Olkapää pomppii pois paikoiltaan!

Viestiketju osiossa 'Vammat ja lihashuolto' , aloittaja jynchester, 13.8.2008.

 1. jynchester

  jynchester

  Liittynyt:
  21.7.2008
  Viestejä:
  5
  Likes Received:
  0
  Löytyykö hengen heimolaisia joilla samoja oireita? tiedustelisin vähän, että tuleeko jotain pahempia vammoja vaurioita pitemmän päälle?!?!?!?!? esimerkkinä minun tapaus kun noin kuukausi sitten töissä porasin kattoon reikiä ja vasen olkapää epäoptimaalisesta asennosta ja olosuhteista johtuen muljahti pois paikoiltaan tai näin ainakin uskoisin ja sen jälkeen joka kerta kun venyttelen vasenta rintaa niin hyvin epämiellyttävän tunteen valtaamana tunnen kun joku siirtyy olkapäässä paikasta a paikkaan b ja siihen päälle pitäs vielä saada rinta venyteltyä. rinta ja olkapää reenit kulkee ku ei kovin kiireen kans heilu menemään. onko normi setti, että olkapäät muljuu vai kannattaako asialle tehä jotain. selasin jo jotain olkapää juttuja eikä löytyny kovin tarkennusta :)
   
 2. deleted03

  deleted03

  Liittynyt:
  19.5.2006
  Viestejä:
  208
  Likes Received:
  0
  Meikäl sama ongelma ollu 15v asti. Sitten kun rupesin punttia tekemään "kunnolla" ja vähän tuli lihaa yläkroppaan niin olkapääkin pysynyt paremmin paikallaan. Eli treeniä treeniä.
   
 3. risumies

  risumies VIP

  Liittynyt:
  27.1.2004
  Viestejä:
  6 938
  Likes Received:
  132
  jynchester: -Kyllä tuosta voi seurata varsin pahojakin vammoja, mikäli tuollaisia muljahduksia sattuu kovassa liikenopeudessa tai voimakkaan rasituksen aikana. Kannattaa tutkituttaa se olkapää kunnolla, jotta mikä tuon mahdollisesti saa aikaiseksi. Todennäköisesti ongelma on hoidettavissa pois terapeuttisella harjoittelulla.

  "tiedustelisin vähän, että tuleeko jotain pahempia vammoja vaurioita pitemmän päälle?!"
   
 4. <biohazard>

  <biohazard>

  Liittynyt:
  18.6.2008
  Viestejä:
  257
  Likes Received:
  0
  Ei terveen olkapään pitäisi juurikaan muljua, kuten ei muidenkaan nivelten. Aika monilla esiintyy lievää löysyyttä joissakin nivelissä ja silloin tällöin lievää "muljahtelua", mutta periaatteessa nivelten fysiologiseen toimintaan eivät kuulu muljahtelemiset. Etenkin jos sinulla noinkin pienestä esiintyy oireita, kannattaa se olkapää käydä näyttämässä. Hoidoksi saattaa riittää olkapään vahvistaminen, kuten aiemmassa postissa jo mainittiin. Joissakin tapauksissa nivelsiteitä voidaan joutua kiristämään.

  Joka tapauksessa olkapään meneminen pois paikaltaan esim. raskaiden painojen alla tai iskun seurauksesta voi aiheuttaa pahankin vamman.
   
 5. \ppe

  \ppe

  Liittynyt:
  3.9.2007
  Viestejä:
  2
  Likes Received:
  0
  itellä muljahtelee välillä olkapää (ei tosin paikoiltaan) mutta ilkeästi kuitenkin, joten oisko olemassa mitään olkatukea mikä ikäänkuin puristaisi olkapäätä sillain että ei muljahtele?
   
 6. Commando

  Commando

  Liittynyt:
  8.2.2004
  Viestejä:
  308
  Likes Received:
  0
  Veikkaisinpa limapussintulehdusta, tuleeko sähkömäisiä iskuja kun liikuttelet kättä ylös alas sivulle+
   
 7. Slow

  Slow

  Liittynyt:
  4.7.2008
  Viestejä:
  24
  Likes Received:
  0
  mulla vasen olkapää muljahtelee aika vittumaisesti ku treenaaa penkkiä. en tiedä mistä se johtuu. Oon ite käyny tavallisella lääkärillä, urheilulääkärillä, kiropraktikolla ja kukaan ei osaa sanoa et missä on vika. Eli lääkäriin menoa en suosittele, urheilulääkärit ja kiropraktikot maksaa sen verran kivasti ja sieltä ei kuitenkaa apua näytä saavan, joten ihan turhaa siellä käydä. ehkä se treenatessa parenee, tai ite omalle kohalle niin toivon.
   
 8. risumies

  risumies VIP

  Liittynyt:
  27.1.2004
  Viestejä:
  6 938
  Likes Received:
  132
  Slow: -No mutta kerroppa toki lisää. Ihan vain vinkiksi, että tuo olkapää on sen verta monimutkainen kokonaisuus, että ei sieltä niitä vikoja välttämättä hetkessä löydy, eikä aina toisessakaan. Mutta jos ei heti lyödä, niin onko aina oikea vaihtoehto lopettaa etsiminen?

  "Eli lääkäriin menoa en suosittele, urheilulääkärit ja kiropraktikot maksaa sen verran kivasti ja sieltä ei kuitenkaa apua näytä saavan, joten ihan turhaa siellä käydä"

  Ehkä. Tai sitten se pahenee, saapa nähdä. Hyvä että on kuiten jännitystä elämässä ja toivossa on aina hyvä elää.

  "ehkä se treenatessa parenee, tai ite omalle kohalle niin toivon."
   
 9. Lehtinen

  Lehtinen VIP

  Liittynyt:
  6.3.2008
  Viestejä:
  2 720
  Likes Received:
  14
  Kaupunki:
  Helsinki
  Mulla oli tossa jokunen kuukausi sitten olkapää ihan helvetin kipeä, tiedä sitten mistä johtuu mutta ei luultavasti (?) paikoiltaan mennyt, mutta vipareita tekemällä auttoi, ja jättää raskaat punnerrukset pois.
   
 10. Vaurio

  Vaurio

  Liittynyt:
  19.8.2008
  Viestejä:
  18
  Likes Received:
  0
  Tuttu juttu..

  Moro!

  Mulla kävi niinkin onnekkaasti, että esittäessäni virtahepoa mantan patsaalla viime uutena vuotena, kaaduin olkapään päälle ja sillon tuntu et jotain tais revetä. No sitten kesällä tehdessäni kattoremppaa tipahti olkapää pois paikaltaan 110% varmuudella. Olkapää muljahti lyhyen hengittelyn jälkeen takaisin paikoilleen. Kävin sen jälkeen medivireessä NELJÄLLÄ eri lääkärillä ja yksikään ei uskonut, että olkapää olisi mennyt katolla sijoiltaan. Yksi näistä oli erikoistunut nivel- ja luustovammoihin.
  Kesän ja syksyn aikana olkapää meni sitten n. 50-60 kertaa sijoiltaan minkä johdosta marssin terveyskeskukseen ja käskin antamaan lähetteen kirurgiselle. Siellähän todettiin about kahden minuutin tutkimisen jälkeen, että olkapäänivelen etukalvo on revennyt ja loput vauriot selviää vasta leikkaamalla. Ei muuta ku leikkaukseen.

  Leikkauksen jäljiltä olkapään liikeradat on vähän pienentyneet, mutta sijoiltaan ei ole edes meinannut enään mennä.

  Mulla meni kanssa aina sijoiltaan rintaa venyttäessä tai missä tahansa liikkeessä jossa olkanivel vääntyi eteenpäin. Nojatessa käteen niin että se on hieman takaviistossa jne..

  YKSIKÄÄN lääkäri ei osaa kertoa sinulle, ennen kuin on mennyt tähystysletkulla olkapään sisälle tutkimaan, että millaisesta vammasta on kyse.
  Olkapään nivelpussi voi olla myös perinnölisistä syistä liian lyösä tai tiukka.

  Mee kirurgiselle. Nukutus on ihan törkeen magee kokemus.. :)
   
 11. Lightweight

  Lightweight

  Liittynyt:
  9.9.2003
  Viestejä:
  319
  Likes Received:
  0
  Nykyään leikataan alle 25 vuotiaita jopa heti ensimmäisen sijoiltaan menon jälkeen. Olkapään sijoiltaan menoon ei ole kovin hyviä testejä, joita vastaanotolla voisi tehdä. Yleensä kuvataan normaali röntgen kuva ja jos haluaa olla mahdollisimman varma ennen leikkaukseen menemistä, niin yksi tapa on teettää olkapäästä varjoainetehosteinen magneetti, jossa näkyy parhaiten mahdolliset vauriot. Sekään ei kuitenkaan näe kaikkia vammoja ja jotkut kirurgit suosivat leikkausta, vaikka magneetissa ei vaurioita näkyisikään.

  Synnynnäisesti löysää olkapäätä ei niin usein leikata. Tämä voidaan testata joillakin testeillä ja siitä voi antaa viitteitä esimerkiksi jos sijoiltaan menossa on ollut takana vain lievä voima tai muutkin nivelet ovat yliliikkuvia.
   
 12. \ppe

  \ppe

  Liittynyt:
  3.9.2007
  Viestejä:
  2
  Likes Received:
  0
  minulla tuo olkapään temppuilu tulee aina kun teen ojentajia sarjana ja sarjan loppupuolella rupeaa pistämään ja mitä enemmän jatkan sarjaa loppuun niin kohta "muljahtaa" tai sillain retkahtaa ikävästi että kädestä häviää voimat samantien.

  Miten toi käden sijoiltaan lähteminen ilmenee?
   
 13. risumies

  risumies VIP

  Liittynyt:
  27.1.2004
  Viestejä:
  6 938
  Likes Received:
  132
  Lightweight: -Tuohonhan tietysti vaikuttaa se, että mitäs sieltä on mennyt sijoiltaan ja paikkakunnasta missä tuo sijoiltaan meno on tapahtunut. Esim. AC-nivelen sijoiltaan menoja ei ainakaan täälläpäin juurikaan leikata, mutta toisaalla vastaavanlaisia sijoiltaan menoja on heti leikottu ja pistetty levyä ja lankaa tueksi. Hulluahan tuollainen eroavaisuus on, mutta näin näyttäisi olevan omien ja tuttujen kokemusten perusteella.

  "Nykyään leikataan alle 25 vuotiaita jopa heti ensimmäisen sijoiltaan menon jälkeen"
   
 14. Lightweight

  Lightweight

  Liittynyt:
  9.9.2003
  Viestejä:
  319
  Likes Received:
  0
  Tietenkin vaikuttaa, tämä on myös paljon kirurgi kohtaista. Tarkoitin sijoiltaan menoa, jolloin olkaluun nuppi lähtee pois kuopastaan eteenpäin. AC-nivelen leikkausta suositaan vaikeus asteen mukaan. Jotkut kirurgit leikkaa herkemmin, riippumatta vammasta, ja on vaikea usein sanoa kumpi on fiksumpaa.

  Lisätään nyt etten ole sitä mieltä, että heti kannattaa mennä leikkaukseen, leikkaus arviossa voi olla hyvä käydä. Uusinta luksaatiot voivat aiheuttaa lisää vaurioita.
   
 15. jynchester

  jynchester

  Liittynyt:
  21.7.2008
  Viestejä:
  5
  Likes Received:
  0
  nyt tuli 10 vrk taukua reenaamisesta olkapään takia siinä uskossa että jos se asettuisi aloilleen ja eilisen reenin perusteella se kannatti vaikkakin en rehkinyt ihan naama punaisena mutta kunnon lämmittelyt olkapäille ja siitä hyppäsin rääkkään rintaa niin pystyin ottamaan nopeita toistoja kevyillä painoilla eikä olkapää ollut moksiskaan 8)

  Commando tiedusteli niitä sähkösiä iskuja ku käen kans heiluu niin ei ollut oireet semmoset se vaan mulju ja tuntu vittumaiselta :/
   
 16. Suikki

  Suikki

  Ikä:
  32
  Liittynyt:
  26.2.2003
  Viestejä:
  57
  Likes Received:
  2
  Itsellä meni olkapää heinäkuun puolessa välissä paikaltaan ja itsekseen hetken päästä takaisin. Ortopedin mukaan alle 25v ja urheileva niin leikataan lähes automaattisesti, koska uudellen sijoiltaan meno on varmaa. Itsellä olkapää rusahtanut parivuotta sitten edellisen kerran, mutta ei mennyt sijoiltaan. Lyhyen visiitin jälkeen sain lähetteen magneettikuviin jonka jälkeen päätetään jatkohoidosta.

  Leikkaus on kuulemma tähystys ja leikkauksen jälkeen käsi 4vko kantositeessä ja 6 viikon jälkeen alkaa fysioterapia. Perjantaina on aika magneettikuviin jonka jälkeen selviää olkapään tila tarkemmin.

  Kuminauha jumpalla ja huolellisella lämmittelyllä ym. olen saanut olkapään jonkinlaiseen treenikuntoon nyt. Käsipainopunnerrukset onnistuu pystyyn kivuitta ja vinopenkillä jotenkuten.
   
 17. Kyrveli

  Kyrveli

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  11.6.2007
  Viestejä:
  339
  Likes Received:
  1
  Nostetaanpas vanhaa trediä, kun asiani on jotakuinkin sama. Eli ongelmana vasemman olkapään sub(?)luksoituminen, joka meinaa, että muljahtaa paikoillaan mutta ei mene varsinaisesti sijoiltaan, vaan hyppää välittömästi takaisin paikoilleen. Tätä on sattunut lähinnä tuolla BJJ:tä/lukkopainia reenatessa, jossa välissä tulee olkapäiden päälle iskua, tai sitten olkapäälle kovaa suoraa rasitusta, esim. käsilläseisonta tai muuten vaan olkapäälle painoa varatessa. Tätä ei kuitenkaan käy aina, melko randomia siis, voi olla välillä että on kuukausi kaksikin ilman että olkapää hypähtää mutta sitten se saattaa sattua taas.

  Se, miksi se on vaan tuo vasen, voi johtaa mielestäni juuria siihen, että pelasin aikanaan useamman vuoden aktiivisesti sulkapalloa, ja oikeakätinen kun olen, niin rasitus tuli oikealle olkapäälle, joka siis tottui nopeisiin suunnanvaihtoihin ja iskuihin. Oikea olkapääni ei ole vihoitellut oikeastaan koskaan mitenkään. Mielestäni olkapäiden lihastasapainossa on snadisti eroa huomattavissa.

  Kiertäjäkalvosinpyörittelyjä tehdessä kipua ei tunnu, tai muissakaan venytyksissä sen suuremmin. Ainoastaan pystypunnerrus kylmiltään saattaa ottaa vähän olkapäähän. Olen nyt alkanut miettiä, että voisin ottaa yhden punttitreenin viikkoon pelkästään olkapäihin keskittyen, jossa pääpaino erityisesti taka- ja sivuolkapääliikkeillä, esim. facepull ja taljanostot rististä sivuille. Tämän lisäksi voisin tehdä yhtenä liikkeenä jonkin kokonaisvaltaisen olkapääliikkeen. Punttitreenin lisäksi mietin, että voisin tuolla kuminauhalla vispailla jotakin, mutta en vaan oikein tiedä tarkalleen, että mitä. Osaisko tässä joku neuvoa?

  Se, miksi ajattelin tuolla salihommalla lähteä parantaan tilannetta, on se, että olen aikanaan käynyt kovasti puntilla ja raskaitakin rautoja nostellessa ei ole koskaan ollut mitään kipuja tai muutakaan, ainoastaan kerran muistan vasemman olkapään muljahtaneen salilla mutta se tapahtui, kun olin totaalisen väsynyt ja lähdin tekemään vielä kovia toistoja, ei mitään järkeä siis :)

  Kommentteja ja ajatuksia otetaan ilolla vastaan!
   
 18. Tahv0

  Tahv0

  Ikä:
  30
  Liittynyt:
  18.2.2007
  Viestejä:
  8
  Likes Received:
  0
  Itsellä hyvin pitkälle samanlaiset oireet kuin Kyrvelillä, mutta aina olkapään muljahtaessa kuuluu jonkin sortin raksahdus, kuin tarralenkkareita avattaessa! ja käsi sen jäljiltä puutuu aina hetkeksi. Ensimmäisen kerran lähti paikoiltaan salilla pystypunnerrusta käsipainoilla tehtäessä ja viimeinen toisto tärisevin käsin, jolloin melkein yläasennossa vasemmasta olkapäästä kuului kova pamaus ja käsi tippu takakautta alas ja toinen pamaus kun käsi oli alhaalla (jolloin luultavasti meni taas paikoilleen). siitä samantien arvauskeskukseen mutta tuloksena ei muuta kun lepoa ja buranaa. Siitä lähtien käsi alkanut lähtemään sijoiltaan ihan arvaamattomissa tilanteissa, aluksi meni noin 3-4kk välein. nyt loppuvaiheilla meni pari kertaa jo aivastaessa ja kerran nukkuessa kylkeä kääntämällä :D Magneettikuvauksissa selvisi että oli Bankartin leesio eli rustokuppi revennyt irti olkapään etupuolelta (klo1-6, eli noin puolet rustosta irti).

  Leikkauslääkäri sanoi että suurin syy olkapääongelmiin on olkapäiden eteenpäin työntyminen.
  Fysioterapeutti antoi ohjeeksi ennen leikkausta jo alkaa vahvistamaan kuminauhalla kiertäjäkalvosimia ja selän/takaolkapäiden lihaksia. Pienemmät tukilihakset paljon tärkeämmät olkapään paikallaan pitämisessä.

  Nyt 5vko leikkauksesta ja 3ruuvia olkapäässä ja kohta voi alkaa kuntouttamaan. Tyhmä olin kun heti mennyt ortopedille ensimmäisen kerran jälkeen ja ajattelin että kyllä se reenaamalla parantuu.
   
 19. Bodybuddy

  Bodybuddy

  Liittynyt:
  24.1.2012
  Viestejä:
  2
  Likes Received:
  0
  Mulla lähti viimekesänä sählypelissä veskana vasen ulos kuopasta ja tuli pieni repeemä. Nyt sit tammikussa irtos oikea ku kaaduin duunissa ja aloin selvittään mikä ne on nyt saanu noin löysiks. Ilmeisesti ryhti on aika olennainen osa tätä hommaa, eli ku on näin eteenpäin kääntyneet olkapäät nii niiden liikeradoista tulee omituiset ja altistuu haavereille. Eli kannattaa alkaa äkkiä reenaan selkää/takaolkapäitä jos huomaa et on eteenpäin kääntyneet olkapäät. Itte päästin liian pahasti kääntymään ku sali hommat alotin ilman oikeen ohjeistusta. Tämmöset sentit vaan...
   
 20. Razumihin

  Razumihin

  Liittynyt:
  6.4.2012
  Viestejä:
  10
  Likes Received:
  0
  Nyt on mullakin pitkästä aikaa sattunut tuollainen muljahdus. Nukkuessa jostain syystä heräsin siihen että ai ***tana, olkapäähän on sijoiltaan. Meni sitten takaisin parin sekunnin kuluessa kuten yleensä. Peckdeck ja niskantakaapunnerrus tätä aiheuttavat varmasti, mutta näemmä tulee muutenkin nykyään kun en ole niitä tehnyt.

  Pitänee mennä lääkäriin näyttämään? Vähän pelkaan että kuinkahan kauan joutuu olemaan treenaamatta jos ne leikkaa. Toinen juttu on sitten tietenkin, että rahatilanne on aika tiukalla seuraavat kolme neljä kuukautta niin piti sitten alkaa olkapää vihoittelemaan juuri nyt. Oletteko käyneet julkisella noita hoidattamassa, kuinka nopeasti sinne pääsee leikkaukseen ja paljonko tuli kustannuksia?
   

Jaa tämä sivu