On vain kaksi tapaa keittää kahvia! (kahvi- ja kahvinkeitinketju)

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja -kake-, 31.12.2018.

  1. Delgado

    Delgado Base animal

    Ikä:
    35
    Liittynyt:
    9.1.2010
    Viestejä:
    12 922
    Likes Received:
    3 459
    Sukupuoli:
    Nainen
    Mitä on joppi ja tinkimaito? :ROFLMAO:

    Tavallisesti laitan kahviin joko punaista luomumaitoa tai sitten tyttären maitojuomaa (koska sillä oletettu laktoosi-intoleranssi), joka tällä hetkellä on punaista, mutta joskus tummansinistä.
     
  2. Homo habilis

    Homo habilis

    Ikä:
    24
    Liittynyt:
    27.4.2012
    Viestejä:
    5 551
    Likes Received:
    710
    Sukupuoli:
    Mies
    Raakamaitoa ja joppi on kurria eli rasvatonta, minä olen tykännyt kahvista pitkään mustana siinä on se luontainen aromi vahvasti esillä, rasvaiset maidot kermat pehmentävät liikaa ja lopputulos on että maidon/kerman maku puskee liikaa.

    Toki varmasti merkitystä sillä että millaista kahvia on.
     
  3. Delgado

    Delgado Base animal

    Ikä:
    35
    Liittynyt:
    9.1.2010
    Viestejä:
    12 922
    Likes Received:
    3 459
    Sukupuoli:
    Nainen
    Okei, ikinä kuullutkaan noita sanoja. Kurrin olen kuullut, vaikkakin sekin taitaa näitä vanhan kansan sanoja olla eikä enää ainakaan täälläpäin kovin usein käytössä.
     
  4. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Avausviestissä ehkä väitin, että ei ole lempikahvia, mutta tämä on kyllä yksi suosikeista ja sellainen johon tulee palattua usein.

    8D848A40-E398-401B-97D2-919AF78C70BC.jpeg
     
  5. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Triplaespresso, nam :coffee:.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. Mike

    Mike Ompa outo! Pakkotoisto.com

    Liittynyt:
    16.4.2002
    Viestejä:
    80 749
    Likes Received:
    32 848
    No tuo monottaa jo ihan kivasti.
     
  7. ya-ya

    ya-ya

    Liittynyt:
    8.3.2012
    Viestejä:
    4 708
    Likes Received:
    1 494
    Sukupuoli:
    Nainen
    Jos lattetyyppistä lopputulemaa haet niin lämmittäisin silti sen maidon, oli maito tai maidontapainen valmiste mikä tahansa. Vaikka proosallisesti mikrossa jos ei muuta, vaikka ihan vaahdottamatta flat whitenä. Kylmä maito jäähdyttää kahvin ja myöskin hyhmäyttää kahvissa olevaa rasvaa, sekä aiheuttaa tuota pohjalle lirahtamista.

    Jos kotona ei ole myllyä niin käyttäisin melkein niitä kauppojen myllyjä karkeuskokeiluihini, kun ilmatiiviisti säilyttää niin kaupassajauhettu pieksää mun mielestä tehtaallajauhetun, plus että voi etsiskellä sitä omaan masiinaansa sopivaa karkeutta. Pressopannuun pitäisi olla suodatinjauhatusta tuplat karkeampaa ja espressojauhatusta moninkertaisesti karkeampaa tavaraa, mutta eipä siitäkään tarvi laulua tehdä jos vaan löytää omalle pannulle sopivan karkeuden. Jos pressopannun mäntä holahtaa pohjaan tosi helposti on jauhatus liian hieno, ja jos joutuu survomaan niin hienompikin riittää.

    Jokainen kahvihifistelijä on paras äiti pannulleen <3
     
    Delgado tykkää tästä.
  8. SilverHawk

    SilverHawk

    Liittynyt:
    26.7.2015
    Viestejä:
    1 313
    Likes Received:
    607
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Helsinki
    [​IMG]

    Itellä tollanen kapistus ollut käytössä nyt reilun parisen vuotta. Hoitaa asiansa. Lähtee päälle 6:45 joka aamu ja valmistaa aamukahvin itsestään.
     
    -kake- tykkää tästä.
  9. Poppis

    Poppis

    Liittynyt:
    9.10.2010
    Viestejä:
    1 759
    Likes Received:
    557
    Juon kahvia kotona muutama kupillinen viikossa. Mulla on tällä hetkellä kapselikeitin koska yhdelle kupilliselle ei kannata kahvinkeitintä ostaa.
    Olisiko suosituksia miten saisin juotua hyvää, mahdollisesti vastajauhetuista pavuista keitettyä kahvia? Siis millä se kannattaisi valmistaa?
     
  10. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Tietty vähän, että millaista kahvia haluaa.

    Pressopannulla 'perinteistä':
    Pressopannut - Käsikäyttöiset kahvivälineet - Crema

    Mutteripannulla espressotyyppistä:
    Mutteripannut - Käsikäyttöiset kahvivälineet - Crema

    Sitten on vielä Aeropress, josta ei itselläni ole mitään kokemusta. Pitää ehkä hankkia ja kokeilla:
    AeroPress - Käsikäyttöiset kahvivälineet - Crema
     
  11. Poppis

    Poppis

    Liittynyt:
    9.10.2010
    Viestejä:
    1 759
    Likes Received:
    557
    Haluan juoda sellaisen kermaisen pehmeää kahvia, ehkä espressotyylinen ei ole sitä mitä halua, sen muutaman espresson mitä oon maistanut.
    Tuo aeropress kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä tutustua siihen.
     
  12. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Papu vaikuttaa myös vähintäänkin yhtä paljon kuin eri valmistusmenetelmät. Espressoakin saa aika laajalla skaalalla erilaisia eri pavuista.
     
  13. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Onkos kellään aeropress kokemuksia?
     
  14. Poppis

    Poppis

    Liittynyt:
    9.10.2010
    Viestejä:
    1 759
    Likes Received:
    557
    Pitääpä siis perehtyä mitä papuja niissä kahdessa hyvässä on käytetty, Robert Pauligin dark roast ja yksi toinen.
     
  15. manux

    manux

    Liittynyt:
    18.8.2003
    Viestejä:
    4 880
    Likes Received:
    1 825
    Mä teen kotona kahvit yleensä aeropressillä. Kahvin makua saa tuunattua aika paljon aeropressillä. Tosin ei se maku koskaan ole sama kuin espressossa tai tippakahvissa vaikka siellä välimaastossa voi liikkua paljonkin. Ehkä maullisesti lähin vertailukohta voisi olla americano ja sen tuunaaminen enempi espresso tai tippasuuntaan riippuen miten kahvin tekee ja kuinka pieneksi/isoksi pavut on jauhettu. Aeropress on mukavan helppo puhdistaa.

    Kiinnostaisi ostaa aeropressiin metalliset filtterit. Tähän asti menty paperifilttereillä.

    Yhden aeropressin sain hajotettua. Jauhoin pavut tosi hienoksi. Tuli niin kova vastus mäntää painaessa, että muovi halkesi ja kahvi levisi aika tehokkaasti ynpäristöön mukaanlukien kattoon. Toi oli täysin omaa tyhmyyttä, vahingossa sitä vekotinta ei saa rikottua.

    Edit. Mun makuun kahvi on turhan viileätä aeropressistä. Sitä muovia ei oikein saa esilämmitettyä ja lopputuote ei ole optimaalisen kuuma. Mun ratkaisu tuohon on ollut esilämmittää kahvikuppi. Lopputulos on mun makuun sopivan kuuma ja pitkään lämpimänä säilyvä nektari, jota voi särpiä rauhassa naamariin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.6.2019
    Poppis tykkää tästä.
  16. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Kattelin muutaman YouTube videon aiheesta, niin ihmettelin sitä, että laittoivat niissä noin 80 asteista vettä sinne, tuo tuntuu tosiaan aika haalealta näin yhtäkkiä ajateltuna,
     
  17. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Hommasin pressopannun.
    Voittaa kyllä suodatinkahvin 6-0.

    C78903E9-A0F0-4130-B982-FE717261A6E1.jpeg
     
  18. Laardi

    Laardi VIP

    Ikä:
    44
    Liittynyt:
    26.5.2004
    Viestejä:
    6 907
    Likes Received:
    2 787
    Sukupuoli:
    Mies
    Kaupunki:
    Espoo
    Tuolla tulee mainio kylmäkahvi. Illalla tekeytymään jääkaappiin niin aamulla valmista.
     
    -kake- tykkää tästä.
  19. -kake-

    -kake- urpo VIP

    Liittynyt:
    14.9.2011
    Viestejä:
    824
    Likes Received:
    426
    Sukupuoli:
    Mies
    Täytyy testata.
     
  20. Mike

    Mike Ompa outo! Pakkotoisto.com

    Liittynyt:
    16.4.2002
    Viestejä:
    80 749
    Likes Received:
    32 848
    Pressopannu pitänyt monasti ostaa, mutta haluaisin 95 asteista vettä sinne, enkä mitään kiehuvaa. Eikä jaksa alkaa mittailemaan joka kerta. Nyt on ollut Wilfan keitin kaapin päällä kuukausia ja vedellyt kapseleilla kun ne on niin käteviä ja nykyajan keittimet tekee vielä hyvän creman.
     

Jaa tämä sivu