Laadukkaimmat releet keittiöön

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Mike, 18.12.2013.

  1. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 807
    Likes Received:
    2 741
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Onhan tuossa vähän matkaa. No silava käristyy.

    pannut.jpg
     
  2. Tompsu18

    Tompsu18

    Liittynyt:
    6.4.2009
    Viestejä:
    1 858
    Likes Received:
    104
    Vuosia olen jo kironnut kaiken maailman paistinpannuja. On tullut testattua kaikki paitsi valurauta... No tänään kaverin vinkistä hain wärtsilän valurautapannun kirppikseltä 10e hintaan. Putsaamiseen meni 30min ja rasvailuun 15min ja voi jumalauta, että oli hyvä paistella. Heitin jo ikean 365 pannut roskiin :D Tuli vähän tyhmä olo
     
    Ampuhaukka tykkää tästä.
  3. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 827
    Likes Received:
    2 414
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Käsisähkövatkaimesta kadonneet mystisesti vatkaimet. Joten jos ostas taas hieman parempaa tilalle. Kokemuksia KitchenAid:n vempeleistä, onko ne hintansa väärttejä? Sähkövatkainkin jonkun verran yli satkun, joten maksaako turhasta vai onko oikeasti järkevää sijoittaa tuollaiseen kamppeeseen moista rahaa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.6.2017
  4. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    No nyt! Hiiltä ja terästä, pari vuotta sielunelämään tutustumista, ja kas - munakas luiskahti lautaselle kuin itsestään. Ehkä sittenkin alan uskoa kapistukseen nimeltä hiiliteräspannu!

    IMG_2119.JPG
     
    Joxuz tykkää tästä.
  5. Mike

    Mike Ompa outo! Pakkotoisto.com

    Liittynyt:
    16.4.2002
    Viestejä:
    80 500
    Likes Received:
    32 296
    Mä meinasin viimeksi tommoisen ostaa. Neuvoissa oli jotain kuivapolttoa, että se tarttumaton pinta sitten alkais vorkkia.
     
  6. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Polttaminen on tärkeää. Se jäi myyjältä aluksi selittämättä. Hän sanoi, että pinta tulee itsestään. Keväällä turasin rasvanpolttoa pannun kanssa neljänä päivänä ja pinnasta tuli kaunis ja kiiltävä, mutta nyt se on pohjasta jo "kulunut" lähes mataksi. Rasvaa kun käyttää reippaasti, niin ei takerru.
     
  7. mrNICEGUY

    mrNICEGUY

    Liittynyt:
    28.7.2007
    Viestejä:
    6 321
    Likes Received:
    126
    Kannattaa välillä putsata pannu valkosella ihmesienellä ja kuumalla vededellä. Palanut paska pinnalla tekee sen tarttuvaksi. Tuon putsin jälkeen silavat taas pintaan.

    Ja ettei sitä paskaa pääse palamaan pintaan, niil noille valurauta/hiiliteräs pannuille riittää reippaasti miedompi lämpö hellalla, pitää lämmön yllä toisinkun teflon ym. kikkareet.

    Ruoan valmistuksen jälkeen paperilla ylimäärät töhnät pannusta ja rasvaa vähän hieroo pintaan ja kuumana uuniin lepäämään kunnes viileä säilyttää vaikka tasolla.

    Ne kiiltävät rosteripannut taitaa olla lähinnä miedolla lämmöllä ruskistamiseen ja soossien tekemiseen. Esim. paprikan ja sipuloiden kuullotus. Kanaa ym. Ihan turha paistaa...

    Se hiiliteräs pannu kuuluukin olla aika tumma kun on hyvä pinta.
     
  8. mrNICEGUY

    mrNICEGUY

    Liittynyt:
    28.7.2007
    Viestejä:
    6 321
    Likes Received:
    126

    Kokkausketjussa enempi veitsiasiaa, mutta tuo ylempikin quote tosiaan aika vanha jo.
     
  9. Vieraissa

    Vieraissa

    Liittynyt:
    29.8.2009
    Viestejä:
    2 809
    Likes Received:
    479
    Joka käytön jälkeen olen putsannut ja öljynnyt. Saattaa olla osasyy pinnan heikkenemiseen.
     
  10. mrNICEGUY

    mrNICEGUY

    Liittynyt:
    28.7.2007
    Viestejä:
    6 321
    Likes Received:
    126
    Juu ei sitä putsata kannata ellei ole palanut paskaa kiinni. Rätillä ja silavalla saa hyvin ylimääräiset pois pannulta. Ja ei pesuaineita!

    Kastikkeetkin kannattaa tehdä eri pannulla niinkun esim. eri veitsille on omat käyttötarkoituksensa. Nuo hiiliterärpannut on loistavia pelkän lihan ja vaikka kasvisten paistoon. Valmiiseen piffiin sitten suola ja pippuri ym...
     
    Vieraissa tykkää tästä.
  11. janne76

    janne76

    Liittynyt:
    5.1.2010
    Viestejä:
    26
    Likes Received:
    0
    Itse ostin kuukausi sitten hiiliteräspannun ja rupean olemaan aika kypsä siihen, että kaikki tarttuu pintaan kii.Olen tehnyt rasvanpolton uunissa ja kosanilla moneen kertaan, mutta ei mikään auta.Nyt riittää tämä pelleily ja siirryn takaisin paistamaan kanani teflonilla, en kokenut mitään hyvää kyseisestä pannusta.
     
  12. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 807
    Likes Received:
    2 741
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    No kuukausi on aika lyhyt aika.
     
  13. Ho-

    Ho-

    Liittynyt:
    30.10.2014
    Viestejä:
    945
    Likes Received:
    387
    Onko kundeilla indukstioliedet?

    Olen omalla induktiollani nyt pilannut 4-5 pannua vaikka lupasivat sen siihen soveltuvan. Pariin paikkaan tein valituksetkin ja sain yhdestä rahat takaisinkin.
    Nyt en käytä pannua edes 9:llä niin pannutkin pysyy hyvänä.
     
  14. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 807
    Likes Received:
    2 741
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    No aika selkeästi kaikissa ohjeissa lukee ettei tarvitse käyttää niin suuria tehoja kuin muissa vaihtoehdoissa.

    Itse en ole saanut kuitenkaan yhtään vaurioita mihinkään vaikka välillä tykittelen boostimodessakin.
     
  15. Joxuz

    Joxuz

    Ikä:
    29
    Liittynyt:
    4.6.2007
    Viestejä:
    13 827
    Likes Received:
    2 414
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Pirkanmaa
    Kuukausi on kyllä lyhyt aika, kun vuodessa olen saanut omaan omelettipannuun kiiltävän ja hylkivän pinnan. Normi paistinpannu vaatii enemmän, kun meen aina vähän söheltään sen kanssa. Juuri nappasin sen eilisen jäljiltä liedeltä ja heitin makaronilaatikot siihen, ei ihan mennyt putkeen tuo tarttumattomuus ja saa taas hinkkailla teräsvillalla ja tehdä yhden rasvapolton. Mutta tiedostin tuloksen ja pisteet pannulle siitä, että sen kanssa sää tehdä tahallaankin mokia ja aina saa kunnostettua.

    Omat hiiliteräkset ei kyllä lämmöstä ole miksikään mennyt. Rasvapoltossa kun liedelle hieman jopa meinannut unohtua.
     
  16. mrNICEGUY

    mrNICEGUY

    Liittynyt:
    28.7.2007
    Viestejä:
    6 321
    Likes Received:
    126
    Ja se hiiliteräspannujen kanssa on jees, että voi käyttää niitä teräslastoja.

    Teflonit ym. ohuet pannut on siitä vähän huonoja, että ne jäähtyy nopeasti. Eli joko vähän lihaa kerrallaan pannulle tai sitten hella täysille mikä tuhoaa pinnootteenkin.
     

Jaa tämä sivu