Hakukone vipeille tehokkaammaksi

Viestiketju osiossa 'Ilmoitukset' , aloittaja Mike, 12.10.2006.

 1. Mike

  Mike Ompa outo! Pakkotoisto.com

  Liittynyt:
  16.4.2002
  Viestejä:
  80 127
  Likes Received:
  31 482
  Vip-jäsenillä toimii forumin hakukone nyt tehokkaammin AND/OR periaatteen ollessa toiminnassa. Jos siis haluatte, että esim sanat "pena" ja "haukka" ovat hakutuloksissa samassa viestissä, niin nyt se onnistuu. Aikaisemmin haku näytti kaikki viestit jotka sisälsivät jomman kumman sanan. Nyt siis +pena +haukka haku antaa vain viestit joissa kummatkin sanat ovat mainittuna.

  Tämä uudistus on vain vip-jäsenille.
   
 2. Mik99

  Mik99

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  5.2.2003
  Viestejä:
  3 199
  Likes Received:
  2
  Odotettu uudistus! Toi aikaisempi hakukone oli suoraan sanottuna perseestä, tai onhan se vielä "ei-vipeille". :D
   
 3. fuGii

  fuGii

  Liittynyt:
  19.2.2004
  Viestejä:
  910
  Likes Received:
  1
  On tullutkin kiroiltua sen n+1 kertaa tuon kans. Toivottavasti haussa on tällä kertaa jotain järkeä, eikä anna taas aivan random tuloksia. :)
   
 4. mxm

  mxm

  Liittynyt:
  7.12.2003
  Viestejä:
  6 689
  Likes Received:
  0
  hieno homma! tuon haun kanssa on muutaman kerran palanut käpy kun tuloksia on tullut satoja sivuja.
   
 5. ~Voimariini ~

  ~Voimariini ~

  Liittynyt:
  9.10.2004
  Viestejä:
  1 590
  Likes Received:
  0
  Jes, kiitoksia Mike!
  Muutaman kerran mennyt hermo ton hakukoneen kanssa, kun ei oo pystynyt pistään tollain esim. +ojentaja +dippi.
   
 6. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  Otsikosta tuli (by the way) ensin mieleen ehkä vähän erilainen feature. Nimittäin, onko tällä hetkellä käytössä mitään priorisointia pyyntöjen hanskaamisessa? Tarkoitan, että VIP:ien istuntojen pyynnöt (ja tietokantakyselyt) käsiteltäisiin korkeammalla prioriteetilla.

  En tunne Pakkiksella käytössä olevaa teknologiaa (siis en ole perehtynyt käytössä olevaan palvelinympäristöön), mutta teknisestihän tämä on täysin mahdollista.

  Toisaalta, Pakkiksen imagon kannalta on ehkä kokonaisuudessaan parempi, että palvelu on muutenkin käytettävä. Eli ei ehkä olisi hyvä idea mainostaa, että "VIP jäsenyydellä 'jumittavasta paskasta' 'salamannopeaan' forumiin!". :david:

  No, anyway, ihan tällaista ääneen ajattelua vaan. :rolleyes:
   
 7. Ironlife

  Ironlife

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  1 329
  Likes Received:
  0
  En ole perehtynyt täysin haun saloihin, mutta sanahakujen "katkaiseminen" ei vielä taida onnistua? Tyyliin haku penkki* hakisi kaikki penkki-alkuiset sanat, kuten penkkiskaba, penkkipunnerrus jne. Tämä olis aika kova juttu myös.

  Kannatetaan.
   
 8. ehec

  ehec

  Liittynyt:
  7.6.2003
  Viestejä:
  858
  Likes Received:
  21
  Toi hakukoneen parannus saisi kyllä tulla myös ei-vipeille voimaan. Vipeiltä vois vaikka poistaa sitten siitä hausta ne perättäisten hakujen aikarajat, tai en tiedä paljonko se tällä hetkellä on, mutta joskus oli varmaan jotain lähemmäs 30s, ja siinähän jo lyhytpinnaisella puntinkolistelijalla melkein menee hermot.
   
 9. Since 1988

  Since 1988

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  1 465
  Likes Received:
  0
  ^^ totta noi hakuajat voi joskus ärsyttää, mutta ei niinkauhea asia

  Muuten hieno uudistus, helpottaa paljon ja toivottavasti samoja kysymyksiä ei aina täydy kysyä aina uudestaa jne. Muutoksen vois myös näin ollen mahdollistaa myös ei-vipeille
   
 10. Ironlife

  Ironlife

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  1 329
  Likes Received:
  0
 11. Mike

  Mike Ompa outo! Pakkotoisto.com

  Liittynyt:
  16.4.2002
  Viestejä:
  80 127
  Likes Received:
  31 482
  Ei pysty, suuren viestimäärän johdosta isoilla forumeilla suurimman rasituksen aiheuttaa haku ja niiden suuri määrä. Siksi tätä featurea ei ollut aikaisemmin vipeilläkään. Jos annamme sen kaikille käyttöön, niin se hidastaa ja rasittaa kovasti palvelua. Kasvussa on näin siis huonotkin puolensa.
   
 12. timse

  timse

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  6.3.2005
  Viestejä:
  2 877
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Mies
  Helvetin hyvä juttu toi haku. Tulee tarpeeseen.

  Vähän asiaan liittyen: Mun mielestä FAQ-threadit on paisunu niin isoiksi ettei aloittelija löydä niistä vittujakaan. Tämä aiheuttaa sen että samoja asioita tahkotaan helvetin monta kertaa samassa ketjussa eri puolilla joka edelleen turhauttaa aloittelijaa joka hakee jotain tiettyä asiaa. Välillä pitkissä ketjuissa on sivukaupalla puhdasta vittuilua puolin ja toisin joka ei myöskään kiinnosta lukijaa.

  Näin ollen jatkuvasti syntyy ketjuja joissa kysytään aivan perusasioita, jotka sitten joko a) linkitetään faq-ketjuun joka on helvetin pitkä tai b) toistetaan asiaa joka lukee faq-ketjussa.

  Prayerin thread oli hyvä just sen takia että kaikki tärkeä löytyy heti ekalta sivulta ja halutessaan sitten ohjataan pitkiin ketjuihin missä asioita mietitään tarkemmin. Kuitenkin aina löytyy tarkentavia kysymyksiä.

  Kysymyksiä jto:lle -ketju on helvetin pitkä ja siellä kysytään jatkuvasti samoja asioita. Oisko hyvä jos ketjun aloittajalla olis mahdollisuus editoida aloituspostiaan koska tahansa jolloin tiedon keskittäminen olis mahdollista? En tosin tiedä onko edes mahdollista... saisko turhien postien määrää näin vähennettyä?
   
 13. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  11 582
  Likes Received:
  1 558
  Toihan on joskus ollut käytössä. Se on varmaan kaikkein kätevin noista hakukoneeseen liittyvistä jutuista. Tuli käytettyä aika usein. Hermot meni kun se poistettiin.
   

Jaa tämä sivu