LCD vai Plasma? -Ei kumpaakaan! SED ON TULOSSA!

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka / tele' , aloittaja Bisley, 24.11.2006.

  1. Bisley

    Bisley SNIKT! VIP

    Ikä:
    32
    Liittynyt:
    8.8.2005
    Viestejä:
    6 511
    Likes Received:
    7 352
    Sukupuoli:
    Mies
    Kysymykseen kumpi kannattaisi ostaa, vastaus on, ei kumpaakaan. Molemmat on liian kalliita, lyhytikäisiä ja aina jokin mättää oli se sitten värien kylläisyys, mustan värin syvyys, tarkkuus, erottuvuus, kuvahäiriöt, katselukulmat yms. you name it!

    SED tekniikka on ollut tuloillaan jo muutaman vuoden ajan, mutta politiikka ja rahamarkkinat plasmojen ja LCD telkkujen ympärillä on ollut niin rajua, että tekniikan tulo markkinoille asti on viivästynyt.

    Tässä juttua SED tekniikasta(englanniksi). Sain sen printattuna alan asiantuntijalta, mutta en jaksa nyt kääntää saatikka referoida, joten skannasin sen suoraan teille. Lukekaa ja kommentoikaa. Netistä varmasti löytyy lisää aiheesta, jottei joku nyt sit sano, että pislis on ihan ite keksinyt koko jutun.:rolleyes:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    img067.jpg
    img068.jpg
    img069.jpg
    img070.jpg
    img071.jpg
     
  2. MHK

    MHK Allapito VIP

    Liittynyt:
    1.12.2003
    Viestejä:
    7 052
    Likes Received:
    65
    Sukupuoli:
    Mies
    Öööh mitä tarkoittaa "ei kannata ostaa"? Nämä tullee näköjään markkinoille suomeen varmaan joskus 2008 alussa. Ja sittenkään niitä "ei kannata ostaa" koska vasta seuraava laitesukupolvi korjaa bugit yms.

    Kyllähän elektroniikka on aina vanhentuvaa ihan sama mitä se on. Voihan sitä tietenkin olla ostamattakin, rahat säästyy vaikka gramofonin ja savikiekkojen kuunteluun.
     
  3. Solid10

    Solid10 VIP

    Liittynyt:
    6.7.2006
    Viestejä:
    3 856
    Likes Received:
    216
    Sukupuoli:
    Mies
    Niin no jos tolle linjalle lähdetään, niin koskaan ei kannata ostaa mitään. Esim. nyt uusi tietokone on puolen vuoden päästä vanha. Mutta jos tarvitsee, on pakko ostaa.
    Sitä ei käy kieltäminen, etteikö tuo olisi ihan mielenkiintoinen juttu. Odotan innolla.
     
  4. MTM1977

    MTM1977 WTF VIP

    Ikä:
    42
    Liittynyt:
    15.9.2004
    Viestejä:
    11 459
    Likes Received:
    1 156
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Salo
    Tuohon toiseen ketjuun jo kommentoinkin, mutta laitetaan tännekin ;) eli tosiaan onhan tämä tekniikka ollut tuloillaan jo pidemmän aikaa, mutta viivästynyt useaan kertaan.

    Itse en lähtisi ensimmäisen sukupolven laitteita ostamaan, plasmoissa ja LCD:ssä on tapahtunut hurjaa kehitystä verrattuna niihin laitteisiin jotka alussa markkinoille tuli ja sama tulee varmasti tapahtumaan tämänkin kanssa.

    Ja kuten MHK mainitsikin, niin ensimmäisen sukupolven laitteissa varmasti löytyy bugeja ihan riittävästi, eli voidaan sitten vaihtaa ne "turhaan ostetut" LCD ja Plasma tv:t tälläisiin joskus kun tekniikka on kunnolla ja toimivana markkinoilla.

    edit:
    niin ja jos nyt odottelee sen 20 vuotta vanhan Saloran kanssa tätä, niin varmasti sieltä seuraavaksi tulee taas jotain muuta ja sitten kannattaakin odottaa sitä...
     
  5. Bisley

    Bisley SNIKT! VIP

    Ikä:
    32
    Liittynyt:
    8.8.2005
    Viestejä:
    6 511
    Likes Received:
    7 352
    Sukupuoli:
    Mies
    meinaan vain sitä kannattavuutta, kun moni luopuu täysin hyvästä kuvaputkitelevisiosta vain ostaakseen jotain tekniikkaa joka tulee ihan pian vanhentumaan. Sed tekniikkaa tuskin ihan nopeasti sitten päihitetäänkään. Älkää siis luopuko vanhoista telkuista vaan odottakaa tätä SED tekniikkaa. Tosin jos on varaa hassata rahaa niin antaa mennä. Mä vain puhun köyhän ihmisen suulla.
     
  6. PoP

    PoP

    Ikä:
    41
    Liittynyt:
    26.11.2003
    Viestejä:
    75
    Likes Received:
    0
    Sukupuoli:
    Mies
    Kallista on...

    Juttelin tuossa äsken meidän näyttöpuolen tuotepäällikön kanssa, joka sanoi että tämä tekniikka on aivan älyttömän kallis, jonka takia sitä tuskin kovin äkkiä tullaan näkemään kaupallisissa sovelluksissa. Katselukulmahan tällä tekniikalla on aivan loistava.
     
  7. Solid10

    Solid10 VIP

    Liittynyt:
    6.7.2006
    Viestejä:
    3 856
    Likes Received:
    216
    Sukupuoli:
    Mies
    Kiusaus voi olla kova kun LCD-töllöjen hinnat tulee vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä romahtaen alas..
    Mutta tosiaan, ainahan on tulossa joku uusi ja kovempi formaatti. Esim. HDTV:n seuraava sukupolvihan on kehitelty jo, 1080p on muinaishistoriaa jo käytännössä :D
    Samaa mieltä Bisleyn kanssa siitä, ettei kannata omaisuuksia tuhalata LCD- tai plasmatelevisioon, jos vanhalla telkänpöntöllä pärjää vielä pari vuotta. Itsellä vetelee juovamuuntaja kuvaputkesta viimeisiään enkä rupea prkl vaihtamaan sitä, eli LCD it is. Da Inquirer
     
  8. iivili

    iivili kollinmölliskö VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    18.4.2002
    Viestejä:
    7 218
    Likes Received:
    273
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Turku
    Ostin 2003 oikein hyvän 32 tuumaisen kuvaputkitelsun, oli halpakin. En aio missään nimessä vielä moneen moneen vuoteen ees harkita littutelsua. Digiboxi pitää toki järkätä ensi vuonna ja sekin jo kohentaa hieman äänen- ja kuvanlaatua...kuten myös se, kun jaksan pistää viihdekeskuksen kuntoon, eli liittää DVD-soittimen ja sterkat telsuun :laiskimus: :rolleyes:

    Komppaan myös niitä, jotka sanovat, että joskus pitää ostaa, ei voi ikuisuuksia odotellakaan, tottahan sekin on. Mutta telsujen suhteen mielestäni ei kannata kiirehtiä, kuten Bisley mainitsee. Kuvanlaadultaan erinomaisia kuvaputkitelsuja on monella ollut kotona jo vuosia. Niiden ainoa vika on järkyttävä koko, sinänsä niistä kattelee ihan mielellään mitä vaan.
     
  9. jjj84

    jjj84

    Liittynyt:
    4.6.2002
    Viestejä:
    1 019
    Likes Received:
    0
    Mielestäni taas nyt on juuri oikea aika vaihtaa kuvaputki lcd malliin.

    Vielä nyt kuvaputkella on jotakin arvoa kun taas vuoden päästä taitavat olla jo melkein roskistavaraa kun lcd:n hinta tulee putoamaan, nyt jo halvimmat 32" lcd:t irtoavat 600 eurolla.

    Itse myin vanhan (2003) 32" putken 400 eurolla (hieman pidemmällä huudolla olisin saanut vielä hinnan tuonne lähemmäksi 500e) josta sai hyvän alkusumman tuohon lcd töllöön, vuoden päästä olisin voinut suoraan kipata putken kaatopaikalle tai luopua siitä 50e jos joku tuon ison laatikon olisi jonnekin nurkkaan huolinut.

    Eli nyt on aika vaihtaa :D

    ps. todettakoon että hyvä lcd telkkari ei häviä enää missään muussa putkitelkkarille kuin mustan tasossa ja tässäkin vain vähän jos on laadukas laite sekä aivan hilkun liiketoistossa. Jos vertailisin kuvanlaatuja niin putkelle HYVÄ ja lcd:n kuvalla ERINOMAINEN. Katselukulma ei ole mielestäni mikään varsinainen arvostelukriteeri koska jos vähänkään arvostaa hyvää kuvaa niin ymmärtää että televisiota katsotaan suoraan edestä +- 1 metri sivuille.

    Hyvä lcd irtoaa jo tuhannella eurolla jos vain löytää sen hyvän mallin sieltä huonompien joukosta... ja tämän etsinnän apuna voi käyttää internettiä.
     
  10. Leka

    Leka

    Liittynyt:
    27.5.2003
    Viestejä:
    576
    Likes Received:
    1
    Pöh. SED on tulossa vasta 2008 Bejingin olympialaisten aikoihin.
    LCD ja Plasma televisiot kehittyvät ja halpenevat paljon tuossa ajasssa.
    Olen tuota odotellut yli vuoden. Piti ilmestyä myyntiin jo aikoja sitten.

    Laser TV on toinen kiinostuksen kohteeni. 2007 lopussa pitäisi ilmestyä markkinoille.
    [​IMG]
    Kuva on linkki.
     
  11. JN

    JN .

    Liittynyt:
    16.5.2005
    Viestejä:
    5 840
    Likes Received:
    9
    Sukupuoli:
    Nainen
    Kaupunki:
    Tampere
    En nyt ymmärrä sinun teoriaa.

    Tekstissä yritettiin ennustaa niiden hintoja, ne EHKÄ asettuvat keskitason plasman hintoihin, eli varmaan n.2000€ Saksassa, täällä 2700€. Ja kokoluokka on varmaan aluksi noin 24-32". Vuoden päästä siitä saat samalla rahalla astetta isomman (40-50") , joten sijoitus on menettänyt arvoa lähes 50%.
    . Ja sitten onkin jo uusi tekniikka kolkuttelemassa ovia, vaikkapa SED2 :hyper:

    Sama juttu melkeinpä minkä vain elektroniikan kanssa: köyhän ei kannata olla eturivissä ostamassa sitä uusinta teknologiaa, vaan ostaa sitten kun on buumi laantunut. Eli telkkarin oikea ostoaika on minun mielestä palttiarallaan nyt.

    Kukin tavallaan:
    Kaverillanikin on vielä nykypäivänä kasettisoitin autossa, koska se odottaa sitä hetkeä että pääsee nauramaan kun muiden cd-soittimet lakkaa toimimasta. :D
     
  12. Erutrotti

    Erutrotti

    Liittynyt:
    2.8.2005
    Viestejä:
    858
    Likes Received:
    3
    OLED on toinen mielenkiintonen tekniikka. Tätä on ainakin joissain kameroissa käytössä ja sen ominaisuuksien pitäs olla kans LCD:tä parempaa...
     
  13. lepex

    lepex

    Liittynyt:
    8.10.2002
    Viestejä:
    2 014
    Likes Received:
    11
    En ymmärrä kuinka nuo japanilaiset ja korealaiset kehittelevät tuote teknologiaa tuota tahtia.

    On se perkele kumma ettei euroopassa pystytä samaan. Suomi voisi vaikka hieman "priorisoida" menojaan ja leikata muutamasta paikasta tukia ja ohjata ne teknologian kehitykseen.

    Meinaan se kuka keksii "uuden" television, on 2000-luvun jumala.
    Se voisi olla suomalainen...?
     
  14. Bisley

    Bisley SNIKT! VIP

    Ikä:
    32
    Liittynyt:
    8.8.2005
    Viestejä:
    6 511
    Likes Received:
    7 352
    Sukupuoli:
    Mies
    Ei se haittaa vaikka et ymmärrä. Mä kyllä ymmärrän.
    Lueppas nyt uudelleen. Siellähän sanottiin että kokoluokat alkaa vasta 55"!!!
    Ja hintojen arvioitiin olevan teoreettisesti alhaisemmat kuin plasmoilla.
     
  15. Haukifile

    Haukifile VIP

    Ikä:
    34
    Liittynyt:
    3.4.2004
    Viestejä:
    3 177
    Likes Received:
    0
    Siis wuttafuk, en nyt jaksa lukee tota artikkelia, mutta noita telsujako ei saa siis pienempinä lain? Joutuis muuttamaan että kannattais tollasta töllöö ruveta laittamaan mihkään.
     
  16. MHK

    MHK Allapito VIP

    Liittynyt:
    1.12.2003
    Viestejä:
    7 052
    Likes Received:
    65
    Sukupuoli:
    Mies
    Mikähän lie paksuus ja paino?
     
  17. Bisley

    Bisley SNIKT! VIP

    Ikä:
    32
    Liittynyt:
    8.8.2005
    Viestejä:
    6 511
    Likes Received:
    7 352
    Sukupuoli:
    Mies
    Paksuus on litteiden luokkaa. Painosta en tiedä, mut tuskin hirveän paljon enemmän kuin plasmat?

    Haukifaili: Ei sun mihinkään tartte muuttaa, onhan sun kotis ikkunakin iso? Kuva katsos on niin käsittämättömän tarkka että siinähän istut kuin elokuvateatterissa kun töllöä tölläät!
     
  18. amf

    amf

    Ikä:
    39
    Liittynyt:
    28.1.2003
    Viestejä:
    2 379
    Likes Received:
    0
    no eipä meille ainakaan kannattais osta jotain 55" töllötintä jos katseluetäisyys on tyyliin 2.5m.... eli muuto edessä olis
     
  19. MHK

    MHK Allapito VIP

    Liittynyt:
    1.12.2003
    Viestejä:
    7 052
    Likes Received:
    65
    Sukupuoli:
    Mies
    Joo johonkin se on raja vedettävä koon suhteen. Ellei ruutu oikeasti integroidu seinään niin tuskin tulen ostamaan jotain +55" ruutua nykyiselläkään paksuudella.
     
  20. Bisley

    Bisley SNIKT! VIP

    Ikä:
    32
    Liittynyt:
    8.8.2005
    Viestejä:
    6 511
    Likes Received:
    7 352
    Sukupuoli:
    Mies
    Tämä SED tekniikka on itseasiassa vanhaa tekniikkaa, joka on ollut käytössä jo 80-luvulla tosin eri tarkoituksessa kuin isoina televisioina. Tuskin tämän laitteen tekniikkaan eksyy valtavia "bugeja", jotka korjaantuvat vasta seuraavilla laitesukupolvilla? Suhteellisen valmista ja viimeisteltyä tekniikkaa tämä varmasti on, mutta odottaa vain oikeaa hetkeä markkinoilletulonsa kanssa.
     

Jaa tämä sivu