Talonrakentajan pahimmat vitutukset - miksi ei kannata rakentaa taloa?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja Huppe, 28.9.2010.

 1. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 878
  Likes Received:
  104
  Laattanippua kannattaa sovittaa koko matkalle ennen kuin laatoittaa, niin näkee mistä kanttaa lähteä. Sinänsä sillä ei ole väliä mistä lähtee laatoittamaan, kun ei tuu vaan liian pientä soiroo mihinkään. Me laatoitettiin yhden lähdön mukaan, noin 30 neliöö. Kaikki meni täysillä (ovien kohdat) ja mihinkään ei tullut alle puolta laattaa. Ainahan nuo ei mene ihan just.
   
 2. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Taas samaan kategoriaan...

  Tälläkertaa kyseessä pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välinen harmaa lasiovi. Tilasin tuotteen eräästä nettikaupasta kun sai 50€ edullisemmin kuin kivijalkakaupasta. No.

  Paketti tuli kiitolinjan rahtina kotiin. Lopputulos oli että pumppukärryillä toisen puolen karmi oli kolhittu aivan klohmuille. Joten reklamaatiota kehiin.

  No tuli uusi ovi karmeineen. Kas kummaa sama juttu. Taas kolhittu pumppukärryillä. Ovi oli pakattu niin kapealle lavalle että sen karmin toinen laita roikkui lavalta yli. Sitten kuin toinen karmin puolikas roikkui lavalta yli oli taas pumppukärryt tehneet pakettiin reijän. Ja karmi piloilla. Ohjeistin oikein kuvan kera tavaran lähettänyttä yritystä kuinka vanhinko oli syntynyt ja kuinka sen pystyy vastaisuudessa estämään asettamalla oven tarpeeksi leveälle lavalle tai laittamalla oven lavalle toisin päin. Pakkaaja oli vielä varmistanut pannalla että karmi minkä sisäaukon koko on noin 82cm ja lava 80cm, painuu karmi varmasti pahvilaatikossaan ohi lavasta.

  No uusi yritys. Tälläkertaa ajateltiin että lähetetään sitten pelkät karmit kolhittujen tilalle. Kaikki näytti hyvälle ja karmit olivat ehjänä paketissa joten ei muutakun asentamaan ovea. Asennus loppui sitten hiukan turhan aikaisin kun sai todeta että paketista puuttui eräs osa mikä estin kahvan kiinnittämisen. Soittoa perään ja uusi osa saapui postista. Avot pari kolme päivää myöhemmin kahvakin oli paikoillaan.

  No muutto alkoi lähenemään ja tässävaiheessa alkoi paikkojen siivoaminen. No tän oven kohdallahan se meni sitten totaalisen reisille. Lasissa on jotain sontaa reunoilla sekä keskellä lasia superhessun pähkinää muistuttava kuvio. Ja ei auta pesemiset. On kokeiltu pyykinpesujauhetta, fairya, sinolia ja muita aineita. Kuvio on ja pysyy. PRKL! Ja taas huomenna puhelin kouraan....
  [​IMG]
  Alkaa kyrpiin niin paljon että heitän koko oven karmeineen pian pihalle.
   
 3. Kiukku

  Kiukku

  Liittynyt:
  5.7.2007
  Viestejä:
  2 814
  Likes Received:
  284
  Ei vittu mä nauroin! :D
   
 4. Andy

  Andy

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  3 215
  Likes Received:
  291
  No minkähelvetin takia sen pitää olla tuollainen ruma lasiovi? Itsellä ihan Jeldwenin kosteaan tilaan sopiva tavallinen väliovi ja suihku heti sen takana. Roiskeita tulee ja ovi kestää luvatusti.
   
 5. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Lasiovi sen pitää olla, ei mitään kartano-ovia suihkuun! :curs:

  Ai niin vitutusketju: mulle sanottiin ettei kannata mitään kosteantilan ovia laittaa, vaan tavallinen väliovi ja sitten vaan maalaa alareunan niin se pitää vettä ihan yhtälailla. Mitäs veikkaatte oliko toimiva ohje? :D
   
 6. Andy

  Andy

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  3 215
  Likes Received:
  291
  No ei toiminut. Mutta kostean tilan ovi toimii. Ja todella hieno on, nimen omaan kartanomallinen ja Matti-oven kartanotyylisellä kahvalla.
   
 7. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Makuasiaoista ei sovi kiistellä sano manu kun muniaan nuoli... ja hyvä näin...

  Talo on rakennettu moderniin tyyliin ja kaikki "kartano"-tyyppinen saa oksennuksen kiipeämään kurkunpäähän.

  Tälläisen alumiinikarmillisen olisin ottanut mutta 190€ painikkeellisesta vetimestä sai mielen muuttumaan. Vituttaa kun en ottanut. Olis ollut ikuinen...
  [​IMG]
   
 8. Man78

  Man78

  Liittynyt:
  28.5.2006
  Viestejä:
  2 066
  Likes Received:
  18
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Vantaa
  Niinpä. Joka paikassa ei kannata säästää. On se tullu jo huomattua ja siks nykyisin ostan sen, minkä haluan vaikka se monesti kirpaiseekin.
   
 9. IsoDino

  IsoDino VIP

  Liittynyt:
  5.11.2003
  Viestejä:
  3 878
  Likes Received:
  104
  Meille tulee kaksi Jeld Wenin lasiovea. Vielä ei vituta, kun en ole vielä asentanut.

  Se vituttaa nyt, että sähkäri on niin kiireinen, ettei meinaa saada työmaalle sitä! Prkl!!
   
 10. Tyggis

  Tyggis

  Liittynyt:
  29.8.2004
  Viestejä:
  1 312
  Likes Received:
  0
  Superhessun pähkinä... voi vittu että meinasin kuolla nauruun :D
   
 11. 69T

  69T

  Liittynyt:
  4.2.2012
  Viestejä:
  1 034
  Likes Received:
  0
  Eikös nämä ole taas niitä makuasioita? Kyllähän Fraatin tarina yhdestä ovesta ja sen sattumuksista 50e halvemman hinnan takia kuuluu itseoikeutetusti tänne ;)

  Btw. meillä on kodarin ja pesuhuoneen välinen ovi perinteinen puupaneliovi kuten saunassakin. Itse värjätty sopivaksi ja sopii tilan väri- ja tyylimaailmaan hyvin syystä että esim. kodarin puolella ko. seinä on vastaavasti värjättyä sormipaneelia.
   
 12. Huhtis

  Huhtis

  Liittynyt:
  5.3.2013
  Viestejä:
  602
  Likes Received:
  75
  No minkähelvetin takia sen pitää olla tuollainen ruma kartanotyylinen ovi? Itsellä ihan Jeldwenin kosteaan tilaan sopiva lasiovi ja suihku heti sen takana. Roiskeita tulee ja ovi kestää luvatusti.
   
 13. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Entä kestääkö karmi? En nyt muista kenen lasiovi mulla, mutta karmi on puuta ja siitä kesii hienosti maali roiskeisista kohdista.
   
 14. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Näin usein käy jos suihku on melko lähellä ovea.

  Tämän takia alunperin etsinkin alumiinikarmilla olevaa ovea. Hintaa sille olisi tullut tuplat ja piheyksissäni jätin ostamatta. Lasi olisi myös ollut optiwhite/rautavapaata eli tuota oksettavaa lasin vihreyttä/sineä ei tuossa lasissa olisi ollut. Kuvittelin vain että jos lasi on harmaa ja etsattu tuota vihreyttä ei olisi huomannut, mutta näin ei näköjään näytä olevan. Vituiks män.

  Soitin ovifirmaan ja käskivät kokeilla ksyleeniä jälkien puhdistamiseen ovesta. Kokeilin. Ei apua, pähkinä pysyi samassa paikassa... Järki meinas vaan lähteä tuosta kärystä kun yritti samoihin aikoihin asentaa saunan lasiseinää + ovea. Näytti nuokin lasit tulleen virosta ja viron pojat oli ne karkassu kieroksi. Usean millin kaarevuus oven viereisen lasin toisessa reunassa. Vahvasti menee taas. Ei muutakun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä...

  :face:
   
 15. fraatti

  fraatti

  Liittynyt:
  24.6.2008
  Viestejä:
  267
  Likes Received:
  1
  Noniin. Uusi ovilehti lasioveen tuli maanantaina pihaan ja odottaisi asennusta. Edellinen oli piloilla ja jälkiä täynnä.

  Tänään saapui myös vihdoin Jasmina plafondi kodinhoitohuoneseen. Paketti auki ja katos, nyrkinkokoinen reikä kuvussa. Jopas taas sattukin hyvä tuuri. :wall:

  Mietin tässä nyt sitten että uskaaltaakohan tuolta ovilehden pakettia avata ollenkaan vai pitäskö se kärrätä suoraan kaatopaikalle? :eek:
   
 16. Ampuhaukka

  Ampuhaukka

  Liittynyt:
  16.2.2014
  Viestejä:
  1 793
  Likes Received:
  239
  Sukupuoli:
  Mies
  Heei missäs fraatti, kansa vaatii päivityksiä. Tuntuu niin huopaavan tuo rojekti että oksat pois.

  Eräs hyvin ison suunnittelutoimiston projektipäällikkö ehtikin jossain vaiheessa loihea lausumaan että "rakentaminen ei ole persaukisten puuhaa", juuri tuon takia että rahaa ja aikaa menee kaiken tekemiseen kahteen kertaan. Yhdellä työmaalla syntyi sanonta: "kerran tehty on puoliksi tehty". Jne. Eräs herrasmies totesi "rakentaminen on parhaimmillaankin vittumaista puuhaa" - minkä allekirjoitan täysin.

  Jokatapauksessa mökki pystyyn siellä ja rapsua!
   
 17. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Jari Sarasvuon talo olikin 1,5 miljoonaa kalliimpi kuin piti

  Ei oo helppoo rahamiehen arki.

  Itselläni on mennyt 1,5 miljoonaa euroa ylimääräistä, josta 800 000 euroa liittyy pääurakoitsijan tuhotyöhön. Talossa oli tehty valetyötä ja virheitä, jotka oli korjattava.

  Kyllä rakentajana pitää vaan ihmetellä että mitä ihmettä voi omakotitaloon tehdä väärin että pelkkä korjaus maksaa 1.500.000 euroa. Ettei ois hieman vedätyslisää tossa. "Rakentajalla on rahaa".
  Ainoo mikä tulee mieleen että tehdään pohjat huonosti, rakennetaan talo lähes valmiiksi ja sisustetaan, puretaan koko paska, tehdään pohja uusiks ja koko talo uusiks.

  Jos laskis karkeesti että tossa ois 800.000e työn osuus, mikä rakennusprojektissa onkin varmasti virheenkorjauksessa aika lähellä (noin puolet), niin se tarkoittaisi että 8 henkilötyövuotta on pelkkiä työtunteja kun urakoitsijan tuhotyötä on korjattu. (50e/h, 8h/päivä ja 250päivää/v.)

  :kakka: Haisee.
   
 18. kodari76

  kodari76

  Liittynyt:
  15.11.2004
  Viestejä:
  4 690
  Likes Received:
  53
  Salossa myynnissä kaupungin tontti. Joku firma oli sen vuokrannut, mutta ei saanut rakennettua vuokraehtojen mukaisessa ajassa. Muutaman ekan vuotta saa vuokrata ilmaiseksi, sillä kaupungin arvioiden mukaan aikaisemman urakoitsijan millin tarkkojen laadukkaiden pohjatöiden purkaminen ja nollaaminen maksaa n. 50k€. Ei tullut pojilla talo valmiiksi.
   
 19. vässy74

  vässy74

  Liittynyt:
  18.7.2006
  Viestejä:
  1 494
  Likes Received:
  22
  Onhan tuossa 1.5 megassa varmaan mukaan ympätty vähän Virpin haluamia kalliimpia materiaaleja jne. Olen yhden pääurakoitsijan konkurssin vierestä seurannut (olin ostanut kämpän ja rakennuttajana toiminut grynderiyritys haukkasi tuossa aika raskaasti paskaa eli minimissään puoli miljoonaa) ja kyllä noissa aika äkkiä euroja palaa. Tyhmä rakennuttaja ostaa matskuja läpilaskutuksella pääurakoitsijalta ja makselee monia juttuja kahteen kertaan: ensin pääurakoitsijalle ja sitten materiaalitoimittajalle, koska tavaran omistusosuus ei siirry toimittajalta ennenkuin kama on maksettu. Esim. meidän Poggenpohl+Miele keittiö koneineeen (~ 35 KEur/kpl ja näitä on taloyhtiössämme 4 kpl...) on maksettu maksettu näin kahteen kertaan :D Samoin pääurakoitsijan kipin yhteydessä etupainotteinen maksuaikataulu hukkaa helposti isoja summia, kun on maksettu asioita joita urakoitsija ei olekkaan tehnyt. Tuohon päälle vähän kosteiden tilojen ja vaikka putkitöiden virheitä (tuossa kilsan päässä meiltä on ison rakennuttajan paritaloyhtiö josta piikattiin kakkien kosteiden tilojen lattiat auki ja tehtiin uusiksi, asukkaat kuukausia hotlassa) niin taas kympit/satkut viuhuu oikealle ja vasemmalle.

  Koittihan tuo meidänkin rakennuttaja hiukan laittaa vahinkoa kiertämään, mutta Juridan todella pätevät juristit hoitivat homman kotiin ilman oikeudenkäyntiä ja omat tappiot jäi taskueuroihin, joitakin kuukausia pettäneisiin aitatauluihin ja paskan väliaikaismajoituksen vitutukseen. Tässäkin projektissa aliurakoitsijat ottivat aika pahasti siipeensä :(
   
 20. Vensku123

  Vensku123

  Liittynyt:
  19.3.2013
  Viestejä:
  2 587
  Likes Received:
  14
  Tarina tosielämästä!
  Henkilö A ja Henkilö B rakennuttivat samanlaiset talot samaan kaupunkiin!
  Henkilö a kilpailututti kaiken ja piti ohjat käsissään, henkilö B taas antoi rakennuttajalle vapaat kädet, Henkilö B talo tuli valmiina maksamaan yli 30% enemmän kuin henkilö a:n talo..
  Tosin lähtökohtana oli jo se että tontin raivauksen aloitti henkilö A:2kk ennen määrä-aikaa ja henkilö B viikkoa ennen kuin paketti oli tulossa, ei ilmeisesti ollut ihan halpaa lystiä löytää ketään tekemään pohjia tolla aikataululla.
   

Jaa tämä sivu