1. Pakkotoiston shopissa -15% KAIKKI! SHABOOM

Kysy naiselta!

Viestiketju osiossa 'Seksi - parisuhteet - deitti' , aloittaja Deviation, 10.6.2010.

 1. Delgado

  Delgado Base animal

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  9.1.2010
  Viestejä:
  12 916
  Likes Received:
  3 451
  Sukupuoli:
  Nainen
  Olin tietoinen noista riskeistä. Tapanani ei ole lähteä soitellen sotaan, ja tottakai tongin esiin kaiken mahdollisen siitä, mitä voi tapahtua.

  En minäkään ihan nyt näe, miten synnytyksessä vaurioituneita syyllistää tieto siitä, että monia vaurioita voi ennaltaehkäistä (joko äiti itse tai sitten ammattitaiitoinen sairaalan henkilökunta). Minusta se on lähinnä helpottava tieto? Eihän näissä asioissa kukaan yleensä tule jälkeenpäin viisastelemaan, että oma vikasi, mitäs et tehnyt niin tai näin, mikä taas olisi sitä syyllistämistä.
   
  Vieraissa tykkää tästä.
 2. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  Haa, sitä tietysti ajoin takaa että mitä jos tuleekin, kun ainahan kaiken olisi jälkiviisaana voinut tehdä paremmin :confused:
  E. Mä taas jos olisin lähtenyt tonkimaan niin en olisi uskaltanut ryhtyä koko hommaan kun mulla on nytkin näköjään joku posttraumaattinen obsessio siitä, mitä olisi voinut tapahtua :sick:
   
 3. Delgado

  Delgado Base animal

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  9.1.2010
  Viestejä:
  12 916
  Likes Received:
  3 451
  Sukupuoli:
  Nainen
  Tietysti asia näyttäytyisi toisessa valossa, jos olisi kovastikin sellainen tapa, että synnytyksessä vaurioituneille hekoteltaisiin vahingoniloisesti ja pyöriteltäisiin päätä, että tuokin itse toiminnallaan aiheutti vammansa. Tai jos ennaltaehkäisyneuvot olisivat täysin idioottimaisia ja lähinnä taikauskoon perustuvia ja vaarattomiin, normaaleihin asioihin kohdistuvia rajoitteita. Siinä tapauksessa näkisin, että ennaltaehkäisyneuvot voitaisiin tulkita syyllistämiseksi helposti.
   
 4. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  Onhan se aivan tyypillistä että jos nainen valittaa mitä tahansa lisääntymiseen liittyvää jälkiseurausta niin tyypillisin kommentti on että lälläslää itsepä hommaan päätit ryhtyä :X3:
   
 5. Delgado

  Delgado Base animal

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  9.1.2010
  Viestejä:
  12 916
  Likes Received:
  3 451
  Sukupuoli:
  Nainen
  On, mutta mielestäni yleensä vähän erilaisessa kontekstissa kuin jos puhutaan fyysisistä vaurioista. Muutenkin, syyllistäminen siinä kohdistuu yleensäkin ihan koko vanhemmaksi alkamiseen, ei niinkään niin tarkkoihin tekemisiin, jotka raskaden/synnytyksen aikana johtavat vaurioihibn.
   
 6. EvaCecilia

  EvaCecilia

  Liittynyt:
  13.5.2011
  Viestejä:
  1 721
  Likes Received:
  152
  Eiköhän tämä maailma ole täynnä kaikenlaisia riskejä. Voi vaikka jäädä auton alle ja vammautua loppuiäkseen. Minusta on itsestään selvyys että myös niinkin luonnollinen asia kuin synnytys on yhä tänäkin päivänä "vaarallista" sekä äidille että lapselle. Vaikka meillä on nykyaikainen terveydenhuolto, mitä tahansa komplikaatioita voi tapahtua. Muutama ystävistäni on esimerkiksi menettänyt lapsensa pian syntymän jälkeen.

  Ja "riskit" koskevat myös kaikkea terveyteen liittyvää yleensä. Ehkä nykymaailmassa se vain pääsee unohtumaan (kun on pitkälle kehittynyt terveydenhuolto) että terveys ei ole koskaan itsestäänselvyys. Ja sen voi "menettää" koska tahansa ihan sattuman oikusta tai muista syistä.

  Minulla on ihan tarpeeksi (terveydellisiä) riskejä ilmankin raskautta ja synnytystä, mutta ihan turhaa niitä on mielestäni alkaa vatvomaan ja laskeskelmaan. Muuten en varmaan uskaltaisin poistua kotiovesta mihinkään. Parempi vain keskittyä elämiseen eikä alkaa pohtimaan mitä kaikkea voi mennä pieleen (tai minun tapauksessani mitä meni vikaan kun sairastuin).
   
  Mursuke tykkää tästä.
 7. zagme

  zagme

  Liittynyt:
  28.7.2013
  Viestejä:
  286
  Likes Received:
  81
  Olin tietoinen. Eniten etukäteen ahdisti ajatus siitä, ettei vauva mahtuisi syntymään, ja repeäisin pahasti (saatikka että vauvalle kävisi jotain). Tämä vuoksi selvitin tarkkaan mitä voin itse tehdä repeämisen ehkäisemiseksi. Hänkin synnytysharjoituslaitteen ja treenasin aktiivisesti kudoksia ennen synnytystä. Valitettavasti synnytys päätyi imukuppiin, joten väliliha leikattiin - se siitä harjoittelusta. Minulta repesi myös häpyliitos ja vauvakaan ei vaurioita selvinnyt. Luuston rakenteelle kun ei voi etukäteen mitään, niin hyvä valmistautuminen ei siltä osin auttanut. Vahvat lantionpohjan lihakset auttoivat onneksi toipumisessa, vaikka synnytyksessä niistä taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Toisen lapsen synnytystä varten treenasin kuten ensimmäiseenkin. Tällä kertaa lantioni ahtaus tiedettiin ennalta ja varauduttiin etukäteen hyvällä suunnitelmalla. Toinen synnytys sujui kuin unelma, ponnistusvaihe 8 min eikä mitään repeämiä. Uskon treenaamisen olleen tässä merkittävä apu.

  Luustolle ja kropan rakenteelle ei voi mitään, mutta kudosten treenaaminen etukäteen on kyllä mitä parhain keino valmistautua synnytykseen. Treenaaminen tuo myös henkisellä puolella varmuutta koitokseen, mitä ei suinkaan pidä väheksyä. Toisilla laitteilla voi myös jatkaa lihasten treenausta synnytyksen jälkeen, joten hyviä apukeinoja on sekä vaurioiden ennaltaehkäisyyn että niiden hoitoon.

  Minustakin on hyvä, että mm. synnytyksen riskeistä puhutaan, mutta ensisijaisesti siitä näkökulmasta, miten jokainen voi itse varautua ja pienentää riskejä. Kaikenlainen pelottelu ja riskeillä mässäily on vain typerää.
   
 8. Brodo.Shaggins

  Brodo.Shaggins Supreme leader VIP

  Liittynyt:
  14.8.2016
  Viestejä:
  1 415
  Likes Received:
  828
  Sukupuoli:
  Mies
  Vauvan perkeleet repivät toosat ulos ryömiessään. Taisin juuri löytää todellisen syypään naisten ikiaikaiselle sorrolle!
   
 9. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  Kutka ne vauvat sinne panee Hä?! :coffee:
   
 10. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  No joo, toki mäkin jotain tiesin riskeistä mutten tehnyt oikeastaan mitään riskien vähentämiseksi, koska ajattelin ettei siitä kuitenkaan ole mitään hyötyä siis turhaa vaivaa. Tuosta vatsalihasten erkauman riskistä en tiennyt yhtään mitään. Kaikkein kaikkiaan koko raskaudet ja synnytykset täysin älyllisesti hallitsemattomina tilanteina. Kaikki eivät varmaankaan koe samoin ja kokevat siis jotenkin hallitsevansa itsensä niissäkin tiloissa (n)

  E. Jutussa mainitun väitöskirjan mukaan myöskin ”selvisi muun muassa, että tyytyväisyys seksielämään laskee ensisynnytyksen jälkeen”. Onkohan tutkittu tarkemmin, johtuuko tyytyväisyyden lasku miehen suhtautumisesta, fyysisistä ongelmista vai naisen asenteesta vai lapsen läsnäolosta...?
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2017
 11. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 095
  Likes Received:
  733
  "Äireellä ei ollu tähän taloon tullessaan kuin vittu ja virsikirja mukana ja molemmat on kersat repineet."
   
 12. ya-ya

  ya-ya

  Liittynyt:
  8.3.2012
  Viestejä:
  4 687
  Likes Received:
  1 473
  Sukupuoli:
  Nainen
  Ei kukaan. Se on sellanen jännä homma että kukaan ei ole laittanut sun mahaan vauvaa, ja silti sieltä sellainen tulee ulos. Aattelepa!
   
  HeavyRain tykkää tästä.
 13. Jake1978

  Jake1978 VIP

  Liittynyt:
  14.4.2009
  Viestejä:
  295
  Likes Received:
  169
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Tätäkin keskustelua seuranneena on kyllä pakko kummastella millaisia miehiä jotkut naiset ovat elämänsä varrella kohdanneet jos miehistä voi/pystyy ajattelemaan noin raadollisesti/kummallisesti.
  Suurin osa miehistä ei varmasti oudoksu/syyllistä/jne. esim. nyt tämän raskauden mahdollisesti aiheuttamia muutoksia naisen kroppaan vaikka en toki kiellä etteikö myös joitain tällaisia yksilöitä löytyisi tältä pallolta. Se että näitä yksilöitäkin on ei todellakaan tarkoita, että kaikki miehet sellaisia olisi tai jakaisivat missään muodossa heidän ajatuksiaan.

  Muutamat tältä palstalta minut ovat tavanneet ja tietävät että minua ja vaimoani on siunattu usealla lapsella ja voin edelleen ihan vilpittömästi sanoa, että mielestäni minulla on maailman kaunein vaimo, jota rakastan juuri sellaisena kuin hän nyt on kaikkien näiden vuosien ja myöskin keskusteluissa olleiden raskauksien jälkeen.

  Naiset ja myös me miehet muutumme ikääntyessämme niin ulkonäöllisesti kuin myös erinäiset vaivat saattavat alkaa/lisääntyä ja vaikuttaa elämäämme sekä osaltaan heijastua myös siihen omaan kumppaniin ja yhteiseloon.

  En oikein osaa kunnolla tiivistää tätä ajatustani/tunnettani tai saati pidemmästikkään sitä ilmaista kuin sanomalla, että parisuhteessa toivottavasti rakastetaan ja hyväksytään se puoliso kokonaisuutena ja yhdessä sitten kipuillaan/onnistutaan/riidellään/tuetaan/rakastellaan ja kasvetaan vanhoiksi ja kurttuisiksi papoiksi ja mummoiksi kukin tyylillämme.
   
  Dopey, Destry, Fea and 6 others like this.
 14. Lilli Pii

  Lilli Pii

  Liittynyt:
  4.7.2010
  Viestejä:
  649
  Likes Received:
  413
  Synnytys onkin tilanne, jossa on päästettävä irti älyllisyydestä ja kontrollista. Se on biologiaa, normaali fysiologinen tapahtuma. Tieto ja valmistautuminen auttaa, mutta on myös osattava päästää ihmiseläin valloilleen. Kun katsoo, miten muut nisäkkäät synnyttää, saa siitä aika hyvin vinkkiä, miten se sujuis ihmiselläkin parhaiten.

  Niinku mitä vittua? Ootko ihan tosissas, että miehen asenne ois se ongelma seksielämässä synnytyksen jälkeen? Öö, oisko esim. imetyshormonit, jotka kuivattaa limakalvoja ja vähentää halukkuutta? Ja oisko se mahdollisesti luonnollinen ja ohimenevä tilanne? Joillain voi myös olla yhdyntäkipuja, arven kiristystä, orgasmivaikeuksia jne. Vauvavuosi on myös yleensä aika univajeinen ja henkisesti raskas. Eihän se voi olla vaikuttamatta seksielämään. Lisäksi lapsen syntymä on aina jonkinasteinen kriisi, joka muokkaa koko parisuhteen jollain tavalla uusiksi. Nää asiat kun tiedostaa ja pitää huolta parisuhteesta, pääsee tilanteesta vahvempana eteenpäin.
   
 15. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  No daa, miehen asenne on ongelma jos ei mies ymmärrä eikä välitä mitä nainen on joutunut kokemaan, ei ota naisen kärsimyksiä huomioon eikä tue, kehu eikä kannusta. Joten miehen asenteella on kyllä iso rooli naisen toipumisessa ja jaksamisessa.
   
 16. ya-ya

  ya-ya

  Liittynyt:
  8.3.2012
  Viestejä:
  4 687
  Likes Received:
  1 473
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kävikö sulle näin, vai miksi aattelet että se ois hyvin yleistä?
   
 17. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  Kävikö sulle? Ai niin, et ole lisääntynyt!
  No ei käynyt noin kuten tuossa kuvaan mutta hetkittäin olisin kaivannut enemmän henkistä tukea, minkä uskon olevan yleinen kokemus kummallekin lisääntymään menevälle sukupuolelle.
   
 18. J.Jake

  J.Jake

  Liittynyt:
  15.7.2002
  Viestejä:
  3 554
  Likes Received:
  402
  Kaupunki:
  Helsinki
  Kai sä Mopsey ymmärrät että jos naiset ei synnyttäisi niin olisivat kuolleet turhina sukupuuttoon jo aikojen alussa?
  Toisaalta säkin olisit mies ja varmaankin onnellisempi.
  Pahoitteluni, oli väärin ulkoistaa synnytys toiselle sukupuolelle.
   
 19. tompo

  tompo

  Liittynyt:
  10.4.2012
  Viestejä:
  1 310
  Likes Received:
  462
  Kyllä ne naiset yleensä niitä lapsia enenmmän haluaa?
   
 20. Mopsey

  Mopsey

  Liittynyt:
  26.8.2017
  Viestejä:
  1 800
  Likes Received:
  232
  Yleensä ja yleensä.
   

Jaa tämä sivu