Kokkausketju, reseptit

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Anonymity, 13.10.2007.

  1. risumies

    risumies VIP

    Liittynyt:
    27.1.2004
    Viestejä:
    6 917
    Likes Received:
    130
    Varsin maukkaita tuli lätyistä, ei juurikaan sitä pahvisuutta, mitä nuihin gluteenittomista jauhosista tehtyihin pohjiin voi tulla jos huonosti työstää. Täytteiden määrällä ei hurjasteltu, kahdesta löytyy nautavartaiden loput silputtuna ja suippopaprikaa ja yhdestä savustettuista kanansiipisistä revittyä lihaa ja punasipulia.

    Kastikkeenakaan ei ole perinteisin soossi tomaateista, vaan sekoitus sienikastiketta, makeaa soijaa, oliiviöljyä ja tomaattimurskaa kevyesti chilillä terästettunä.
     
  2. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 593
    Likes Received:
    2 281
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Katsotaan, jos sais tämän ketjun uudelleen eloon.

    Pyysin Mikeä jos sais tämän takas tänne puolelle. Kun meni vähän hukkaan koko ketjun historia, sen verran on loisto reseptejä tänne laitettu ja itsekkin niitä kopioinut "Parhaat reseptit kansioon", niin säälitti oikein lukea kuinka keitellään riisiä ja paistellaan kanaa nykyään tässä ketjussa.
     
  3. manux

    manux VIP

    Liittynyt:
    18.8.2003
    Viestejä:
    4 579
    Likes Received:
    1 596
    Yksi parhaista haukiruuista on fish&chips.

    Setit näyttää about tältä:
    raaka.jpg

    Ohje: (riittää reilulle 3kg hauelle)
    5dl olut
    5dl vehnäjauho
    1/2tl leivinjauhe

    mausteet taikinaan oman maun mukaan:
    suola
    chilijauhoa (tai paprikaa, jos ei tulisempi maistu)
    pieneksi rouhittua pippurisekoitusta
    sipulijauhe

    Kuivat sekaisin ensin, sen jälkeen neste perään. Tulee aika jankkia mutta se kuuluu asiaan. Mausteet säätelee maun mukaan. Kun taikina maistuu hyvältä niin mausteita on soppelisti. Osan jauhoista voi korvata maissitärkkelyksellä/maissijauholla.

    Hauki viritetään ruodottomaksi. Ruodoton hauki palastellaan oman maun mukaan. Mä oon tykännyt ~ranskalaisen kokoisista palasista. Palaset sotketaan reippaasti taikinan sisään. Uppopaistetaan kalanpaloja pienissä erissä, kunnes lopputulos on golden, brown and delicious. Pienemmät palaset on kivoja vaikka dippikastikkeen tai tuoreen sitruunan kanssa.

    Hifistelijä voi marinoida hauenpalat ennen taikinaan upottamista, mutta monesti ei kerkeä/jaksa. Toimii hyvin ilmankin marinointia.

    Jos tykkää tulisemmasta niin chiliä saa olla aika reilusti. Kannattaa koemaistella eka erä ja lisätä chiliä/mausteita tarpeen mukaan.

    kiehuu.jpg

    Joukkoon taisi erehtyä myös hiiri
    hiiri.jpg
     
    Huppe tykkää tästä.
  4. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 593
    Likes Received:
    2 281
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Pitääkin testata! Menee heti kokeiluun, kun seuraava hauki nasahtaa innow spooniin.

    Tuota haukea kun tulee kuitenkin ja se ei niin mieluisa kala itselle ole. Joten monesti mennään C&R. Lihapullia yleensä siitä väännän, mutta hirveä homma sekin.
     
  5. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    460
    Jauho tutkittu. Sunnuntain valmis jauhoseos. Ei sisällä mainittuja ihmeaineita. Pitänee kokeeksi ehkä hankkia.

    Suoritin kenttätestausta tämän ohjeen mukaisesti http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/303465/Hyvä, ohut pizzapohja/

    Lopputulos yllätti. Kaulimisen jälkeen pohjaa pystyi sormipelillä nostelemaan ja siirtelemään varsin huolettomasti, ei reikiintymistä, pieni halkeamavaara. Melkoisen jännää matskua ovat nämä glutfree-räiskäleet, kuin nuoruuden kiiltavää muovailuvahaa tai valkoista Sinitarraa. :) Myöhemmin lätyt "jäykistyivät", eikä siirtely enää ollut huoletonta hommaa, halkeamisriski tuplaantunut. Tavallisesta jauhosta tehdystä pohjasta mulla ei ole mitään kokemusta, mutta kun niitä pitseriassa on vilaukselta nähnyt, niin ulkoinen olemus on tyystin erilainen.

    Täytteissä en nihkeillyt, oli kirjavuutta, pituutta ja paksuutta, kolmea juustoakin. Pohjak 13 minsan häkäpönttökypsennyksen (n. 180 C) jälkeen jokseenkin inhimillinen, ehkä aavistuksen liian betoninen. Hyvä kokonaisuus Käpälämäen kokeellisesta Weber-keittiöstä!! Voinen onnitella itseäni - ja onnittelinkin pariin otteeseen, päällä oli ohraista vaahtoa.
     
  6. maltsu

    maltsu

    Ikä:
    46
    Liittynyt:
    24.6.2015
    Viestejä:
    3 118
    Likes Received:
    1 232
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Helsinki
    Lomaa odotellessa tuli tehtyä perus Thai street foodia. Kra Phrau Kai, eli basilika kanaa.
    700g naturelli kanaa, pari chiliä, pari yhden kynnen valkosipulia, kukkurallinen lautasellinen thai basilikan lehtiä, 2tl osterikastiketta, 1,5tl kalakastiketta, 1,5tl soijaa, 2tl tummaa ruokosokeria.
    Tosi helppo tehdä, basilikat laitetaan vasta ihan lopuksi, muutama sekunti vaan lämmöllä ja sekoitellaan loppuun kun pannu on jo pois levyltä. Aikamoinen läjä lehtiä "sulaa" sekaan pienen näköiseksi määräksi kun on valmista. kraphraukai.jpg
     
    Huppe tykkää tästä.
  7. joq

    joq

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    1 103
    Likes Received:
    159
    Testatkaas hyvin nopeita itsetehtyjä kananugettaja, missä ei rasvaa käytännössä tarvita:



    Mukavaa vaihtelua ja kuitenkin laadukkaat ravintoarvot, jos tekee mieli kanaa hieman eri muodossa joskus..
     
  8. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 593
    Likes Received:
    2 281
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Huomenna, tai no tänään päivällä menee hauki fileeksi ja manux:n resepti testiin. Oottelee filerausveistä nyt yön yli, kun ei jaksa alkaa enään sotkeen.
     
  9. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 593
    Likes Received:
    2 281
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Suunnitelmiin tuli muutos, piti käydä ostaan lisää olutta. Kalaa olikin enemmän kuin mihin 0.33 olut olisi riittänyt. Jääkaapissa ollut vajaa 2 kg hauki ei ohjeen mukaan riittänyt, joten käväsin aamulla hakemaan paremmin reseptiin sopivan reilun 3 kg hauen, eli näpsäkästi 3.2 kg.
    2015-08-07 13.10.53.jpg

    Hauki täysin ruodottomaksi ja palasiksi.
    2015-08-07 16.07.17.jpg

    Siistiä pötkylää.
    2015-08-07 16.12.21.jpg


    Paistaessa sitten niiden ulkonäkö muutti aikalailla muotoaan. Tosin paistoin epämääräiset möykyt tänään ja koska maku oli loistava, paistan huomenna loput kavereille.
    kylkeen tein vielä pikaseen valkkaridipin kermaviiliin.
    2015-08-07 16.35.08.jpg

    Oli kyllä loistava tapa valmistaa haukea. Kiitos @manux, ei jää viimeiseksi kerraksi.
     
    Viimeksi muokattu: 7.8.2015
    manux tykkää tästä.
  10. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 591
    Likes Received:
    2 613
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Ajattelin tehdä keiton näistä aineksista:

    evä02n.jpg
     
  11. Ampuhaukka

    Ampuhaukka

    Liittynyt:
    16.2.2014
    Viestejä:
    1 793
    Likes Received:
    239
    Sukupuoli:
    Mies
    Joxuzille: tuon hauen Y-ruodon saa nätisti viiltämällä myös irti. Viilto alta ja päältä, mutta ruotoa katkaisematta. Tällai siitä ei lähde tuollaista paksua siivua lihaa hukkaan. Youtubessa yms. löytyy videoita. Nuilla pari-kolmekiloisilla homma on jo aika helppo ja selkeä, pikkukaloilla se on vähän sorminäppäryyttä vaativampi :)
     
  12. risumies

    risumies VIP

    Liittynyt:
    27.1.2004
    Viestejä:
    6 917
    Likes Received:
    130
    Sattui vastaan sen verta erikoinen ohje omaan makuun, että oli pakko laitta testiin. Eli kikhernejauhoihin leivottu pitsa (tai siis sen pohja...).

    Ohje löytyi sähköpostista siskokullan laittamana ja tällaisen linkin takaa: http://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/a1305978299885

    Alkuun yritin tuon pohjan lähteä työstämään ohjeen mittojen mukaan, mutta ei tuolla jauho-vesi suhteella tullut vielä kuin paksuhko lättytaikina, joten normi meinigillä loppuun, eli näppituntumalla ilman mittailuja. Puoleen litraan vettä meni piskusen reilu kilo tuota punnitse ja säästä kaupan irtolootasta löytynyttä kikhernejauhoa, että alkoi tulla leivottava taikina. Ja loppu peleissä oli kohtuu hyvin leivottavissakin, tosin aikasta jankkia tavaraa oli tuossa lättytaikinan ja valmiin jöötin välimaastossa, ei ollut käsipelilla työstäminen enää helpointa hommaa.

    Mun käyttämät mitat taikinalle oli siis:
    - 5dl vettä
    - pussi kuivahiivaa
    - sopivasti suolaa
    - savupaprikajauhetta
    - ripaus ruokosokeria
    - kunnon loraus oliiviöljyä
    - ja niitä kikherne jauhoja meni se reilu kilo, eli kaikki mitä oli tullut pussiin kaavittua. Ja muutaman ripauksen joutu ottaan avuksi kaulimista varten vielä sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta apuun, kun ei nuista hernejauhoista enää riittänyt siihen.

    Kastikkeeksi perus tomaattisoossi, eli muutama oman maan sipuli ja pari valkosipulinkynttä oliiviöljyssä kuulloteltuna ja sekaan purkki muttia. Ripaus suolaa ja ruoksosokeria sekä chipotle tahnaa. Vajaan tunnin sai hiljalleen hautua, eli sen aikaa mitä kesti nuo pohjat työstää.

    Päällisiksi ei tällä kertaa päässyt kuin kansainvälisiltä markkinoilta mukaan tarttuneita hollantilaisia salameja ja italialaisia oliiveita. Paiston jälkeen vielä päälle muutamat pinaatinlehdet suoraan pellosta.

    Kombot:
    - mustapippurisalami + st.tropez oliiveja
    - valkosipulisalami + chilioliiveja
    - savustettua salamia + valkosipulioliiveja
    - chilisalami + punasta paprikaa

    Juustona kaikissa sinileima emmentalia ja ripaus 36kk vanhaa italialaista parmesaania piskku murusina.

    Ja parit kuvat matkalta ja tuloksista.

    Setti taikinana, yksi jo kaulimen alle jääneenä ja muut odottavat vuoroaan:

    [​IMG]

    Sitten soossin kanssa:

    [​IMG]

    Ennen juustoja ja uunia:

    [​IMG]

    Ja lopputulos:

    [​IMG]

    Ihan jees kokeilu. Aikasta nopeaa kuivahti nuo pohjat paistamisen jälkeen, joten soossia ois saanut olla enempikin tai sitten pitäis purasta suoraan uunista tulleena kaikki sitä myöten kun paistuvat. Mutta maku jees, leivottavuus ok ja kokkausjuomaa riitti, joten 8+.
     
  13. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 591
    Likes Received:
    2 613
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Lupasin itselleni tomahawkin kun saan duunia.

    tomahawk02s.jpg
     
  14. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 593
    Likes Received:
    2 281
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Juu koitin sitä kyllä irroittaa fileerausveitsellä siihen tapaan, mutta se on aina vähän sinnepäin tuon hauen kanssa. Tuntuu että joka kerta on harjoittelua. :D
     
  15. Ray Lewis

    Ray Lewis

    Liittynyt:
    28.2.2009
    Viestejä:
    2 047
    Likes Received:
    9
    Sukupuoli:
    Mies
    Menee aiheen vierestä, mutta en viitsi uuttakaan ketjua tällaisen takia tehdä. Eli jos täällä Suomessa haluaa syödä kohtuu siististi työpäivän jälkeen, niin pihviateria on aika varma ratkaisu. Italialainen ravintola tarjoaa myös monenlaista vaihtoehtoa tähän, on pastaa, kala-ateriaa yms. Mutta mikä on kiinalaisessa, thaimaalaisessa, intialaisessa tai nepalilaisessa se "pihviaterian vastine"? Mitä moisissa kannattaa syödä, jos haluaa astetta parempaa? Sivistyksessäni lienee aukko tai jotain, koska nuo kaikki neljä tuntuvat upeilta lounasvaihtoehdoilta, mutta en jotenkaan näe niitä sellaisina siisteinä alkuillan ruokapaikkoina (ellei sitten tiedä mitä tilaa). Ja tämä ei ole pilkkaa ko. etnisiä paikkoja kohtaan.
     
  16. manux

    manux VIP

    Liittynyt:
    18.8.2003
    Viestejä:
    4 579
    Likes Received:
    1 596
    Mun mielestä noi intia, kiina jne. sapuskat on parhaimmillaan family style tyylillä tarjoiltuna. Kokonaisuus on useamman ruokalajin summa. Kiinalaisesta ruuasta, jos vaikka miettii niin suosikkisetti vois koostua seuraavista ruuista jaettuna porukan kesken: setsuanilainen keitetty kala, chong qin tyyppinen kala, chong qin kana, lammasta kuminalla ja chilillä ja jotain kasvisruokia kuten vaikka perunaa chilin kera, munakoisoa tms. Superoptio on myös spicy hotpot porukalla syötynä. Hot pottiin runsaasti erilaisia lihoja, kasviksia ja ehkä jotain meriperäistä myös.


    Setsuanilainen keitetty kala, vois näyttää vaikkapa tältä: (on muuten ihan helvetin hyvää...)
    [​IMG]


    Hot pottia
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 5.9.2015
  17. joq

    joq

    Liittynyt:
    30.10.2003
    Viestejä:
    1 103
    Likes Received:
    159
    Tollasia tuli pyöräytettyä:

     
  18. rantapantteri

    rantapantteri

    Liittynyt:
    30.11.2002
    Viestejä:
    3 176
    Likes Received:
    10
    Sukupuoli:
    Mies
    Lauantaina olis tarkoitus tehdä kaverin kanssa vähän rosvopaistia. Kaikki erikoisvinkit on tervetulleita. Voin raportoida kokemukset sitten tänne.
     
  19. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    36
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 577
    Likes Received:
    1 552
    Pitäis savustaa parin viikon päästä jotain. En tiedä mitä ja kaipaisin vinkkiä. On kokeiltu ribsit, pulled porkit, naudan rinta ja lapa ja kaipailisin jotain uutta välillä.
     
  20. Jm1

    Jm1

    Liittynyt:
    27.4.2005
    Viestejä:
    7 800
    Likes Received:
    488
    Kokonaisia broiskuja + koipia, halpaa ja erittäin hyvää.
     

Jaa tämä sivu