Imuria ostamassa

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja JN, 9.3.2006.

Tags:
 1. LaihaLohtu

  LaihaLohtu

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  2 863
  Likes Received:
  5
  Kaipa se menettelee, jos ei ole lemmikkieläimiä. Mitä nyt itse tutkiskelin tuommoista Dysonia, niin aika perkeleen laaduttomalta se vaikuttaa hintaisekseen. Electroluxin huippumallin saa melkein samaan hintaan, kuin Dysonin paskimman mallin ja E-lux varmasti pieksee Dysonin jokaisella osa-alueella. Tai ehkei patenttien määrässä :lol2:
   
 2. Orgasmatron

  Orgasmatron

  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  411
  Likes Received:
  1
  Jos aikoo laittaa vajaa 300€ pelkkään imuriin, niin suosittelisin samalla Kärcherin 4000:sta, jolla voi imeskellä nesteet myös. Eli märkä- ja kuivaimuri. Bonuksena pesuominaisuus, joten sillä voi ruiskia pesuainetta ja imuri imee sen poies samantien. Voi pestä matot, sohvat, auton penkit, kokolattiamatot ja kovat lattiat. Ton jälkeen moppi ja muut luutut joutavat huitsin vittuhun.
  Imutehoa riittää todella hyvin. Dyson on tuskin parempi. Ainoo huono puoli on isohko koko, mutta vehje kulkee kepeästi perässä, koska alla on 6kpl pyörivää renkulaa.
   
 3. hookoo

  hookoo

  Ikä:
  44
  Liittynyt:
  20.6.2002
  Viestejä:
  2 689
  Likes Received:
  0
  Kävin kattoos töiden jälkeen ja pääsin testaamaankin jotain 370e dyson mallia. Ei oikeasti vakuuttanut. En maksa niin jumalattomaa summaa semmosesta minkä ero ei ole silmiinnähtävä vrt halpismalliin.

  Todennäkösesti electrolux ~200e ajaa täysin saman asian ja kukkaroon jää 150+ erkkiä mikä on pirusti. Ainut kriteeri, kunhan on pestävä hepa suodatin ja hyvä imuteho, paskaksi nuo menee kuitenkin aikanaan eikä ole mitää kultakelloja.

  Tuo pesuimuri olis kyllä pirun hieno, kelpais ajella aina uudenkarhealla auton sisuksella..
   
 4. Orgasmatron

  Orgasmatron

  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  411
  Likes Received:
  1
  Jepulis, toi Kärcheri oli kesällä 249€. Ja muuten imee matoista puolen vuoden aikana kertyneet lyhyet koirankarvat helposti. Ja sit ne matot voi pestä vielä, jos huvittaa, samalla vehkeellä.
   
 5. LaihaLohtu

  LaihaLohtu

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  2 863
  Likes Received:
  5
  Itse asiassa joku Dysonin edustaja taisi sanoa, että niissä Dysoneissa on joku suodatin jota ei voi vaihtaa ja se kestää 5 vuotta. Eli 5 vuoden kuluttua pitäisi ostaa taas uusi Dysoni. En sitten tiedä kuinka tietäväinen se oli esittelemästään tuotteesta, mutta aika kusetukselta nuo avaruusalukset vaikuttavat :)
   
 6. Relg

  Relg

  Liittynyt:
  15.9.2003
  Viestejä:
  1 677
  Likes Received:
  2

  Itse taas olen tutkiskellut(käyttänyt) Dysonia about kolmen vuoden ajan ja ei voisi paljon tyytyväisempi olla.

  Miksi sanot että menettelee jos ei ole eläimiä? Meillä on 3 koiraa ja imuroidaan 6-10 krt/viikossa kämppä ja kyllä Dyson on ollut todella hyvä, ei voi muuta sanoa. Sanoisin että käyntiääni on ainut ns. minus kyseisessä imurissa.
   
 7. Multivita

  Multivita

  Liittynyt:
  17.1.2004
  Viestejä:
  985
  Likes Received:
  82
  Ettei Laihalohtu olisi electroluxin agentti :rolleyes:
   
 8. LaihaLohtu

  LaihaLohtu

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  2 863
  Likes Received:
  5
  Itselleni jäi tällainen kuva kun itse testasin sitä. Jo normaali pöly jäi vittumaisesti säiliön seiniin ja se piti tyhjennettäessä suunnilleen pestä vedellä. Siinä vaiheessa mietin, että eläinten rasvainen hilse (joka tuppaa olemaan aika paljon tujumpaa kamaa, kuin hienojakoinen pöly) olisi suhteellisen vittumaista puhdistaa säiliöstä. Lisäksi kotieläinten karvat täyttävät tuommoisen 2 litran säiliön aika nopeasti ja se pitää puhdistaa lähes joka kerta.

  Kaiken kukkuraksi Dysonin oma edustaja tuntui haukkuvan imuria aivan paskaksi, joten ei kovin kummoinen kuva jäänyt.

  Mutta tosiaan testiaikani oli rajallinen, eikä vastaa mitenkään 3 vuoden kokemusta laitteesta. Ja sen verran paljon hyvääkin on Dysonista puhuttu, että kai se joillekin sopii kivasti. Omien kokemuksien perusteella en ökyhintaista ja mölyävää avaruusalusta itselleni ostaisi.

  edit. 6-10 kertaa viikossa? :wtf:

  Itsehän olen Mielen onnellinen omistaja :D
   
 9. Toni B.

  Toni B. Mode

  Ikä:
  42
  Liittynyt:
  15.7.2002
  Viestejä:
  834
  Likes Received:
  2
  http://www.electrolux.fi/node37.aspx?categoryid=14095 Tommonen on meillä ja erittäin tyytyväinen olen. Taloudessa on kaksi koiraa ja karvoja saa imuroida päivittäin, eikä imuteho havaittavasti heikkene vaikka pussi täyttyykin. Imuri on oikeasti hiljainen, ainakin edelliseen electroluxiin ja dysonin suihkuhävittäjänkin kateelliseksi tekevään meteliin.
   
 10. Orgasmatron

  Orgasmatron

  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  411
  Likes Received:
  1
  Moni hehkuttaa sitä, että Dysonissa ei tarvitse pölypussia lainkaan. Mutta on varmaan kiva tyhentää se pölysäiliö esim. roskikseen... ei varmaankaan ne pölyt paljoo leviä ympäriinsä. Kun ne on kivasti vielä siellä säiliössä sähköstyneet tms. eli tarttuvat joka paikkaan.
  No prkl onhan sen pakko olla paras, ku maksaaki niin paljo, ja kaikki ostajat kehuu. Tuli sijotettuakin niin hitosti tohon paskaan, ettei vaan voi kritisoida...
   
 11. Relg

  Relg

  Liittynyt:
  15.9.2003
  Viestejä:
  1 677
  Likes Received:
  2
  Meillä normaali tyhjennys menee niin että ottaa vaan tyhjän muovipussin ja sinne kipataan säiliö, ei sitä läheskään joka kerta tarvii vedellä huuhdella, itseasiassa todella harvoin. On varmasti monia muitakin hyviä imureita, mutta oman kokemukseni mukaan Dysonkin on todella hyvä.

  Ja tosiaankin, 6-10 kertaa viikossa imuroidaan ja siihen päälle about 4-8 kertaa viikossa lattianpesu. :rolleyes:
   
 12. LaihaLohtu

  LaihaLohtu

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  2 863
  Likes Received:
  5
  I feel myself so dirrrrrty :whip:


  :(

  Toisaalta juuri kuulin kaverilta, että hänen siivousintoilijanakin tunnettu äitinsä imuroi kahdesti (ja viikonloppuisin jopa kolmesti) päivässä. Eli ei kai tuo 6-10 kertaa sitten niin erikoista ole :D
   
 13. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  11 749
  Likes Received:
  1 714
  Nostetaas, kun meillä on nyt reilun viikon ollu tollanen Dyson DC29 All Floors.

  Eli tohon quoteen: Pölyt ei leviä. Ne on ihan kivana paakkuna siellä säiliössä, eikä tyhjennyksessä ole mitään ongelmaa. Eri asia varmaan jos sillä imuroi kymmenen kiloa hienoa hiekkaa, mutta se nyt ei muutenkaan taida olla järkevää.

  Ai niin. Toi imuri on ihan uskomaton paska. Mä vihaan sitä ihan vitusti. Imuteho hyvä, ellei erinomainen, ei pölytä ympäriinsä, eli hyvät suodattimet jne. Mutta... Se imuteho on niinkin hyvä, että mä vihaan tolla imuroimista. Suutin tarraa niin kovaa lattiaan kiinni, että sitä on vaikea liikutella sivuttain. Toisekseen siinä on metri liian vähän letkua. Ärsyttää, kun toi ei anna kovinkaan paljoa vapautta liikkua, kun letku on tollanen vitun nysä.

  Eli imuri on itsessään oikein hyvä, mutta käytettävyys ihan päin vittua. Tossa tuli muuten mukana kaksi lattiasuutinta. Tollanen tavallinen ja sellainen jossa on pyörivät harjakset. Ne harjakset ei pyöri edes sähköllä, vaan imulla. Koko systeemi tuntuu olevan aika pitkälle pelkkä vitsi. Se ei tee mitään mitä tavallinen suutin ei tekisi.

  Eukko kyllä tykkää tosta ihan hirveästi ja sanoinkin sille, että meillä on sitten näköjään imurinkäyttäjä valittu tästä eteenpäin.
   
 14. TroynPaluu

  TroynPaluu

  Liittynyt:
  22.3.2008
  Viestejä:
  2 412
  Likes Received:
  1
  Oon tosi vanha kun tiedän tällaista, mutta olen kuullut että nuo Dysonit ovat ihan paskoja. Itse mietin rikkaimuria, koska olen dextermäisen tarkka kotini puhtaudesta.
   
 15. afrolicious

  afrolicious

  Liittynyt:
  6.11.2005
  Viestejä:
  3 416
  Likes Received:
  17
  Meillä on electrolux ergorapido, ja välillä tuntuu että se sotkee enemmän kun imee.
   
 16. Percele

  Percele

  Liittynyt:
  17.2.2004
  Viestejä:
  2 927
  Likes Received:
  24
  Niin meilläkin, sillä hököttimellä ei kyllä tee hevonvittua...
   
 17. suppo

  suppo

  Liittynyt:
  12.8.2003
  Viestejä:
  197
  Likes Received:
  0
 18. Robu

  Robu

  Liittynyt:
  19.12.2009
  Viestejä:
  18
  Likes Received:
  0
  Kerran kun on koirataloudessa kokeillut pölypussitonta imuria, niin ei enää pussilliseen palaa. Omasta koirasta kun lähtee sen verran karvoja, että pölypusseja saisi vaihdella ja ostaa koko ajan.
   
 19. Vainoharha

  Vainoharha

  Liittynyt:
  30.10.2007
  Viestejä:
  40
  Likes Received:
  0
  Tuli ostettua Electroluxin ZUS3920 Ultra Silencer, kun tuttavalta sai reippaalla alennuksella. http://www.electrolux.fi/tiedote/node90.aspx?productid=38093

  Paketissa on vielä, mutta eiköhän se viikolla pääse tositoimiin, kun kotiudun reissulta. Itsellä tosiaan oli kriteerinä koiratalouteen imuri (en edelleenkään varma onko tuo se paras, mutta hakkaa 100/0 mun nykyisen pienen punaisen Boschin, jonka haluaisin lähinnä laittaa kärsimään ja kovasti). Koira myöskin pelkää imuria aika hysteerisenä. Toivottavasti tuo hiljaisempi "käyntiääni" helpottaa.


  Saa nähdä kuinka "Luxi" toimii.
   
 20. pooli6287

  pooli6287 Tosimies

  Liittynyt:
  5.1.2008
  Viestejä:
  4 244
  Likes Received:
  40
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Lempäälä
  Huhtikuusta -09 Miele S 5211,tyytyväinen olen.Hyvää mm,suulakkeet&pyörät.Noi pyörät näytti ens alkuun liian pieniltä mut toimii kyllä aremmallakin pinnalla(öljytty parketti):)
   

Jaa tämä sivu