Kokkausketju, reseptit

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Anonymity, 13.10.2007.

  1. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    36
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 581
    Likes Received:
    1 553
    Tämä kävi mielessä ja on edelleen yksi vaihtoehto, mutta possu tai nauta kiihottaisi hieman enemmän.
     
  2. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 599
    Likes Received:
    2 619
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
  3. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    naudan ribbs
    häränhäntä
    täytetty ankka

    Ilman savustelua (tai semisekoituksella) possun tai naudanposkea.
     
  4. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    36
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 581
    Likes Received:
    1 553
    Naudan ribsit on yksi hyvä vaihtoehto. Häränhäntäkin ehkä.
    Ankasta en tykkää yhtään.
    Naudan poski on yksi mitä olen koittanut metsästää aina välillä mutta missään ei ole ja kukaan ei tiedä mistä saisi. Possun poski on aivan saatanan pahaa. Oli pakko maistaa eräässä ravintolassa kun sattui olemaan tarjolla ja syömättä jäi.
     
  5. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Oho. Kyllä mä noita molempia tykkään mussuttaa, ja on ollut rinnakkainkin. Pitää mun mielestä vetää kunnolla yli. Mä olen tilannut Hietsun halliin.
     
  6. Powerhousu

    Powerhousu

    Ikä:
    36
    Liittynyt:
    6.2.2003
    Viestejä:
    11 581
    Likes Received:
    1 553
    Pitää vetää yli? Siis ylikypsäksi? Tottahan toki ja ihan oikein toi poskikin oli valmistettu. Oli niin mureaa ettei siihen tarvittu hampaita ollenkaan, mutta maku oli karmea. Vaikea selittää, mutta esim. kinkussa on kohtia mitkä maistuu ihan "kuolleelta possulta" (juu tyhmä termi kun kuolluthan se on joka tapauksessa, mutta en keksi parempaa) ja toi poski maistui ihan pelkästään siltä ja vielä niin voimakkaasti että meinasi nousta hissi ylös.

    Vähän kuin jotkut kalat. Joitakin pystyn syömään, mutta jotkut kalat ja simpukat sun muut maistuu niin ylivoimakkaasti kalalta että ei pysty. Se on just kalassa se mikä mulla tökkii ja joissakin se on voimakkaampi kuin toisissa.
     
  7. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    No tuossa tapauksessa noita ei sitten kannata poskeen pistää. :)
     
  8. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Ajattelin tehdä isomman satsin valmista mausterubia lihankärventämiseen. Onko passeli ajatus vai reagoivatko jotkin mausteet epäsuotuisasti, jos ovat pidempään kimpassa?
     
  9. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 602
    Likes Received:
    2 294
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Itsellä on ollut yhtä rubia vanhassa maustesiroittimessa eikä ole ollut moksiskaan. Ei kai niitä niin haittaa, ellei laittele jotain "märempää" mukaan.
     
  10. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Selvyys. Täytyypä sekoitella päälärillinen valmiiksi, kun tuntuu olevan hupaa tavaraa. :)
     
  11. Max131

    Max131

    Liittynyt:
    12.3.2006
    Viestejä:
    10 061
    Likes Received:
    536
    Sukupuoli:
    Mies
    Ei kai mausteiden sekoittamisessa ole mitään ongelmaa? Onhan noita vaikka minkälaisia sekoituksia ihan kaupoissa myytävänä, ja näyttää jenkkiharrastajatkin sekoittelevan itse rubit ja vastaavat pihveihin ja grillattavaan.

    Itse kävin ostamassa paikalliselta torilta Maustemaan sekoituksia, kun pitivät viime sunnuntaina kojua. Piripiri, texmex, perunamauste, riisimauste ja savupaprikaa tarttui mukaan. Lähinnä texmexiä ja savupaprikaa kerennyt sotkemaan jauhelihan sekaan, ja ihan hyvää tuli. Riisimauste kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että piti napata mukaan, mutta sisältää ja tuoksuu sen verran voimakkaasti kanelille, etten kyllä mihinkään suolaisen ruoan kanssa syötävään riisin ole uskaltanut laittaa.
     
  12. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Jees ja jos muutaman euron sotkut jostain syystä kehittyisivät vaikkapa kasvillisuudeksi (en usko että näin kävisi, mutta ilmennän tällä mitä tahansa pilaantumista :) ) niin ainoa haittahan olisi ärsyyntyminen käyttöhetkellä.

    Kaneli on omaan suuhun erityisen vaikea. Korvapuustissa menee niukka sävy, ruokaan en pystyisi laittamaan.
     
  13. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 602
    Likes Received:
    2 294
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Sama täällä kanelin suhteen. Joskus söin jossain kinkissä tai vastaavassa kastiketta jossa maistui kaneli. Phyi.

    Korvapuustissa ja riisipuurossa menee hyvinkin.
     
  14. tauros

    tauros

    Liittynyt:
    28.9.2007
    Viestejä:
    1 230
    Likes Received:
    30
    Ajattelin jos panostaisin kunnon keittiöveitsiin. Vanhempien luona kun pääsee käyttämään kunnon välineitä, niin onhan se leikkaaminen ihan erilaista!

    Olisiko pakkislaisilla heittää mitään ehdotuksia mistä ja minkälaista kannattaisi lähteä hommaamaan. Käyttö lähinnä juuresten, salaatin ja lihan leikkaamista.
     
  15. risumies

    risumies VIP

    Liittynyt:
    27.1.2004
    Viestejä:
    6 919
    Likes Received:
    130
    En itsekään ole erityisesti kanelin ystävä, kun ei tule pullaa tai vaikka riisipuuroakaan edes syötyä johon se mahdollisesti sopisikin. Mutta pariin "reseptiin" sitä on tullut käytettyä ja hyvin toimii. Esimerkiksi eilinen possu.

    Laitettiin n.1.5kg maustamaton uunifilee rasvapuoli alaspäin kattilaan ja kaadeltiin päälle seuraavat:
    - n.1l kokista
    - n.1.5dl soijaa
    - 1 tanko kanelia
    - vajaa 10 kokonaista neilikkaa
    - n.peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä lastuina
    - 3 valkosipulinkynttä
    - 2 tähtianista
    - chiliä

    Annettin kiehua hiljalleen vajaa puoltoista tuntia ja otettiin possu liemestä pois. Hetken jäähdyttyä veitsellä rasvapuolelle ristiin viiltoja lihaan asti ja vartiksi 250asteeseen uuniin ottamaan väri pintaan. Sitten possu siivuiksi ja kohti kitaa kera hyvän sinapin ja tuhdisti humaloidun olusen.

    Ja on muuten hyvää!
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  16. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Makuasioista ei voi kiistellä, mutta
    Pakko palata tähän. Oli eilen saannilla 28 tuntia kypsytettyä possunposkea. Oli maultaan erinomaisen hyvvee. Namnamnam. Söisin heti uudestaan jos saisin. Taidan laittaa weberillä seuraavalla kerralla, mutta pitänee laittaa vähän nopsemmalla menetelmällä.
     
  17. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 602
    Likes Received:
    2 294
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Ihan hanurista hei. Ei tollasia mun pikku-Weberillä kokkailla.

    Kun ekan talon rakennan, niin liekö ekana valmis sauna vai ulkokeittiö/terassi.
     
  18. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 759
    Likes Received:
    461
    Ei kai tuo koosta kiinni ole. :)
     
  19. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 602
    Likes Received:
    2 294
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Niinhän sitä sanotaan. Mutta tuo Q1000 on vähän nyhverö. Toki, omalla paistomittarilla ym ym pääsee pitkälle. Mutta ei sitä voi alkaa parstilla mm. vaikka savuhommia miettimään edes.
     
  20. manux

    manux VIP

    Liittynyt:
    18.8.2003
    Viestejä:
    4 580
    Likes Received:
    1 596
    Väänsin läjän kylmäsavukirjolohta. Mallikappale kuvassa. En kikkaillut millään maustamisilla. Annoin kalan suolaantua reilun vuorokauden, kuivattelua pari tuntia viileässä ja kalanpalat savustimeen.

    Ei mennyt ihan putkeen, kun savustimen mekanismi, joka vaihtaa uutta puuta savuamaan oli hajonnut yön aikana. Jotenkin pääsi myös lämpö nousemaan vähän liikaa ja osasta kaloista pinta kypsyi liian paljon.

    Noh, ens kerralla on korjattu savustusvekotin ja muutenkin fiksattu prosessi. Vois kokeilla myös jotain extraa maustamiseen suolan lisäksi.

    fisu.jpg
     

Jaa tämä sivu