Pok Biil

Viestiketju osiossa 'Kamppailulajit' , aloittaja Yläpotku, 8.7.2019.

 1. Yläpotku

  Yläpotku

  Liittynyt:
  6.11.2017
  Viestejä:
  111
  Likes Received:
  55
  Sukupuoli:
  Mies
  Poppis, makek ja AndyS tykkäävät tästä.
 2. wer12

  wer12

  Liittynyt:
  23.1.2013
  Viestejä:
  820
  Likes Received:
  152
  Mikä idea on ammattiottelijalla mennä amatöörien mm kisoihin?
   
 3. Hoitsu87

  Hoitsu87

  Liittynyt:
  16.5.2017
  Viestejä:
  341
  Likes Received:
  185
  Sukupuoli:
  Mies
  Jos en nyt ole ihan väärin ymmärtänyt niin, thainyrkkeilyssä (ja potkunyrkkeilyssäkin?) on ihan normaalia että otellaan sekä ammattillaisissa että amatööreissä.
   
 4. AndyS

  AndyS Mode

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  8 389
  Likes Received:
  3 298
  Sukupuoli:
  Mies
  Se on aivan tavallista ja ainakaan miesten puolella A-sarjassa tuskin on yhtään ottelijaa, jolla ei olisi ammattilaismatseja. Pari vuotta sitten -67 kg sarjaan osallistui Petchboonchu, joka on ammattilaisena 5x Lumpinin mestari, Rachadamnoen mestari, WMCn mestari, Thaimaan mestari ja 3x Thaimaan vuoden ottelija. Tuloksena kisoista oli hopeamitali.

  Thaimaalaisille ja monille muille ulkomaalaisille valtio maksaa kisoihin osallistumisesta. Suomessa ei maksa, joskin tänä vuonna Muaythai-liiton budjetti on kuulemma sallinut osallistumisen matkakuluihin, mikä on tosi hyvä. Vaikka tavoitteena olisi tehdä ammattilaisuraa, niin amatöörien MM-mitali on varsin hyvä meriitti plakkarissa. Helpottaa sekä korkeamman tason matsien saamista että sponsoriasioita.
   
 5. wer12

  wer12

  Liittynyt:
  23.1.2013
  Viestejä:
  820
  Likes Received:
  152
  Vai semmosta.
  Itse ajatellut että korkeintaan jotain pikkumatseja ammattilaisena takana, että pidetään homma amatööreille.
  Nää taitaa olla kolmen erän matseja ja suojilla?
  Kuulostais jos jsilti erikoiselta jos joku raskaansarjan k1 huippu osallistuis tonne, onko tämmösiä ollut?
  Sille sit amatööriottelija vastaan..
   
 6. taama

  taama

  Liittynyt:
  3.10.2011
  Viestejä:
  261
  Likes Received:
  72
  Kun ammattilaisten osallistuminen on sallittu, on vähän haasteellista asettaa raja näille pikkumatseille joiden jälkeen ei voisi otella amatöörinä. Lähtisitkö itse mieluummin rajoittamaan salittujen ammattilaisottelujen määrää vai tasoa jolla ottelut on käyty?
   
 7. AndyS

  AndyS Mode

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  8 389
  Likes Received:
  3 298
  Sukupuoli:
  Mies
  Tein Pokista haastattelun Kamppailuvirastolle. Pok kertoi aika laajasti valmistautumisestaan MM-kisoihin. Miehen nimikin selvisi vihdoin. :cool:

  Monen nimen mies Pok Jääskeläinen jahtaa maailmanmestaruutta - Kamppailuvirasto

  Thainyrkkeilyn MM-kisoissa on kyllä käynyt hyvinkin kokeneita ammattilaisia. Esim. Artem Levin voitti mestaruuden 2012. Pääosin nämä ovat Itä-Euroopasta ja Thaimaasta, koska siellä valtio kannustaa tähän rahallisesti. Länsimaiden kärki pro-ukkoja ei välttämättä kiinnosta otella ilmaiseksi.

  Ammattilaismatseissa on se ongelma, että niitä ei voi tarkistaa mistään, kun ei ole mitään Boxrecin tai Sherdogin tapaista palvelua, mihin ne rekisteröitäisiin. Yleisempäähän on se, että ottelumääriä liioitellaan.

  Tiedän esimerkiksi suomalaisottelijan, joka otteli juuri tuolla Max Muay Thaissa minkä mestaruuden Pok vasta voitti, yhden tai kahden salikisamatsin kokemuksella. Kehään tullessa hänelle ilmoitettiin rekordiksi noin 20 ammattilaisottelua, joista suurin osa voittoja. Olikohan 15-5 tjsp. Vastustajalla oli (ilmeisesti, mistäpä senkään tietää...) 50 ammattilaismatsia ja suomalaiselle ei käynyt hyvin.
   
  -kake- tykkää tästä.
 8. wer12

  wer12

  Liittynyt:
  23.1.2013
  Viestejä:
  820
  Likes Received:
  152
  No mun mielestä olis hyvä rajoittaa, en ole tosin seurannut viime vuosina mihin suuntaan nää on mennyt.
  Miten ni en osaa sanoa. Vaikkapa ettei ole otellut isojen organisaatioiden riveissä tai vaikka ettei ole otellut tiettästi ollenkaan ammattilaisena.
  Samahan se nyrkkeilyssä.
  Oishan se hölmöä jos joku robbe menis sm sm kisoihin vetämään jengin levyks.
   
 9. AndyS

  AndyS Mode

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  8 389
  Likes Received:
  3 298
  Sukupuoli:
  Mies
  Miten ajattelit tarkistaa sen, missä ja kuinka paljon joku on otellut ammattilaisena? Mitä jos on otellut K1-säännöin? Entä Low Kick ammattilaismatsit? Tai vaikka savate?

  Lisäksi olisi vähän hassua, että kuukausipalkalla valtion leivissä treenaava valkovenäläinen 200 matsin amatööriottelija saisi osallistua, mutta thaimaanlomalla jossain pubissa yhden matsin vetänyt thainyrkkeilyä harrastava suomalainen suunnitteluinsinööri ei saisi, kun olisi ammattilainen.

  Robbehan kyllä saa halutessaan tulla nyrkkeilyn SM-kisoihin. Häntä ei vaan taida kauheasti hotsia otella ilmaiseksi sen sijaan että saisi kymmenien tai jopa satojen tuhansien ottelupalkkion.
   
 10. Hoitsu87

  Hoitsu87

  Liittynyt:
  16.5.2017
  Viestejä:
  341
  Likes Received:
  185
  Sukupuoli:
  Mies
  Tämä kai kuuluisi jo eri ketjuun, mutta mitä itse mietin asiasta:

  -Koska tosissaan puuttuu tuollainen tilastoiva taho, mikä listaisi ammattilaisotteluita, olisi tosissaan vaikea alkaa seulomaan ammattilaisia. Vaikka olisikin, niin epäselvyyksiä olisi silti. Esim. IMMAFilla on ollut tämän kanssa pieniä ongelmia.

  -Pystyottelu kokonaisuudessaan on aika villilänsi, erityisesti ammattilaispuolella. Ottelutyylejä-/sääntöjä on jo niin paljon ettei se ole kovin helppoa sanoa onko joku nyt juuri thainyrkkeilyssä ammattilainen vai ei.

  -Osa porukasta tuntuu vähän liikaa tarttuvan tohon amatöörisanaan. Ei se että on amatööriurheilija välttämättä tarkoita sitä että olisi joku puuhastelija joka ei pärjäisi ensimäisellekkään ammattilaiselle.

  -Yksittäinen ammattilaisottelu on erillainen urheilusuorite kuin amatöörien arvoturnaus ja vaativat erillaisen valmistautumisen. Molemmat vaativia, mutta eri tavalla.
   
 11. AndyS

  AndyS Mode

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  8 389
  Likes Received:
  3 298
  Sukupuoli:
  Mies
  Tosiaan tuo on käytännössä mahdotonta tarkistaa, kuka on ammattilainen ja kuka ei. Sama ongelma tuli jo olympialaisissa aikaa sitten. Sekinhän oli alunperin tarkoitettu vain amatöörikisaksi ja mm. Paavo Nurmi hylättiin, kun oli saanut rahapalkkioita jostain juoksukisoista.

  Hyvä puoli tässä on se, että kisojen taso on tosi korkea. Mukana on joka vuosi muutamia oikeasti isoja nimiä, kuten Superbon Banchamek, Petchboonchu, Artem Levin tai vastaavia. Ei joka vuosi joka sarjassa, mutta heitä on siellä. Sen takia sinne ei muutenkaan osallistu mitään hippaheikkejä, kun useimmat ymmärtävät, että siinä voi käydä todella huonosti, kun Artem Levin tykittää polvea päähän jollekin puuhastelijalle. Lähtökohtaisesti jokainen ottelija on sellainen, että kykenee ainakin kunnialliseen taisteluun ketä hyvänsä vastaan maailmassa.

  Ottelijamäärät sarjassa ei ole tämän takia valtavan isoja vaan miestenkin sarjoissa on usein vain se noin 8 ottelijaa. Tästä joskus seuraa se, että mikäli ensimmäisen kierroksen vastustaja ei pääse painoihin tai sairastuu, voi pronssin saada ilman otteluvoittoa. Varsinkin miesten sarjoissa jokainen otteluvoitto on kova suoritus ja ne voivat kertoa ottelijan tasosta enemmän kuin lopullinen sijoitus, johon arpaonni usein vaikuttaa.

  Mode: Keskustelkaa vapaasti. Tarvittaessa siirrän juttuja yleisalueelle. Niin kauan kuin ne vielä liittyvät kisoihin, joihin Pok on menossa, olkoot täällä.
   
  Yläpotku tykkää tästä.

Jaa tämä sivu