Talonrakentajan pahimmat vitutukset - miksi ei kannata rakentaa taloa?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 28.9.2010.

 1. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Ei vittu, kävinpä ammattimiehen juttusilla taas lauantaina. Kassalle maksoin S100 kuivabetonisäkin, 60 euroo ja menin varastoon niin ko. ammattimies tuli sinne ajelemaan trukkia kun varastomiestä ei näkynyt. No alkoi nostamaan 100/500 muurauslaastisäkkiä kyytiin, sanoin että eikun tartten äs-satasta. "kyllä tässä satanen lukee, kato vaikka, näitä tästä on ennenkin annettu".

  Painelin sitten itte varastoon ja etsin hyllyjen perältä väliköstä pölyisiä säkkejä joissa luki S100 ja sanoin että "otappa mulle tästä".

  Kaikki pitää tehdä itte saatana! Olis mahtanu tulla hyvät anturat harkkojen muurauslaastista. Monikohan on tehnyt? :curs:

  Sama vitun äpärä muuten vastasi 2v sitten lähettämääni sähköpostilla pyydettyyn tarjouspyyntöön KIRJEITSE paperilla 2 viikkoa sähköpostin lähettämisen jälkeen.
  Ei jumavitunlauta.... toi on siis oikeesti töissä tuolla, tekee tota vittu paskaa ammatikseen :facepalm:

  t: kerran rakentanut ammattimies.
   
 2. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Se on vaan töissä siellä, kirjaimellisesti. tuota on vähän liikaa liikkeellä muuallakin kuin rakennusalalla. Tosin ei aina johdu kyllä siitä työtä tekevästä vaan vähän turhan usein sieltä ylemmältä pallilta.
   
 3. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Joo, kannattas ettii ehkä semmosta työtä mitä osaa tehdä. Tai edes lukea paperista + pussinkyljestä.
   
 4. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Tarkoitin sitä että jos talossa on kyrpä meininki niin se heijastuu sinne asiakaspalveluun asti. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Tätä on aika paljon nähtävissä.

  Huvittavia muuten nämä isot rautakaupat, tyyliin Kodin Terrat jne, siellä kyllä osataan se vastuun pakoilu. Kukaan ei tiedä mistään mitään vaan aina ohjataan seuraavalle tiskille. Itte käyn tuossa pienemmässä paikallisessa niin siellä ne tiskin takana olevat tietävät oikeasti ihan helvetin paljon ja jos eivät tiedä niin eivät ala vetämään hiasta mitään arvauksiakaan.
   
 5. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Aamen. Sama on kyllä joka alalla tänä päivänä. Ketään ei kiinnosta työ vitunkaan vertaa tai kellään ei ole ammattitaitoa lainkaan.
  Muutama poikkeus onneksi on olemassa, mutta harvakseltaan.
   
 6. Tyggis

  Tyggis

  Liittynyt:
  29.8.2004
  Viestejä:
  1 312
  Likes Received:
  0
  Tekis ihan kostoksi mieli rakentaa uusi talo.
   
 7. iivili

  iivili kollinmölliskö VIP

  Ikä:
  44
  Liittynyt:
  18.4.2002
  Viestejä:
  7 218
  Likes Received:
  273
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Turku
 8. kodari76

  kodari76

  Liittynyt:
  15.11.2004
  Viestejä:
  4 690
  Likes Received:
  53
  No onhan siellä rautakaupassa ammattimiestä myyjänä. Me ei vaan tajuta sitä kun ei osata.

  Rappusia tein pihalle painekyllästetystä puusta. Piti ostaa tolpanjalat, joten eikun rautakauppaan. Kysyin, että onko niillä rosterijalkoja. Äijä sanoo että juu on tottakai. Kaivaa esille sinkityt. Sanon, että ei käy kun puu on painekyllästettyä. Tämmöistä kuule niihin aina laitetaan, kertoo myyjä. Ei saa koska sähköinen pari ja asetusten vastainen tapa, valistan myyjää. Mjöhöhöö poika kuule kyllä kuule ei semmoista olekaan ja näitä kaikille myydään, tietää myyjä ammattimiehenä. Jouduin selittämään herralle, että jos hän menee jollekulle tuolla tavalla kantavat rakenteet rakentamaan, niin lasku tulee ja uudelleen rakennus on tosi asia. Ei tuntunut oikein uppoavan päätellen tyhjästä tuijotuksesta.

  Nyt kesällä on sitten ihan eri ukot kaupoissa. 17v merkonomiharjoittelija on joskus suositellut meikälle työkaluja ym. Ja pihalla lastaavat aina mitä sattuu kuormaan, ellei itse tarkasta jokaista artikkelia erikseen.

  p.s. oli pakko ostaa sinkityt. Laitoin bitumihuovat puun ja metallin väliin.

  p.p.s. ja off-topic. Suosittelusta tuli mieleen, että Gigantissakin myyjä suositteli minulle Philipsin partakonetta. On kuulemma hyvä. Seuraavaksi suositteli Braunia, joka on kuulemma todella hellä ja tehokas. Myyjä oli nainen. Ei sillä kyllä viiksiä näkynyt, että kai oli sitten kokemusta...Tosin sama mitä laatikkoa myymälässä sormella osoitin, niin vastaus oli aina "Tota mä suosittelen". :D
   
 9. clansman

  clansman

  Ikä:
  39
  Liittynyt:
  21.4.2003
  Viestejä:
  358
  Likes Received:
  0
  En kyllä osaa luottaa enää rautakaupan myyjiin. Ja tämä johtuu siitä, kun itse olin parikymppisenä opiskelun ohessa K-raudassa töissä. OK viikon töissä oltuani tuli asiakkaita esim. takkaostoksille ja vanhemmat myyjät käskivät myymään, koska eivät itse jaksaneet tai kerinneet. Takoista en tiennyt hevonhelvettiä, mutta pakko oli yrittää samalla vilkuilla esitteistä ja kertoa asiakkaalle. Ja takka on vain yksi esimerkki. Sitten kaikkia kattopeltien eristeiden yms. myyntiä ja laskentaa omakotitalorakentajille. Kyllähän nuo pitää osata, kun kerran ammattikorkeassa opiskelee tietojenkäsittelyä. Onneksi kaikki tilaukset meni nappiin ja kaikki saivat mitä halusivat. Ja usein vielä edullisesti, koska tykkäsin antaa alennusta :)
   
 10. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Alkaa lerssi laskemaan otsassa niin jaetaan riemu muidenkin kesken... :hyvä:

  Elikäs tuli saumattua sauna, pesuhuone, wc ja miltei koko khh. No muuten hyvä mutta kun saumoista pesi viimeisiä sooseja pois seuraavana päivänä huomasin että saumoissa oli aivan älyttömiä sävyeroja. Syyksi ei sittemmin paljastunut oikeastaan mitään tiettyä mutta oma epäilys oli joko 50%, 50% suhteella sekoitettujen epoksisementti sauma-aineiden huono sekoittaminen tai sitten se että pesun jälkeen pinnalle oli jäänyt liikaa vettä joka oli vaalentanut kuivuessaan saumaa. Oma luonne ei antanut jättää jälkeensä tuollaista....
  [​IMG]

  Tuli vietettyä tuon koneen tiimoilla perse pystyssä hiukan yli 50h hioen saumoja pois. Asiaa ei varmasti helpottanut se että aine oli epoksisemettisauma-ainetta... Ja kyllä vitutti. Onneksi oli kaksi konetta ja mamma sai hioa oman osansa. Nyttemmin jo helpottaa kun uudet saumat on jo tilalla. Kun taloa rakentaa töiden ohessa niin sinne vierähti kaikkinensa 2 viikon illat hukkaan....
  [​IMG]
   
 11. Tartsan

  Tartsan

  Liittynyt:
  14.8.2004
  Viestejä:
  982
  Likes Received:
  35
  Ei helkkari :D Olisin varmaan kokeillut jotain maalausvaihtoehtoa ensin, mutta helposti näkisin itseni ja vaimoni tekemässä samaa hommaa.
  On vain olemassa joitain asioita, jotka ottavat isosti pannuun, vaikkei niillä mitään käytännön merkitystä olisikaan. Arvostan.
   
 12. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98
  Joskus vuonna miekka ja kirves olen kaverin keittiön taustaa laatoittamassa sellaisista 1cm/1cm mosaiikkilaatasta (Siis 1/1cm palat oli isoissa matoissa kiinni).

  Melko iso keittiö, laatoitettavaa oli kohtuullisen paljon (keittiön taustaksi). Tumma lähes musta laatta ja sitten kun aloitettiin saumaaminen niin sanoin, että meinaakko oikeesti laittaa valkoista saumaa tohon. Näyttää aika hurjalta. Kaveri sano, että ei hän näitä päätä vaan emäntä ja anna mennä vaan.

  Viittä vaille viimeistä vetoa valmiina vaimoke tulee kotiin pudottaa kassit lattialle ja toteaa, että ei käy. Sauma on kamalan näköinen, pitää vaihtaa <3. Totesin vaan, että nyt sitten äkkiä hommiin kun sauma ei ole kokonaisuudessaan kuiva. Minä lähdin menemään, talkoohommissa ei kuulu toimenkuvaan. Siinäpä olivat putsailleet pitkään ja hartaaasti ja parin päivän jälkeen menin sitten saumaamaan uudestaan :).

  Siinä on sitä saumametriä kohtuullisesti vaikka pinta-alaa ei olekkaan ihan kamalasti.
   
 13. vilho_kanuuna

  vilho_kanuuna

  Liittynyt:
  30.6.2003
  Viestejä:
  2 702
  Likes Received:
  16
  Juurikin samanlaista mosaiikkia laitettiin vanhassa rivarissa välitilaan. Mosaiikit yhdistävä matto oli paperia. No siinä kävi niin että painettiin liian kovaa ne matot kiinni ja lopputulos oli se että saumoista oli tursunnut laasti. No sehän huomattiin vasta kun ne paperit irrotettiin ja silloin laasti oli jo kuivaa. 2 vuotta noitta tursunneita saumoja pikkuhiljaa mattopuukolla nirhattiin pois. Kyllä vitutti.
   
 14. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Tää on ehkä pakkiksen paras thread. Kapiokirstun jälkeen toki. :lol2:

  (ainakin siis näin "ulkopuolisena" )
   
 15. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
 16. Tengu1

  Tengu1

  Liittynyt:
  13.2.2011
  Viestejä:
  189
  Likes Received:
  0
  Kovin "laihaa" tavaraa Huppella. Itse aina 1:4 suhteella ja hyvä tulee. Ensin vesi myllyyn, paitsi jos väriaineita niin silloin tehtävä kuivasekoitus ensin. Noi valmiit tavarat varmaan ihan hyviä kun tarvii säkin silloin toisen tällöin. Itsellä tässä kun on nupillinen 0-8 sepeliä lopussa juuri ja kaikki on menny myllystä läpi (3:s kesä menossa).
  Kerran oli muuten sellaista sepeliä kuorma mistä ei kertakaikkiaan tullut kunnon betonia. Se meni pihalle leviäksi kun ei selvinnyt missä vika.
   
 17. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 878
  Likes Received:
  104
  Tuossa Fraatin viimeisessä kuvassa en ymmärtänyt miten tuossa oven kohdalla on puolikkaita laattoja. Miten nuo saadaan piiloon, mikä kohta tuo vai tuleeko tuohon joku kynnys/lista? Onko tuossa laatoitettu kahdesta suunnasta?
   
 18. fuGii

  fuGii

  Liittynyt:
  19.2.2004
  Viestejä:
  910
  Likes Received:
  1
  Veikkaan, että siinä on laatoitettu tilat erikseen ja ovensuussa kohdattu. Onko fraatti lähtenyt kummassakin tilassa lattiakaivolta laatoittamaan ja sen mukaan sitten jako tehty kumpaankin tilaan erikseen?

  Joka tapauksessa, ihailtavaa omistautumista fraatilta. Seuraavassa talossa teen itse vieläkin isomman osan ja pidän huolen siitä, että yksityiskohdissa ei tingitä. Nykyisessä talossa tuli hieman oiottua yksityiskohdissa aikataulun pakottamana.
   
 19. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Siis kaikki neljä tilaa on laatoitettu samalla laattajaolla ja minkään huoneen ovella ei tule porrastusta laattajakoon.. (wc, khh, ph ja sauna) Pesuhuoneeseen tuli lattiaan unidrain kaivoksi joten laattajaon määrääväksi tekijäksi tuli se. Kun siirryin laatoittamaan pesuhuoneesta khh:n lattiaa huomasin että khh-pesuhuone seinän reunalle olisi tullut alle sentin vajaa laattarivi. Leikkaaminen ei olisi onnistunut normaalilla laattaleikkurilla vaan koko laitimmaisen rivin (~3,5m) olisi joutunut leikkaamaan timantilla ja koska laattaa on kuivapuriste laattaa niin ei houkuttanut yhtään. Joten tein tuohon sauman ja tein yhden "extraison" laatan jolloin leikkaamista ei tarvinnut. Tuolle kohdalle kuitenkin tuli ovi ja oven alle yksi laattarivi kynnykseksi juurikin noiden ylimääräisten saumojen päälle. Noihin laattoihin sitten hieman kaatoa pesuhuonetta kohti, joten jos oven lasiin roiskuu vettä se valuu takaisin pesuhuoneeseen.
   
 20. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.5.2015

Jaa tämä sivu