Keittiön suunnittelu

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 10.7.2009.

 1. haenko

  haenko

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  247
  Likes Received:
  4
  että ottaako ovet vetimillä vai vetimettömät mallit? ....Novartin rungoissa on mahdollisuus n.s sormiura runkoon,eli seinäkaappien runko on lovettu niin että saat oven alareunasta sisäpuolelta kiinni avatessasi oven että siihen ei jää niitä sormenjälkiä.No jos päällä pukkaat sen takas kiinni niin ei jää silloinkaan sormenjälkiä.Pomppusalpa toimii kyllä mutta ennenpitkää kyllä siihenkin hermot menee.En tiedä onko Puustellilla tota sormiura runkoa käytössä.Paree olis kun kaikki muistas että se on vain käyttöä varten ja kaikki kuluu käytössä.
   
 2. Man78

  Man78

  Liittynyt:
  28.5.2006
  Viestejä:
  2 066
  Likes Received:
  18
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Vantaa
  Mutta käyttöä ja käyttäjää on niiiiiiin monenlaista. Me ku myytiin edellistä kämppää vuonna 2012(asunto oli rakennettu 2007) niin ostajat kysy jälkeenpäin ku oltiin yhteyksissä, että ootteko te edes laisinkaan asuneet asunnossa. :D Et paljon on käyttäjästäkin kiinni...
   
 3. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Kai se nyt tarvii keittiö uusia, 10 vuotta kesti katsella "kotimaisen laatumerkin" tuotoksia. Edellisissä on ovet maalattua MDF:ää ja muuten jotain melamiinihöttöä joihin molempiin on kosteus purrut aika lailla ja siksi olisi tällä kertaa tarkoituksena saada kestävää.

  Ikea nyt ekana mielessä, kestääkö niiden kalvo-ovet vai alkaako reunoista pullistella? Entä jos muita valmistajia tsekkaa, niin maalattu, melamiini vai kalvo? Käyttääkö mikään valmistaja kosteuden kestävää lastulevyä?
   
 4. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 946
  Likes Received:
  2 492
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Kaikilla se kalvo käyttäytyy samoin. Ei saa saada lämpöä esim, tai alkaa reunoista irtoilla.

  Ikea säästää asioista joita asiakas ei välttämättä heti huomaa. Esim kalvot on monesti ohkasempia tai pöytätasojen pinta ohkasempi.

  Ei sillä, itsekin miettinyt ens huusholliin ikeaa, mutta ei se sen halvempi ole kun normihintainen suomalainen. Himnassa se kuitenkin yleensä laatu näkyy, jos vaan jaksaa kilpailuttaa.
   
 5. makek

  makek

  Liittynyt:
  8.10.2007
  Viestejä:
  925
  Likes Received:
  85
  Sukupuoli:
  Mies
  Tehdäänkö 40cm liesiä enää? Kämpässäni on vanha 2-levyinen Rosenlew liesi jonka suurempi levy ei lämpiä jos uuni on päällä.. Vuokranantaja meinaa hommata uuden lieden siihen, mutta useammasta paikasta luin että 40cm mallit on historiaa.. Pitääkö paikkansa? Ainakin Rosenlew lopetti pienten liesien valmistuksen joskus 2007 tms..
   
 6. aikamies

  aikamies kääpiöiden sukua VIP

  Ikä:
  55
  Liittynyt:
  17.12.2018
  Viestejä:
  480
  Likes Received:
  246
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Tornio
  Tutkin hieman asiaa ja 40-senttisenä ei näytä oikein löytyvän kuin ammattikäyttöön tarkoitettuja malleja ja nekin ovat pelkkiä liesiä ilman uunia.

  Se, että vanhan lieden uuni ei lämpiä, jos isompi keittolevy on päällä, on todennäköisesti ominaisuus eikä vika. Liesi saattaa olla tarkoitettu sellaisen sulakkeen taakse asennettavaksi, joka ei kestä uunin ja isomman levyn yhdessä aiheuttamaa kuormaa.

  Itse pitäisin tuon vanhan lieden ja suunnittelisin ruuanlaiton niin, ettei uunia ja isoa levyä tarvitse käyttää yhtä aikaa. Voihan siihen rinnalle hommata erillisen pöydällä pidettävän keittolevyn, jos ei muuten pärjää.
   
  makek tykkää tästä.
 7. makek

  makek

  Liittynyt:
  8.10.2007
  Viestejä:
  925
  Likes Received:
  85
  Sukupuoli:
  Mies
  Niin se taitaa ollakkin ominaisuus loppupeleissä.. En ollut varma asiasta.. Pientä keittiöremonttia vaatii että siihen väliin saa 50cm lattialieden, ja tosiaan sähköjä pitäs varmaan pistää uusiksi kans, että saa suuremman lieden toimintakuntoon. Vuokranantaja tuskin lähtee siihen.. No muutan varmaankin viimeistään ens vuonna pois tuosta asunnosta joka tapauksessa.
  Kiitos vastauksesta.
   
  aikamies tykkää tästä.
 8. Lonewolf

  Lonewolf

  Liittynyt:
  23.11.2018
  Viestejä:
  556
  Likes Received:
  210
  Sukupuoli:
  Mies
  Jep, monesti nuo kapeat kaksilevyiset ovat yksivaiheisia, jolloin kaikkea ei voi käyttää kerralla. Voi olla, että saa kytkettyä kahteenkin vaiheeseen, jos syöttöjä riittää.

  Isommat vaativat kolme vaihetta, 2 levyä per vaihe ja uuni kolmanteen, tai niissäkin tippuu muuten osa yhtäaikaisesta käytöstä.
   
  makek tykkää tästä.

Jaa tämä sivu