Konehalli

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Lyon, 28.12.2015.

 1. Lyon

  Lyon

  Liittynyt:
  6.1.2004
  Viestejä:
  96
  Likes Received:
  1
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Joensuu
  Tarkoitus olisi tulevana kesänä rakentaa konehalli, koko n. 15 X 25 metriä. Onkos täällä muita vastikään konehallin rakentaneita? Teittekö pitkästä vai otitteko jonkun valmiin paketin (Tuhti, Pomo). Paljon tuli hintaa/neliö? Mitä tulisi ottaa huomioon suunnittelussa? Peruasiat tiedän mutta jotain mitä voi unohtua tälleen ekan hallin yhteydessä.

  Itselle tulee toiseen päähän lämmintä alaa n. 90 neliötä. Sisäkorkeus n. 4,7 m ja ovien 4,5 m, lattia betonilaatta ja siihen mahdollisesti jokin pinnoite. Lämmin tila lämpeäisi ilmalämpöpumpuilla.

  Vaikka ajat ovat mitä ovat, niin aika suolaisia hintoja pitävät valmishallitehtailijat. Voi olla, että tulee vetäistyä pitkästä kaikki muut paitsi kattohommat.
   
 2. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 510
  Likes Received:
  63
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  En oo rakentanut moista, mutta töitä oon tehny kyseisenlaisessa hallissa viimeset neljä vuotta. Mitä nyt ekana itelle tulee mieleen on, että eristä se betonilaatta helvetin hyvin sieltä kylmäks jäävältä puoleltakin, sieltä tulee ihan älytön kylmyys läpi talviaikaan vaikka muuten ois eristetty. Varsinkin jos pitää ropata vehkeitä lattiatasossa esim. pukkien varassa olevan laitteen alla tai matalan nosturin alla, ei oo mukava olla selkä jäykkänä kahta päivää hommien jälkeen :) Jos teet esim. autohommia samassa hallissa, tms missä öljyt ja muu paska voi joutua lattialle niin ehottomasti pinnote päälle, ainakin osalle lattiaa ja suunnittelee vehkeiden paikat niin että sen pinnotuksen päällä voi tehä sit kaikki nuo tollaset sotkuset hommat. Huomattavasti helpompi pitää siistinä kun aikaa myöten rapautuvan betonin päällinen.

  Pitkästä ite tekisin. Saa just semmosen kun haluaa ja luultavasti tulee myös halvemmaks jos itellä on aikaa ja taidot tehdä koko homma.
   
 3. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 950
  Likes Received:
  2 493
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Tarviitko toimistotilaa, eli puhdasta ja pölyvapaan tilan.

  Onko wc tarpeellinen, jos ei ollut suunnitelmissa.

  Itse laittaisin myös kunnon tuotolla olevan kompuran nurkkaan, sille kunnolliset linjat joka nurkkaan tai katosta jollain liikkuvalla puomilla. Siis sillä ajatuksella, että paineilmalle toki on käyttöä. :D Jos ei ole, niin ei kai sitä silloin tarvita.
   

Jaa tämä sivu