Levyraati (arvostele ensin edellinen kappale, sitten uusi arvosteluun)

Viestiketju osiossa 'Musiikki / elokuvat' , aloittaja Kanttan, 14.4.2007.

 1. Viksu Vaffa Orankimamma

  Viksu Vaffa Orankimamma sirkusapina VIP

  Liittynyt:
  6.4.2016
  Viestejä:
  1 319
  Likes Received:
  173
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Tampere
  Tykkään kuunnella laajasti musiikkia, hälykokeiluja, jazzia, progea, metallin eri genrejä, klassista, ja tässä oli pistetty ainakin nämä kaikki samaan teatraaliseen pakettiin.
  Lopputulos oli kuin rikkinäinen radio joka hyppii angstikanavalta toiselle. Sen verran pateettista touhua, että menee jo komedian puolelle. Koska olen perverssi otus,
  niin tykkäsin tuosta. Kyllä taidan kuunnella tuon uudelleenkin. Jännää.

  Jostain syystä tuli mieleen luontevaksi jatkeeksi tämä kappale. Wigwamia ja miulle erittäin rakas ja jopa henkilökohtaiseksi muuttunut kappale, joka kulkenut läpi yli 38 v historiani.
  Pliis, älkää ihan teurastako tätä totaaalisen julmasti ;-)
  View: https://www.youtube.com/watch?v=gL7AqYop2a4
   
 2. Vieraissa

  Vieraissa

  Liittynyt:
  29.8.2009
  Viestejä:
  2 572
  Likes Received:
  418
  Wigwam - Grass For Blades
  Kymmenen minuuttia itseään toistavalla neljän soinnun kierrolla! On kova suoritus, että siitä saa kiinnostavan kokonaisuuden. Tämä oli kiinnostava, ja musiikillisesti arvosanan 4 arvoinen, mutten päässyt yli alun karmivan huonosta laulusta. 2/5

  Otetaanpas myös yksinkertaista, mutta lyhyemmästä virsi kaunis.
  Molly Hatchet - Poison Pen
   
 3. Vaginaattori

  Vaginaattori

  Ikä:
  25
  Liittynyt:
  14.6.2011
  Viestejä:
  5 758
  Likes Received:
  778
  Sukupuoli:
  Mies

  3,5/5. Laiskan olosta vanhaa rokkia, jossa on silti myös reippautta samanaikasesti. Kannesta kelasin, et 70-luvun alusta, mut oli kuitenki tuoreempaa.
  Soundit oli aika hyvät, ja varsinki rummut miksattu hyvin. Kannesta tuli mieleen myös Marky Ramonen eka bändi Dust, ja ehkä vähän ripaus Bolt Throwerin kansitaiteita.

  En oo ikin välittäny teknosta yms. Peli, elokuva, yms. musa on kuitenki selkee poikkeus.
  Tässä musaa lapsuusajan pelistä, joka jääny alitajuntaan. Ei toista samaa looppiakaan biisin ajan pelkästään, ni varmaan ihan ok kuunnellaki. Tunnelma aina kova tällasis, eikä tällasii soundtrackei oikeen tehä enää :(.

  Täs noi kannet, mitkä tuli mieleen. Ei nyt niin samanlaiset, mut aihepiiri matchaa kuitenki.
  upload_2018-10-14_1-51-12.jpeg [​IMG]
   
 4. Viksu Vaffa Orankimamma

  Viksu Vaffa Orankimamma sirkusapina VIP

  Liittynyt:
  6.4.2016
  Viestejä:
  1 319
  Likes Received:
  173
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Tampere
  tiesin kuvasta heti mitä säksätystä luvassa. kuuntelin silti. on se vaan kova teatraalinen, temaattisesti elävä nyanssirikas elektromusiikkiteos. 5/5 vieläkin. Ton tahtiin on noussut jännityksestä pyllykarvatkin. Kyllä vaginaattori tajuaa hyvän pelimusiikin perrään.

  tässä sitten vähemmän progee kuin toi wigu oli mutta on tässäkin omat koukkunsa, paradiddlet ja mutkaisuutensa. Nauttikaa balkanin laineilevista rytmeistä!!!


  View: https://www.youtube.com/watch?v=8R6lEytvMLo
   
  Vaginaattori tykkää tästä.
 5. Vaginaattori

  Vaginaattori

  Ikä:
  25
  Liittynyt:
  14.6.2011
  Viestejä:
  5 758
  Likes Received:
  778
  Sukupuoli:
  Mies
  Ei nyt välttämät mulle, mut kyl tällasta oikein mielellään kuuntelis, jos soittais vaikka bongoja samaan aikaan. Genreä en edes yritä arvata. 3.5/5.
  Perkussionisti(t) veti hyvin. Liian monesti tällasissa se bongo äijä tjs. soittaa sitä samaa tylsää rudimenttia koko biisin ajan. Nää sai eri ääniäki aikaseks soittimellaan.

  Aina välillä unohtaa jonkun bändin pitkäks aikaa, mut sit ku sen musaan palaa, ni se on ku ensi-rakkautta. Mulla kävi näin just Anthraxin kaa, ties kuinka monennen kerran kaa. Osa big4:ta joo, mut silti must todella aliarvostettu bändi tietyl tapaa. Millon vaikka jostain radiosta on tullu Anthraxia, tai joku on bändiä kehunu? Varmaa Madhouse, tai Bring tha noize joskus säkällä. Radio=paskaa tosin, ni ei siin mitään. Täs on kuitenki Anthraxin 1 monista, monista ihan törkeen kovista biiseistä. Bändi on tunnettu lähinnä huumoristaan, mut kyl mä väitän, et Anthrax kirjotti koko Big4:sta melkeenpä parhaimpia lyriikoita. Vakavia aiheita enemmän, ku läppää, kuten tässäki. Ihan laittoman tarttuva kertsi, ja pre-kertsi. Riffit painaa kans tonnin, ja soundillisesti tosi hyvä levy.

  You emulate what you hate, and you don't even know why you feel this way? 'Cause daddy hated this, and mommy hated that, and your own ability to reason's like a tire gone flat. True dat, rasismi, ja kapeakatseisuus on syöpää. Täski maailmas riittäis syöpäpesäkkeitä täl rintamal, mitkä vois joku pistää remissioon, ja vähän yliki.
   
 6. sturm

  sturm

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  216
  Likes Received:
  7
  Kyl vaan Anthax oli nuoruuteni ykkös bändi ja ainan vaan toimii 4/5
  Sit ku tuli vanhaks tollanen konesotku metalliin alkoi joteskin kiinnostamaan. Tässä instru kamaa siitä genrestä-->
   
 7. Vaginaattori

  Vaginaattori

  Ikä:
  25
  Liittynyt:
  14.6.2011
  Viestejä:
  5 758
  Likes Received:
  778
  Sukupuoli:
  Mies
  3/5 Ei musiikkiorgasmeja, mut ei mitenkään ärsyttänykkään. Pari kohtaa ihan jees, muttei oikeen eskaloitunu, miten toivoin. Ihan liia yks-ulotteiset riffit omaan makuun, mut toi Fear Factory särö muuten voi sopiakki tällaseen.

  Bändi, joka olis varmaan ihan törkeen kova, mut en pääse näist vokaaleist yli. Tollanen uhmaikäseltä teiniltä kuulostava karjunta on vaan yhä helvetin nolon kuulosta. Vitun metalcore yms. mikä kasvattanu tällasen laulun suosiota. Tää biisi ei sentää vedä aivan överiks tota, ja instrumentaali osio pelastaa paljo. Tän biisin riffit & melodiat jäi silti välittömästi mieleen, ku joskus bändiin kohtasin. Pelkkä sahausriffi @1:26 on todella tarttuva. 2:47 alkaen on silti biisin huippukohta. Sooloki on hyvin erilainen, mitä tällaselt biisiltä odottais.

  Siinä vielä biisistä HQ rumpucoveri Rudingerilta. Aika siistit kuviot.
   
 8. Kiddo

  Kiddo In Conspiracy With Satan

  Ikä:
  32
  Liittynyt:
  3.5.2010
  Viestejä:
  453
  Likes Received:
  72
  Sukupuoli:
  Nainen
  Ei nuo vokaalit se huonoin asia biisissä ollut, ihan hyvin sopii tuohon. Mutta genre on mulle vaikea niin huono arvostella. Se soolo oli ihan jännä kyllä, biisin paras kohta ja siitä pisteet. 2/5

  Teillä oli black metallia ikävä, eikö? :sneaky: Tai eihän tämä black metallia enää ole mutta joitain bläkkisviboja tässä on. Suht uusi biisi näiltä ja yllättävän toimiva.

   
 9. Tigertank

  Tigertank

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  2 673
  Likes Received:
  415
  Sukupuoli:
  Mies
  Ite oon kyllä nyt ihan väärä ihminen arvostelee noin raskasta musaa, mut arvostelen kuitenkin.:LOL: Siks oon huono arvostelee tuollaista, kun mun yleistietous tollaisesta musasta, genreistä ja sen bändeistä jne on niin tajuttoman huonoa. Ainut raskas musa mitä kuuntelen on Amaranthe ja Rammstein.

  Mutta. Alun noin minuutin kestävät rummut oli tosi kovaa kamaa, mut sit kun alkoi päälaulaja laulaa örinä genreä, niin ei oikein uponnut tuolta osin. Ite ku en örinä laulamisesta pidä, mut sit nuo taustalaulajat oli kyllä tosi hyviä kaukuvineen kuoromaisineen äänineen, mahtipontisen kuuloista ja sopi hienosti tehtyyn taiteelliseen musavideoon. Musavideon sisältö oli tosi vähän liian ahdistavaa ja etenkin saatanalista settiä mulle. Ehkä vähän jäi myös koko biisin lauluosuudet itseään toistavaksi eikä päästy niin korkeelle/siistille tasolle kertsissä.

  Se miten sopi omaan korvaa tuo niin 2/5 ja musavideo 3½/5, eikä jäis pysyvään kuunteluun mulla, että en lisäis tuota biisiä omaan spotify listaan.


  Tän tyylisestä musasta mä tykkään ehkä eniten mitä ns tosissaan kuuntelen. Uskomattoman upea ja mahtipontinen biisi. Saisin varmaan vielä enemmän irti kappaleesta, jos olisin Final Fantasy pelejä pelannut.

   
 10. Viksu Vaffa Orankimamma

  Viksu Vaffa Orankimamma sirkusapina VIP

  Liittynyt:
  6.4.2016
  Viestejä:
  1 319
  Likes Received:
  173
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Tampere
  Final Fantasyja tullut tahkottua aikoinaan enemmänkin... mainiota musiikkia niissä kaikissa ollut kyllä. Tämä oli vaikuttava tunnelmallinen, eeppinen, dramaattinen kuoromusiikin ja musikaalimusiikin mainiosti
  yhteen naittava teos, joka imaisi mukaansa. Elokuvallista ja niin sen kuuluu ollakin tuon tyyppisessä pelimaailmassa.... mjuuh....

  Ja nyt jotain ihan muuta


  View: https://www.youtube.com/watch?v=mUcDKYP44RI
   
  Tigertank tykkää tästä.
 11. Vaginaattori

  Vaginaattori

  Ikä:
  25
  Liittynyt:
  14.6.2011
  Viestejä:
  5 758
  Likes Received:
  778
  Sukupuoli:
  Mies
  3-/5 Täs on taas genre, mistä mä en ymmärrä YHTÄÄN mitään. Edes sitä, onko tää Psychobillya, vai Rockabillya vai mitä. Nostin arvosanaa hieman, koska musiikkivideo oli kaikessa kämäsyydessään jollain tapaa hauska :d. Ite musa ei uppoo, muttei vitutakaan. Ei herätä juuri mitään suurempia fiiliksiä. Sitä oon kyl ihmetelly aina, et mikä toi ihmeen tunnusomanen kapuloiden naputusääni tai mikälie on aina näissä biiseis taustalla? Joissain rankemmissa Billy bändeissä kuulostaa monesti tupliltaki, mut ei ne mitään pedaalin ääniä ikinä oo.

  Mun ainoo innovaattori skeittaajista, ja sen aika kiva pikku punkbändi(nykyään Black Flagin laulajaki tosin). Yeaah, i've got a vendetta.
   
  Viksu Vaffa Orankimamma tykkää tästä.
 12. Viksu Vaffa Orankimamma

  Viksu Vaffa Orankimamma sirkusapina VIP

  Liittynyt:
  6.4.2016
  Viestejä:
  1 319
  Likes Received:
  173
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Tampere
  The Ratsia kuunnellut kauan aikaa sittenkin enkä muistanut yhtään millaista se oli. Muistelin, että jotain skede/emopunkkia, mutta täähän oli tää piisi ainakin vallan mukavan räkäistä katu-garage-punkrockia kera pikkiriikkisten stoner- ja hc-punk-pilkahdusten. Tykkäsin ihan oikiasti. Kyä tuon rahtiin voisi vaikka kyykkytreenit horjua tauon jälkeen. Toisi kaivattua ja tarvittua raivoa ja potkua siihen hommaan.

  Ja tässäpä kunnon skandinaavista äksönrokkia Hellacoptersilta, nk. asenteelliselta huippukaudelta, jolloin oli sekä räkää että potkua hommassa eikä mennyt liian popiksi hifistelyksi, ja livekeikat oli tuulimyllytykitystä...


  View: https://www.youtube.com/watch?v=iJHEMlpcLo8
   
 13. Jackhammer

  Jackhammer

  Liittynyt:
  10.4.2012
  Viestejä:
  90
  Likes Received:
  49
  Sukupuoli:
  Mies
  Hellakopteria tuli kuunneltua just silloin 90-luvun lopulla sekä 2000-luvun alussa. Ysäri tuotanto on parasta (y) oman suosikin, payin the dues-levyn kuuntelin aika vasta läpi. Myöhempi tuotanto ei juurikaan ole kiinnostanut, no ehkä joku yksittäinen biisi rokkaa kuten by the grace of god-levyltä biisi down of free street.

  Seuraava olkaa niin hyvät.


  View: https://www.youtube.com/watch?v=ylYhBBhyojI
   
 14. Kuli

  Kuli

  Liittynyt:
  29.8.2005
  Viestejä:
  2 507
  Likes Received:
  245
  Sukupuoli:
  Mies
  Varmaan tulis ajettua ylinopeutta ku Judasta kuuntelis autossa.  Liskokuningas on rauhallista matkaseuraa.
   
  Vaginaattori tykkää tästä.
 15. sturm

  sturm

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  216
  Likes Received:
  7
  En tiedä mikä ihme tuossa Morrisonin hypnoottisessa äänessä on aina vedonnut minun,mutta aina vaan tenhoaa 4/5
  Sit "ylösalaisinmaasta" musaa :notworthy:
   
 16. Tigertank

  Tigertank

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  2 673
  Likes Received:
  415
  Sukupuoli:
  Mies
  Aluksi vaikutti hyvältä kun ei ollutkaan örinälaulamista ja ihan hyvä ääni laulajalla. Sit kitarat ja rummut hoiti tehtävänsä hyvin ja plussaa välillä kuuluvista teknomaisista äänistä. Veikee veto yhdistää tuollaiseen genreen sitä. Itse biisi jäi kuitenkin omaan korvaan latteaksi, kertsi ei oikein erottunut kunnolla muusta musasta ollen tosi tasapaksua settiä. 2/5.

  Ite tykkään tästä pirusti. Pirun siistiä hienoa jymisevää ääntä biisissä joka tekee kertsistä hyvin mahtipontisen ja sellaisen suuren taistelun fiiliksen. Samoin kuin nuo välillä soivat viulut tuki myös tuota suuren taistelun tunnetta ja hienoa melodisuutta toi biisiin.
   
 17. Vaginaattori

  Vaginaattori

  Ikä:
  25
  Liittynyt:
  14.6.2011
  Viestejä:
  5 758
  Likes Received:
  778
  Sukupuoli:
  Mies
  3-/5 Liian mahtipontinen(tylsällä tavalla) mun makuun. GOT:n tunnari on yhä ainut tällanen, mikä ei kuulosta liian kliseiseltä mun korvaan. Siin on joku oikee määrä melankolisuutta, ja eeppisyyttä samassa. Tää ei tylsimmästä päästä silti. 1:55 soitin(viulu?) toimii tohon. Viikinkejä en oo kattonu jaksoakaan.

  Deathia ei voi kehua liikaa, mut tää biisi on yhä 1 parhaimpia metalbiisejä, mitä ikinä tehty. Sairaan mageet, ovelat kompit(0:50 haikka+ride hämy)=check, huikeet syvälle alitajuntaan läpäisevät soolo(t)(toka on enempi mun mieleen, vaikkei yhtä paljo sisältöä)=check, 1:45 kunnolla alkava aivan laittoman hyvä riffi=check, nauhaton basso, mikä on miksattu todella pintaan, ja sillä soitetaan todella seksikkään kuulosia pikkufillejä, ties mitä coolia hyvin moneen väliin(0:07 hyvä esimerkki pienistä, mut maustetta tuovista bassoiluista)=check. @1:53 todella hieno & looginen vokaaliefekti, joka remaster versiossa poistu kokonaan :(=check.
   
 18. Tigertank

  Tigertank

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  14.12.2008
  Viestejä:
  2 673
  Likes Received:
  415
  Sukupuoli:
  Mies
  Liian ahdistavaa tuollainen örinämusiikki, mut vaikka omaan korvaan liian raskasta, mutta pakko sanoa että biisi on kuitenkin taidokkaasti tehty, vaginaattoori kerroit aika hienosti noista biisin kaikista erilaisista hienoista vivahteista. Ohan tossa kaikenlaista eri vivahdetta tosiaan, et pakko arvostaa kun on kuitenkin ihan taidokkaasti tehty kokoelma ollen kaikkea erilasta pieniä yksityiskohtia biisissä. 3/5.

  Tällainen bändi tuli spotifyssa vastaan ja tää on kuin Rammstein 2.:LOL: Hirmu paljon samantyylistä settiä ja tää on ehkä mun suosikki kappale bändiltä. Etenkin 0:52 alkava kertsi on kova.


   
 19. Jackhammer

  Jackhammer

  Liittynyt:
  10.4.2012
  Viestejä:
  90
  Likes Received:
  49
  Sukupuoli:
  Mies

  Ihan ok veisu. Rammstein vaikutteet paistaa läpi, eikä esittäjä sitä yritäkään peitellä. Sinällään biisi on aika tylsä ja yllätyksetön, mutta menee esim. treeneissä taustamusiikkina siinä missä esikuvansa.

  Tänään tarjolla metallia kengurumaasta:


  View: https://www.youtube.com/watch?v=4bxEhMpQzlQ
   
 20. Vaginaattori

  Vaginaattori

  Ikä:
  25
  Liittynyt:
  14.6.2011
  Viestejä:
  5 758
  Likes Received:
  778
  Sukupuoli:
  Mies
  3+/5 Olen shokissa. Modernia metallia, eikä vituttanu kuunnella koko biisi loppuun. Robotti soundit tietenki, mut ehkä ne tähän sopii jopa jotenki. 1:20 kuulosti jopa aika jännältä noilla botti basareilla. Vokaalit pysyy tarpeeks asenteikkaina, eikä lähe vetään sitä metalcore jokellusta, mitä pelolla odotin. Ei räjäyttäny tajuntaa, mut siis ihan mielellään kuunteli. Lyriikat sisältävän version kuuntelin Tubesta, eikä ontunu sanatkaan liikaa.

  Mr. Bunglesta mä tykkään, ja tiesin et Dave Lombardo+Patton sun muut kaverit on soittanu täs bändis joskus. En ollu silti kyl aiemmin kohdannu tätä levyä, saati muodostanu käsitystä ite musasta. Elokuvien tunnareita levy täynnä, uudelleen tehtyinä. Tää oli kyl kieltämättä eksoottinen uus tuttavuus, ja aion perehtyä ;D. Mike Patton on kyl mielenkiintonen vokalisti. Toi hiljanen osuus mättökohan jälkeen on oikeesti aika hieno. Mitä kuuntelin muita biisejä, ni ihan kunniaa on tehty biiseille, eikä pelkästään mitään läppää vaan heitetty. Omaperänen toteutus. Lyriikat maallikoille: DADADAU! dadadada DADAUD! dadadada! DADADAU! DADADADAD! WEE HAA!x4 DADADADADADADADADDADAAA! DAADAU! dededede x3! DAADAU! DADADADADADADADA! WEE HAA!x4 JAJAJAJAJAJAJA!
   

Jaa tämä sivu