Porakaivo, vuosihuolto

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Vieraissa, 1.9.2017.

 1. Vieraissa

  Vieraissa

  Liittynyt:
  29.8.2009
  Viestejä:
  2 819
  Likes Received:
  484
  Käytössä neljän mökin yhteinen porakaivo, jonka ylläpidosta ja huoltojärjestelyistä yms. vastannut henkilö kuoli alkuvuodesta. Perikunta on kertonut, että porakaivoa on huollettu syksyisin, mutta tarkempia detaljeja tai edes huoltoyhtiötä ei ole tiedossa.

  Liittyykö ympärivuotisessa käytössä olevaan porakaivoon vuosittaisia huoltorutiineja vai annetaanko myllyn puksuttaa elinkaarensa loppuun ja sitten korjataan vika tai hankitaan uusi?
   
 2. narunpätkä

  narunpätkä

  Liittynyt:
  25.10.2014
  Viestejä:
  4 734
  Likes Received:
  1 500
  Sukupuoli:
  Mies
  Joskus kannattaa ainakin putsata pumpun pinta ja siellä oleva sihti ja tarkistaa tiiveys ettei pintavedet/örkit pääse sinne.
  Vedenlaadun tutkiminenkaan ei ole älyttömän kallista niin sekin kannattaa tehdä ajoittain, rautakaupoissa oli ainakin pari vuotta sitten setti joka maksoi n.70e ja siinä ole näytteenottovälineet ja purkki joka laitettiin siinä olevaan osoiteeseen, hinta sisälsi veden tutkimuksen perusjuttujen osalta.
   
 3. Vieraissa

  Vieraissa

  Liittynyt:
  29.8.2009
  Viestejä:
  2 819
  Likes Received:
  484
  Vedenlaadun mittaus on ollut suunnitelmissa, edellisestä on jo jonkin verran aikaa. Toisaalta en tiedä miten syvälle maaperään toi nousuputki on porattu (eikö se kymmeniä metrejä kuitenkin lie) ja alue on käsittääkseni pohjavesialuetta, joten tuskin ihan arkipäivän elinympäristön paineesta laatu muuttuu hetkessä. Radon-määrät yms. kannattaa toki selvittää. Muutama kymppi on halpa hinta, jos saa tietää laadun olevan huono.

  Missäs tuo sihti sijaitsee? Kaivopömpelissä on vain sähkömoottori, joka nostaa maaperästä vettä. Vai liittyikö ohje rengaskaivon pumppuun?
   
 4. Vieraissa

  Vieraissa

  Liittynyt:
  29.8.2009
  Viestejä:
  2 819
  Likes Received:
  484
  Minkätyyppiseen kaivoon tämä ohje liittyy? Mikä on pumpun pinta, missä sihti? Tiiviys?
   

Jaa tämä sivu