Grillikausi alkaa

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja DoDo, 18.4.2006.

  1. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Mitä vittua, onko nyt tosiaan näin että Nestesavu on muka jokapaikasta loppu?
     
  2. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
    Siltä näyttäs! Käy Stokkalta. Siellä on sitä heikompimaatuista yleensä ollut.
     
  3. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 845
    Likes Received:
    499
    Grillikausi ja nestesavu ei kuulu samaan ketjuun.
     
  4. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Ei kuulukkaan. En jaksanut mennä sotkemaan kokkausketjuun herrojen leipäkeskustelua, niin tulin laittamaan tänne.
     
  5. Vihreä

    Vihreä

    Liittynyt:
    6.3.2013
    Viestejä:
    28
    Likes Received:
    18
    Naudan entrecotea

    Tuli väännettyä ekan kerran savustimessa naudan entrecotea kokonaisena. Suosittelen lämpimästi myös muille puutarhan grillikeisareille, on meinaat totaalisen mehukasta.

    [​IMG][​IMG]

    Tulihan sitä jotain muutakin avg. kamaa tehtyä:

    [​IMG][​IMG]
     
  6. Ripe

    Ripe

    Liittynyt:
    17.4.2002
    Viestejä:
    2 584
    Likes Received:
    9
    Hmm toi kokonainen Entrecote voisi toimia ihan grillissäkin epäsuoralla lämmöllä ei sillä, että pihvitkään harvoin pieleen menee.
     
  7. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Ai että mitkä kelit!

    Tänään grillataan jotain erilaista (itselle). Hevonsenlihapihvejä!
    Mitä noiden kanssa kannattais pieraista lisukkeeksi?
     
  8. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    S'on kesä?

    Itse ajattelin olla rohkea ja lähteä riistalla kokeilemaan, vaikka on sen verran kallista lihaa että ei haluaisi pilata.

    Kaurista, teertä, hirveä ja sorsaa olisi pakkasessa. Niillä lähetään ja syssymmällä sitten täydennystä ... ehkä.
     
  9. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Kauris on noista manitsemistasi mun makuun parasta (tosin sorsaa en oo testannut) :kuola:
     
  10. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Kauriin ulkofilee on kyllä jotain aivan mahtavaa. Grillaamisen osalta ehkä vähän tylsää kun voisi melkeen raakana syödä. Jos vaikka lautasen veisi nopeasti ihan läheltä grillin ohi niin ei menisi yli :)

    Melkeen kyllä hirven ulkofileen (mielellään vasan) laitan samaan kastiin. Sitä saa vähän grillatakkin.

    Molemmat todella helppoja kun eivät vaadi kuin suolan ja pippurin, eikä sillä pippurillakaan niin väliä.

    Teeri voi kyllä olla hankalampi. 1 testin ajattelin tehdän ihan niin että muilutan täkän ohueammaksi ja sitten pippuri ja suola päälle ja pari minuuttia per puoli parilalla. Jos ei noin toimi niin sitten pastörointi ja käyttö kuumalla parilalla, ehkä jonkunlainen glaseeraus päälle.

    no katotaan kuinka käypi ...
     
  11. Counterfeith

    Counterfeith

    Liittynyt:
    20.8.2006
    Viestejä:
    17 807
    Likes Received:
    3
    Mä rankkaan kauriin vähän hirveä ylemmäs. Joo, todellakin erittäin lyhyt kypsennys kauriin fileelle, mediumina on jo pilalla xD
    Faijan kanssa joskus tehtiin tuota kaurista ja sen kylkeen oli vanhan liiton reseptillä sienikastike :kuola: Mouthgasm.
     
  12. vilho_kanuuna

    vilho_kanuuna

    Liittynyt:
    30.6.2003
    Viestejä:
    2 702
    Likes Received:
    16
    Näin. Jos on vaan syönyt sitä kaupan peruspaskaa niin ei tiedä mitä hyvä on.
     
  13. karma

    karma VIP

    Liittynyt:
    25.10.2005
    Viestejä:
    417
    Likes Received:
    1
    Koitetaan löytyiskö tästä ketjusta apuja:

    Vanha Landman ollut huonolla pidolla ja sateessa yms useamman vuoden kun ei ole ollut käytössä. Puisen kärrin ajattelin hioa ja malata mutta mites tuon itse grillin ja valurautapolttimot yms saisi puhdistettua perusteellisesti ?
     
  14. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 845
    Likes Received:
    499
    Polttimet ja muut nippelit puhdistuu nätisti elektrolyysillä, kato youtubesta ohjeet.
     
  15. Vihreä

    Vihreä

    Liittynyt:
    6.3.2013
    Viestejä:
    28
    Likes Received:
    18
    Oletteko jo alkaneet valmistautumaan juhannukseen ja sitä myöden armottomaan lihan paistamiseen?

    Itse pistin ennakkotilaukseen naudan rintaa 4 kg ja sian kylkeä 2-3 kg.
     
  16. tuplis

    tuplis

    Liittynyt:
    8.2.2013
    Viestejä:
    67
    Likes Received:
    2
    Ei oikeen lähe nyt grillikausi käyntiin kun 5e ruosteinen pallogrilli mätänee pihalla.. Kovasti olen pienehköä kaasugrilliä himoinnut (weber e-210, landmann triton 2) mutta tällä foorumilla moiset ajatukset on suolattu aika tehokkaasti. Niin että pitäiskö sittenkin hakea joku hippasen laadukkaampi hiiligrilli?
     
    Viimeksi muokattu: 13.6.2014
  17. APL

    APL

    Liittynyt:
    17.6.2014
    Viestejä:
    3
    Likes Received:
    0
  18. Huppe

    Huppe Iso Kingi H. Mode

    Ikä:
    43
    Liittynyt:
    1.6.2004
    Viestejä:
    16 121
    Likes Received:
    13
  19. Vihreä

    Vihreä

    Liittynyt:
    6.3.2013
    Viestejä:
    28
    Likes Received:
    18
    ^ asiallinen savustin. Itse olen kanssa miettinyt pystymallisen rakentamista, on tilankäytön kannalta fiksumpi. Pistä sitten juhannuksena pientä raporttia, että kuinka toimi.
     
  20. APL

    APL

    Liittynyt:
    17.6.2014
    Viestejä:
    3
    Likes Received:
    0
    Kiitos vinkeistä, hankittuna kaslerpala, vähän isompi possunniska, ribsejä ja kylkeä. Laittelen raporttia jussin jälkeen.
     

Jaa tämä sivu