Talon rakentaminen/rakennuttaminen?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Samo, 12.11.2005.

 1. Andy

  Andy

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  3 215
  Likes Received:
  291
  Ei timpureita kiinnosta laskea urakkahintoja. Ne haluaa tulla töihin tuntihommina ja aikaa menee sen mitä menee.
   
 2. Inska

  Inska

  Liittynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  5 039
  Likes Received:
  13
  Ullakon seinät ja vinokatto 145mm panellla. Seinissä vielä normaalia vähemmän rikkovaa pintaa, eli hyvin nopea tehdä. Lattiakin olisi ollut kaksi pientä symmetristä tilaa leveällä pontatulla leveällä laudalla. Tuohon lattiahommaan päiväkin on ammattimieheltä yläkanttiin, kun materiaalit olisi ollut valmiiksi nostettuina paikoilleen.

  Näin pienen ja selvän homman olessa kyse on timpurin tyhmyyttä olla tarjoamatta urakkaa, kun laajuuden pystyy heittämään samantien hatusta suht kohdilleen. Tarjouspyynnössä oli mitat, kuvattu materiaalit, kuvat tiloista ja selitetty riittävän tarkasti mitä pitäisi tehdä ja millainen työ on kyseessä. Enkä edes pyytänyt urakkahintaa, vaan tarjousta. Tyhmempikin tarjoaisi edes tuntihintaa ja arvioisi jonkun kokonaistyömääräarvion. Tietenkin jotkut uunot ovat valmiita maksamaan tuon n. 150€ tuntihinnan vain sen takia, kun timpurit vaan tykkää tehdä tuntihommia. Samapa tuo, muutaman viikonlopun homma ja säästyy sekin paritonnia mitä laskin käyttäväni tähän.

  Myös se ettei vastata tarjouspyyntöön kuvaa hyvin Suomalaista myynti- ja palveluhalukkuutta; onneksi yksi vastasi nyt että hommia on kädet täynnä ja ei pysty tekemään ennen kesää, arvostan. Muut firmat antoivat vaan paskan kuvan itsestään.
   
 3. RSH

  RSH VIP

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  1 239
  Likes Received:
  546
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Satakunta
  Samaan törmännyt, ei se nyt kestä kuin 15 sec vastata mailiin että "sori liikaa duunia, ei pysty ottaa lisää hommia". Omassa duunissa kyllä kaikkiin kyselyihin vastataan edes jotain, vaikka ei pystyisikään toimittamaan. Tiedän kyllä että nyt kun talous rullaa ja töitä riittää niin kiirettä on, mutta kyllä laskukausi taas tulee ja silloin tuo firman maine voisi hieman jeesata.
   
  kohtis tykkää tästä.
 4. narunpätkä

  narunpätkä

  Liittynyt:
  25.10.2014
  Viestejä:
  4 734
  Likes Received:
  1 500
  Sukupuoli:
  Mies
  Itselle tulee mitä ihmeellisimpiä tarjouspyyntöjä mutta aina pyrin vastaamaan edes jotain ja samalla laitan perään toivotuksen että toivottavasti pääsemme tarjoamaan jossain muussa asiassa työtämme, ei mene montaa sekunttia tuohon.
  Ns. pikkuhommat on tosiaan hyvinä aikoina väliinputoajia kun moni ajattelee että toinen vaan vinguttaa hintaa ja pitäisi ilmaiseksi tehdä ja toiset miettii että ei noin pieneen hommaan viitsi lähteä.

  Mutta se itse hinnanmuodostus ei näissä ole pelkästään se kohteessa mennyt aika vaan sinne täytyy mennä ja sieltä lähteä ja kaiken päälle pitäisi jäädä hieman voittoakin kun ei ole hyväntekeväisyyshommissa, lisäksi näissä tulee aina niitä että eikös tää nyt menis tähän samaan kun kerran olette täällä yms.

  Joskus vuonna ykskyt kaks tuli tehtyä rekkahommia ja eräs ihan tuntematon tyyppi tuli sanomaan että hänelle pitäisi hakea jostain 200km päästä polttopuuta täysperävaunukuorma ja sanoi samaan vauhtiin että maksaa minulle 500mk että saan vahän polttoainerahaa, mietin jo silloin että kuinka paljon tähän maailmaan mahtuukin ihme mulkkuja.
   
 5. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Ootteko katsoneet sellaista ohjelmaa kuin sadan vuoden talo tjsp? Mahtavaa tositeeveetä! :LOL: Katselua varmasti helpottaa jos omista raksa-ajoista on jo vähän enemmän aikaa, muutoin voi ahdistaa.

  Ollaan tekevinään niin parasta mahdollista ja kosteusasiat erityisesti otetaan huomioon... no eikös ne elementit heti asentaessa kastuneet. Vesiputkia vedetään sähkörasioihin ja kaiken huippuna on jostain sillan alta kaivettu eläkeläinen juoppo kirvesmies joka tietää kaikesta kaiken ja haukkuu kaikki rakentajan ideat. "ei saatana hienoon olohuoneeseen tuollaista takkaa!"

  https://yle.fi/aihe/sadan-vuoden-talo


  En ole ihan osannut päättää onko tässä haettukin tragikoomista otetta, vai tuliko se vahingossa...
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2017
 6. tauros

  tauros

  Liittynyt:
  28.9.2007
  Viestejä:
  1 232
  Likes Received:
  31
  Joo loistava sarja! Suosittelen kattomaan :D
   
 7. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 880
  Likes Received:
  105
  Tuo on ihan loistava ohjelma

  Kirvesmies pikkasen ärsyttävä!!
   
 8. MiGeh

  MiGeh

  Liittynyt:
  16.4.2014
  Viestejä:
  122
  Likes Received:
  32
  En ollut kuullutkaan sarjasta, mutta tuli katsottua julkaistut jaksot kaikki samanpäivän aikana.

  Loistavaa viihdettä :D
   
 9. Partahauki

  Partahauki

  Liittynyt:
  29.1.2007
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Onko jollakin tietoa mikä on rakennusvalvontojen käytäntö, jos rakennusluvasta valitetaan ennen sen lainvoimaa. Ilmoittaako rakennusvalvonta asiasta luvan hakijalle vai pitääkö itse soitella tuon asian perään? Kysymys siksi koska meillä valitusaika päättyy tänään, mutta Tampereen rakennusvalvontaan ei pääse tänään tiedustelemaan asian laitaa kun ovat aiki vain ma -ke. Ja koska naapurin kanssa on ollut ongelmia ja näin ollen valitus mahdollinen, niin ei kestäisi kärvistellä asian kanssa viikonlopun yli.
   
 10. PormestariSisu

  PormestariSisu

  Liittynyt:
  10.8.2012
  Viestejä:
  291
  Likes Received:
  13
  Ei enää viikonloppuahdistukseen auta, mutta rakennusluvasta valitetaan hallinto-oikeuteen ja ainakin Turussa lainvoimaisuustodistus haetaan oikeustalolta.
   
 11. Partahauki

  Partahauki

  Liittynyt:
  29.1.2007
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Olihan sielä valitus tullut kuten pahaa pelkäsin, tontin meille myyneeltä hekilöltä. Kyllä Suomessa kaikki toimii hienosti kun voi itse myydä tontin ja sen jälkeen alkaa valittamaan ja pitkittämään asemakaavan mukaista rakentamista!

  Tampereen Kaupungin sivuilla lukee:
  Lainvoimaisuudella tarkoitetaan sitä, että lupapäätökseen liittyvä muutoksenhakuaika on kulunut umpeen eikä muutosta ole haettu tai se on jätetty tutkimatta tai hylätty.

  Osaako joku sanoa missä tapauksessa valitus voidaan jättää tutkimatta tai hylätä?
   
 12. Partahauki

  Partahauki

  Liittynyt:
  29.1.2007
  Viestejä:
  116
  Likes Received:
  7
  Sukupuoli:
  Mies
  Jatkan yksinpuheluani. Valitus menee Ympäristölautakunnan käsittelyyn eikä tuota pysty estämään. Siitä sitten jos vielä valittaa, niin seuraava taso on hallinto-oikeus. Ilmeisesti rakentamiseen olisi mahdollista hakea aloituslupaa ennen luvan lainvoimaa. Aloituslupa haetaan tuolta samassata ympäristölautakunnan kokokuksesta. Tosin lakipykälän mukaan tuosta aloitusluvastakin voi valittaa joten en oikein ymmärrä mikä tuossa aloitusluvassa on idea jos valittaja pystyy siitä valittamaan yhtälailla kuin rakennusluvasta? Onko jollakin kokemuksia rakentamisen aloittamisesta ennen rakennusluvan lainvoimaa? Meillä rakennus on täysin asemakaavan mukainen joten riski sille että lupa menee nurin jossain valitusasteessa ei pitäisi olla kovinkaan suuri. Mutta jos aloituksen kanssa joutuu odottamaan kaikki oikeusasteet, viivästyy aloittaminen 1-2 vuotta. Mikä on kohtalaisen perseestä.
   
 13. narunpätkä

  narunpätkä

  Liittynyt:
  25.10.2014
  Viestejä:
  4 734
  Likes Received:
  1 500
  Sukupuoli:
  Mies
  Vaativat vakuuden aloitettujen rakennustöiden ennallistamiseen jos lupaa ei tulekkaan.
  Nyt voi sanoa että olisi kannattanut skipata koko kauppa kun on tuollainen henkilö mutta jälkikäteen on aina hyvä olla viisas...
   
 14. NKoz

  NKoz

  Liittynyt:
  24.7.2014
  Viestejä:
  203
  Likes Received:
  123
  Tämän on yleinen käytäntö pienimmissä firmoissa raksalla joissa on paljon töitä mutta halutaan kuitenkin vastata jotain, eli laitetaan arviolasku sen mukaan ettei sitä kukaan todennäköisesti hyväksy. Ollaanpahan ainakin annettu arviointi hinnasta ja vastattu edes jotain.
   
 15. Inska

  Inska

  Liittynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  5 039
  Likes Received:
  13
  Juu, näin mä päättelinkin. Kaveri joka on konevuokraamossa töissä, kertoi että on nyt sen verran vilkasta että selvästi tälläiset pikkutyöt ei kiinnosta, ellei joku hullu sitten maksa älytöntä ylihintaa työstä.
   
 16. Inska

  Inska

  Liittynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  5 039
  Likes Received:
  13
  No, lopputulemana tein sitten itse ja aikaa meni 4x8h.
   
  narunpätkä tykkää tästä.
 17. fuGii

  fuGii

  Liittynyt:
  19.2.2004
  Viestejä:
  910
  Likes Received:
  1
  Takaraivossa pyöritellyt ajatusta ostaa ~1500 neliön tontti kasvukaupungin keskustasta max 5km ja rakentaa/rakennuttaa siihen joko paritalo, kytketty omakotitalo tai erillistalot (riippuen kaavasta). Tästä siis toinen puoli omaan käyttöön ja toinen myyntiin. Tusinataloina en usko kannattavaksi projektiksi, mutta jos piirrättää arkkitehdillä ihan kunnon pytingin, materiaalit vähän laadukkaammat ja sijainti hyvä.

  Tarkoitus olis saada tuosta jonkinlaista tuottoa tai edes oma pirtti vähän edukkaammin. Rahaa tuohon projektiin saa uppoamaan, koska pahimmassa tapauksessa joutuu itse kustantamaan aluksi molemmat kotterot. Varmaan projekti kannattais vaiheistaa, myös rahoituksen kannalta, mutta jos aluksi miettii ihan korkealla tasolla asiaa.

  Onko kukaan viime aikoina vastaavaa tehnyt? Tai tietää jonkun joka olis tehnyt? Kommentteja, mietteitä ja lynkkauksia?
   
 18. Joxuz

  Joxuz

  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  14 001
  Likes Received:
  2 518
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Juuri eilen mietin, oiskohan mahdollista rakentaa paritalo niin, että rakentais sen emännän kanssa puoliksi. Kummallakin oma laina ja omat talon päädyt. Asustelis siinä ja kumpikin vois myydä muutaman vuoden päästä ilman mahdotonta veromälliä.

  Onko jollain joku pykälä tai kokemusta joka suorilta kaataa idean?
   

Jaa tämä sivu