Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Arse, 3.9.2005.

  1. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 938
    Likes Received:
    2 488
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    No teen siis niin että tilaan omaan käyttööni pari jotain kunnon veistä ja jätän nuo fiskarssit naikkoseni käyttöön. Hän kun ei tunnu arvostavan teräviä veitsiä ja veitsen terotus ennen käyttöä muodostuu aina ongelmaksi. Kuulemma kotona ja kaikilla kavereilla on veitset pysynyt ihan hyvinä vaikka pyörinyt vaan kaikki sikinsokin laatikoissa, kommeintoi kun itse etsin hyvää puutukkia laatikkoon :jahas:
     
  2. beginner

    beginner

    Liittynyt:
    3.7.2002
    Viestejä:
    8 892
    Likes Received:
    748
    Sukupuoli:
    Mies
    Victorinoxeja sekä timanttipuikko että santoku. Huono teroitustekniikka vissiin sitten. Eihän noiden pitäisi juurikaan tylsyä, mutta kun tylsyi jo vuodessa sen verran että teroittamista aloin haikailemaan.
     
  3. Katski

    Katski

    Liittynyt:
    11.4.2012
    Viestejä:
    1 711
    Likes Received:
    92
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Turku
    Todennäköisesti tekniikka mättää, ei se oo niin helppoa oikeesti miltä se näyttää :) Itekki harjottelin ihan kiitettävästi, mutta nykysin käytän macin omaa semmosta mis on kulma valmiina. Ja kyllähän ne tylsyy ennen pitkää, käyttötavaraa kuitenkin kun ovat :)

    IMG_6293.JPG
     
  4. Sukulaku

    Sukulaku

    Ikä:
    32
    Liittynyt:
    19.2.2004
    Viestejä:
    5 569
    Likes Received:
    1
    Onko siitä timanttipuikosta kuitenkaan niin suurta hyötyä verrattuna perus teräksiseen teräsveistä teroitellessa?
     
  5. Katski

    Katski

    Liittynyt:
    11.4.2012
    Viestejä:
    1 711
    Likes Received:
    92
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Turku
    On, se terottaa helpommin ja nopeemmin ja on kans pitkäkestosempi. Säästää terää kans enemmän. Mutta jos teräksisellä on tähän mennessä pärjänny eikä uutta tarvii lähiaikoina ostaa, eikä mitkään hirveen kalliit veitset kyseessä, niin ei mun mielestä tarvii varta vasten sitä teräksisen tilalle ostaa. Tietty jos on ylimäärästä rahaa ni sitten, mut kelläpä ois :)

    Toi mun kepakko kylläkin makso vaan 20 €, mutta tolla voi olla hankala saada sitä 20 asteen kulmaa. Väärä kulma pilaa veitsen.. Puikko on parempi mut mulla kun on vaan mun macit ni ostin ton. Tosin macille on keraaminenki terotin.. Oon kyllä tolla ton kodin victorinoxen kierteet ottanu pariin kertaan, mutta sen kulman kanssa saa olla tarkka..
     
  6. beginner

    beginner

    Liittynyt:
    3.7.2002
    Viestejä:
    8 892
    Likes Received:
    748
    Sukupuoli:
    Mies
    Mulla on tosiaan pitkä, soikeaprofiilinen Victorinoxin timanttipuikko
     
  7. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 938
    Likes Received:
    2 488
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Millä sen kulman oikein katsot niin tarkkaan? Itse kun tulee vaan vedeltyä "noin kulmassa", ei tohon hommaan kerran mitään kulmamittaakaan oikein ole.
     
  8. Katski

    Katski

    Liittynyt:
    11.4.2012
    Viestejä:
    1 711
    Likes Received:
    92
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Turku
    Tota kokeillakin on suurimmaks osaks :) Hintansa väärti mööpeli :)

    Jos ottaa siitä terän lappeen juuresta kiinni eli kahvan yläpuolelta (toi Ramsey otti niin veitsestä kiinni) ni peukalo jää semmosen hyvään aseentoon, että se on aika prikulleen se peukalon paksunen väli.. Toi Gordon alotti nyt yläpuolelta tossa videossa vetelee tota veistä mut jos kattoo tarkkaan ku se vetää alapuolelta ni siinä näkee sen peukalon ja sen välin). Äääh, hirveen hankalaa selittää. Mutta ei se veitsi nyt ihan pillun päreiksi mene jos pari astetta heittää sinne sun tänne.. Silmä harjaanuu siihen ku tekee vaan :)
     
  9. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    37
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 739
    Likes Received:
    1 702
    Olettekos ikinä kuulleet ruskistavasta pannusta? Meidän äiti selitti mulle jokin aika sitten, miten sen täytyisi hommata ruskistava pannu. Saman termin kuulin joku vuosi sitten meidän äidin kaverilta, kun kokkailtiin äidin synttäreitä varten. Se oli tuonut kotoaan hyvän "ruskistavan pannun" mukanaan. Itse haluaisin nähdä ruskistamattoman pannun. En ole ikinä nähnyt, enkä ikinä käyttänyt. Joka ikinen pannu kyllä ruskistaa, kunhan on tarpeeksi lämpöä ja rasvaa pannulla. Sama vaikka pannu olisi lasia, niin varmana ruskistaa, jos lämpö riittää.
     
  10. Razorblade

    Razorblade

    Liittynyt:
    27.5.2004
    Viestejä:
    1 509
    Likes Received:
    62
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    susirajalla
    Enpä ole moisesta kuullu, mut tuolta löyty ainaski moinen (28cm) http://www.arrostire.com/index.php?p=tilaus&category=julienne

    Oisko äitis tarkottanu just tuommosta laakeeta pannua joka lämpenee reunoja myöten et saa varmasti tasasesti paistettua, vai oisko viel vanhat ajat mielessä kun valurautapannu piti saada tasasen kuumaks hellan päällä et paisto tasasesti?
     
  11. Katski

    Katski

    Liittynyt:
    11.4.2012
    Viestejä:
    1 711
    Likes Received:
    92
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Turku
    Joo o.. kyllä nyt on taas mammeleita höpläytetty :D Varmaan vaan pinnotettu valurauta pannu..
     
  12. Stonehard

    Stonehard

    Liittynyt:
    11.3.2012
    Viestejä:
    42
    Likes Received:
    0


    Näin tommosesta pannusta mainosvideon ostostvssä, osaako joku sanoa että mihin toi perustuu? Jotenkin tuntuu että on paskaa vaikka näkee noissa videoissa kuinka skulaa.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.5.2015
  13. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    37
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 739
    Likes Received:
    1 702
    Ööööö...? Mihin toi perustuu? No keraamiseen pinnoitteeseen. Eikä se mitään paskaa ole siinä mielessä, että keraamit on liukkaita ja hemmetin kestäviä. Tosta pannusta en muuten sitten tiedä, mutta onhan noita keraamisia pannuja joissakin muissakin kaupoissa, ettei toi mikään one and only ostostvpaskakeksintö ole.
     
  14. Katski

    Katski

    Liittynyt:
    11.4.2012
    Viestejä:
    1 711
    Likes Received:
    92
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Turku
    No joo, jos on laiska ni kyllähän tommosen voi hommata.. Sitä voita ja öljyä käytetään siin ruuassa muutaki varten ku ehkäsemään tarttumista.. Ja ketä idiootti käyttää metallia teflon pinnotettuun pannuun?? Jos toi ei maksa 40€ enempää ja rahaa on ni osta pois jos rahaa ja kiinnostusta on :)
     
  15. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    37
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 739
    Likes Received:
    1 702
    Vaikkei käyttäisikään, niin ainakin teoriassa keraamin kulutuskestävyys on huippuluokkaa tefloniin verrattuna. Teflon on muovia ja se ei yllättäen kulutusta oikein kestä, mutta toisaalta siinä on pienempi kitkakerroin. Ainakin hetken aikaa ennen kuin se kuluu. Siitä syystä muakin kiinnostaisi keraaminen pannu. Ei jaksa koko ajan vaihtaa teflonpannua uuteen. Täytyis nyt vaan hommata sellainen, niin näkisi miten hyvin se sitten käytännössä toimii.

    E: Tuli sanottua vähän huonosti. Keraamin kulutuskestävyys on myös käytännössä huomattavasti parempi kuin teflonilla, mutta sitä en sitten tiedä miten se tarttumattomuus säilyy paistinpannussa.
     
  16. Razorblade

    Razorblade

    Liittynyt:
    27.5.2004
    Viestejä:
    1 509
    Likes Received:
    62
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    susirajalla
    Kaipa noihin luulis pätevän samat säännöt kestävyydet ku keraamisiin liesiin? Eli tietyt pesuaineet ja jotkut ruoka-aineet (järjettömän happamat/emäksiset?) kiellettyjä ja oikein ku huoltaa ja putsaa ni kestää käytännössä ikuisuuden, verrattuna tefloniin siis joka itel kestää sen 4-5v/pannu. Ja eihän kukaan kiellä varmaan käyttämästä pientä määrää rasvaa keraamisella pannulla, säästää kenties pinnotusta kun tarttumattomuus tulee osaltaan rasvasta eikä kokonaan siitä materiaalista, noin nopeesti insinöörin järjellä ajateltuna.

    Itteenikin tuo kiinnostas kun noi ihme bisfenolit ja muut kuumennettaessa vapautuvat muovimyrkyt ollu tapetilla viime aikoina. Ite kun sillä pannulla tulee ruokaa tehtyä parikin kertaa päivässä ja melkein joka päivä, ni ei tuommonen keraaminen pannu varmasti pahaa tekis, ellei siinä sitten ole jotai muita vastaavia paskoja :D
     
  17. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    37
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 739
    Likes Received:
    1 702
    Ken tietää päteekö vai ei, kun keraami ei ole keraami, vaan niitä on miljoona erilaista. Ei liene samaa tavaraa noi liedet ja pannun pinnoitteet.
    Et muuten tee paljoa ruokaa, tai sitten käytät pannut ihan loppuun, jos 4-5 vuotta selviät yhdellä pannulla. Kunnioitettava saavutus. Mulla kestää about vuoden ja sitten on pakko vaihtaa. Ihan parissa viikossa tuntuu jo vähitellen haihtuvan pannusta se uutuuden kiilto ja tarttumattomuus ja loppua kohden huononee koko ajan. Ja tosta rasvasta puhuit, niin henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ilman rasvaa ei paisteta mitään muuta kuin pekonia ja jauhelihaa. Niistä irtoaa itsestään sitä tarpeeksi. Yksi syy on maku, toinen on paistotulos ja kolmas on se tarttumattomuus. Rasva tietysti parantaa sitä, mutta siitä huolimatta kuluneelle teflonpannulle tietyt raaka-aineet jämähtää kiinni niin perkeleesti.
     
  18. Razorblade

    Razorblade

    Liittynyt:
    27.5.2004
    Viestejä:
    1 509
    Likes Received:
    62
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    susirajalla
    Kyl tuota tulee tehtyä ihan kiitettävästi, voi olla et mulla se pannu alkaa olla loppuunajetun olonen myöhemmin kun sulla, en oo koskaan tullu ajatelleeks et se on paskana siinä vaiheessa ku rupee jäämää kamat kii, lisään vaa reippaammi öljyä alle semmosilla kamoilla jotka sitä vaatii ja lastalla sekottelen vähä tiheempään tahtiin. Ei mun perse kestäs ostaa kerran vuodessa uutta 50e pannua, sillä saa monta kiloa hyvää lihaa kaappiin :D Ja tosiaan mitään ei paisteta ilman öljyä jos ei ite paistettava sisällä rasvaa riittävästi...
     
  19. Katski

    Katski

    Liittynyt:
    11.4.2012
    Viestejä:
    1 711
    Likes Received:
    92
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Turku
    Mulla on 2 vuot vanha Teflonin teflon pannu, pinnote täysin ehjäkin vielä.. Mutta joo tottakai keraaminen kestää paremmin ku polymeeripinnote.. Sit on tietty valuraudat erikseen teflonin lisäks. Hiiliteräswokkipannun haluaisin viel ni sit ois kaik tarpeellinen. Grillis on parila ni en tarvii parilapannua erikseen.. Tietty jos lahjaks saisin ni kelpais mut en ite ostais.. :)
     
  20. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 938
    Likes Received:
    2 488
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Kai se on seuraavana koitettaa tuollaista keraamisella pinnoitteella olevaa. Alkaa taas nykyinen pannu veteleen viimeisiään, kun loraus oliiviöljyä ja silti alkaa paistetut munat oleen tiukassa. Nykyinen pannu ollut varmaan juuri sen reilun vuoden käytössä.

    Gigantissa näytti olevan OBH Nordican keraamisella pinnoitteella olevia pannuja noin 50 e hintaan. Muualla en ole vielä törmännyt, niin pitää vähän alkaa katteleen hintoja.
     

Jaa tämä sivu