Talon rakentaminen/rakennuttaminen?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Samo, 12.11.2005.

 1. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 879
  Likes Received:
  104
  Tää oli jossain netissä, olikohan video. Selitettiin kun sokkelin pitää päästä hengittämään ulospäin, niin primerilla ja maalilla se menee "tukkoon". Sokkeli siis "hikoilee ulospäin". Pitääkö tämä paikkansa, en mää vaan tiedä, siksi kysynkin. Täytyy kysyä vielä omalta vastaavalta ym. asiasta.
  Kivirouhe ja hierto vaikutti suht simppeliltä hommalta kanssa. Tuota rouhelaastia saa ihan valmiina ja siitä vaan lastalla n. 2-3 mm paksuinen kerron ja hierto perään.
   
 2. tunke

  tunke

  Liittynyt:
  7.12.2013
  Viestejä:
  24
  Likes Received:
  0
  Täällä ainakin lukee sokkelimaalista, että likaa ja vettä hylkivä, mutta läpäisee silti hyvin vesihöyryä. http://www.e-weber.fi/julkisivut/tuotteet/julkisivumaalit/webervetonit-sokkelimaali.html
  Mutta nuo maalithan haalistuu auringossa ajan kanssa. En kyllä tiedä kuinka kauan ne pysyy hyvän näköisenä. Mutta olisko tuo kivirouhe pidempi ikäinen ratkaisu? Ainakin omasta mielestä se on paremman ja arvokkaamman näköinen.
   
 3. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 879
  Likes Received:
  104
  Tuntuu kanssa siltä, että tuolla hierrettävällä kivirouheella saisi arvokkaamman näköisen ja kestävämmän lopputuloksen.
   
 4. H.Hanger

  H.Hanger

  Liittynyt:
  8.6.2015
  Viestejä:
  8
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Mies

  Noniin, homma etenee ja aloitus lähenee! Suunnitelmat alkaa olla pääpiirteittäin kasassa, tällä viikolla olisi tarkoitus käydä rakennusvalvonnassa näyttämässä isoja linjoja, jotta ei sitten lupavaiheessa satu mitään suurempia ylläreitä.. Puut tontilta on kaadettu, vastaava/pääsuunnittelija valittu ja piirustustyöt on meneillään.

  Pari asiaa, johon mielellään ottaisin juryn mielipiteitä ja kommentteja:

  1. Tontti ja sen täytöt: tontti (n, 1200m2) kaipaa ennakkoarvailuista poiketen aika rankasti täyttöjä, yhteensä puhutaan n. 2000 kuution rekkarallista. Maa-ainesta ei ainakaan ihan läheltä ole ilmaiseksi löytynyt, joten uhkana tällä hetkellä kunnon lisälasku.. Mitä mieltä olette vastaavan ehdotuksesta, että tontin pintamaat ja kannot käytettäisiin tiiviisti sullottuna & murskattuna tontin takaosan täyttöihin, Näihin kohtiin tulee täyttöä nykyisestä maanpinnasta 2-2,5 metriä. Tontilta pintamaana irtoava 4-800m3 olisi taloudellisestikin ihan merkittävä tekijä, jos sen hyötykäytöllä vältettäisiin niiden pois ajattaminen ja vastaavan maamäärän ostaminen + muualta tuominen.

  Tähän liittyen on ihan selkeästi kaksi koulukuntaa, toiset on sitä mieltä että ehdottomasti kaikki vanha pois, koska muuten uhkana pihan vajoaminen jossain vaiheessa (10v? päästä). Aika monet samaan naapurustoon rakentaneet ovat kuitenkin käyttäneet pintamaat ihan huoletta tontin takanurkan täyttöihin. Mutta miten ite tekisit?

  2. Lämmitysjärjestelmä: maalämpö on vahvasti ollut ajatuksissa, mutta nyt kun aiheeseen yrittää jossain maalämpöfoorumilla perehtyä, niin hiki meinaa tulla pelkästään siitä, että yrittää kartoittaa vähän että millainen järkkä me tarvittais. Lisäksi sen maalämpöjärjestelmän säätäminen ja seuranta vaikuttaa suoraan sanottuna ihan helvetin aikaavievältä hommalta, johon ainakaan itsellä ei ole minkäänlaista sisäsyntyistä kiinnostusta.. Ottakaahan kantaa maalämpöön päättyneet tai sitä harkinneet.
   
 5. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  No ihan kantoja ja muuta moskaa nyt en ehkä säästäisi, mutta muuten kaikki turha edes takaisin kuskaaminen toki kannattaa välttää.
   
 6. Patteri_

  Patteri_

  Liittynyt:
  8.6.2005
  Viestejä:
  686
  Likes Received:
  4
  Meillä käytettiin pintamaat juurikin noin, eli täytöksi tontin takaosaan. Meillä jouduttiin myös täyttämään ihan perkeleesti tonttia.. Tontin takaosassa on noin parimetriä täyttömaata.
  Meillekin löytyi ilmaista täyttömaata todella vähän.. Kuorma-auton nupilliset täyttömaata taisi maksaa edullisimmillaan noin 30€/kuorma ja kalliimmillaan 60€/kuorma.
   
 7. vilho_kanuuna

  vilho_kanuuna

  Liittynyt:
  30.6.2003
  Viestejä:
  2 702
  Likes Received:
  16
  Kivirouhe on ihan kivan näköinen. Itse valitsin hiertorapin.
   
 8. vilho_kanuuna

  vilho_kanuuna

  Liittynyt:
  30.6.2003
  Viestejä:
  2 702
  Likes Received:
  16
  Meillä jätettiin yhteen kohtaan risuja. No siitä on selkeästi piha vajonnut. Rekkaralli kuullostaa tutulta. Jokusenkymmentä rekallista maata piti tuoda talon ympärille että saatiin kivijalkaa tarpeeksi piiloon. Onneksi sain maat ilmaiseksi, mutta itse ralli jo maksoi jotain (kaivinkone toisessa päässä lastasi rekan ja toisessa päällä sitten toinen kaivinkone teki maatyöt). Laskeskelin että useamman tuhat euroa olisi maat maksaneet, jos ostaa olisi pitänyt.

  Maalämpöfoorumit ja keskustelut tämänkin paltan alla ovat yleensä pervessisti asiasta kiinnostuneiden (:)) vääntöjä. Parilla naapurilla on kanssa maalämpö eikä niiden kanssa saa asiasta minkäänlaista keskustelua aikaiseksi. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Silti ovat olleet tyytyväisisä valintaansa. Ei sen pumpun kanssa juurikaan tarvitse pelleillä - jos ei halua.

  Lasket vaan yhteen talon koon ja perheenne kulutustottumukset niin siitä on sitten kohtuu helppo laskea kannattaako maalämpö vai ei.
   
 9. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Täällä 170m2 + 70m2 yhdistelmällä ja kahden hengen taloudessa maalämmöllä lämpiävässä talossa kokonaissähkönkulutus vuoden ajalta 10260kWh. Talli myö noin 20 asteen lämpötilassa ja puita paloi takassa talvella neljä pesällistä... suosittelen ehdottomasti.

  Säädöistä sen verran että oikeastan ainut mikä pitää säätää on lämmityskäyrä, tämän joudut säätämään myös kaikissa muissakin vesikiertoisissa lattialämmitysvaihtoehdoissa mutta tuokaan ei ole ruudinkeksijän hommaa vaan helppo jahka hiukan jaksaa perehtyä asioihin...
   
 10. H.Hanger

  H.Hanger

  Liittynyt:
  8.6.2015
  Viestejä:
  8
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Mies
  Kiitos taas kommenteista.

  Maalämmöstä pistin tänään 3-4 paikkaan tarjouspyyntöjä vetämään, mielenkiintoista nähdä millaista järkkää alkavat tarjota ja minkälainen hajonta tarjouksissa on. Pyysin myös tarjousta maajäähdytys-optiosta, onko siitä ihmisillä kokemuksia?
   
 11. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Aika hurjasti tullu taas rakenneltua. Lähinnä mökillä:

  1. Puuliiteri
  2. Paskahuussi sekä kompostikäymälä (DIY)
  3. Pihakivetys
  4. Puumaja
  5. Nurmikko/multa/Sora/pihahommia jne

  Jos kiinnostaa niin tuolta voi käydä pällistelemässä:
  http://landemokki.blogspot.fi/
   
  Viimeksi muokattu: 30.9.2015
  Käikäle ja Lyon tykkäävät tästä.
 12. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
  Hyvin on Huppe taas jaksanut puuhastella. Onneksi laitoit päivityksen tänne kun on tuo blogin tarkkailu unohtunut kokonaan.
   
 13. Käikäle

  Käikäle

  Liittynyt:
  12.5.2012
  Viestejä:
  577
  Likes Received:
  1
  Kaveri on kyllä tyytyväinen omaan maaviileään joka on toteutettu Enervent Pingvin + erillinen viilennyspatteri. Eihän tuon kohdalla viileästä voida puhua mutta pikkaisen tiputtaa ilman lämpötilaa. Tosin Pingviiniä pitää huudattaa täysillä mutta ei tuo tunnu kauheata melua pitävän.
  Meillä olisi Enervent Pandion sisäisellä viilennyspatterilla mutta se ei ole käytössä vielä kun sähkäri ei mukamas osannut sille sähköjä vetää.
   
 14. Maketku

  Maketku

  Liittynyt:
  28.7.2011
  Viestejä:
  333
  Likes Received:
  10
  Minulla olisi autotallin/talon kylkeen kiinni rakennettavasta autokatoksesta kysymys...

  Tontillamme siis kaikki rakennusoikeus käytetty, jopa niin, että erityisluvalla rakennettu jo vähän yli alkuperäisen rakennusoikeuden. Saako silti rakentaa autotallin kylkeen kiinni autokatoksen? Ihan sorapohjainen, seinätön katos? (tai no ehkä takaseinä voisi olla)...

  Jostain joskus muistan lukeneeni, että autokatos ei kuluta rakennusoikeutta....

  Entä tuo 4 metrin sääntö tontin rajasta, jos naapuri tontti on kaavoitettu, mutta rakentamatonta lepikkoa... Saako autokatos olla lähempänä rajaa kuin 4 metriä? Idea olisi rakentaa katos autotallin kylkeen kiinni ja talli on nyt 4 metriä tontin rajalta, tuohon esim 2,5-3 metriä leveä katos niin aika liki rajaa menisi...
   
 15. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Olis kaupungin tonttiarvonta käynnissä, pitäskö sitä piruuttaan koittaa. :D
   
 16. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 879
  Likes Received:
  104
  Aloin jo suunnittelemaan ensi kevään terassi/patio projektia. Runko tulee kakkoskutosesta kestopuusta, mutta vähän tyhmä kysymys, onko kuumasinkityt palkkikengät ihan ok matskua vai pitäisikö olla jotain muuta? Entä ruuvit?
  Kuinka pitkin välein pation osalla olisi hyvä laittaa kakkoskutosen alle pilariharkkoja?
  Tällä hetkellä suunnitelmissa tehdä UPM Profista, mutta ei vielä varmaa. Terassia ja patiota tulee n. 70 neliötä.
   
 17. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 879
  Likes Received:
  104
  Jatkan vielä tähän omaan viestiini. Mitenkähän on, vaaditaankohan jotain toimenpidelupaa tuollaiselle terassille/patiolle (kumpi nyt onkaan oikea määritelmä) joka on harkkojen päälle rakennettu ja maasta n. 30 cm sekä siinä ei ole kaiteita, eikä katteita. Riippuu varmaan kunnasta? Ei vittu vaan huvita mitään helvetin paperisotaa ja maksuja maksaa. Löytyykö mistään lakia tai ohjeistusta asiasta?

  E: tuosta siis n. 40 neliötä tuota matalaa osaa, loppu on rakennusluvan mukaista katettua terassia.
   
 18. Masse Majava

  Masse Majava

  Liittynyt:
  11.4.2003
  Viestejä:
  610
  Likes Received:
  4
  ei vaadittu ainakaan vantaalla. mä tein isomman terden ku kuvissa ja sit soitin valvontaan ni sanovat et tee nii iso ku tykkää peitä vaikka koko piha. ei mitään ongelmaa jos pysyt tuolla maan tasossa suurinpiirtein eikä tuu katoksia su muita härveleitä. Tosin tein mä sit aidan terassin ympärille, mut siitä en paljoo lupia kysellyt. eikä oo kukaa vittumainen naapurikaan valittanut.
   
 19. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Ehdottomasti rosteriruuvit. Varsinkin jos tulee taivasalle ja/tai kestopuun kanssa kosketuksiin. Kaikki pinnoitetut "terassi"ruuvit tulee ruostumaan taivaan tuuliin.

  Takavuosina oli näistä puhetta, mites on jengin terassiruuvit ruostuneet?
   
 20. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Kannakkeina kelpaa galvanoidut. Ruuvit ehdottomasti rst. Kyllästetyssä puussa on kuparia ja tämä johtaa siihen että jalompi metalli syö heikomman eli raudan. Siksi ei rautaisia terassiruuveja.

  Isodinolle voin kertoa sen verran että kaikki tarvikkeet ruuveja myöden saat edullisimmin puutoimesta. Hinnoista saa hyvät alet kun vaan jaksaa kysäistä hinnat myyjiltä.

  Hintavetailut on suoritettu moneen kertaan paikallisten toimijoiden kesken viimekesänä.
   

Jaa tämä sivu