Imuria ostamassa

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja JN, 9.3.2006.

Tags:
 1. Inska

  Inska

  Liittynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  5 039
  Likes Received:
  13
  Kaikella kunnioituksella; mamma on tainnut olla ainakin hetkellisesti höperö imurikauppiaalle. Eikö tuo ole niitä oveltaovelle myytäviä imureita. Väitän ettei tuo eroa kuin kuoriltaan tavallisesta Electroluxin imurista, joka on muuten hyvin epäkäytännöllinen jo muotonsa puolesta. Niillä imureilla on/oli hintaa se parisataa, eli toivottavasti tuosta ei oikeasti yli tonnia ole kuitenkaan maksettu...
   
 2. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Näitä imurikauppiaita aina sillointällöin kirjoittelee tähänkin threadiin. Olis hauska saada tollainen rakkine testiin uusien ja nykyaikaisten imureiden kanssa:
  http://www.gigantti.fi/cms/s-R0KsGQVukjAAAAE2Zl5h4hug/electroluxin-testivoittaja-imurit

  Noissahan on ulkokuoret ja varmaankin myös sisuskalut säilyneet samana jo 30 vuoden ajan.
   
 3. Hiiripäällikkö

  Hiiripäällikkö

  Liittynyt:
  7.12.2006
  Viestejä:
  1 257
  Likes Received:
  27
  Mä en ottais enää mitään muuta, kuin keskuspölynimurin. Toi on niin mukava, kun se ei työnnä sitä pahanhajuista ilmaa takaisin kämppään ja pidä hirveetä meteliä. Meillä ainakin tulee imuroitua vähän väliä, ihan sillainkin ku lapsetkin nukkuu niin toi hiljaisempi ratkaisu on ihan jepa. Siis meille ainakin parempi ratkaisu.
   
 4. Force

  Force

  Liittynyt:
  26.7.2003
  Viestejä:
  8 468
  Likes Received:
  768
  Imuri on aika helppo ostaa. On kaksi hyvää vaihtoehtoa; Miele S5-sarja ja Electrolux UltraOne. Molemmissa hyvä ergonomia, käytettävyys ja hyvä imu- sekä suodatusteho. Mielessä on paras HEPA-suodatin. SF-AH 50 on H14 standardin mukainen, eli suodattaa 99,995% partikkeleista kun Electroluxin pestävä H13 suodatin suodattaa säälittävät 99,95%. Mielen orkkis HEPA suodatin maksaa 30-40€ ja vuoden välein kannattaa vaihtaa. Sitten löytyy samaan hintaan 40€:lla yhteensopiva Menaluxin setti missä hieman huonompi HEPA H12 (99,5%) suodatin ja 15 pölypussia.

  Dysonilla olen joutunut imuroimaan jonkin verran ja käytettävyys on mielestäni ihan hirveä. Imuri on kömpelö liikutella, suulake ja putki on huono, ja kuulosuojaimet pitää olla päässä käytettäessä. Muutenkin on mielestäni helpompi ja mukavampi viedä pölypussi roskiin kuin tyhjentää ja pestä säiliö.
   
 5. Ripee

  Ripee

  Liittynyt:
  11.1.2010
  Viestejä:
  2 405
  Likes Received:
  27
  Sukupuoli:
  Mies
  Tuossa imurissa ei ole mitään ylivertaista muuta, kuin hinta;)
   
 6. Jm1

  Jm1

  Liittynyt:
  27.4.2005
  Viestejä:
  7 805
  Likes Received:
  489
  Vittu mitä sontaa nuo ovella myytävät imurit!

  Toivottavasti täällä on kaikki jo kattoneet tän dokkarin kokonaisuudessaan, ehkä paras dokkari mitä Suomalaiset on koskaan tehneet.


   
 7. IHMEMIES

  IHMEMIES

  Liittynyt:
  21.5.2006
  Viestejä:
  53
  Likes Received:
  17
  Täältä ääni Dysonille, itse ostin kyseisen imuttimen vaikka netissä "kehutaan" miten äänekäs se on ja miten kömpelö on sitä vetää perässä. Mielestäni imuri ei ole mitenkään normaalia äänekkäämpi tai vaikeasti hallittava, ainakin tähän asti se on kestänyt ajoväylällä:). Hyvä laite..
   
 8. ilkka_83_

  ilkka_83_

  Liittynyt:
  27.12.2003
  Viestejä:
  8 331
  Likes Received:
  14
  Sukupuoli:
  Mies

  Mamma on ite myynyt noita joskus. Eikä ole etes itellekkään raskinut sitä ostaa. Tuo imuri on saatu todella kohtuu hintaan että ei ole meitä pissatettu :), tuota ennen oli 350-400 eken electroluxi niin ei kuulemma viereenkäään noin hyvä. Mistä minä tiedän, en paljon imuroi :)
   
 9. ToughGrip

  ToughGrip

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  2.9.2004
  Viestejä:
  1 547
  Likes Received:
  1
  Onko jollain kokemuksia tämän kalliimmasta Animal -mallista (Hinta 430 € paikkeilla)? Kovasto hotsittaisi ostaa Roomban kaveriksi jos vaan toimii. Ainakin tuota käyttöaikaa on siinä PAPERILLA kasvatetty.

  Aikanaan oli electroluxin varrellinen rikkaimuri ja se soveltui lähinnä paskan siirtelyyn paikasta toiseen...
   
 10. Laardi

  Laardi VIP

  Ikä:
  44
  Liittynyt:
  26.5.2004
  Viestejä:
  6 788
  Likes Received:
  2 731
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Espoo
  Vähän tuumannut ostavani seuraavaksi teollisuusimurin himaan. On tehoa reilusti suunnilleen samaan hintaa, paskan väliä ulkonäöllä. Reppuimuri olisi kätsy, mutta niiden hintaluokka on aika kova.
   
 11. Linssu

  Linssu

  Liittynyt:
  22.2.2011
  Viestejä:
  500
  Likes Received:
  0
  Meillä on Dyson ball Dc37.
  DC37 Allergy | fi.dyson.com
  Ei sen äänekkäämpi ku edelline Voltakaan ja ihan huippu koirataloudessa.
   
 12. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
 13. JS88

  JS88 VIP

  Liittynyt:
  19.3.2009
  Viestejä:
  1 949
  Likes Received:
  240
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Oulu
  Mulla on muutaman vuoden ollu bosch pro animal ja siskolle ostin siemensin vastaavan uudemman mallin vuosi sitten, hyvin on lähteny kissan ja koiran karvat irti ja toistaiseksi toimineetkin molemmat. Letku voisi kyllä olla pidempi, eikai muuta moitittavaa :)
   
 14. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  11 664
  Likes Received:
  1 624
  Nyt on ihan pakko nostaa tätä ketjua kun äsken imuroidessa tuli mieleen keskuspölynimurit. Mietin että onko sellaisia vielä jossain vai oliko ne 80-90-luvun hömpötyksiä. Kun googlettelin niin kyllä niitä edelleen näköjään myydään, mainosmiesten mukaan jokaiseen uuteen omakotitaloon ja kovin ylistyssanoin, kuten kätevämpi, tehokkaampi, hiljaisempi, parempi allergiakotiin jne... Mä en ole osasta kyllä ollenkaan samaa mieltä. Mitä muut ajattelee? Onko keskuspölynimurin käyttäjät tyytyväisiä vai onko se vain paljon melua tyhjästä?

  Lähdetään nyt siitä, että mulla ei ole ollut ikinä omaan kämppään muuton jälkeen keskuspölynimuria enkä ole sellaista kaivannut. Lapsuuden- / nuoruudenkodissa jossa asustelin 12 vuotta siihen asti kun 18-vuotiaana pois kotoa muutin, oli sellainen ja jouduin sillä joskus imuroimaankin. Sitä kun tuossa mietti niin tuli vääjäämättä mieleen se ajatus, että sen oli pakko olla sen ajan hömpötyksiä eikä kukaan sellaista enää osta. Taisin olla väärässä? Musta se nimittäin oli epäkäytännöllisyyden huippu. Pelkkää kidutusta kikkailla sen 10 metrin letkun kanssa mikä on koko ajan solmussa, kiepillä, jossain nurkan takana tai taittuu kaksinkerroin niin että menee tukkoon. Sitä on myös sata kertaa ärsyttävämpi raahata perässä kuin tavallista imuria, osin edellä mainituista syistä johtuen.

  Ulottuvuus on about sama kuin tavallisessa imurissa, tietysti sähköjohdon pituudesta riippuen ja keskuspölynimurissa letkun pituudesta riippuen, mutta letkun pituuden lisääminen taas on sama kuin ampuisi itseään jalkaan. Eli kun ulottuvuus loppuu, niin raahaa nyt sit sitä hemmetin käärmettä ympäri kämppää ja lykkää se uuteen reikään seinässä, mikä muuten sekin on jonkinasteinen seinäpintaa rumentava elementti. Pistorasiat hoitaa jo yksinäänkin sen puolen riittävän hyvin. Tavallisella imurilla riittää kun jätät imurin siihen missä se on ja nyppäät pistokkeen irti ja siirrät toiseen pistorasiaan. Se sähköjohto kulkee perässä huomattavasti hienommin kuin kymmenenmetrinen letku.

  Ja sit vielä se letkun pois kerääminen. Ei helvetti. Mä en tiedä oliko se vain nuorelle pojalle hankalaa, mutta oli se kyllä ihan perseestä käsin rullata sellaista letkua ja koittaa pitää se koossa niin kauan että sen saa siivouskaappiin, missä se muuten vie enemmän tilaa kuin kaksi tavallista imuria.

  Hiljaisempi se kyllä on, tietysti vähän imuriyksikön sijainnista riippuen, mutta ei useimmat nykyimuritkaan äänellään kyllä häiritse. Meidän Dyson kyllä huutaa kuin lentokone ja se on sen huonoin puoli. Siinä lapsuudenkodin keskuspölynimurissa häiritsi kyllä se, että ei me lapset viitsitty pihalla leikkiä kun äitee alkoi imuroimaan. Se nimittäin piti ulos niin kamalaa ääntä että koko kylä kuuli milloin meillä imuroidaan. Käyttäjälle ihan kiva, muille sit ei. Kuvittelisin kyllä että ne on tähän päivään mennessä hieman kehittyneet.

  Mitä tulee tehokkuuteen, niin se riippuu tietysti ensinnäkin moottorin tehosta. Mahtaako niissä olla miten tehokkaat moottorit tavalliseen imuriin verrattuna? Toiseksi se riippuu putken pituudesta ja kun siellä kulkee seinien sisällä sata metriä sitä putkea ja siihen päälle vielä se letku mitä raahaa perässään, niin epäilen kyllä tehokkuutta hyvin vahvasti. Siinä matkalla hukkuu jo yhden keskikokoisen suihkuturbiiinimoottorin verran imutehoa.

  Ja sit se allergiakotijuttu. No, ehkä, mutta on nykyimureissa sellaiset suodattimet että ei paljoa haittaa vaikka se perästä puhaltaakin.
   
 15. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 799
  Likes Received:
  2 390
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Itse taas kaipaan keskuspölynimuria, eli vähän toiset mietteet. Jotenkin pöljää vetää tuollaista 300 e möykkyä perässä vaikka se siellä suht vaivattomasti tuleekin, mutta niin tuli se keskuspölynimurinkin letku. Kyllä tuolla normi-imurilla saa itse ainakin letkulla ohjailla, että ei seinän kulmat tai vaikka lipastot kärsi. Kai niissä on sitten malleissa eroja niissäkin, halvalla ei saa hyvää kuten sama on normi-imureissakin.

  Lapsuuden kodissani moinen oli ja ei se imurointi ollut ikinä kivaa, mutta en muista ikinä kironneeni sitä että letku jäis jonnekin kulmaan kiinni tai vastaavaa. Samoin meillä oli oma imurikaappi, jonne letkun, suulakkeen, putket ym sai näppärästi piiloon. Vaikka olikin iso kämppä, niin yläkerrassa piti kerran vaihtaa letkun paikkaa ja alhaalla ei kertaakaan. Veikkaan että meillä tais puhaltaa tuo vehe ilmat vintille tai katolle, sillä takapihalle ei kova mekkala kyllä tullut vaikka sillä seinällä vehje sijaitsikin.

  Iso plussa vielä tosiaan tuosta, että kaikki poistuva jää joko imurin suodattimeen tai lentää pihalle. Torppaa kun jossain vaiheessa pitäis alkaa pykään, niin ehdottomasti moisen pistän, sillä omat kokemukset on ainakin todella positiivisia. Riippuu varmaan millaisen mallin ostaa ja onko se letkun pituus+"pistokkeet" hyvin suunniteltu, eli kuinka toimiva se kokonaisuus on.

  Tänä vuonna vielä poistuvat markkinoilta luultavasti nuo yli 900 W imurit. Eli kohta ei kaupoista enään ainakaan kunnollista imuria saa. Tuo rajoitus ei koske keskuspölynimureita.
   
  Viimeksi muokattu: 5.3.2017
 16. Powerhousu

  Powerhousu

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  11 664
  Likes Received:
  1 624
  Kysyin oikein äidiltä onko sillä ollut ikävä keskuspölynimuria ja se sanoi että on ja ei, mutta oikeastaan se vaihtui siinä keskustelun edetessä enemmän tuonne ei-puolelle kun ei se osannut sanoa oikein muuta positiivista kuin hiljaisuuden, kun taas kaikki muu oli huonoa. Sanoi epäkäytännölliseksi ja pitkää letkua hankalaksi ja lisäsi vielä, että yllättyi oikein kun otti muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tavallisen imurin käteen, niin se imaisi matot mennessään. Meidän keskuspölynimuri oli siis todella laiska.
   
 17. Laardi

  Laardi VIP

  Ikä:
  44
  Liittynyt:
  26.5.2004
  Viestejä:
  6 788
  Likes Received:
  2 731
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Espoo
  Jos olisi resussit kunnossa niin ostaisin reppumallisen. Kun nykyisestä aika jättää niin taidan ostaa teollisuusimurin, niissä ei taida olla wattirajoitukset keturallaan?
   
 18. tokoro

  tokoro

  Liittynyt:
  11.3.2008
  Viestejä:
  1 385
  Likes Received:
  223
  Kuinkas nämä tämmöiset imurit, joissa ei ole muuta kuin se varsi ja jokin akku? Heikkotehoisiako? Nimittäin jos olisi sellainen, niin imuroisin huomattavasti useammin kuin näillä johdollisilla härpäkkeillä.
   
 19. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie

  Liittynyt:
  20.9.2002
  Viestejä:
  1 224
  Likes Received:
  32
  Hei, ensinnäkin itselleen valehtelu ei auta mitään -- jos et siivoa nyt, et siivoa myöhemminkään sen takia, että sulla on erilainen imuri. Omat kokemukset eivät ole kaksia eli tehoton, kömpelö ja se oli vielä ei-lithium akuilla, joten se siitä tarinasta. Jos englanti taipuu, niin äkkiä löysin kyllä paljon erilaisia vertailuja aiheeseen liittyen ja numeroiden valossa nuo uudet eivät välttämättä mitään huonoja olisikaan. Suction power on hyvä hakusana alkuun.
   
 20. puka80

  puka80 Psycho forever

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  376
  Likes Received:
  17
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Old Town
  ^^Meille hommattiin tommonen, tulee kyl imuroitua useammin kun on niin kätsy.

  Ja ihan hyvin roskat/pölyt lähtee!
   

Jaa tämä sivu