Puukomposiittilankut

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja LoftYokel, 12.6.2012.

 1. LoftYokel

  LoftYokel

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  1 268
  Likes Received:
  0
  Täällä vois keskustella terassien rakennusmateriaaleista.

  Itseäni kovasti houkuttais ostaa puukomposiittilankut terassille niiden huoltovapauden takia ja ehkä senkin takia, että jos ostaa kyllästettyä puuta, niin jokavuotisten uudelleenkäsittelyiden jälkeen terassin elinkaaren aikaiset kustannukset ovat varmaan aika lähellä toisiaan puukomposiitilla ja kyllästetyllä. Erikseen on tietenkin ne hyvät tuote-erät mitä voi joskus saada pilkkahintaan. Aito puu tietenkin sopii ulkonäkönsä puolesta tietynlaisiin taloihin ehkä paremmin, kuin puukomposiitti, mutta niitä voi sitten kukin punnita itse omalla kohdallaan. Ulkonäkö<->kustannukset<->huoltovapaus

  Olisiko täällä kiinnostuneita kimppatilaajia? Tuota puukomposiittiahan tuodaan idästä ja jälleenmyydään täällä eteenpäin, joten mikseikäs sitä voisi porukalla ostaa kontillisen suoraankin? (UPM-Profi tjtn taitaa olla kotimainen kilpailija, mutta nyt siis etsitään jotain mikä kilpailee hinnallaan tavallisen kyllästetyn kanssa). Onko täällä ketään kokeneita konttien siirtelijöitä?
   
 2. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
  Kyllähän tuo puukomposiitti on ihan mielenkiintoinen tuote ja juuri kuistin kyllästetystä puusta nikkaroineena jäi vähän hampaankoloon. Neliöhinta komposiitilla on kuitenkin melko korkea joten jäi kyllä hankkimatta. Lisäksi jäin miettimään miten komposiitilla laitetaan nuo reunat jos kiinnitykset hoidetaan piilokiinnikkeillä? Onko päätyihin sitten olemassa omat peitepalat?

  Verkkokaupassa oli tarjolla edukasta kompostiittia: http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/20a/Koti-ja-piha/Terrapro

  Edellisessä kämpässä tuohon kyllästetyn laudan huoltoon ei kyllä paljoa aikaa, vaivaa ja rahaa kulunut vaikka terassi oli auringonpaahteessa. Taisin kuuden vuoden aikana öljytä tuon kahdesti ja oli edelleen erinomaisessa kunnossa.
   
 3. Procrastination

  Procrastination

  Liittynyt:
  3.11.2009
  Viestejä:
  188
  Likes Received:
  0
 4. LoftYokel

  LoftYokel

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  1 268
  Likes Received:
  0
  Päätyihin on olemassa omia kappaleita.

  Mulla tulis joku 70m2 terassia. Tuntuu, että ei kovin usein jaksais käsitellä enää 5 vuoden päästä, mutta jos pari öljyämistä kuuteen vuoteen riittää, niin sehän olis varmasti jo harkittavissa. Tosin naapuri meinas, että ei pysy hyvänä vaikka kerran vuodessa öljyää, että onkohan noissa aineissa kuinka paljon eroja?

  jep, 40cm tuolla verkkokaupan sivuilla oli suositus.
   
 5. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 095
  Likes Received:
  733
  Perfektionismin aste kai lähinnä vaikuttaa. Jos sen pitää olla koko ajan samannäköinen kuin kuvastossa, niin saa öljyillä kerta viikkoon, ite oon pari kertaa öljynnyt nyt about kuuden vuoden sisään ja kai se uusiksi taas pitäis.

  Puu menee välillä pahan näköiseksi ja sitten pitää hoitaa, komposiitti on aina yhtä paskan muovisen näköinen. :D
   
 6. LoftYokel

  LoftYokel

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  1 268
  Likes Received:
  0
  Joo elämä on valintoja ja kaikkeen ei voi itse vaikuttaa... naisethan keskimäärin tykkää kaikesta paskan näköisestä, joten kyllähän tuo mahdollisessa myyntitilanteessakin voisi olla kohtuullinen sijoitus. Eikös sullakin D. Yates ole nainen? :)
   
 7. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
  70 neliötä on kyllä jo aika miehekäs määrä. Menee tonni jos toinenkin materiaaleihin, varsinkin komposiittiin.
  En tiedä onko käytetyissä terassipuissa jotain eroja kun joissain paikoissa terassit on jo vaihtokunnossa parin kolmen vuoden jälkeen. Meidän vanha tuntui säilyvän hyvänä kunhan kertaalleen keväällä pesi ja koko kesä kovaa käyttöä. Käsittelyt tein sävytetyllä Valtti puuöljyllä.

  Takaterassiprojekti kun lomalla starttaa niin meinaan senkin tehdä kyllästetystä. Täytyy vaan olla tarkempi tuon materiaalin suhteen. Päätykuistin lankut olivat vielä märkiä hankittaessa mutta jo hieman kuperia. Ja oksia oli luvattoman paljon. Onko noissa uritetuissa vähemmän oksia kuin sileässä tavarassa vai tuntuuko se vain siltä?
   
 8. 69T

  69T

  Liittynyt:
  4.2.2012
  Viestejä:
  1 034
  Likes Received:
  0
  Näistä on ollut keskustelua mm. Talon rakentaminen/rakennuttaminen ainakin s. 199

  Itsellä terassit rakentuu pikkuhiljaa tuosta UPM ProfiDeckistä. Tuli noita vaihtoehtoja tutkailtua ja pari asiaa:
  - pääosin muut komposiitit on oikeasti aika lötköä tavaraa eli hiukan mietityttää riittääkö edes k400 koolaus
  - ProfiDeck on jäykkää tavaraa ja k400 koolauksella 28mm terassilauta taitaa notkua enemmän
  - ainoastaan ProfiDeckin piilokiinnitys mahdollistaa purkamisen ilman että pitää alkaa rikkomaan, muissa ruuvit jää piiloon
  - komposiitin lämpölaajeneminen on sitä luokkaa että lautoja ei voi ruuvata suoraan alustaan kiinni eli tarvitaan aina omat kiinnikkeet, esim. ProfiDeck tulee vain yhdellä ruuvilla suoraan kiinni jotta lauta pysyy paikallaan (tiedot löytyy asennusohjeesta)
  - materiaali on helppoa työstää, mittatarkkaa ja asennus nopeaa kun pääsee vauhtiin
  - ainakin ProfiDeckiin saa peitelistoja ja porraskulmia jos haluaa viritellä (esitteet löytyy netistä)
  - meillä tehdään reunat yms. ruskeasta painekyllästetystä laudasta (ProfiDeck ruskea)
  - näkö on makuasia (IMO ei ole muovinen, vaan siisti), muut perustelut olikin jo tuolla em. threadissa
  - hintaa kertyy, mutta kaikki on suhteellista ja näin meillä
   
 9. oddis

  oddis

  Ikä:
  44
  Liittynyt:
  15.2.2011
  Viestejä:
  515
  Likes Received:
  48
  Sukupuoli:
  Mies
  Täällä päädyttiin Kindwoodin tuotteisiin hinnan ja ulkonäön takia. Tavaraa tuli 850m... Taisin maksaa tosta 150mm levesätä kamasta 4.3e/m toimitettuna. Mulla oli 4,88m lankkuja, sivuilla puhutaan 3,66m lankuista, mutta on noita siis ainakin tota toista pituutta. Tein 400mm koolausvälillä, eikä kyllä notku.

  http://www.jumaimports.fi/

  Viime syksynä noita terasseja rakentelin ja kyllähän ne pirun hyvältä näyttää näin talven jälkeenkin. Pestä on vaan saanut luvattoman monta kertaa, kun tota Koivun (ja männyn?) siitepölyä tuntui tulevan monta viikkoa joka päivä keltaiseksi kerrokseksi terasseille...
   
 10. 69T

  69T

  Liittynyt:
  4.2.2012
  Viestejä:
  1 034
  Likes Received:
  0
  Itämään komposiitit ja osa Euroopan vastaavista on selvästi halvempia kuin esim. ProfiDeck ja Twinson. Itse sain tuon 350m alle 5,8e/m toimitettuna mutta "uusi tiukka sesonkihinta" on yli 6e ja Twinson taitaa olla vieläkin kalliimpi. ProfiDeckistä on kuulemma saanut II-laatua alta 5,5e/m ja tuotahan menee 150mm leveänä luokkaa 6,5m neliölle.

  Nuo kokelemani "lötköt" oli toinen itämaan kamaa (en muista merkkiä) ja toinen TM-Deck euroopasta päin. Muut ehdokkaat Twinson ja oddiksen Kindwood ovat ok, mutta edelleen tuo kiinnityssysteemi ei miellyttänyt. Jos ja kun tarvitsee joskus jotain avata ja lisäksi meille tulee pääterassille (katettu + lasit tulossa) "säilytystilaa" mm. ylimääräisille kattotiilille ja harkoille eli lattia pitää rakentaa siten että alle pääsee tarvittaessa ilman erillisiä luukkurakenteita.

  Samalla lailla se siitepöly näkyy kaikilla tasopinnoilla riippumatta materiaalista ja sitä on tänä keväänä taas riittänyt :)
   
 11. Jari_Pekka

  Jari_Pekka

  Liittynyt:
  25.1.2018
  Viestejä:
  1
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Mies
  Komposiitin hinta on kyllä tullut hurjasti alaspäin. Komposiittilauta on yleistynyt hurjasti ja sitä kautta hintakin on tippunut. Nykyään on vielä tehokkaita verkkokauppoja jotka myy lautaa järkevällä hinnalla.
  Itse tein talon viime kesänä ja ostin laudat semmoisesta verkkokaupasta. Laskin että kun öljyän painekyllästettyä kahtena keväänä niin on saman hintainen kun toi komposiitti.

  Komposiittilauta on aika kliininen joten siinä kyllä näkyy siitepölyt yms paljon herkemmin kuin painekyllästetyssä. Mutta en vaihtais enää normaali terassilautaan.
   
 12. janneh1992

  janneh1992

  Liittynyt:
  24.3.2013
  Viestejä:
  135
  Likes Received:
  95
  Oon tehny muille terasseja tosta komposiitista ja tykkäsin niin paljon, että itelle tein kyllä kyllästetystä. Ei vaan näyttäny mun silmään miltään, ja oli niin saatanan liukaski jos tulit ulkoapäin terassille ja oli lunta kenkien pohjassa. Ja tuo öljyäminen, puuta ei joka kevät kannata ees öljytä, parina keväänä se imeytyy sinne puuhun niin syvälle että kolmantena keväänä se ei juurikaa enää jää muuta edellisen kerroksen päälle ja näyttää vaan taas hyvältä mutta sitä puuta se ei suojaa sen kummemmin.
   

Jaa tämä sivu