Kodin valaistus

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja MC Aropupu, 29.9.2010.

 1. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 510
  Likes Received:
  63
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  Onkos porukka laitellu minkälaisia ledivaloja keittiöön työtasojen valaistukseen? Ledinauhaa oon katellu yläkaappien pohjaan kiinnitettäväks, mutta riittävä kirkkaus on vielä vähän auki kun ei vertailukohtia kaveripiiristä löydy. Yks mahollisuus jonka emäntä heitti, ois laittaa nauhaa kieputellen jossa on kaukosäädöllä toimiva värinvaihto, yms diskohilppeet, mutta epäilyttää onko sittenkään kovin kätevä keittiössä :D Tuommonen siis http://www.motonet.fi/fi/tuote/385213/Airam-RGB-Led-nauha-3-m-3000-K-kaukosaadolla

  Jos on hyväksi havaittuja settejä joissa valaistustehoa riittää työskentelyyn niin saa laitella linkkejä :)
   
 2. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 946
  Likes Received:
  2 492
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Tätä lämpösenä löytyy itseltä
  http://www.dx.com/p/36-led-576-lume...uminum-alloy-shell-warm-white-light-12v-47300

  tai jos tykkää kylmän valkoisesta, niin:

  http://www.dx.com/p/36-led-612-lumen-string-light-with-aluminum-alloy-shell-white-light-12v-47301

  Aaa, haitkin settejä. Noiden kanssa on vähän väsäämistä, mutta valaisee perkuleen hyvin ja kiinanpoika puskee varaosia minkä kerkiää. Ei ole itsellä mennyt kuin yksi muuntaja 4 vuoden aikana, koska kuormitin sitä 2 A sijaan 3 amppeerilla. Sai todella nätit ja pistin vaan kaksipuoliteipillä kaappien etu-alareunaan. Nätti ohut alumiinikisko kiertää joka kaapin alaosassa ja kulmat kun pistää jiiriin niin saa nättiä jälkeä. Jos ei taidot riitä, niin silloin lienee helpoin ostaa valmis setti. Mutta älä perkele mee ostaan mitään tuollaista värinvaihtosettiä. Nuo on tarkoitettu mihin lie tunnelmavalaistukseen. Ei työvaloiksi keittiöön. Et todellakaan tarvitse. Kyllä vituttais vääntää aamupuuroa keittiössä, kun värit vaihtelis.

  Käveli valaisufirmaan ja kysy jelppiä. Noissa motonetin seteissä ei lue kuin valon sävy. Eniten tarvitset tietoa lumeneista ja jos se ei kerro mitään, kävele valaisia myyvään liikkeeseen ja kysy apua. Tosin, riippuu pitkälti budjetista. Kunnollinen ledilista tarvikkeineen ei enään irtoa 2 numeroisella luvulla koko työpöydän mitalle.
   
 3. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Ostin aikoinaan muistaakseni bauhausista jonkun 9.6W/m setin. Lumeneita taisi tiskipöydän mitalle kertyä 1600, mikä alkaa olla aika lailla, vähemmälläkin pärjäisi.

  Jos sinä tai emäntä tykkää tiskata diskovaloissa, niin laita ihmeessä semmoiset ja savukone lisäksi. :D
   
 4. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 510
  Likes Received:
  63
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  Tuommonen alumiinilistaan kiinnitetty ois kyllä se paras vaihtoehto, eipähän tartteis miettiä näkyykö nauha jos alaviistosta joku erehtyy kattomaan. Täällä päin ei hirveästi oo noita pelkästään valaistukseen erikoistuneita liikkeitä, mutta täytynee käydä tutkaamassa. Helpointa ois löytää suoraan 230V piuhojen perään menevä setti, sähkömies viskas johdot kaapistojen päälle ja kytki katkaisijoihin eli ois melkolailla plug&play. 12V settien kans pitää joko asentaa keittiön johtojen perään pistorasia tai sit raadella valaistussetin johtosarjasta pistoke poies. Budjetin kanssa ei ole niin justiinsa, oletan ledien kestävän seuraavat kymmenen vuotta ni aika sama maksaako se setti 50€ vai 250€. Mitähän vakuutusyhtiö on mieltä jos kiinantuontivalot käräyttää jotain?

  Tuommonen ehotus tuli ihan sen takia, että keittiö on samaa tilaa olkkarin kanssa ja kun kaukosäätimellä saa vaihettua sävyjä niin vois hoitaa sekä keittiövalaistuksen, että illanistujaisten valaistuksen samalla setillä :D 1600 lumenee on jo aika reilusti, paska vaan kun mitä noita settejä selailee niin aika monesti just se tieto puuttuu...
   
 5. Vileon

  Vileon

  Liittynyt:
  25.10.2013
  Viestejä:
  273
  Likes Received:
  32
  Nauhaa parempi vaihtoehto on omasta mielestä "batten" tyylinen valolista. Useimmiten tulee kiinnitysklipsit mukana, mihin ikäänkuin "napautetaan" lista kiinni. Googleta LED batten
   
 6. Vileon

  Vileon

  Liittynyt:
  25.10.2013
  Viestejä:
  273
  Likes Received:
  32
  Googleta LED batten, helppo kiinnittää ja hyvä tasainen valo useimmiten. Laita YV jos haluat lisätietoa :D
   
 7. Carbon

  Carbon

  Liittynyt:
  27.6.2004
  Viestejä:
  1 130
  Likes Received:
  22
  Sukupuoli:
  Mies
  Olisko auttajia olohuoneen valaistuksen kanssa?

  Meillä olohuone on pienessä "syvennyksessä" eli pari rappusta alaspäin, ei mikään erityisen iso tila. Nyt katossa roikkuu ikean peruslamppu, mikä vähän madaltaa tilantuntua. Paras olisi mielestäni erittäin litteä, dimmattava led plafondi, tai jotain vastaavaa. Ei tosin ole oikein löytynyt mitään. Olohuoneessa on myös pari oikein tyylikästä Philips Runner spottia. Muualle olen myös laittanut pari Airam Rondaa, mutta ne eivät välttämättä sovi olohuoneeseen.

  Katossa on myös paneelit, eli periaatteessa voisi ajatella kauttaaltaan upotettavat valaisimet, mutta siinä on ehkä vähän liikaa säätöä?
   
 8. Downing

  Downing

  Liittynyt:
  1.6.2007
  Viestejä:
  623
  Likes Received:
  11
  Seuraa tyhmä kysymys mut pakko pelaa varman päälle: Katossa sokerinpalaan menee vihreä, harmaa ja keltainen johto. Valaisimessa on sininen ja ruskea + keltavihreä joka on siis maadoitus. Elikkäs laitetaanko nyt sininen johto sokeripalan vihreään tai harmaaseen? On tullut valaisimia laitettua ennenkin mut ei näin vanhaan taloon :) nettikään kerro mitään...
   
 9. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 946
  Likes Received:
  2 492
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Alkaa olla niin vanhoja värejä jostain 60-luvulta, että suosittelen mittaamaan ja sillä varmistaan vielä tuloksen.

  Harmaa saattaapi olla nolla, vihreä ja keltainen on ollut joskus vaiheita, joskus taas vihree onkin ollut nolla ja keltainen vaihe. Ota noista vanhoista nyt selvää, silloin ennen vanhaan kun se ei ole ollut ihan niin jetsulleen, kun ei se joka sähkärillä ole vieläkään.
   
 10. Carbon

  Carbon

  Liittynyt:
  27.6.2004
  Viestejä:
  1 130
  Likes Received:
  22
  Sukupuoli:
  Mies
  Onko pääkaupunkiseudulla jotain "konsulttia" joka voisi auttaa kotona valaistuksen kanssa? Osaako normi sisustussuunnittelija?

  Philips myLiving tuoteperhe on aivan loistava, mutta en ihan osaa sanoa mitä lamppuja tai upotettavia spotteja tänne voisi laittaa. Katossa on kattopaneelit ja ehkä muutama cm väliä kattoon. En hirveästi jaksaisi tutkia tarkalleen mitä tuonne voisi asentaa.
   
 11. Ampuhaukka

  Ampuhaukka

  Liittynyt:
  16.2.2014
  Viestejä:
  1 793
  Likes Received:
  239
  Sukupuoli:
  Mies
  Sisustussuunnittelijat ehkä, sähkösuunnittelijat tuntee valaisimet, niiden tehot, värisävyt, yms. todella hyvin. Esim. Granlundin toimistossa on ihan valaistukseen erikoistuneita sähkösuunnittelijoita. Mutta toki voi olla vähän raskas taho saada okt valaistussuunnitelmia :)
   

Jaa tämä sivu