Pihasuunnittelu, pihan pintamateriaalit ja puutarha

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 6.5.2010.

 1. PormestariSisu

  PormestariSisu

  Liittynyt:
  10.8.2012
  Viestejä:
  287
  Likes Received:
  11
  Routaeristyksen tarpeen tiedät kun tarkkailet tai olet tarkkaillut keväisin routanousun määrää pihalla. Kompromissi ylettömän kaivuutyön ja mitään tekemättömyyden välillä voisi olla ettei täytä kiviladonnan välitöntä taustaa mullalla, vaan 200mm routimatonta täyttöä, esim salaojasepeliä helpottamaan routapainetta.

  Noin yleisesti tykkään että pengerrysten tarve vähänkin loivilla tonteilla kertoo vain ja ainoastaan liian ahtaasta tontista. Korjaukseksi suosittelen muuttamaan ihmiselle sopivampaan ympäristöön. ;)
   
 2. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 507
  Likes Received:
  59
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  Muutettiin tähän kuukaus takaperin joten ihan heti ei toivottavasti tartte ettiä sopivampaa ympäristöä :D Tonttia on 2400m^2 verran josta puolet tasasta takapihaa, neljäsosa tasasta "sivupihaa" ja sitten se viimenen neljäs rinnettä, huono puoli on siinä että pihaanajo ja kaikki autopaikat on tuossa viettävällä osuudella. Autotalli tulee harrastuskäyttöön, mutta koska se on vaan 25m^2 ja loivastikkaan viettävää pihaa ei oikein voi käyttää ns. työtilan jatkeena niin tuo parkkipaikan laajennus oli se fiksuin ratkasu.

  Kolmisenkymmentä kottikärryllistä siitä sitä multaa nousi, alta paljastu ihan järkyttävän kivinen soramaa jota ei ihan hevillä lapiolla tee mieli enää syvemmäks kaivaa. Taidan tasottaa sen yhteen nurkkaan kaatavaks, heittää suodatinkankaan ja levittää parikymmentä senttiä soraa päälle ilman routaeristeitä, eiköhän siinä auto pysy jotta saa autotallin välittömän edustan työskentelytilaks kesäsin. Ladon kivet testiks nyt syksyllä parkkipaikan päätyyn oikeanlaiseks muuriks ja jos ei ne ens keväänä siitä liiku niin laitan tuon mainitsemas 200mm soraa taakse ja sitten nyt kaivetut mullat sinne perään :)
   

Jaa tämä sivu