Rasvaimu

Viestiketju osiossa 'Treeni' , aloittaja Pig, 15.3.2003.

 1. Pig

  Pig

  Liittynyt:
  9.11.2002
  Viestejä:
  78
  Likes Received:
  0
  Voisi kuulua naisten puolelle, mutta kun sinne ei saa mennä...

  En ole juurikaan ylipainoinen, mutta erityisesti voimanostotreenien massakaudella on alavatsassa aika mukavasti rasvaa. Rasvaprosenttini vaihtelee 10-20 välillä.

  Tiedän, että rasva kertyy painon noustessa aika tasaisesti joka paikkaan, mutta minulla tuo vatsanseutu on siinä suhteessa tavallista herkemmin pullistuva. Tuo on välillä esteettisesti eritäin häiritsevää :-)

  Mitenkähän kävisi jos painon ollessa maksimissaan kävisi Tallinnassa rasvaimussa ja otettaisiin alavatsasta pari kiloa ylimääräistä. Eikös tällöin painon taas pudotessa rasvojen olisi pakko lähteä pienemmällä lihasten pienentymisellä ja tiukemmaksi kaikkialta?

  Paljonkohan tuo maksaisi?

  Onko jollakin kokemuksia/uskaako tunnustaa?
   
 2. NiTe

  NiTe

  Liittynyt:
  16.4.2002
  Viestejä:
  1 315
  Likes Received:
  1
  Muistelisin että solujen määrä ei kasva.
  Joten eikös se kannattas käydä rasvaimussa silloin kun on rasva% alhainen, tällöinhän niitä rasvasoluja katoaa eniten, vai?
   
 3. Oguman

  Oguman VIP

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  133
  Likes Received:
  0
  Minulla hieman sama vaiva, mutta en todellakaan ole menossa rasvaimuun. Saman asian ajaa tarpeeksi pitkä dieetti. Muistan kuitenkin jostain lukeneeni, että joutuu välttämään kovaa rasitusta muutaman kuukauden imun jälkeen. Eli olisi täysin mahdotonta minulle. Jo muutaman viikon tauko salilta saa olon ahdistuneeksi ja tuskan hien pintaan. Voi tietysti olla, että tuo ei ole totta. Joku viisaampi korjatkoon, jos on väärin.
   
 4. Pig

  Pig

  Liittynyt:
  9.11.2002
  Viestejä:
  78
  Likes Received:
  0
  Ajaa varmasti, mutta kun voimanostossa ei nuo pitkät dieetit oikein käy laatuun ja massakaudella tuo rasva kuitenkin heti ekaksi tulee tuohon alavatsaan.

  Kuullostaahan tuo vähän kepulikonsteilta, enkä nyt välttämättä ole vakavissani moista ainakaan heti harkitsemassa, mutta saavutettava hyöty voisi olla myös melkoinen. Kaikenlaiset faktat tai kokomukset kyllä kiinnostaisivat...
   
 5. Ookkeri

  Ookkeri

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  0
  Rasvasolujen määrä voi muuttua.

  Toivottavasti tää topic on huumoria...:D
   
 6. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 906
  Likes Received:
  924
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Haes huvikseen t-magista hittejä hakusanalla "Nadler". Kaveri tekee bodareille sixpackkejä ammatikseen.
   
 7. IronMind

  IronMind

  Liittynyt:
  10.1.2003
  Viestejä:
  3 000
  Likes Received:
  89
  Miten/milloin rasvasolujen määrä murrosiän jälkeen muuttuu? Olen tähän asti ollut siinä käsityksessä että vain rasvasolujen koko muuttuu, mutta itse solut eivät ainakaan vähene muuta kuin kirurgisin toimenpitein.
   
 8. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie

  Liittynyt:
  20.9.2002
  Viestejä:
  1 224
  Likes Received:
  32
  Tähän IronMind:n viimeiseen kommenttiin voisin tueksi sanoa, että rasvaimun jälkeenhän ko. paikkaan ei uutta rasvaa enää koskaan tule. Näin ollen rasvasolujen määrän voi olettaa olevan "vakio". :rolleyes: Ja kyllähän sen sitten tietää, että kun homma toimii näin, jos sitä rasvaa sen jälkeen alkaa tulla, niin sitä tulee sitten sinne imemättömiin paikkoihin ja enemmän... ei mielestäni tervettä touhua - parempi liikkua ja syödä viisaasti.
   
 9. Ookkeri

  Ookkeri

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  0

  "Lihomisen myötä rasvasolut suurenevat ja myös niiden määrä suurenee. Vastaavasti laihtuessa rasvasolut pienenevät ja niiden määrä vähenee. Käsitys siitä, että rasvasolujen kokonaislukumäärä määräytyy lapsuudessa, on vanhentunut" Tämä oli kirjasta RAVITSEMUSTIEDE (toim. Antti Aro, Marja Mutanen, Matti Uusitupa).

  Taidan yrittää sixpakkiä jollain muulla ku rasvaimulla...:D
   
 10. protsku

  protsku

  Liittynyt:
  13.3.2003
  Viestejä:
  4 184
  Likes Received:
  21
  Hmm. Jos kuitenkin lihomista tapahtuu jatkossa, niin kyllä ne jäljelle jäävät rasvasolut turpoavat ihan entiseen malliin. Eli sekin rasvaimulla esiin kaivettu sixpäk peittyy uudestaan pömppämahan alle. Luin jostain että rasvasolujen koko vaihtelee jopa satakertaisesti...

  :lol2:
   
 11. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie

  Liittynyt:
  20.9.2002
  Viestejä:
  1 224
  Likes Received:
  32
  Itse olen ymmärtänyt, että paikkaan, johon imu tehdään, ei sitä rasvaa enää koskaan olisi tulossa. Tämähän tekee rasvaimusta vaarallista, koska johonkinhan se rasva kuitenkin tulee, jos on tullakseen. Lisää infoa löytyy helposti netistä: rasvaimu Ja lyhyt lainaus em. sairaalan sivuilta "Toimenpiteellä vähennetään potilaan rasvasoluja leikatulta alueelta pysyvästi. Koska aikuisilla rasvasolut eivät enää lisäänny, potilas myös pysyy hoikkana rasvaimukohdista."
   
 12. naiskovis

  naiskovis

  Liittynyt:
  22.4.2002
  Viestejä:
  810
  Likes Received:
  2
  En tiedä onko urb. legendaa, mutta kuulemma myös kun rasvasoluja imettäessä rikkoontuu, siirtyy samalla verenkiertoon sitä huonoa rasvaa sen verran, että verisuonitukoksen riski kasvaa.
   
 13. Jansku

  Jansku

  Liittynyt:
  18.4.2002
  Viestejä:
  888
  Likes Received:
  0
  ..... (oli sama lainaus)
   
 14. Dragon

  Dragon VIP

  Ikä:
  41
  Liittynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  5 772
  Likes Received:
  59
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Turku
  Laihduta ennemmin

  En hirveästi suosittele rasvaimuun menemistä, koska rasva on kerääntynyt vatsaonteloon ja siellä suoliliepeeseen suurimmaksi osaksi.

  Henkilökohtaisesti laihduttaisin ennemmin kuin antaisin lääkärin turhaan puhkoa vatsaonteloa välineillään.

  Älkääkää nyt liikaa haukkuko rakasta kaljamahaa - se on sentään muutaman miljoonan vuoden evoluution tulosta :D
   
 15. hkaroliina

  hkaroliina

  Liittynyt:
  11.2.2003
  Viestejä:
  146
  Likes Received:
  2
  Kuulostaa kauhealta toimenpiteeltä koko rasvaimu...näin kerran televisiosta kun sitä tehtiin ja näytti niin pahalta, että tuskin edes pystyisin menemään siihen vaikka haluaisinkin. Siihenkin saattaa joutua "koukkuun" eli kun on rasvaimu tehty vatsan alueelle, sitten operoidaan reidet, pakarat ja sit vatsa uudelleen jne.
   
 16. Ironbutt

  Ironbutt Mode/Punttimimmit

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  17.2.2003
  Viestejä:
  2 513
  Likes Received:
  12
  Sukupuoli:
  Nainen
  Telkkarista tuli mennä vuonna dokumentti rasvaimusta ja siinä näytettiin aika karmeita "jälkeen" kuvia. Rasvaimussa olleelta naiselta oli poistettu reisien ulkosyrjästä vähän ylimääräistä fylliä + samalla pömpästä jne. Tulos oli tosi siisti rasvaimun jälkeen ja asiakas tyytyväinen. Mutta mutta...

  Naisen ruokailutottumukset eivät kuitenkaan muuttuneet - hän söi enemmän kuin kulutti, joten elimistö varastoi rasvan - tasaisesti rasvaimualueiden viereen!

  Koska rasvasoluja oli poistettu noista rasvaimukohdista aika reilusti, ei elimistö voinut varastoida rasvaa sinne - ei ollut rasvasoluja, joita täyttää. Muualla bodyssä oli kuitenkin tyhjiä rasvasoluja vaikka millä mitalla - kun ne pumpattiin täyteen rasvaa niin naiselle tuli aika erikoisia muotoja - entisen rasvaimulla tyhjennetyn pömpän kohdalla oli 'kuoppa' kun siihen viereen oli noussut turvonneita rasvasoluja aimo kasa.

  Rasvasolujen määrä on siis vakio ja ne eivät lisäänny vuosien varrella. Rasvasolut eivät vain täyty lihoessa tasaisesti - osa rasvasoluista on aina tyhjiä ja osa täysiä.

  Rasvaímuun menevän täytyy siis olla aika tarkkana tulevaisuuden ruokailutottumuksissaan. On varmasti kiinni ihmisen omista perintötekijöistä sun muista että mihin se rasva oikein kertyy. Huomioon kannattaa kuitenkin ottaa että kun rasvasoluja lähdetään poistamaan jostain tyypillisestä kertymispaikasta niin kyllä se keho lopulta keksii ylimääräiselle energialle uuden varastointipaikan. Vaikka sitten siitä vierestä...
   
 17. Hippa

  Hippa Okkapukku. VIP

  Liittynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  8 226
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Nainen
  Mä olen ymmärtänyt asian niin, että rasvaimusta ei ole hyötyä itsensä lihavaksi syöneelle, koska jos elintavat ei muutu ni sitä on taas pian yhtä lihava kuin ennenkin.

  Itse luottaisin RAVITSEMUSTIEDE -kirjaan kuin johonkin erinäisiin webbisivuihin tai lehtiartikkeleihin.
   
 18. Ookkeri

  Ookkeri

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  0
  Rasvasolut voivat LISÄÄNTYÄ JA VÄHENTYÄ!

  RAVITSEMUSTIEDE -kirjan lisäksi löytyi toinen lähde:

  LIHAVUUS: ongelma ja hoito (toim.Mikaeil Fogelholm, Pertti Mustajoki, Aila Rissanen ja Matti Uusitupa)

  Kirjasta sivulta 49:"Rasvasolut ovat kookkaita pallonmuotoisia soluja, jotka ovat ihmisen elossa pysymiselle välttämättömiä. Lihomisen myötä rasvasolut suurenevat ja niiden MÄÄRÄ KASVAA. Vastaavasti laihtuessa rasvasolut pienenevät ja niiden MÄÄRÄ PIENENEE. Nykykäsityksen mukaan rasvasolut eivät ole ikuisia. Kypsät rasvasolut eivät kykene jakaantumaa, mutta rasvakudoksessa olevista solujen esiasteista kypsyy jatkuvasti uusia rasvasoluja. Uskomus siitä, että rasvasolujen lukumäärä määräytyy lapsuudessa eikä enää muutu myöhemmin, on VÄÄRÄ. Lapsuudessa lihominen ja rasvasoljen määrän kasvu ei tarkoita sitä, etteikö rasvasoljen määrä voisi pienentyä tai suurentua myös myöhemmin."

  Ja voin vakuuttaa, että kirjoittajat ovat alansa merkittäviä asiantuntijoita suomessa. Kirjan on julkaissut Suomalainen lääkäriseura Duodecim ry.

  Kirjoittajat kommentoivat rasvaimua: "Poistaa vain paikallisesti rasvaa ja tulos OSITTAIN ohimenevä".

  Itse ainakin uskon noita kahta kirjaa ENEMMÄN kuin jotain mainoksia tai pilipali dokkareita...

  Toivon edelleen ettei kukaan täällä kävijöistä vakavissaan harkitse mitään rasvanimutuksia.:urjo:

  NO PAIN NO GAIN!:whip:
   
 19. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie

  Liittynyt:
  20.9.2002
  Viestejä:
  1 224
  Likes Received:
  32
  Webissähän ne sairaalat ja "kauneushoitolatkin" ovat:Christina's Clinic. Eiköhän se ollut tässä, minun sanottavani tästä aiheesta.
   
 20. Peksu

  Peksu

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  27.2.2003
  Viestejä:
  36
  Likes Received:
  0
  offtopic...

  Alkaa jonkin verran vituttamaan tämä pinnallinen maailma! Vain sillä tuntuu olevan merkitystä, että on laiha, nuori ja kaunis. :itku:

  Miksei jokainen voisi olla oma itsensä, niin ulkonäöllisesti kuin henkisiltä ominaisuuksiltakin!

  So not! Elämä on laiffia ja Saksa on paska maa!
   

Jaa tämä sivu