Grillikausi alkaa

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja DoDo, 18.4.2006.

  1. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Tohon Weberiin näyttäis jo jotain sopivankin.
    [​IMG]

    Toki sähkögrilli on aina sähkögrilli...
     
  2. Funky

    Funky

    Liittynyt:
    17.2.2004
    Viestejä:
    944
    Likes Received:
    5
    Sukupuoli:
    Mies
    Voiko joku brikettimestari antaa nopean oppitunnin miten briketeillä säädellään lämpöä järkevästi?

    Viimevuonna ensikokemus savustuksesta briketeillä, eikä siitä tullut mitään- Aikaisemmin homman hoitanut hiilillä ja puulla, ja se on ollut helpompaa.
    Briketeillä kun tollasessa bullet-savustimella väänsin niin lämmöt oli joko 200 tai 60.
     
  3. teri

    teri

    Liittynyt:
    19.5.2003
    Viestejä:
    2 817
    Likes Received:
    1
    Tekiskö tällä savustimella mitään?
     
  4. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 845
    Likes Received:
    499
    Sytytettyjen brikettien määrää muuttamalla eli laitat vaikka 1/4 sytytettyjä brikettejä. Kuvassa yksi vaihtoehto.

    [​IMG]
     
  5. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Noi ohuesta pellistä tehdyt kestänee semmosen yhden kesän verran. Pääseehän tuolla kokeilun makuun, sitten voi ostaa tukevampaa kun tuon ajelee puhki.
     
  6. Sixx.AM

    Sixx.AM

    Liittynyt:
    6.10.2008
    Viestejä:
    340
    Likes Received:
    4
    Ostin eilen savustetun kirjolohen. Kala oli kypsä mutta todella vetistä, meni ihan mössöksi kun otti paloja.
    Tuli ekana mieleen, että onko tuo jotain pakaste kamaa joka laitettu puolijäisenä savustimeen tai jotain vastaavaa.
    Samassa paikassa aiemmin ollut kyllä aina hyvää.

    Pitää itsekin ostaa uusi savustin kun vanhasta hajosi termostaatti.

    Itse pidän enemmän näistä sähkösavustimista kun ovat heti käyttövalmiita ja lämmön säätely on helppoa jos on termostaatti.
     
  7. Tomppeli

    Tomppeli

    Liittynyt:
    21.1.2005
    Viestejä:
    490
    Likes Received:
    2
    Joskus kalatukussa töissä olleena kalankulku oli seuraavaa:
    Lohifile tulee tukkuun > Ei mene myyntiin ja päiväys loppuu> pakastetaan.
    Pakastettua filettä myydään vuoden ajan. Ei mene kaupaksi joten sulatetaan ja savustetaan > Myydään tuoreena savukalana.
    Savukala ei mene kaupaksi ja päiväykset umpeutuvat > Pakastimeen seuraavaksi vuodeksi.
    Pakastettu savukala vuoden päästä sulatetaan ja siitä tehdään kalapullia tai vastaavaa jauhettua mössöä.
     
  8. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Ton vuoksi savukala tehdään itse. Kokonaisesta kirkassilmäisestä kalasta.
    5-8e/kg ja ei se savustinkaan paljoa maksa ja onnistuu vaikka partsilla 45 minuutissa.

    https://www.toknet.fi/bbq-king-the-king-of-barbeque-sahkosavustin-1100-w/6410412543486/dp
     
  9. Sixx.AM

    Sixx.AM

    Liittynyt:
    6.10.2008
    Viestejä:
    340
    Likes Received:
    4
    Pitää käydä antamassa palautetta! Veikkaan, että pakkasessa kala on ainakin ollut ennen savustamista mutta se on jo rikos myydä tuoreena pakkasessa ollutta savustettua kalaa.

    Mielummin ostaisin sellaisen missä pystyy säätämään lämpötilaa. Onko itselläsi tuollainen ja onko vastusten lämpötila sopiva?
     
  10. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Sorry, en katsonut tarkemmin tota. Opan vastaavaa ovat ainakin kehuneet.

    Minulla on OPA sähkösimo ja siihen savustuslaatikko. Tosin se meni rikki. Savustelen kaasugrillin päälle laitetulla laatikolla nyt kaloja.
     
  11. Sixx.AM

    Sixx.AM

    Liittynyt:
    6.10.2008
    Viestejä:
    340
    Likes Received:
    4
    [​IMG]

    Grillikausi avattu mittarin näyttäessä 5 astetta plussaa.

    Ensin broilerit 30 min. uunissa, jonka jälkeen voisulaa pintaan ja grilliin, hyvä väri pintaan ja nahka rapeaksi.
    Lopuksi laitoin päälle sweet chili sausea. En yleensä käytä tuota mutta tähän se mielestäni sopii hyvin.
     
  12. mappana

    mappana VIP

    Ikä:
    38
    Liittynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    3 671
    Likes Received:
    124
    Välivinkki, että kun ostaa sitä savukalaa niin sen pitäisi olla semmoinen jämäkän oloinen, eikä löysä. Sama onko vakuumi vai jossain muussa muodossa. Mutta vaikka olisi ihan hyvää valmistuksen jälkeen, niin semmonen vähän raa-ahko ei kyllä selviä minkään sortin säilytystä kovin pitkään.
     
  13. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Itselle kun tekee tuoreesta kalasta niin silloin tuo pehmeä juuri ja juuri kypsä on poikaa. Joku 45-47 astetta sisälämpötila.
    Kylmäksi jos antaa mennä niin sitten ehkä suosiolla vähän kuivemmaksi/lämpimämmäksi.
     
  14. mappana

    mappana VIP

    Ikä:
    38
    Liittynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    3 671
    Likes Received:
    124
    Näin juuri. Itse mökillä kuhat, hauet ja mitä nyt verkosta sattuu löytymään, savustetaan niin että jäävät mehukkaaksi. Kotiin asti kun kantaa, niin seuraavana päivänä ei kyllä ole enään mistään kotoisin. Jos savustaa "kovaksi" niin kestää kotiin asti ja viikonkin ihan syötävänä jääkaapissa.
     
  15. hoyhenen_kevyt

    hoyhenen_kevyt

    Liittynyt:
    22.1.2008
    Viestejä:
    6 451
    Likes Received:
    2
    Sukupuoli:
    Mies
    Oi grillinistit, miten revitte Pulled Porkin paiston jälkeen?
     
  16. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Kahdella haarukalla.
     
  17. Gospodin47

    Gospodin47

    Liittynyt:
    22.12.2002
    Viestejä:
    175
    Likes Received:
    0
    Auringonsäteiden lomassa nenään hunajoi grillin tuoksu naapurustosta. Oma kympin hiiligrilli ei enää houkuttele, jotain perusvarmaa ja nopeampaa tarvis tilalle, eli kaasuverme.
    Tommonen vajaan 180 euron kaasugrilli (esim Toknetistä) vai Muurikka kesäkeittiösetti? 200 euroon on saatava joka tapauksessa. Vanha komposiittipullo löytyy vielä.
     
  18. Ripe

    Ripe

    Liittynyt:
    17.4.2002
    Viestejä:
    2 584
    Likes Received:
    9
  19. gixxxer

    gixxxer Wanted By The F.B.I VIP

    Liittynyt:
    17.11.2011
    Viestejä:
    1 139
    Likes Received:
    85
    Marmoroitu tuore kotimainen naudan sisäfile Citymarketista 19,90€/kg :)
     
  20. Ripe

    Ripe

    Liittynyt:
    17.4.2002
    Viestejä:
    2 584
    Likes Received:
    9
    No ei sitä nyt grilliin kannata tunkea.
     

Jaa tämä sivu