuntuisi pahalta kun on tahattomasta aiheuttanut sulla jonkun vamman/haavan tai vähintäänkin kipua. Olkoonkin, että sä itsekkäästi ehkä tällaisen tilanteeseen haluaisitkin nähdä.
   
  manux tykkää tästä.
 15. manux

  manux VIP

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 580
  Likes Received:
  1 596
  Etiketti on semmoinen, että se edellä menevä pooli heiluttelee takaa tulevalle kädellä että nyt saa heittää. Poolit etenee ripeästi ja ei jää märehtimään esim. korille puttitreenin parissa.

  Kaikilla fiksuilla radoilla on erikseen alue missä voi treenata puttailua.

  Jos haluaa käyttäytyä kuin idiootti niin ei kannata eksyä radalle ruuhka-aikaan.
   
  _JoE_ tykkää tästä.

Jaa tämä sivu