kilpaileminen?

Viestiketju osiossa 'Kamppailulajit' , aloittaja Ossi-, 11.10.2006.

 1. Jeshe

  Jeshe

  Liittynyt:
  12.9.2005
  Viestejä:
  1 575
  Likes Received:
  0
  Vaikea huomauttaa sparri kaverille liian kovista lyönneistä?
   
 2. Benu

  Benu

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  24.3.2003
  Viestejä:
  1 795
  Likes Received:
  0
  Ei ne kaikki ymmärrä vaikka yrittäis kiltisti sanoa! Tulee monoa päähän vaikka piti vain nyrkkeillä tjms. Onneks tommoset on harvassa, mutta löytyy niitäkin...
   
 3. nothing

  nothing

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  18.10.2004
  Viestejä:
  283
  Likes Received:
  0
  Ei sitä muuta osaa sanoo, kun että turha sitä alkaa miettiin kannattaako vai ei. Kyllä kannattaa kokeilla ja jos tuntuu vielä alun jälkeen kivalta niin ei kun menoks. Jos ikää ei oo liikaa niin harvoin on liian lyhyt, pitkä laiha tai läski. Jos vaan homma toimii niin ei kun menoksi.
   
 4. hurmanni

  hurmanni

  Liittynyt:
  19.5.2003
  Viestejä:
  417
  Likes Received:
  1
  No tuli sanottua, ei totellu.
   
 5. Tahaton emissio

  Tahaton emissio

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  27.1.2005
  Viestejä:
  1 208
  Likes Received:
  0
  Jotkut kaverit ei todellakaan tiedä sparratessa kuin sen on/off - vaihteen. Tämän takia uuden tyypin kanssa kannattaa (yleensä valmentajan) sopia treenitahti valmiiksi jo etukäteen.'

  Ja jos luupää ei tajua, niin sen kanssa ei tartte sparrata. Ei ole kyse luovuttamisesta, vaan oppimisprosessista. Sparraaminen on harjoittelua, jossa kaveria ei ole tarkoitus satuttaa. Mikäli tämä tarkoitus ei täyty, niin sparrista ei ole hyötyä.
   
 6. Hagakure

  Hagakure

  Liittynyt:
  25.7.2005
  Viestejä:
  1 074
  Likes Received:
  0
  Kivaa on myös, jos tehdään hitaalla temmolla sparria aloittelevana ryhmänä, ja mukaan sattuu yksi kaveri joka räimäisee kaikki vedot nopeina läpsyinä.

  Tarkoitus kun olisi vaikkapa aktivoida pystyssä tekniikkavalikoimaa tyylillä "tähän hyökkäykseen voi vastata näin"

  Sitten tulee luupää, joka ei osaa tekniikoita kunnolla ja räimii niitä (onneksi vähäisellä) voimalla niin nopeaa kuin pystyy. Ottaa päähän.
   
 7. Jeshe

  Jeshe

  Liittynyt:
  12.9.2005
  Viestejä:
  1 575
  Likes Received:
  0
  Jahas, eipä ole itsellä tullu näitä naurettavuuksia liiemmin vastaan. Luulis kuitenkin valmentajan puuttuvan asiaan, ellei teitä ole tyyliin 50 hengen ryhmä ettei kerkeä kaikkea näkemään.
   
 8. hurmanni

  hurmanni

  Liittynyt:
  19.5.2003
  Viestejä:
  417
  Likes Received:
  1
  Kyllä se valmentaja sanoi että otas rauhallisesti, älä rupea hillumaan. Oikeasti, varmaan vaikea uskoa, mutta kyseinen kaveri ei rauhoittunut millään.

  Nyt lähinnä naurattaa, kun kävelen peilin ohi. Näytän ihan majavalta:D
   
 9. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  Suoraan sanoen tällaisessa tilanteessa olisi oikein, että valmentaja sanoisi kaverille, että "kun kerran intoa on noin paljon, niin tulepa kehään siitä". Sitten vaan kaveri levyksi :urjo: ja samalla asennetta vähän uusiksi.
   
 10. Tahaton emissio

  Tahaton emissio

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  27.1.2005
  Viestejä:
  1 208
  Likes Received:
  0
  Ei nyt kuitenkaan porukkaa "levyksi" treeneissä. Antaisi aika huonon kuvan esim. junioritoiminnasta. Riehuva kaveri pois sparraamasta kunnes oppii.
   
 11. hurmanni

  hurmanni

  Liittynyt:
  19.5.2003
  Viestejä:
  417
  Likes Received:
  1
  Mites vaparikilpailuissa on painoluokat?
   
 12. Conna

  Conna

  Liittynyt:
  18.3.2006
  Viestejä:
  507
  Likes Received:
  1
  Noin
   
 13. snttu

  snttu

  Liittynyt:
  9.9.2006
  Viestejä:
  9
  Likes Received:
  0
  Keskustelun alkuun palatakseni, haluan painottaa ettei pituudellla niinkään ole väliä vaparissa. Ei tietenkään voi sanoa, että joku 170/84 ois mikään optimaalisin, mutta omaa ottelutyyliä kun voi muokata hyvinkin paljon omien fyysisten edellytysten mukaan. Pituus ei sinänsä ole este kuhan pääsee hyvään painoluokkaan. Alle 77kg painoluokka sopii oikeen hyvin alle 180cm pitkille, toisaalta mitään luokituksiakaan ei ole. Voima suhteutettuna painoon ja pituuteen on olennaisin osa fyysisiä ominaisuuksia, mutta toisaalta hyvällä tekniikalla pystyyy korjaamaan puuttuvaa voimaa, mikä on jopa suositeltavaa aluksi.
  Edellä jo mainittiinkin tämä Ukrainan Igor Vovchanchyn, joka on otellut useita hyviä otteluita +93kg sarjassa, vaikka pituutta on vain 173cm eikä liha ole aivan tiukkaakaan edes, mutta Igorin tekniikka, ottelusilmä ja kokemus ovat tehneet hänestä kovan luokan ottelijan. Ei tosiaan Mark Huntikaan ole kovinkaa unelmallisen kokonen etenkään K-1 kehiin, mutta silti tulosta on tullut.
  Pituusero vastustajaan nähden ei ole sinänsä ongelma, kunhan on suunilleen samaa painoluokkaa. Mutta reilu 10kg painavempaa ja yli 10cm pidenmpää ottelijaa vastaan painiminen ja pystyotteleminen muuttuu rajusti.
  Oma mieli, halu treenata ja kehittyä yhä paremmaksi on ainut vaadittava ominaisuus. Tietenkin huipulle pyrittäessä vaaditaan jo niitä kuuluisia "lahjoja", joita allekirjoittaneeltakin puuttuu, mutta siitä on turha välittää, kunhan treenaaminen tuntuu mukavalta! Ja miksei otteleminenkin tuntuisi?
  Ottelemaan on hyvä lähteä vapaaottelussa siinä vaiheessa, kun on saanut jo kokemusta erilaisista ottelijosita, kokee olevansa henkisesti valmis ja on kehittänyt vähintäänkin tyydyttävästi kaikkia osatekijöitä sekä hyvä olisi olla jokin vahva osa-alue. Siinä vaiheessa, kun kokee ettei olisi ottelussa vastaantulija (riippuen tietenkin vastustajasta), on hyvä rauhassa alkaa harkita ottelemista hyvällä valmistautumisella. Jos tulee turpaan niin silloin tietää, ettei ollutkaan välttämättä valmis ja siitä sitten oppii kehittämään puutteellisia osa-alueita. Toisaalta, jos voittaa niin hyvä niin ettei treeni ole hukkaan mennyt ja siitä on hyvä lähteä kohti uusia saavutuksia entistä kovemmalla treenillä.
   

Jaa tämä sivu