Hyviä olutmerkkejä?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja tabe, 4.8.2004.

 1. Sft

  Sft

  Liittynyt:
  17.3.2007
  Viestejä:
  3 409
  Likes Received:
  1
  Juu, kyllä varmasti. En tiedä tajusinko kommenttiasi oikein, lähinnä tarkoitin oluen panemista harrastuksena ennen panimon perustamista.

  Nøgne Imperial stout. Nøgne ei ole vielä pettänyt, jos yhden panimon tuotteissa olisi pysyttävä olisi Nøgne varteenotettava vaihtoehto.
   
 2. Hos3

  Hos3 R6rr

  Liittynyt:
  24.4.2009
  Viestejä:
  1 259
  Likes Received:
  37
  Keisarin Munchener maistui oikein hyvälle tuossa äskettäin makkaranpaiston yhteydessä. Vähän oli vaan turhan kylmä keli ulkona, kun meinasi olut jäätyä.
   
 3. Max131

  Max131

  Liittynyt:
  12.3.2006
  Viestejä:
  10 100
  Likes Received:
  540
  Sukupuoli:
  Mies
  No siis meinasin vaan sitä, ettei se himassa puuhastelu nyt hirveästi auta siinä vaiheessa, kun hommasta pitäs tehdä vakavastiotettavaa liiketoimintaa. Silajärvelläkin on hyvät kontaktit entisten duunien kautta ravintolamaailmaan, niin se auttaa jo pitkälle tossa panimotoiminnan pyörittämisessä.
   
 4. Sft

  Sft

  Liittynyt:
  17.3.2007
  Viestejä:
  3 409
  Likes Received:
  1
  Juu, näinhän se on. Maailmassa on paljon esimerkkejä kun on yritetty tehdä harrastuksesta elantoa intohimon saattamana, mutta realiteettejä ei ole otettu huomioon. En tosin sitä väittänytkään, että kotioluen teko (joka sinällään laadultaan on yhtä hyvää kuin panimoiden tuotteet) kertoisi liiketoiminnallisesta osaamisesta. Mutta Panimo Hiiselle menestystä toivottaen - sft! :)
   
 5. ile123

  ile123

  Liittynyt:
  25.6.2005
  Viestejä:
  593
  Likes Received:
  0
  Eläs nyt ole noin pessimisti. Jokainen on aloittanut joskus pienestä..

  Jos norjalaiset (Nognen), Tanskalaiset (Mikkeller & co.) ovat onnistuneet kaupallistamisessa niin miksei myös suomessa? eihän norja ole mikään perinteinen olut/juomamaa. Sitä paitsi näkisin, että nyt olutteollisuus elää edelleen jonkinlaista murrosvaihettaa, jossa kulutus siirtyy kohti käsityöoluita ja bulkin kysyntä vähenee. Tilaa siis uusille laadukkaille toimijoille on, ainakin teoriassa :D

  Austraalia: http://www.abc.net.au/news/2013-10-30/an-craft-beer-boom/5058324
  Usa: http://usatoday30.usatoday.com/money/industries/food/story/2012-05-26/craft-breweries/55203882/1
  Iso-britannia: http://www.mintel.com/press-centre/food-and-drink/craft-beer-moving-into-the-uk-mainstream
  Suomi: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...tanto-kaksinkertaistui-parissa-vuodessa-1.810

  Ei ole mitään syytä himmailla ja synkistellä ;)
  Luksustuote myy ja vielä lama-aikana.
   
 6. HeJoPel

  HeJoPel

  Liittynyt:
  12.2.2012
  Viestejä:
  2 831
  Likes Received:
  320
  Sukupuoli:
  Mies
  [​IMG]

  :5:
  Jäin melkein sanattomaksi, kun sunnuntaina aukaisin saunan ohessa ja join ekan siemauksen pitkästä lasista paksun vaahdon läpi, parasta maistamaani olutta! Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitsevan Beerhousen oman panimon vehnäolut jäi kakkoseksi vaikka luulin sen olleen maailman parasta :D Wehnäbockissa nautin jopa viimeisestä, jo lämmenneestä kulauksesta joka oli tuopin pohjalle unohtunut.
  Tuosta Beerhousesta itseasiassa vähän enemmän, suosittelen käymään jos Tallinnassa liikkuu, Saksalais-tyylinen ravintola/kapakka + oma panimo, josta saa monia hyviä omia oluita suoraan hanasta (oisko hanassa ollut 8 vaihtoehtoa ja kaapissa pulloja vielä enemmän, kaikki omaa tuotantoa). Saksalainen menu myös ruuissa, ja henkilökunta kulkee lederhoseneissa. Viimekesänä kävin kaverin kanssa seikkailemassa ja tarkoituksena oli käydä läpi useampi pieni kapakka mutta tyssäs maistelu jo toiseen kapakkaan eli beerhouseen, koska aloitettiin isoista heinekeneistä yhdessä toisessa ravintolassa, ja beerhousessa kun baarimikko kysyi että pieni vai iso, valittiin isot (kun luultiin että iso on 0,5l), pöytään pamahti siis molemmille litran tuopit n.6% vehnäolutta, joka oli niin hyvää että juotiin about kolmeen varttiin. Piti lopettaa kaljan litkiminen siihen kun ne litran tuopit nous päähän aika pikaseen eikä tarkoitus ollut vetää lärvejä :D
   
 7. fgfbfgbfgbfgbbg

  fgfbfgbfgbfgbbg

  Liittynyt:
  11.10.2012
  Viestejä:
  2 344
  Likes Received:
  244
  Tuo täällä Saksassa on mukavaa että joka kaupungissa on noita panimoravintoloita, joissa on hanassa useita oman panimon tuotteita. Jos pitäis tuoteperheen mukaan valita niin Paulaner, Riegele ja Schneider Weisse toimii panimoravintoloista itselle parhaiten.
  Jottei ihan offtopiciksi menisi niin hinta-laatusuhteeltaan paras olut mitä oon maistanu löytyi viikonloppuna. Heräteostoksena ostin korin FORTUNAn vehnäolutta hinnan ollessa 5,99€/20plo. Ei kyllä jää paljoa jälkeen selvästi kalliimmista, esimerkiksi Franziskanerista tai Erdingeristä. Pystyy suositella.
   
 8. slotte

  slotte

  Liittynyt:
  25.4.2007
  Viestejä:
  1 434
  Likes Received:
  1
  Pistin muutaman belgen ja muita herkkuja tulemaan saveur-biere.comista. 42 pulloa kotiinkannettuna n. 145e. Laaja valikoima, mutta ei ehkä niin halvat hinnat tuolla. Muuten pullojen pakkaus ja lähetysaika ihan OK. Viikossa tuli.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. könde

  könde

  Liittynyt:
  17.11.2004
  Viestejä:
  1 453
  Likes Received:
  369
  Maanantaina Alkon valikoimiin tulee pienpanimo-oluita

  Beer Hunter's Mufloni Keripukki

  Stout
  Vahvuus: 7,0%
  Hinta: 3,98€ / 0,33l
  Maustettu kookoksella ja valkosuklaalla.
  Lisätietoja: JaskanKaljat
  ”Tummanruskea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, kuivahedelmäinen, valkosuklainen, vaniljainen, kevyen kookoksinen, mausteinen.”

  Prykmestar Kahvi Stout

  Stout
  Vahvuus: 6,0%
  Hinta: 5,00€ / 0,5l
  ”Tummanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, paahtomaltainen, hedelmäinen, kahvinen, hennon lakritsinen, kevyen kaakaoinen, pehmeä.”
  Teerenpeli Mokkamatti
  Stout
  Vahvuus: 7,0%
  Hinta: 3,96€ / 0,33l
  Maustettu reilun kaupan kahvilla.
  ”Tummanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, ruisleipäinen, kahvinen, tummasuklainen, hennon pomeranssinen, tasapainoinen.”

  Stadin Panimo Double Oat Malt Stout

  Kaurastout
  Vahvuus: 6,8%
  Hinta: 5,91€ / 0,33l
  Lisätietoja: JaskanKaljat
  Pullokäyvä, sisältää ohra- ja kauramallasta
  ”Tummanruskea, samea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, kauramaltainen, suklaakeksimäinen, paahteinen, hennon toffeinen, havuinen, tasapainoinen.”

  Bryggeri Helsinki Senaattori

  Saksalaistyylinen dobbelbock
  Vahvuus: 7,5%
  Hinta: 5,85€ / 0,33l
  ”Kahvinruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, makean maltainen, suklainen, ruisleipäinen, kevyen paahteinen, yrttinen, tasapainoinen, lämmin.”

  Lammin Sahti Pyy

  Perinteinen Ale / Traditional Ale
  Vahvuus: 7,0%
  Hinta: 5,56€ / 0,33l
  ”Kinuskinruskea, erittäin täyteläinen, miedosti humaloitu, maltainen, banaaninen, suklaakakkuinen, hedelmähilloinen, hennon yrttinen, pehmeä.”

  Pyynikin Käsityöläispanimo Presidenttisahti

  Sahti
  Vahvuus: 9,5%
  Hinta: 5,90€ / 0,33l
  Oma versiointi Kataja 1.086-sahdista. “Rakkaudella pantua, vahvasti katajoitua ja humaloitua sahtia.”
  ”Mahonginruskea, erittäin täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, makean hedelmäinen, marjahilloinen, kevyen tervainen, katajanmarjainen, yrttinen, runsas, lämmin.”

  Laitilan Kievari Agricola

  Belgian Strong Ale
  Vahvuus: 8,5%
  Hinta: 5,91 € / 0,33l
  Lisätietoja: JaskanKaljat
  Tuotettu yhteistyössä Mikael Agricola Seuran kanssa kunnianosoituksena Suomen uskonpuhdistajalle ja suomen kirjakielen isälle. Agricola on kirjoittanut aikalaistensa suomalaisten olutpidoista, joissa ”juotin Ukon vacka, siellä juopui ucko sekä acka”.
  ”Kastanjanruskea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, hunajamaltainen, kuivahedelmäinen, hennon toffeinen, yrttinen, pehmeä, tasapainoinen.”

  Saimaan Marsalkka Double IPA

  Double IPA
  Vahvuus: 8,0%
  Hinta: 4,42€ / 0,33l
  Tuhdisti jenkkihumaloitu IPA. Aromihumalat mukana myös kuivahumaloinnissa.
  Lisätietoja: JaskanKaljat
  ”Meripihkankeltainen, täyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, aprikoosinen, kukkainen, greippinen, roseepippurinen, runsas.”

  Hiisi Pläkki

  Black IPA
  Vahvuus: 6,4%
  Hinta: 4,54€ / 0,33l
  Rapea ja miellyttävän paahteinen Black IPA Jyväskylästä
  Lisätietoja: Olutkellari, Reittausblogi, JaskanKaljat
  ”Ruskeanmusta, runsasvaahtoinen, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, mallasleipäinen, marjainen, paahteinen, hennon greippinen, jalohumala-arominen, raikas.”

  Rekolan Amerikan Eno

  India Pale Ale
  Vahvuus: 5,6%
  Hinta: 6,99€ / 0,5l
  Lisätietoja: JaskanKaljat
  Amerikan Serkun isompi, vahvempi ja rapeampi versio. Humalointi: Cascade, Centennial ja Columbus – myös kuivahumaloinnissa.
  ”Kinuskinruskea, samea, täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, maltainen, kukkainen, havuarominen, greippinen, pitkä.”

  Suomenlinnan Thor Bock

  Vahva Lager / Bock
  Vahvuus: 6,0%
  Hinta: 5,38€ / 0,5l
  ”Kastanjanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, makean maltainen, karamellinen, kevyen hedelmäinen, hennon suklainen, yrttinen, tasapainoinen.”

  Malmgård Emmer Tripel

  Suodattamaton belgityylinen ale (tripel)
  Vahvuus:8,3%
  Hinta 5,51€ / 0,5l
  Valmistuksessa käytetään Malmgårdin pelloilla viljeltyä emmer-muinaisvehnää
  ”Kullankeltainen, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, trooppisen hedelmäinen, hedelmäkakkuinen, lääkeyrttinen, kevyen aniksinen, vivahteikas, lämmin.”
   
 10. Rimmon

  Rimmon

  Liittynyt:
  2.9.2006
  Viestejä:
  95
  Likes Received:
  0
  Tämä suomen hintataso oikeen houkuttelee ostamaan nuita pienpanimoiden oluita enemmänkin
   
 11. fgfbfgbfgbfgbbg

  fgfbfgbfgbfgbbg

  Liittynyt:
  11.10.2012
  Viestejä:
  2 344
  Likes Received:
  244
  Ei oo köyhien harrastus tuo kaljan juonti Suomessa ei..
   
 12. slotte

  slotte

  Liittynyt:
  25.4.2007
  Viestejä:
  1 434
  Likes Received:
  1
  Voi jumpe kun tämä Rochefort 10 on herkullista. Kaikkien ylistyssanojen arvoinen. Pakko suositella kaikkien trappistioluiden ystäville. Menee jopa Chimay Bluen edelle, niukin naukin.

  St. Bernardus Abt 12 oli myös todella hyvää, mutta jää Chimayn ja Rochefortin taakse.
   
 13. Simba

  Simba

  Liittynyt:
  29.8.2003
  Viestejä:
  697
  Likes Received:
  15
  Tuo Aventinus äärimmäisenä oikealla on mun suuhun paras vehnäolut mitä olen koskaan juonut. Voltteja siinä on 8,3 joten maltilla saa maistella.Hiivat joukossa joten muista pyöritellä pullo kunnolla ennen vikan desin kaatoa.
   
 14. fgfbfgbfgbfgbbg

  fgfbfgbfgbfgbbg

  Liittynyt:
  11.10.2012
  Viestejä:
  2 344
  Likes Received:
  244
  Tuo on "kohtalaisen" maukas kyseisen lafkan panimolla Münchenissä hanasta :) Voiskin taas käydä maistamassa..
   
 15. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 095
  Likes Received:
  733
  La Trappen dubbel oli yllättävänkin maukas. Jostain syystä nykyään trappistit maistuu turhan äitelältä, mutta tuo ei. Paikalliset väittivät että on hollannin ainoa trappisti-olut, tiedä siitä sitten.

  [​IMG]
   
 16. Max131

  Max131

  Liittynyt:
  12.3.2006
  Viestejä:
  10 100
  Likes Received:
  540
  Sukupuoli:
  Mies
  Kyllä tuo näyttää täsmäävän. Piti ihan tarkistaa, kun belgiaanhan nuo tulee liitettyä automaattisesti.

  Tuo trappisti-nimi on suojattu, ja ilmeisesti sen käyttöoikeuden myöntää Kansainvälinen Trappist-yhdistys.
   
 17. risumies

  risumies VIP

  Liittynyt:
  27.1.2004
  Viestejä:
  6 937
  Likes Received:
  132
  Pitihän nuo käsityöläiset kävässä kaikki alkuviikosta kipasta maistiksi ostaan, mutta ei ainakaan vielä ole kyllä hinta-laatu kohdannut pätkääkään. Maistettuna tosin vasta I&G:n toasted oak IPA, Teerenpelin Mokkamatti ja just hetki sitten Pyynikin Presidentinsahti. Tuossa Presidentin sahdissa jäi kyllä tuo "vahvasti katajoitu" lähinnä sinne katajan hivahdukseen jälkimaussa.

  Eipä nuille tosin kummempia odotuksiakaan ole tullut asetettua, lähinnä kannatuksen vuoksihan nuo tuli ostettua. Tai no Stadin panimon ja Muflonin oluset on lähinnä ne, jolle jonnin sortin odotuksetkin on olemassa. Muut sitten vaikka palautusolusina taikka kuiville ikenille janoon.
   
 18. manux

  manux

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 701
  Likes Received:
  1 714
  Savuisista oluista löytyi ihan superässä uusi suosikki: 2013 smoked porter, alaskan brewing co. (kuva netistä ryöstetty)
  img_55311.jpg

  Aika jännä viskimäinen maku, josta tulee mieleen la gavulin. Mutta kuitenkin perus portteri pohjalla. todella hyvää tavaraa, ei voi muuta kuin suositella.
   
 19. Hercules666

  Hercules666

  Ikä:
  26
  Liittynyt:
  24.6.2007
  Viestejä:
  1 461
  Likes Received:
  5
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Jyväskylä
  ^ löytyykö Alkosta yms vai mistäs tuollaista voisi ostaa?
   
 20. manux

  manux

  Liittynyt:
  18.8.2003
  Viestejä:
  4 701
  Likes Received:
  1 714
  En tiedä saako suomesta. Whole foodsista ostin tuon.
   

Jaa tämä sivu