Tänne kaikki pari- ja ihmissuhdeongelmat

Viestiketju osiossa 'Seksi - parisuhteet - deitti' , aloittaja Eleonoora, 24.11.2005.

 1. Delgado

  Delgado Base animal

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  9.1.2010
  Viestejä:
  12 915
  Likes Received:
  3 450
  Sukupuoli:
  Nainen
  Rumasti sanottuna siis ongelma on ilmeisesti, että Patria pitää tyttöystäväänsä vähän yksinkertaisena. Valitettavasti sitä ei voi toinen ulkoapäin muuttaa, eikä aikuiselle ihmiselle pidäkään oman kumppanin leikkiä teini-ikäisen isää ja yrittää väkisin saada ymmärtämään yhtään mitään liittyen tämän omaan koulutukseen, kunnianhimoon ja mistä pitäisi olla kiinnostunut. Lopputuloksena on vain korkeintaan jonkinsortin esittäminen ja mieliksi oleminen ilman todellista motivaatiota, ja kasvava vastenmielisyys motkottajaa kohtaan. Patria, tyttöystäväsi on aivan oikeassa kaikista noista jutuista, et sinä voi häneltä vaatia asioita, joita hän ei itse ole motivoitunut tekemään. Jos et pysty elämään sen kanssa, on ainoa vaihtoehto vaihtaa kumppania. Tyttöystävää kohtaan tuollainen käytös on holhoavaa ja ikävää.
   
 2. rasvis

  rasvis

  Ikä:
  42
  Liittynyt:
  14.9.2004
  Viestejä:
  2 349
  Likes Received:
  238
  Vaikka olisitkin sosiaalisesti heikkolahjainen, niin ei syytä huoleen. Sosiaalista kanssakäymistä voi harjoitella. Pienellä harjoittelulla tai jopa mahdollisen kurssin jälkeen on paljon helpompi keksiä yhteistä juteltavaa vieraiden ihmisten kanssa.
   
 3. Invisus

  Invisus Kolmen kolon kuningas

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  26.5.2005
  Viestejä:
  7 182
  Likes Received:
  3 077
  Mä en oikein ymmärrä, mistä tässä nyt kohkataan; mun mielestä tuossa oli, joskin ehkä hieman turhautuneesti, esitetty todella nätisti se että Patrian ja hänen naisensa (tyttönsä?) mielenkiinnon kohteet eivät ole yhtenäiset. Hyvät perustelutkin vielä löytyi, mutta täällä jotenkin heti hyökätään kaveria vastaan kun "pitää itseään muka liian fiksuna toiselle", näin karrikoidusti. Omaan silmään osu kyllä ihan perustellut näkemyserot ja yhteisten intressien/puhumisen puute. En pysty samaistumaan siihen että Patria kokee loistokkaan uran päällimmäisenä hyvänä ja yhteiskunnallisen sivistyksen polttavan seuraamisen, mutta ymmärrän että joku niin haluaa eikä se mielestäni tee susta paskaa ihmistä jonka pitäisi roikkua epätyydyttävässä suhteessa.

  Eli kaikessa lyhykäisyydessään; älä tuhlaa elämääsi parisuhteessa jossa et koe olevasi tasavertainen ja tyytyväinen, sillä tuskin loppuviimein se toinenkaan osapuoli on.
   
 4. duaali

  duaali Resident Mad Scientist

  Ikä:
  41
  Liittynyt:
  28.10.2013
  Viestejä:
  4 119
  Likes Received:
  822
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Jyväskylä
  Mä ymmärsin että nää uusimmat kommentit oli tarkoitettu vastavoimaksi aiemmalle kommentille, jossa koko juttu kaadettiin tyttöystävän syyksi :D
   
 5. Rantapallo

  Rantapallo

  Liittynyt:
  10.8.2006
  Viestejä:
  9 475
  Likes Received:
  3 094
  Karmeaa millaisista asioista ihmiset kehittää ongelmia parisuhteisiinsa. Taitaa moni pitää puolisoaan esineenä jonka tarvii pysyä just tietyssä lokerossa. Ongelmia tulee heti jos hän ei siellä pysykkään.
   
 6. Mestari222

  Mestari222

  Liittynyt:
  13.12.2013
  Viestejä:
  316
  Likes Received:
  59
  Patrialla on jännä ongelma. Toisaalta heilan pitäis kehittyä henkisesti, mut sit omaan henkiseen kehittymiseen ei ole motivaatiota. Olisi ehkä reilua, jos molemmat yrittäis, tai sit pitää tyytyä toistaseks siihen, mitä on. Välttämättä lapsia tähän hätään ei kannata alkaa tekemään.

  Toki voit aina jättää naisen, mutta sitten saa taas ainakin omien puheidesi mukaan treffailla Nyrkin ja Kyllikin kanssa :) Onko tämä nykytilaa parempi vaihtoehto, siihen en osaa sanoa.
   
 7. Rantapallo

  Rantapallo

  Liittynyt:
  10.8.2006
  Viestejä:
  9 475
  Likes Received:
  3 094
  Sillä on oman itsetunnon kanssa ongelma, Kun ei mikään alfa uros ole. Sitten pönkittää itseään keskittymällä tuohon yleissivistykseen ja koulutukseen. Melko outoa jos muijansa kaveripiiri tarvii scannata läpi tuolleen.
   
 8. PetPal

  PetPal

  Liittynyt:
  24.6.2011
  Viestejä:
  39
  Likes Received:
  0
  Ei kannata sen varaan laittaa, että jatkossakaan olisi vaikka kouluun pääsisi. Omien kavereiden ja itseni perusteella katsoen ne mieltymykset puheenaiheista ei kauheasti muutu koulutuksen ohella. Suurin osa yliopisto kavereista puhuu ihan samanlailla kuin ennen koulua (eli tyhjän päiväistä paskaa/läpänheittoa) ja niin minä itsekkin. Yksi kaveri puhuu niin sanotusti fiksuista asioista pelkästään ja hän vasta aloittaa opiskelut yliopistossa. Oletan saman jatkuvan myöhemminkin. Kenestäkään en ole vielä huomannut, että koulutus olisi muuttanut mieltymyksiä puheenaiheista (jätetään ne koulutuksen tuomat "pätijät" pois otannasta). Toki itsellä ei kauhean suurta otantaa ole ja ystävystyn tietty omankaltaisteni kanssa.

  Toivottavasti saat kuitenkin asian ratkaistua parhaalla mahdollisella tavalla itsellesi ja tyttöystävällesi.
   
 9. Weak

  Weak

  Ikä:
  32
  Liittynyt:
  19.10.2004
  Viestejä:
  13 209
  Likes Received:
  18
  Toisaalta on ihan ok vaatia mahdollisessa puolisonvalintaprosessissa toiselta samanlaista elämänasennetta "taloudellisen ja ammatillisen menestymisen" ja "sivistyksen" suhteen...

  ... Ja toisaalta, kun tulee ikää ja valmistumisesta on mennyt muutama vuosi, varsinkin koulutuksen suhteen asenne muuttuu hyvinkin paljon On-ihan-must -tasolta Ois-se-ihan-kiva-mut-ei-oo-niin-tarkkaa -tasolle. Sitä alkaa keskittyyn enempi ihmiseen kuin joihinki faking ulkosiin piirteisiin ja meriitteihin.
   
 10. alexandrantonia

  alexandrantonia Kusipää

  Liittynyt:
  7.11.2012
  Viestejä:
  2 020
  Likes Received:
  13
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Norja
  Ite oon ollut tässä keskustelussa pariinkin otteeseen. Nyt kun toinen on muuttamassa toiselle mantereelle, oikein toivoisin että se ois täällä syömässä kaikki mun safkat ja juomassa kaikki mun limut.
   
 11. Randol

  Randol VIP

  Liittynyt:
  1.8.2003
  Viestejä:
  257
  Likes Received:
  3
  Mulle kyl jäi kans tosta Patrian tekstistä punaiseksi langaksi se että nimenomaan Patriaa risoo se ettei tyttöystävä "mene eteenpäin", eikä niinkään se että sitä yliopistotutkintoa ei ole/tule tai että tyttökaveri olisi tyhmempi kuin Patria. Mun mielestä tuon paremmin ei voi perustellakaan miksi parisuhteessa on jotain vikana - ikävä juttu on vain että myös tuo täällä tarjoiltu "toista ei voi muuttaa"-mantra pitää paikkansa. Jos toisella ei ole aidosti, omista lähtökohdistaan kiinnostusta saavuttaa noita asioita niin se ajatuskuva täydellisestä tulevaisuudesta ei riitä siihen että se realisoituisi, ainakaan pääosassa keissejä.

  Kannattaa varmaan punnita itselleen vähän, miten pitkää on halukas katselemaan tuota meininkiä, ja sitten jos ei muutu kuten tuskin muuttuu, lähteä paremmille laitumille - todella ikävä tilanne toiselekin mikäli ei riitä sellaisena kuin on. Ja ikinä ei kannata jäädä suhteeseen sen takia että pelkää jäävänsä yksin.
   
 12. mohla

  mohla VIP

  Liittynyt:
  14.11.2011
  Viestejä:
  191
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Kyllä sitä toinen toistaan muuttaa parisuhteessa kompromissien myötä jonkin verran mielestäni aina, mutta isommissa jutuissa ei toimi monesti. Just noin, eli jos ei se pyyteettömästi lähde itsestä se muutos, vaikkakin toista varten tms., niin riitaa siitä helposti tulee vain jatkossa. Joskus sitä on vain todettava, että parisuhteen osapuolet ovat tulleet siihen pisteeseen, että haluavat eri asioita ja se siitä sitten. Yksin täällä ei jää, jos siihen FA-mantraan ei itse itseään hukuta. Tekoja asian eteen se vain vaatii tai sitten oman hyväksynnän, että halusin jäädä yksin.
   
 13. ya-ya

  ya-ya

  Liittynyt:
  8.3.2012
  Viestejä:
  4 681
  Likes Received:
  1 471
  Sukupuoli:
  Nainen
  Jos tämä on se punainen lanka, se meni multa ohi, mistä pahoittelut. Sotkeennuin tuonne salkkarikavereiden ja uutiskatsausten suohon.

  Tuossa tapauksessa ottaisin pohdintaan ja keskusteluun, miksi tarvitsee mennä eteenpäin ja mihin suuntaan on eteenpäin, mitä se kummallekin tarkoittaa. Jos daamilla on jo yksi tutkinto (AMK), onko ainoa tie eteenpäin yliopisto? Okei, hällä on haaveita joihin liittyy yliopistotutkinto, mutta jos nyt näyttää siltä, ettei se tie aukene, oisko muita keinoja mennä eteenpäin? YAMK? Ammatillinen koulutus alalta? Avoin yliopisto? Tai jopa tehdä uraa ilman jatkokoulutusta sillä nykyisellä tutkinnolla? Haluaako hän edes tällä hetkellä eteenpäin uralla, vai onko muita intressejä valmistumisen jälkeen, työkokemuksen hankkiminen? Onko se yliopistotutkinto hänen haaveensa, vai hakeeko hän lukematta pääsykokeisiin siipan mieliksi, kuten tämän Hesarin luvun kanssa epäiltiin asian olevan? Viihtyykö hän paremmin Patrian fiksujen kavereiden piireissä, vai omien AMK-maallikkojensa? Kenen tavoite se eteenpäinmeneminen on? Jos nainen valitsisi jonkun muun keinon mennä määrätietoisesti eteenpäin kuin yliopisto, mitä se tarkottaisi siipan haaveiden näkökulmasta?

  Asiaa tuntematta paha sanoa, mutta jos pariskunta tappelee siitä kuinka paljon pääsykokeisiin pitää panostaa, mahdollisesti sitä motivaatiota ei tosiaan ihan hirveän polttavasti ole. Vaikka ois päässy lukematta muutaman pisteen päähän, niillä muutamalla pisteellähän ne viimeset tiristelyt yleensä tehdään, yhtä pistettä vaille jää yleensä iso lauma porukkaa. Onhan täällä ollut niitäkin tilanteita, joissa toinen uhraa kaiken aikansa pääsykokeille, ja siipalle ei jää lainkaan aikaa koko keväänä.
   
 14. Randol

  Randol VIP

  Liittynyt:
  1.8.2003
  Viestejä:
  257
  Likes Received:
  3
  Tämä oli siis vain mun tulkinta tekstistä, historia tietää jokusen otteen jolloin olen ollut väärässäkin ;)

  Ja itse pointtiin, mä varmaan samassa tilanteessa näkisin asian enemmänkin niin että jos ei ylipäätään tapahtu mitään eteenpäin elämässä pääsemiseksi niin se voi toimeliasta ihmistä alkaa rassaamaan; varmasti on olemassa muitakin konkreettisia virstanpylväitä päästä niitä naisen haaveita kohden tai vaihtoehtoisesti nainen voi löytää jonkun toisen ns. "samalla tasolla" olevan tavoitteen ja edetä sitä kohden, mutta jos kaikki jää aina vain puheen tasolle, niin se lienee se isoin myrkky.

  Ja tuotahan korostaa vielä paljon jos ko. henkilö kuitenkin valittaa vuolaasti tavoitteiden täyttymättömyyttä muttei tee asialle mitään konkreettista.
   
 15. Delgado

  Delgado Base animal

  Ikä:
  35
  Liittynyt:
  9.1.2010
  Viestejä:
  12 915
  Likes Received:
  3 450
  Sukupuoli:
  Nainen
  Tämä on suora lainaus alkuperäisestä tekstistä:
  Kyllähän tuossa lukee, että pitää tyttöystävää tyhmempänä. :D No ei siinä mitään, eivät kaikki olekaan yhtä fiksuja ja sivistyneitä. Ongelma tässä kuitenkin on nähdäkseni 100% sen, jota rassaa, ettei toinen ole tarpeeksi kunnianhimoinen tai sivistynyt tai mitä lie. Ei ole mitenkään väärin olla tyytyväinen vähemmän kunnianhimoiseen elämään ja siihen, että lähinnä salkkarit kiinnostavat. Toisen väkisin työntäminen siihen haluamaansa suuntaa tuossa tilanteessa on sen sijaan kyllä väärin, aika rankastikin. On aika nöyryyttävää joutua paimennettavaksi parisuhteessaan, koska toisen mielestä ei itse tiedä omaa parastaan.
   
 16. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 095
  Likes Received:
  732
  Joillekin ilmeisesti liike on äärimmäisen tärkeää.
   
 17. carcayu

  carcayu

  Liittynyt:
  13.6.2008
  Viestejä:
  3 718
  Likes Received:
  2 083
  Tästä ei nyt käynyt ilmi oleellisin kysymys. Rakastatko sinä tyttöystävääsi? Todella paljon?
   
 18. Heikki M.

  Heikki M.

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  28.4.2004
  Viestejä:
  698
  Likes Received:
  0
  Mulla on usemapikin tutkinto, mutta ei kyllä vitunkaan vertaa kiinnosta puhua filosofiasta tyttöystävän kanssa.

  Jos jaksaa niin keskustelen yhteiskunnasta tiettyjen kaverien kanssa.
   
 19. alexandrantonia

  alexandrantonia Kusipää

  Liittynyt:
  7.11.2012
  Viestejä:
  2 020
  Likes Received:
  13
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Norja
  Haha toi iski mullekin silmään.
   
 20. Kaffemaister

  Kaffemaister

  Liittynyt:
  8.2.2014
  Viestejä:
  177
  Likes Received:
  25
  Sukupuoli:
  Mies
  Ehkä tuossa on nyt aistittavissa sellaista yleistä eriäväisyyttä suhtautumisessa itsensä kehittämiseen, maailmankatsomukseen ja ajankäyttöön. Mielestäni ei tarvitse ruveta arvottamaan koulutusta tai sen puutetta suuntaan tai toiseen voidakseen todeta että kyllähän tuollaiset erot helposti vaikuttavat kumppanin ymmärtämiseen ja sitäkautta myös toisen mukana myötäelämiseen. Jos kotona ei voi aidosti juhlia menestystä tai purkaa murheita kouluun tai työhön liittyen sen takia että toinen ei näitä asioita ylipäätään näe merkitykselliseksi niin kyllähän se rassaa. Samalla tavalla jos kaipaa kumppanista sitä parasta ja luotettavaa juttukaveria jonka kanssa voi keskustella maailman menosta ilman turhaa sensuuria ja toisaalta testata omia näkemyksiään jonkun toisen kautta, niin onhan se vähän ikävää jos toinen ei ole yhtään samalla aaltopituudella ko. asioissa. Samalla tavalla se korpeaa jos haluaisi puhua vapaa-ajalla salkkareista mutta kumppania ei kiinnosta koska tavaa uusinta painosta jostain tietosanakirjasta. Näkisin että pidemmässä parisuhteessa yksi hienoimmista asioista on nimenomaan kumppanin henkisen pääoman jatkuva olemassaolo, jolloin ei tarvitse kaikkia maailman ongelmia ja ajatuksia pureskella yksin alusta loppuun. Mikään este tällaiselle joku "pelkkä" AMK-tutkinto ei tietenkään ole.
   

Jaa tämä sivu