Makwan Amirkhani - miehestä on moneksi

Viestiketju osiossa 'Kamppailulajit' , aloittaja Karhuherra, 4.2.2013.

 1. Karhuherra

  Karhuherra

  Liittynyt:
  14.4.2012
  Viestejä:
  1 499
  Likes Received:
  4
  Eiköhän nyt ole jo sopiva aika avata ihan oma ketju Suomi-vaparin puoliviralliselle showmiehelle. Makwanissa on ainesta taistelijana ja miehellä riittää seikkailuja.

  Kokeilu Mr Finland -kisoissa oli hauska läppä, mutta mies hakeutuu ihan tosissaan tällaisen näkyvyyden pariin. Vai mitä sanotte siitä, että nyt "Maku" osallistuu Wipeout Suomi -töllösarjaan.

  Urheilullisesti ajatellen sitä voisi tietty toivoa, että herra keskittyisi välillä vaikka pelkkään lajitreeniin ja ottelijana kehittymiseen tiukasti, mutta näyttäähän se homma sujuvan noinkin. Rekordi on tätä kirjoitettaessa 8-1-0. Tänä vuonna soisi vastaan tulevan jotain astetta kovempaa nimeä.

  Nuorukaisen taustoja voi tsekkailla vaikka viime kesän Tulevaisuus tutuksi -juttusarjasta.

  Tässä yhteydessä voisi keskustella myös siitä, mikä on sopivin lempinimi Mr melkein-Finlandille. Oma suosikkini tällä hetkellä on "Miesmalli".
   
 2. wääntäjä

  wääntäjä

  Liittynyt:
  7.12.2005
  Viestejä:
  1 738
  Likes Received:
  130
  Makwanin pysty on valitettavan huonoa edelleen ja kun vastaan asettuu samantasoinen painija, joita maailmalla on tusinassa kolmetoista ja joka osaa myös lyödä, voi tulla kova tyrmäystappio. Vastustajat ovat olleet vielä heikkotasoisia siihen nähden, kun muistetaan, että Makwan on SM tason painija ja kovanluokan urheilija jo pohjiltaan.

  Mahdollisuus kehittyä kovanluokan ottelijaksi olisi olemassa ja lahjakkuudesta se ei ole kiinni, mutta se vaatisi kovaa treeniä jossain pystyottelun huippusalilla. Lahjoja kyllä olisi, mutta mihin Mister wrestler yltää jää nähtäväksi.
   
 3. JanneM

  JanneM

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  1 511
  Likes Received:
  229
  Meikän lempinimiehdotus on King Makwan
  Oon fanijunassa. VAhvasti. :D
   
 4. Grapplebanner

  Grapplebanner

  Liittynyt:
  22.3.2010
  Viestejä:
  1 327
  Likes Received:
  0
  Tärkeintä on jatkossa tietysti oikeanlainen treenaaminen, oikeassa seurassa. Toivottavasti mies pääsee treenaamaan mahdollisimman kovien pystyjätkien kanssa, niitähän Suomessa riittää nyrkkeilijöiden ja thaibokraajien parista. Sitten on tärkeää tietysti myös maltillisen nousujohteinen matchmeikkaus. Eli kehityksen mukaan pikkuhiljaa koventaa vastustajaa. Esim. Tönisaar oli hiukan liian iso pala Musalle, joka on vielä raakile potentiaalista huolimatta. Kyllä mäkin olen Amirkhanin fanijunassa ehdottomasti. Showta pitää todellakin olla, mutta toivotaan ettei mies tuota showpuolta harrasta milliäkään treenaamisen kustannuksella.
   
 5. Karhuherra

  Karhuherra

  Liittynyt:
  14.4.2012
  Viestejä:
  1 499
  Likes Received:
  4
  Luulenpa, että ottelija itse tiedostaa tilanteen suht hyvin, kun vielä tunnustaisi sen tärkeyden ja malttaisi keskittyä tähän puoleen. Onhan Makwan siitä puhunutkin haastatteluissa. Pystyottelun huippusaleista en tiedä, mutta ensialkuun aika pitkälle riittäisi sekin, kun ehtisi treenaamaan säännöllisemmin FFG:llä pystyosaamiseen keskittyen. Mielenkiinnolla kyllä odotan sitä matsia, jota Makwan ei saakaan vietyä mattoon heti halutessaan.
   
 6. taikakameli

  taikakameli

  Liittynyt:
  24.2.2012
  Viestejä:
  674
  Likes Received:
  0
  Minua taas oksettaa sellainen ylimielinen käytös, jota kyseinen herra esitti esimerkiksi viimeisimmässä Cagessa. Urheilua sinne on tultu katsomaan (ainakin minä), eikä mitään sirkusta. Ja vähän urheilullisempaa käytöstä myös vastustajaa kohtaan. Voisi odottaa ennen voittorundeja, että tulos on edes sanottu ääneen vaikka selviö olikin.

  Edit. sitä en kiellä, etteikö olisi ollut hieno voitto.
   
 7. JanneM

  JanneM

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  1 511
  Likes Received:
  229
  Maku ei ole ihan tavallinen suomalainen urheilija. Eikä käyttäydy kuten perus persu. Eikä mielestäni pidäkkään käyttäytyä...
  Sen takia uskonkin kaverin pääsevän pitkälle. Isoissa ympyröissä on tulosten lisäksi tärkeää osata esiintyä ja tehdä itsestään näkyvä kaikin keinoin.
  Povaan Makun UFChen 3 vuoden sisällä. MÄ uskon, että MAku pääsee UFChen jopa ennen Hirvikangasta ja ihan puhtaasti sen takia että on räiskyvämpi persoona.

  Ottakaa tämä muistiin. ;)
  Seuraavat suomalaiset UFC ottelijat järjestyksessä
  Tomppa
  M. Vänttinen
  Maku
  Tipi
   
 8. kaseiini

  kaseiini

  Liittynyt:
  17.12.2010
  Viestejä:
  3 153
  Likes Received:
  329
  Sukupuoli:
  Mies
  Jos ennen ottelua reilusti kättelee jne. mitä siinä nyt tehdään, ja ottelee sääntöjen mukaan(nämä 2 asiaa on sitä vastustajan kunnioittamista*), ja voittaa näyttävästi, niin kyllä voittoa SAA juhlia. Mun mielestä se voiton juhliminen osoittaa sitä, että siinä on jotain juhlimisen arvoista, enkä usko että pelkästä ottelupalkkiosta on kyse tällä tasolla ;)

  Suomessa vaan pitää olla nöyrä, kaikkein suurin kehu mitä täällä voi saada on "se on niin vaatimaton kaveri".
  Mitä muuhun sirkukseen tulee niin itselleenhän näillä näyttävillä sisääntuloilla vain asettaa paineita, ja Eye of the tiger oli vitusti parempi sisääntulobiisi kuin moni muu mikä 2.2. cagessa soi.

  *Ottelijoita joita kohtaan rispekti rapisee pahasti käytöksen, takia vaikka kehässä kovia ovatkin on esim. Badr Hari ja Melvin Manhoef. Ja sitten on nämä tuomarin lyöjät jne. onhan näitä.

  Melvin vs. Ilmen, ks. kohta 4.00, WTF

   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.5.2015
 9. taikakameli

  taikakameli

  Liittynyt:
  24.2.2012
  Viestejä:
  674
  Likes Received:
  0
  Pitkälle se Litmanenkin pääsi, vaikka ei itsestään numeroa tehnytkään ;) Toki ymmärrän, että jenkkilä on ihan erilainen paikka ja MMA erilainen laji. Mutta haluaisin uskoa, että taidoilla ja kovalla treenaamisella voi päästä eteenpäin, eikä siihen tarvi mitään sirkustemppuja vääntää. Toki hyvät kontaktit ja tukijoukot täytyy olla, mutta en tiedä edesauttaako yleisön joukossa juoksentelu niiden syntymistä. Toki nostan miehelle hattua, jos rapakon taa joskus pääsee, mutta kyllä omat suosikit on ehdottomasti Tipi, Puolakka ja Valamaa.

  kaseiini: Mielipidekysymyksiä, ja jokaisella on oikeus omaan.
   
 10. JanneM

  JanneM

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  1 511
  Likes Received:
  229
  Ei sinne isoihin liigoihin päästä ilman taitoa ja kovaa työtä tai saatika hyviä taustajoukkoja ja ripausta onnea. Mutta jos haluaa olla maailman isoin nimi vapaaottelussa, niin siihen tarvitaan muutakin kuin nämä edellä mainitut asiat. Pitää myös jäädä ihmisten mieleen kaikin mahdollisin tavoin.
  Makun luonne on räiskyvä ja mies tykkää tehdä näitä asioita. Ne kaikki showjutut tulee kuitenkin täydestä sydämestä, niin ei sitä voi oikein vääryydeksikään laskea. Maku kun ei kuitenkaan ole mikään Duchebag jenkkikovis niinkun vaikka 85% TUF osallistujista.
   
 11. finfighter

  finfighter

  Liittynyt:
  31.5.2005
  Viestejä:
  2 950
  Likes Received:
  163
  Yleensä ottelija tajuaa väistää jos vastustaja kierää kulmat ennen ottelun alkua. Ihan tuttua kauraa esim. thaiboxingissa. Ilmen jäi pällistelemään tyhmänä paikoilleen....
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.5.2015
 12. Disgust

  Disgust

  Liittynyt:
  22.2.2011
  Viestejä:
  4 181
  Likes Received:
  118
  Oksettiko myös tämä?

  [​IMG]

  :jahas:
   
 13. antti65

  antti65

  Liittynyt:
  28.7.2009
  Viestejä:
  1 295
  Likes Received:
  1
  Sama täällä, olkoon niin show mies kun tykkää, mutta se ylimielinen pullistelun voi jättää vaikka mister:wtf: kisoihin.

  - - - Updated - - -

  Onko toi jostain lähi-idästä otettu kuva:face:
   
 14. kaseiini

  kaseiini

  Liittynyt:
  17.12.2010
  Viestejä:
  3 153
  Likes Received:
  329
  Sukupuoli:
  Mies
  Sen haluaisin nähdä mitä lumpinilla tapahtuisi jos tollasen moovin tekis paikalliselle ottelijalle. Varmaan katsomosta tulis 20 jätkää päälle.
  Toi on todella törkeää käytöstä eikä mitenkään Ilmenin vika.
   
 15. Battleaxe

  Battleaxe

  Liittynyt:
  21.5.2003
  Viestejä:
  4 531
  Likes Received:
  9
  Sukupuoli:
  Mies
  Jose Aldo matsin jälkeen Brasiliassa, mutta tämän varmaan oikeasti tiesitkin.
   
 16. Phenom

  Phenom

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  16.10.2004
  Viestejä:
  227
  Likes Received:
  0
  Mielipideasioitahan nuo on, että kuka tykkää nöyrästä asenteesta ja kuka vähän räiskyvämmästä persoonasta, mutta kyllä se vaan etenkin kamppailu-urheilussa niin on, että ottelijat jotka muistetaan vielä 50 vuotta uran loppumisen jälkeenkin ovat niitä jotka olivat kovia, mutta myös sen lisäksi kaikkea muuta kuin vaatimattomia.

  Miettikää nyt nyrkkeilyn puolelta vaikka Alia, Foremania, Tysonia yms. Ei noista kukaan kovin nöyrä ollut. Tyson noista ainut kuka saattoi olla matsien jälkeen suht nöyrä, mutta kun tuolla on juuri haukuttu Overeemin ottelua edeltäviä puheita yms. ylimielisiksi, niin muistaako kukaan minkälaisia puheita esim. Tyson puhui ennen otteluitaan?
  Ei siellä nöyristelty. Ali ei ikinä nöyristellyt mitään ja kyllä siellä Frazierit Holmesit ja monet monet muut tekivät selväksi oman kantansa aina siihin, että kuka on kovin jätkä. Nämä seikat ovat niitä, mistä ottelijat muistetaan (tietysti sen urheilullisen menestyksen ja hienojen otteluiden lisäksi). Isolla staralla usein on iso ego ja nämä ovat niitä ukkoja joita rakastetaan, vihataan, joista puhutaan ja jotka muistetaan.

  Klitchkot ovat tällä hetkellä ylivoimaisia, mutta veikkaan, ettei heidän nimensä tule jäämään niin vahvasti kuitenkaan historiankirjoihin jo ihan sen takia, että käyttäytyvät niin asiallisesti kehän ulkopuolella.
  Toki voidaan sanoa Klitchkojen otteluita myös tylsiksi, mutta jos Klitchkojen kehän ulkopuolinen ulosanti olisi esim. Tony Halme -luokkaa, niin aivan varmasti kiinnostaisivat suurta yleisöä enemmän.

  Uhoamistakin on sitten monenlaista ja sille olisi hyvä olla jotain perusteita. Juurikin nämä jenkki tuf-ukkelit aiheuttavat välillä suurta myötähäpeää, kun ei oikeasti ole minkäänlaista pohjaa niille suurille puheille ja uhossa ei ole edes mitään älykkyyttä mukana (vrt. Sonnenin uhot).

  Fedor on siinä mielessä valtava poikkeus, että saavutti oman asemansa puhtaasti kehänsisäisillä otteilla ja oli todella nöyrä kehän ulkopuolella. Mutta Fedor olikin taas sitten varsin poikkeuksellinen yksilö kehätaidoiltaan. Siellä rytisi ja aina nousi saman ukon käsi lopuksi ylös.
  UFC:ssa Chael Sonnen tunnetaan paremmin kuin muutamien painoluokkien hallitsevat mestarit, vaikka Sonnen ei ole itse missään vaiheessa onnistunut itse UFC vyötä saavuttamaan ja yleensä voittaa matsinsa vielä decisionilla.

  Urheilu vaatii toki nöyrää asennetta treenaamiseen ja varmasti nämä kovimmatkin puhujat sisimmissään kunnioittavat ottelijana sitä ukkoa joka häkin toisella laidalla seisoo, muuten ei riitä motivaatio järkyttävän kovaan treeniin ennen matsia, jos ei yhtään kunnioita toisen osaamista.
  Aina tarvitaan sitä urheilullista osaamista sinne taakse, mutta legendaksi tullaan yleensä vain urheilullisten ansioiden ja kiinnostavan persoonan yhteisvaikutuksella.

  Tulipas pitkä postaus, mutta tämmösiä mietteitä tähän "ego-asiaan" :)
   
 17. Pultti

  Pultti

  Liittynyt:
  21.3.2006
  Viestejä:
  211
  Likes Received:
  0
  Kyllä se näin on että jos halutaan isoja lukuja PPV:stä niin ei niitä anteeksipyytelemällä saada. Paras esimerkkihän tästä on nyrkkeilyn puolella Floyd Mayweather Jr joka ei varmasti ilman HBO:n 24/7:ja ja showmeininkiä vetäis 40..50 miljoonaa per matsi.. Niinkuin Floyd sanoo niin ihan sama ostatteko PPV:n sen takia että haluatte nähdä sen voittavan tai häviävän. Pääasia että ostatte!. Jossain jenkeissäkin kuitenkin hyvin pieni osa katsojista lienee todellisia "lajiniiloja", ja tästä johtuen katsojat maksaa viihteestä eikä täydellisestä etiketistä..
   
 18. DressedToKill

  DressedToKill

  Liittynyt:
  17.6.2011
  Viestejä:
  174
  Likes Received:
  0
  Voi ny vittulan väki, tä oli ehkä paskin vertaus ikinä:face:

  Ja vaikka sä kuinka vinkkaat silmää tohon loppuun, ni ei hyvää päivää..
   
 19. Battleaxe

  Battleaxe

  Liittynyt:
  21.5.2003
  Viestejä:
  4 531
  Likes Received:
  9
  Sukupuoli:
  Mies
  Minusta tällaiset Makwanin kaltaiset persoonat ovat todella hyvä lisä Suomen vapariskeneen. Lähes poikkeuksetta suomalainen urheilija on nöyrä työnpuurtaja, joka ei haastatteluissa juuri säväytä. Jos nyt kerrankin joku vähän melua itsestään pitää, niin annetaan nyt jumalauta miehelle siihen oikeus. War Makwan!
   
 20. Disgust

  Disgust

  Liittynyt:
  22.2.2011
  Viestejä:
  4 181
  Likes Received:
  118
  Jos ei tiedä vapaaottelusta mitään, niin ei myöskään pitäisi ottaa kantaa vapaaotteluaiheiseen ketjuun..
   

Jaa tämä sivu