1. Pakkotoiston shopissa -15% KAIKKI! SHABOOM

Ilmastoahdistus. Ohimenevä muoti-ilmiö vai jatkuva muutosten tulva?

Viestiketju osiossa 'Talous, politiikka, uskonto' , aloittaja SMugU, 11.6.2019.

 1. SMugU

  SMugU

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  19.12.2007
  Viestejä:
  1 078
  Likes Received:
  20
  Sukupuoli:
  Mies
  Tässä on viimeiset kuukaudet pitänyt iltapäivälehtien sivuilta oikein etsimällä etsiä uutisia mitkä ei koskisi ilmastonmuutosta ja sitä hidastavien toimien tekemistä.

  Eikös koko 2000-luku olla puhuttu ilmastonmuutoksesta, mutta silti tuntuu että nyt viimeinen vuosi jatkuvasti kiihtyneellä tahdilla enemmän ja enemmän. Tuntuu että tällä hetkellä autolla ajaminen, lihansyönti, lentäminen ja lapsien tekeminen on syntiä, mistä pitäisi joutua vankilaan.

  Kysymys kuuluukin: Uskotteko että tämä ilmastoahdistus on ohimenevä muoti-ilmiö ja joskus vuosien/kymmenen/kymmenien päästä ei enään muistetakkaan tämmöistä ahdistusta? Ehkä on tullut joku uusi ahdistus tilalle mitä tietyt ihmiset haluaa sitten puolustaa?

  Vai uskotteko kenties siihen että tämä ilmastokeskustelu ja siihen liittyvät hätäiset ja radikaalit toimet tulee jatkumaan loputtomiin askel kerrallaan niin kauan kuin ainakin meidän ikäluokka tällä pallolla elää?
  Ja lähinnä kysyn tässä, että miten uskotte nimenomaan Suomen osuuden olevan tulevaisuudessa tätä keskustelua/toimia.
   
 2. Poppis

  Poppis

  Liittynyt:
  9.10.2010
  Viestejä:
  1 678
  Likes Received:
  497
  Oon itsekin ihmetellyt miten vuoden sisällä tästä on tullut aivan mieletön ahdistus vaikka näistä on puhuttu jo 90-luvun lopulta asti ainakin. Miksi juuri nyt tästä on tullut näin iso ongelma? Vai yritetäänkö tällä peittää jotain muita yhteiskunnan/euroopan ongelmia että huomio kiinnittyy sen sijaan ilmastonmuutokseen?
   
  Porpula tykkää tästä.
 3. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 891
  Likes Received:
  911
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Koska ongelma pahenee joka päivä, kun sitä ei ratkaista.

  Sekä vuosittaiset CO2 että metaanipäästöt ovat edelleen kasvussa. Jo nyt ilmakehän CO2 pitoisuus on korkeimmillaan moneen miljoonaan vuoteen. Tässä linkki aikaan, jolloin edellisen kerran ilmakehässä oli näin paljon hillidioksidia. Etelänapamantereella kasvoi puita ja meren pinta oli 20 metriä nykyistä korkeammalla. Tässä vielä vähän mielestäni havainnollisia päästötilastoja: CO₂ and other Greenhouse Gas Emissions - Our World in Data.

  [​IMG]
   
  Finnlady, brilleaux, carcayu and 2 others like this.
 4. carcayu

  carcayu

  Liittynyt:
  13.6.2008
  Viestejä:
  3 718
  Likes Received:
  2 083
  Itse uskon, että ilmastoahdistus on tilapäinen ilmiö, joka loppuu siihen, kun viimeinen ihminen tukehtuu hengiltä.
   
 5. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  3 325
  Likes Received:
  1 348
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  Täytyy nyt muistaa että mitään suurta ilmaston aiheuttamaa tuhoa ei ole tapahtunut. Koskematon luonnonsuojelualue on edelleen äärimmäisen monimuotoinen, sademetsän pohja kostea ja vesi viileää.
  Suurin tuho on tapahtunut ilmastopolitiikan takia, kun nuo on laitettu nurin. Realisoitunut oikea juttu, ilmastopulismi sivuuttaa nämä asiat varsin kätevästi.
  Sen takia kannattaisi lopettaa ahdistuminen ja panikointi, tulee huonoja ratkaisuja.

  Mitä Suomeen tulee niin maa nousee, merenpinta ei tule nousemaan mihinkään ja täällä on keskilämpötila alle 5 astetta, vauhkoontuminen ilmaston lämpenemisestä on aivan turhaa.

  Käänne parempaan tulee olemaan hyvin hidas ja mahdollisesti ei tapahdu vielä kymmeniin vuosiin hiilidioksidin pitoisuuden puolesta.

  Ratkaisut ovat:
  Metsittäminen, tullit isojen päästöjen maiden tuotteille (ja globalisaation hillitseminen yleisesti), väestösiirtojen ja väestönkasvun ihannoinnin lopettaminen, Ydin-, tuuli- ja aurinkovoima (kaikki yhdessä), liikenteen sähköistäminen. Ei se muuta vaadi. Ei tartte ahdistua lehmänpieruista tai muusta älyttömästä.

  Ongelma on se, että politiikka ja bisnes ja poliittiset keppihevoset kaikki menevät ratkaisujen edelle. Mikään puolue ei aja kaikkia näitä, ei edes puolia noista.
  Senpä takia politiikka ja media haluaa ahdistaa kansalaista. Mutta politiikalla nämä pitäisi ratkaista.
   
 6. Jämäpala

  Jämäpala

  Liittynyt:
  4.3.2019
  Viestejä:
  167
  Likes Received:
  48
  Sukupuoli:
  Mies
  Olen sopinu itseni kanssa etten näihin keskusteluihin lähde täällä, mutta aina jotain on pakko kommentoida...

  Tiivistettynä:

  Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos aiheuttaa aavikoitumista, aavikoituminen nopeuttaa kaupungistumista, yhteiskunnat eivät pysy kaupungistumisen mukana > levottomuuksia. Levottomuudet johtaa lisääntyviin ilmastopakolaismassoihin, ilmastopakolaiset aiheuttaa omia ongelmiaan (eriarvoisuus, arvotyhjiät, idemtiteettikriisi), ennen pitkää keskieurooppalaiset pakotettuja vaeltamaan pohjoisemmas, ilmastopakolaismärät kasvavat (yksi arvio on muistaakseni, että miljardi ihmistä jos joutuu muuttamaan ) > mikään yhteiskunta ei kestä nykyisellään noita väkivirtoja.

  Tohon sitten kaupanpäälle automatisaation ja tekoälyn seurauksena mahdollisesti tuleva massatyöttömyys ja todennäköisesti koemme tällä vuosisadalla maailman romahduksen sellaisena kuin olemme sen oppineet tuntemaan 1900-luvulla.

  Vinkki:

  Älä tee lapsia.
   
 7. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  3 325
  Likes Received:
  1 348
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  Koska valtamedia ja valtapuolueet ovat tässä kimpassa. Älä äänestä persuja tai tulee maailmanloppu. Tässä haetaan ihan samanlaista ehdottomuutta kuin maahanmuuttovastaisuuden demonisoinnissa. Ahdistamisessa kyseessä toki Euroopanlaajuinen ilmiö. Ilmastopopulismilla isketään tavallista populismia vastaan. Ja silmät suljetaan sitten kun osoitetaan niitä politiikan haittoja ja puutteita.
   
 8. futhermucker

  futhermucker

  Liittynyt:
  3.6.2010
  Viestejä:
  13 084
  Likes Received:
  2 484
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  60°59′45″N, 24°27′55″E
  Ottamatta kantaa sen enempää ilmastonmuutokseen, tai siihen ilmiönä itsessään, veikkaisin, että kuvaajasta ilmenevä partikkelien määrän kasvu johtuu pääosin mittausepätarkkuuden toleranssin pienenemisestä.

  Vai mitä luulette, onko vaikkapa vuonna 237 jaa ollut kansainvälistä sertfioitua kalibrointimenetelmää mittalaitteille?

  E. :whistle:
   
  Poppis ja Kyrde tykkäävät tästä.
 9. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 039
  Likes Received:
  426
  Siitä tuore video jossa käsitellään juurikin langan aihetta.

   
  Tepi86 ja maltsu tykkäävät tästä.
 10. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 039
  Likes Received:
  426
  Kai toi sun postaus oli sarkasmia?
   
 11. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 891
  Likes Received:
  911
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Veikkaat väärin. Aika pitkälle ja tarkasti taaksepäin päästään jäätikköporauksilla.
   
  Finnlady, mskomu ja Mestari222 tykkäävät tästä.
 12. Mestari222

  Mestari222

  Liittynyt:
  13.12.2013
  Viestejä:
  316
  Likes Received:
  59
  Itse käsittelin ahdistukseni aikaa sitten, ja totesin, että samapa tuo. Nykyään ajelen vapari V8:lla (vielä kun näillä saa ajaa), lentelen ja syön lihaa. Sähkön ostan sieltä mistä sitä halvimmalla saa. Lajittelen sentään pahvit erilleen sekajätteestä, siinä mun ilmastoteot. Väitän että ahdistus on ohimenevä asia, ja sen jälkeen pystyy taas jatkamaan huoletonta elämää.

  Huonoin skenaario on, että yhteiskunta romahtaa ja henki menee siinä, kun joku tökkää puukolla vatsaan sardiinipurkista tapellessa. Siinä sitten muutaman päivän kituu ja lopulta kuolee. Sitä päivää ennen asiat todennäköisesti ovat aina paremmin.

  Välillä vuodatan kyyneleen maapallon tulevaisuuden puolesta, eli en sentään täysin ole onnistunut itseäni koettamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 12.6.2019
  Porpula tykkää tästä.
 13. LihavaSika

  LihavaSika

  Liittynyt:
  16.1.2010
  Viestejä:
  364
  Likes Received:
  13
  Tarvii kysyä saikkua lääkäriltä ilmastoahdistukseen vedoten.
   
 14. mskomu

  mskomu

  Liittynyt:
  11.8.2009
  Viestejä:
  2 920
  Likes Received:
  1 573
  Kaupunki:
  Indonesia
  Ilmastonmuutoskeskustelu on kyllä mielenkiintoinen. Väittelyä monesta aiheesta löytyy, ei siinä mitään, mutta ei tule äkkiseltään mieleen toista ilmiötä, joka olisi helpommin todistettavissa kuin ilmaston lämpeneminen. Ei tavitse edes luottaa mihinkään kalliisiin ja vaikeasti ymmärrettäviin laitteisiin, ilmiöihin, teorioihin tai tietokonesimulaatioihin, kuten hiukkaskiihdyttimiin, teoreettiseen fysiikkaan tai vaikka ihmisten massakäyttäytymiseen vaikuttaviin tekijöihin. Tarvitaan vain lämpömittari ja riittävä määrä mittauksia pitkältä aikaväliltä. Silti tämä näyttää menevän yli hilseen joiltakin.

  Ei tarvitse ottaa kummoista askelta alaspäin, että ollaan litteän maan kannattajissa, mutta tuo porukka on sentään tietääkseni aika vähälukuista, kun taas ilmastonmuutoksen kieltäjiä on todella paljon. Tietty homma mutkistaa hieman se, että polarisoidussa tilanteessa meno on: "Joko olet meidän puolella, tai meitä vastaan", jolloin kaikenlaiset keskimaaston kulkijat päätyvät helposti samaan porukkaan kaikkein äänekkäimpien saappaiden kanssa.

  Mutta joo, en usko, että ihmiskunta kokee mitään valaistumista tai valtiot muuttavat toimintatapojaan, eli uskon, että ilmastonmuutoskeskustelu tulee olemaan pinnalla tulevaisuudessakin. En myöskään usko, että teknologia kykenee ongelmaa ihan hetkessä ratkaisemaan, joten sekään ei nähdäkseni tue asian poistumista keskustelusta.
   
 15. doownek

  doownek

  Liittynyt:
  18.4.2019
  Viestejä:
  1 042
  Likes Received:
  327
  Sukupuoli:
  Mies
  Mä löysin yhdessä remonttihommassa lehden ehkä n.10 vuotta sitten ja silloin oli jo ilmastonmuutos kovasti tapetilla.
  Lehti taisi olla vuodelta 69 ja en tiedä miksi sattui silmään mutta siinä oli sellainen melko pieni juttu jossa Venäläiset tutkijat olivat tulleet sellaiseen lopputulokseen että lisääntynyt hiilidioksi saattaa aiheuttaa ilmaston lämpenemistä.
  Itse kuulun siihen porukkaan etten kiihkoile ko. asian puolesta vaan ennemmin tuon asian sivutuotteena tulee enemmän ympäristö ystävällisiä ratkaisuja.
  Pidän myös vaihtoehtona että vaikka viimeinen ja tuleva 100 vuotta on niin silmänräpäys aikajanalla että siihen ehtii mahtua jo luonnollista lämpötilavaihtelua tai sitten ei.
   
 16. SMugU

  SMugU

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  19.12.2007
  Viestejä:
  1 078
  Likes Received:
  20
  Sukupuoli:
  Mies
  Pitää vielä tarkentaa semmoinenkin asia, että itse en siis ole mikään ilmastokiihkoilija. Itse stressaan enemmänkin siitä, että joudun itse tämän ilmastonmuutoksen takia maksumieheksi kun liha, autoilu ja lentäminen tulee kallistumaan.

  Tosiaan tämä on se syy miksi se varmaan aiheuttaa niin paljon eripuraa, että jopa ne ihmiset jotka kannattaa vihreitä ja käy ilmastonmuutos marsseilla, ei välttämättä ole valmiita tekemään mitään ilmastotekoja jos ne oikeasti on sitten itseltä pois.
  Ihminen on hyvin itsekäs vaikka haluaisikin parantaa maailmaa.
  En jaksa uskoa että näitä todellisia ilmastokiihkoilija vihervassareita on kovinkaan montaa kasvukeskuksien ulkopuolella maaseudulla.
   
 17. maltsu

  maltsu

  Ikä:
  46
  Liittynyt:
  24.6.2015
  Viestejä:
  3 325
  Likes Received:
  1 348
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Helsinki
  Kun meillä koko maa vieläkin nousee jääkauden jäljiltä, niin ei tule äkkisältään toista ilmiötä mieleen jota suomalaisen pitäisi pelätä enemmän, joten suomalaisena varsin loogista olla tyytyväinen ilmaston lämpenemisestä.

  Nyt kun puhutaan ahdistuksesta ja peloista, niin kyllähän uudelleen kylmeneminen olisi se täysi katastrofi suomalaisille, Suomen loppu. Lämpeneminen sataa positiiviseen laariin monessakin suhteessa.

  Pelot ovat fabrikoituja spekulaatioita, että esim. aseettomien afrikkalaisten armeija hyökkää tänne, koska siellä ilmasto muuttuu ja me ei voida niitä ihmisiä pysäyttää. Euroopassa on suurempi väestötiheys kuin Afrikassa, eli kyllä afrikkalaiset Afrikkaan mahtuu missä tahansa ilmastossa pienemmällä elintasollaan ja afrikkalaiset voi pysäyttää EU:n rajalle, ei ole pakko luopua rajoista, laeista ja järjestyksestä, koska ilmastonmuutos hysteria. Ihan älytöntä pelottelua näissä, omittu aivan kaikkein pahimmat maahanmuuttokriittisten hullut visiot palvelemaan ilmastonmuutoshysteriaa.
  Edelleen kamppailisin Afrikassakin todellisia ongelmia vastaan. Kuitenkin Poco Haram polttanut satoja vai tuhansia kouluja, kidnapannut (ja raiskannut) satoja lapsia, Nigerian hallitukset varastaneet enemmän valtion kassasta kuin koko kehitysapu yhteensä on koskaan ollut Afrikalle. Massiivinen korruptio ja paljon väkivaltaa. Ihan ilman ilmastonmuutosta. Todellakin näille asioille pitäisi tehdä jotain.
  Ilmastopelottelussa ollaan siirrytty tähän ikiaikaiseen olemme Afrikalle velkaa teemaan ja afrikalaisilla pakolaisilla pelotteluun. Tuntuu olevan pääteema. Jos nyt jotain Afrikan hyväksi pitäisi tehdä ja auttaisi mikäli ilmastokin muuttuu nopeampaan tahtiin heitä reagoimaan, niin se olisi tuo korruption kuntoon laitaminen.
  Mutta valkoinen ei saa sanoa Kiinan päästöistä, Intian päästöistä, Afrikan korruptiosta, jne, jne.
  Meidän pitää vaan ahdistua lisää ja lisää ilmastosta, että kaikki on meidän vika. Aivan käsittämätöntä itseinhoa ja velliperseilyä mielestäni. Ja kun se ei muita auta. Politiikalla asiat kuntoon. Ja Afrikan muulla kuin ilmastopolitiikalla, sehän nyt on päivän selvä asia, että ongelmat ovat siellä muualla kuin ilmastossa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.6.2019
  Joxuz tykkää tästä.
 18. Dona

  Dona

  Ikä:
  30
  Liittynyt:
  19.6.2007
  Viestejä:
  4 962
  Likes Received:
  2 880
  Saatana tykkää tästä.
 19. Ho-

  Ho-

  Liittynyt:
  30.10.2014
  Viestejä:
  945
  Likes Received:
  387

  Mielkenkiintoinen graafi. Mitta taulukko ei ole 0-400 vaan 260-400, jotta saadaan mahdollisimman raflaava käyrä tehtyä.
   
  Mestari222 ja Joxuz tykkäävät tästä.
 20. number_one

  number_one Kädenvääntäjä VIP

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  10.8.2004
  Viestejä:
  10 727
  Likes Received:
  1 174
  Sukupuoli:
  Mies
  Kuka muuten määritellyt ja milloin, että ketä saa arvostella? :D Tai siis oot ihan oikeessa tossa, mutta kenen helvetin mielestä on hyvä idea olla arvostelematta huonoja ideoita, jos niitten tekijöinä on joku muu? Ja miten määritellään joku muu? Voiko esim vihervasemmistoa kannattava punavuorelainen arvostella Joensuulaista uusnatsia? Ovatko he jotain muuta kuin "muita" toisilleen?
   

Jaa tämä sivu