Maanrakennusosaajia paikalla?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja >MiKa<, 25.5.2018.

 1. >MiKa<

  >MiKa<

  Liittynyt:
  26.9.2011
  Viestejä:
  1 597
  Likes Received:
  128
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Oulu
  Morjens

  Löytysköhän täältä tietoa seuraavanlaiseen asiaan.

  Ostin hehtaarin metsäpläntin josta aattelin polttopuita tehä ja joskus mökkiä sun muuta rakennuttaa. Aivan aluksi kuitenkin törmäsin sellaiseen että vaikka tontti rajoittuukin tiehen, en pääse tontille autolla ja kapean metsäautotien laitaan on aika hankala parkkeerata ja peräkärryn kanssa pyöriminen on jo todella vaikeaa.

  Osaisinkohan tehdä siihen itse pienen parkkipaikan? Sellasen muutaman auton parkin jossa peräkärryn kanssa onnistuisi pyörähtää. Mitään kokemusta mistään maanrakennuspuuhista ei tietenkään ole, mutta tuntuisi että ensin harvempaa soraa joku peräkärryllinen ja vähän odotellaan että painuu ja sitten hienompaa jokunen kuorma ja päälle kenties jotain vielä niin siihenhän se pikkuhiljaa tulis. Sellaista kuivaa mäntykangasta siinä kohdilla on.

  Jos nyt vaan tuolla tavalla alan tehdä niin mihinkäs ongelmiin tulen törmäämään?
   
 2. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 510
  Likes Received:
  63
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  Ensin pintamaat pois, sitten suodatinkangas alimmaiseks, sen päälle karkeaa mursketta ja kun painunut/ajeltu isommalla työkoneella ristiin rastiin päällä niin hienompaa soraa niskaan. Jos sen tien reunassa on oja niin laita sinne salaojaputki tai rumpu alle jotta vesi jatkaa kulkuaan kuten ennenki. Mäntykankaalla saa rakentaa aika vapaasti, jos siellä on jo karkeampaa hiekkaa perusmaassa niin suodatinkangaskin on täysin vapaaehtonen, liikennemäärä sen verran pieni että maakerrosten sekottumisessa kestää kymmeniä vuosia ilman sitäkin. Jos taas alla ois jotain multaa/savea, tms niin sitten se pohja pitäs kaivaa kaatamaan johonkin suuntaan ja suodatinkangas ehdottomasti väliin.

  Toisena ja tärkeempänä asiana on selvittää kuka hallinnoi sitä tietä jonka varteen meinasit kääntöpaikan/liittymän tehdä. Lupa kannattaa kysyä ja ehdottomasti kirjallisena, jos joskus omistussuhteet vaihtuu, jne niin on hyvä olla mustaa valkosella esim. mahdollisten rasitevaatimusten vuoksi.
   
 3. >MiKa<

  >MiKa<

  Liittynyt:
  26.9.2011
  Viestejä:
  1 597
  Likes Received:
  128
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Oulu
  No näin jotenkin olin asian ajatellutkin. Tosin meinasin ihan mies ja lapio- voimin toteuttaa tuon pikkuhiljaa, eli työkoneita ei mun auto ja kärry yhdistelmän lisäksi paikalla juuri pyörisi. Veisin siis aina mennessä kuorman mursketta ja kippaan kärryllä maahan ja tasottelen siihen ja kun uskaltaa niin ajelen autolla päällä. Ojaa ei ole, se on sellasen korkean kummun päällä joten vettä sinne ei pääse kertymään.

  Se on siis yksityistie ja tieosuuskunnan hallinnassa johon maanomistajat kai kaikki kuuluvat. Ja heti siitä tiestä lähtee oma tonttini ja tuo parkki tulisi kokonaan omalle maalle, tarvinko siis tuotakin varten luvan joltakulta?

  Kiitokset vastauksesta!
   
  Viimeksi muokattu: 25.5.2018
 4. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 510
  Likes Received:
  63
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  Kannattaa varmistaa tieosuuskunnalta, että homma on ok. Periaatteessa kaikille pitää antaa mahdollisuus tonttiliittymään tieltä, mutta siellä voi jollakin olla eriävä käsitys liittymän paikasta, tms ja pahaa verta kannattaa välttää noissa viimeseen asti ettei tule jatkossa kärttysiä maanomistajia raivaussahoineen kaatamaan puita tienvarsilta just sillon kun ite pitäs päästä pois mailtaan :D
   

Jaa tämä sivu