Talon rakentaminen/rakennuttaminen?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Samo, 12.11.2005.

 1. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 878
  Likes Received:
  104
  Suunnitteilla nyt varasto/autokatos(talli). Mulla on rakennusoikeutta siihen n. 50neliötä(tila tontilla kuitenkin aika rajallinen). Autotallia en välttämättä tarvisi ja lämmittääkään ei varastoa/(tallia) tarvisi. Kuitenkin jos sen eristäisi, niin kuinka lämpöisenä sen pystyisi pitää ja miten?
  Mitä tuollaiseen karkeasti saisi menemään rahaa minimissään? Jos esim tekisin budjettiprojektin ja tulisi 1 autolle katos ja vaikka 20 neliötä varastoa/muuta tilaa. Haluaisin melko helposti tehdä/teettää eli vaikka elementeillä (talo on pystytetty aikoinaan jetta-talon elementeillä).
  Karkea suunnitelma sokkeli anturamuotilla(24tunnissa valmis), puurunko ja vuorattu, peltikatto. Jos haluan lämmitystä, niin onnistuisko pelkällä ilmalämpöpumpulla tms. (mahd edullinen hankinta)?
  Ajatuksia? Ehdotuksia?

  ps. älkää ehdotelko pitkästä tekemistä, ei todellakaan kiinnosta rakentaminen enään yhtään!!
   
 2. Partahauki

  Partahauki

  Liittynyt:
  29.1.2007
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Nyt meidän rakennusprojekti saa taas vieläkin erikoisempia piirteitä. Vittumainen naapuri on ollut toistaiseksi hiljaksiin, mutta nyt rakennuslupaa rakennustarkastajalta tuli tieto että rakenuslupaa ei voi myöntää koska,
  rekisteritontin tulee vastata sitovaa tonttijakoa tai on haettava poikkeusta tonttijaon oikeusvaikutuksista toimivaltaiselta asemakaavoitukselta ennen rakennuslupaa. Eli meillä on toisesta tontista lohkottu tontti. Näiden tonttien välistä rajaa on muutettu jossain vaiheessa lohkomista, ja nyt lopputuloksena asemakaavassa on tontin rajat eri tavalla kuin tonttikartassa ja maamittauslaitoksella. Ja nyt tuo sitten estää rakennusluvan saannin. Rakennustarkastajakaan ei ollut ikinä kuullut että tälläistä voi tapahtua, ja näin ollen meille on pääsunnittelijan kanssa toistaiseksi kovin epäselvää miten tätä asiaa pitää viedä eteenpän. Jos jollain palstalaisella on asiasta näkemystä tai kokemusta, olisin kovin kiitollinen neuvoista miten tätä sotkua kannattaa lähteä purkamaan?
   
 3. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Lähtisin purkamaan kaupan.

  Lohkomisen lienee tehnyt tontin myyjä? Eiköhän sen kuuluisi silloin selvittää sotkutkin.
   
 4. Andy

  Andy

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  3 213
  Likes Received:
  291
  Mulla on isohko autokatos (leveys joku 8m) ja siinä varasto 16m2. Se eristettiin rakennusvaiheessa, mutta ei todellakaan talon villamäärin. Muistaakseni seinissä 10cm villaa ja yläpohjassa puhallusvillaa 30cm.
  Naapurit veti kaikkia kalliita lämmitysjärjestelmiä talosta talliin / varastoonsa ja itse ajattelin heti, että paskat, ihan turhaa.

  Ostin Motonetistä 40€ sähkö-öljypatterin, jossa on 3 tehovaihtoehtoa, pidän pienimmällä eli ykkösellä ja lämpösäätönupin puolessavälissä marraskuusta maaliskuuhun ja varasto on kovilla pakkasillakin vajaa 10 plusastetta. Enpä ole seurannut sähkönkulutusta, mutta tuskin paljoakaan, kun koko talon ja katoksen/varaston vuosikulutus on 5000kwh.
  Tuollaiseen talliin riittää pari patteria eikä tarvi murehtia mitään ilmalämpöpumpun kustannusten kuoletusaikoja tai toimintavarmuuksia ja huoltoja.
   
  narunpätkä tykkää tästä.
 5. Jerkku

  Jerkku Dino

  Ikä:
  27
  Liittynyt:
  3.12.2010
  Viestejä:
  4 455
  Likes Received:
  622
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Kuopio
  Onnistuu helposti.
   
 6. Partahauki

  Partahauki

  Liittynyt:
  29.1.2007
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Tuota kaupan purkua olen pyöritellyt, mutta tontti on sijainniltaa kuitenkin niin hyvällä paikalla, eikä vastaavaa tule varmasti tarjolle en tuota haluaisi ensimmäisenä vaihtoehtona lähteä purkamaan.

  Lohkomisen on tehnyt tontin myyjä ja tosiaan sais selvittää sotkunsa, mutta eria asia miten sen saa tuota selvittämään.

  Nyt on Tampereen kaavoitukseen mennyt viestiä ja pyydety ohjeistusta miten tätä asiaa pitäsi lähteä selvittämään. Tosiaan tontinlohkominen ja samaan aikaan asemakaavamuutos on on aloitettu 2013, jostain syystä asemaakava muutos on tehty kys. vuonna heti vaikka tontin lohkominen on saanut lopullisen muotonsa vasta 2015. Alunperin tonttien raja oli kuten asemakaavassa, mutta tuota muutettiin koska kyseisellä tavalla raja olisi mennyt läpi kaivon sekä yhden ison kuusen. Maallikkona tässä ihmetyttää lähinnä että miksi asemakaava on tehty ennen kuin tontti on lohkottu lopullisessas muodossa? Ja kun tuota tontin rajaa on lohkomisessa muutettu, miksi tuota asiaa ei ole päivitetty samalla asemakaavaan?

  Käsittääkseni nyt tarvitaaan asemakaava muutos tai poikkeuslupa, se miten tuolaiset saa ja millä aikataululla en osaa sanoa, se on varmaa että se maksaa ihan prkl...
   
 7. narunpätkä

  narunpätkä

  Liittynyt:
  25.10.2014
  Viestejä:
  4 734
  Likes Received:
  1 499
  Sukupuoli:
  Mies
  Jos vika on ollut kaupungin niin lopputulos on yleensä että asiaan osallistumaton maksaa ja syytöntä rangaistaan.
  Kyse on vain ja ainoastaan halusta saada asia järjestykseen ja jos virkamiehet haluaa niin hoitaa paperiasiat viikossa kuntoon ja seuraavassa valtuuston kokouksessa menee nuijan kopautuksella läpi ja kun toinen korjaa oman virheensä niin ei siitä yleensä voi toista laskuttaa.
   
 8. Razorblade

  Razorblade

  Liittynyt:
  27.5.2004
  Viestejä:
  1 509
  Likes Received:
  62
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  susirajalla
  On tuossa ollu kyllä tampio lohkojanakin. Kaava-alueella ei sais tietääkseni lohkoa kaavan vastasesti, eli koska kaava on vahvistettu ennen lohkomista niin lohmisessa ois pitänyt noudattaa kaavaa sen sisällä toimiessa. Joissakin kaupungeissa kaava-alueen sisällä olevat maanmittauslaitoksen vastuulla olevat lohkomiset on siirretty sopimuksella kaupungin hoidettavaksi ihan sen takia ettei tällasia tilanteita pääsis tapahtumaan.

  Toimitus tuossa teidän tapauksessa on kuitenkin virallinen ja valitusajat on ohitettu aikoja sitten eli eiköhän se kaupungin kaavoitus vastanne parhaiten miten homma ratkotaan. Kaavamuutos voi viedä tapauksesta/kaupungista riippuen kolme viikkoa seuraavan valtuuston kokoontumiseen saakka tai sitten viis vuotta kaikkine rundeineen.
   
 9. Partahauki

  Partahauki

  Liittynyt:
  29.1.2007
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Meillä asia saatiin kuntoon pienellä viranomaisten painostamisella, soittelin asiasta rakennusvalvontaan, kaavoitukseen sekä kiinnteistönmuodostukseen. Nämä kaikki istuvat ilmeisesti samalla käytävällä ja olivat lopulta asiaa käyneet läpi ja kertoiva että lupa-asia etenee normaalisti ja muuta ei tarvita.

  "Kyseessä on kiinteistönmuodostamisasetuksen (20.2 §) mukainen vähäinen tarkistus tonttijakorajaan."

  Eli taas jatketaan luvan odottelua, kohta saa 3kk pävää viettää tuon tiimoilta :/
   
 10. Killer*Queen

  Killer*Queen

  Liittynyt:
  5.5.2012
  Viestejä:
  78
  Likes Received:
  6
  Sukupuoli:
  Nainen
  Sama kiinnostaa, tosin katos tulisi kahdelle autolle. Jos talon rakennuttajalta otetaan kylmävarasto + kahden auton katos tulee hintalapuksi 28 500e. Voiko olla näin kallista?!
   
 11. apulus

  apulus TheAlphaSquad VIP

  Liittynyt:
  9.5.2009
  Viestejä:
  7 357
  Likes Received:
  1 508
  Nyt se päivä viimeinki koitti että päästiin muuttamaan. Design-talon kans homma toimi ja kodista tuli upea.

  IMG-20170928-WA0021.jpg IMG_20170928_131404_630.jpg
   
  SilverHawk, Mursi, IsoDino and 2 others like this.
 12. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 938
  Likes Received:
  2 488
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Palonilmaisimessa vielä rakennusaikanen muovihuppu paikallaan? Joku siellä katossa punertaa takkakuvassa. Saa nypätä pois, jos moinen on. Ei homma pelitä hädän tullen :)
   
 13. apulus

  apulus TheAlphaSquad VIP

  Liittynyt:
  9.5.2009
  Viestejä:
  7 357
  Likes Received:
  1 508
  Pois on otettu nyt, jäi vahingossa esittelyn ajaksi paikoilleen :D Kiitos!
   
  Joxuz tykkää tästä.
 14. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 938
  Likes Received:
  2 488
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Ei siinä muuten mitään, mutta olin jokunen vuosi sitten nykissä hotellissa. Samalla reissulla kahdessa eri huoneessa samassa hotellissa ja kummassakin huput paikallaan.

  Piti laittaa reklamaatiota, mutta en ikinä muistanut. Toivottavasti joku huomas ottaa ne pois siellä.

  Onnea uuteen kämppään!
   
  apulus tykkää tästä.
 15. Carbon

  Carbon

  Liittynyt:
  27.6.2004
  Viestejä:
  1 130
  Likes Received:
  22
  Sukupuoli:
  Mies
  Mites lähelle tontin rajaa/aitausta saa talon rakentaa? Meidän etupihan aidan toisella puolella on omakotitalo kivenheiton päässä. Periaatteessa tämän talon ja meidän aidan välissä on pientä tilaa, ja pelkään että naapuri miettii tuon pienen pläntin myymistä. Se onkin iloista jos meidän olohuoneen isojen ikkunoiden eteen ilmaantuu joku 400m^2 kaksikerroksinen omakotitalo jota sitten tuijotetaan olohuoneesta muutaman metrin päästä... :eek:
   
 16. narunpätkä

  narunpätkä

  Liittynyt:
  25.10.2014
  Viestejä:
  4 734
  Likes Received:
  1 499
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaavasta selviää ja jos ei ole niin pitäisi löytyä yleinen rakennusjärjestys kunnasta jossa on mainittu asia.
  Naapuri voi rakentaa vaikka rajaan kiinni jos annat luvan siihen mutta usein alle 8m (toiseen rakennukseen) etäisyyksiä rajoittaa palomääräykset jotka asettavat melkoisen määrän vaatimuksia uudelle rakennukselle.
   
 17. Carbon

  Carbon

  Liittynyt:
  27.6.2004
  Viestejä:
  1 130
  Likes Received:
  22
  Sukupuoli:
  Mies
  Meidän talosta on aitaan sellaset 20m. Meinaan vaan että jos rakentaa ihan aitaan kiinni niin sit tulee aika lähelle. Sitä en sit tiedä miten lähelle aitaa saa rakentaa. Onhan siinä minulla myös pieni varastorakennus, eli ehkä sitä voi pitää referenssinä
   
 18. PormestariSisu

  PormestariSisu

  Liittynyt:
  10.8.2012
  Viestejä:
  291
  Likes Received:
  13
  Kuten jo todettua, jos olet asemakaava-alueella niin kaavasta löytynee tontin rakennusalue (=alue, jolle saa rakentaa). Jos haja-asutusalueella, niin kunnan rakennusjärjestys kertoo. Yhtään ei tarvi arpoa.
   
 19. Inska

  Inska

  Liittynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  5 039
  Likes Received:
  13
  Lähetin 10 tarjouspyyntöä max n. 70 neliön sisäpaneelauksesta ja 30 neliön lautalattian asennuksesta, kun itsellä ei meinaa aika riittää tehdä. Sain vain yhden tarjouksen ja se oli 6200€, siis vain töiden osalta. Ei olla edes Etelä-Suomessa, mutta sanoisin että melkoisen kallista max 1 viikon työstä yhdeltä ukolta.
   
 20. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 878
  Likes Received:
  104
  Mitä pitäisi paneloida ja millaista lautalattiaa?
  Melkoisen kalliilta kuulostaa jos pelkistä töistä kyse.
   

Jaa tämä sivu