Terrorismi Suomessa ja muualla

Viestiketju osiossa 'Talous, politiikka, uskonto' , aloittaja Kyrde, 26.6.2017.

 1. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Uskoisin että täysjärkinen ihminen kykenee tekemään asiallisia päätöksiä arvioidessaan uhkatilannetta. Vahinkoja ei pitäisi päästä käymään, ei metsästäjäkään rapinaa kuullessaan roiskaise ääntä kohti, vaan ensinnäkin näkee mitä ampuu ja tiedostaa mitä ammuttavan takana on. Jos teet virheratkaisun niin asianmukainen tuomio ja voit unohtaa luvat niin kuin nytkin.

  No jos nyt ei kuitenkaan. Tuota varten on armeija.

  Ei mikään ole 100% varmaa, nytkään näillä laeilla.

  Kyllähän se suihke toimii lähietäisyydellä, mitäs jos pitäisi säikyttää lähestyvä eläin? Toivotaan että meluaminen auttaa, aseen laukaus taas saa yleensä eläimen vetäytymään. Ja jos ei toimi niin käytätetään suihketta tai asetta.
   
 2. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Tilanteesta riippuen kyllä.

  Tokihan se on parempi kuin ei mitään, en niin ole sanonutkaan.

  Tietenkin sitä pitäisi ensisijaisesti yrittää paeta uhkaavaa tilannetta, aina se ei vaan ole mahdollista.

  En minäkään mikään Rambo ole, siksi se ase olisi tarpeellinen.

  Ei se väärin ole soittaa apua, joissain tilanteissa ei välttämättä aikaa.
   
 3. Ardern

  Ardern

  Liittynyt:
  15.2.2016
  Viestejä:
  601
  Likes Received:
  205
  Sukupuoli:
  Mies
  Vaikka olenkin tätä terrorismiin johtavaa politiikkaa ihmisoikeuksienkin nojalla vastaan, niin sentään kaikille kansalaisille ei asetta pidä antaa kadulle. Keskiverto Helsinkiläinen tai "kunnollinen" neekeri aseen kanssa steissillä ei palvele ketään. Amerikan tilannetta ei kukaan täysjärkinen tahdo.

  Ps. Metsästän myös ja ammuskelen huvikseen pilkkaa silloin tällöin.
   
  Mikki77 tykkää tästä.
 4. biif

  biif

  Liittynyt:
  14.3.2015
  Viestejä:
  290
  Likes Received:
  40
  Witt ja Kosnen. :hyper:

  Marcohan oli Tiina Wiikin lähetyksessä vieraana aikoinaan. Myös Junes Lokka oli mukana:


  View: https://youtu.be/dCTjmSvGFpQ?t=1h19m25s


  (kohdasta 1h19m25s)

  Missähän näiden poliittinen koti voi olla?
   
 5. carcayu

  carcayu

  Liittynyt:
  13.6.2008
  Viestejä:
  3 718
  Likes Received:
  2 083
  Tämä uskomus ei vaan pidä paikkaansa. Ensinnäkin henkeä uhkaavassa tilanteessa ainoastaan kokeneet ammattilaiset tekevät viileitä päätöksiä. Toiseksi vahinkoja sattuu uhkatilanteiden ulkopuolella, kuten nuo Dopeyn viittaamat tilanteet, joissa lapset ampuvat vahingossa iskän aseilla. Vaikka sä itse laittaisit aseesi kassakaappiin joka ilta, kun tulet kotiin, niin uskotko tosiaan, ettei lasten kavereilla satu olemaan hiukka rennompaa iskää, jolla pistooli jää farkkujen vyöhön, kun äijä kotiintultuaan heittää shortsit jälkeen ja rojahtaa sohvalle kaljatölkin kanssa? Tai sun tytär menee naimisiin sympaattisen vammaisurheilijan kanssa, joka yllättäen lasettaa naisen hengiltä vessan oven läpi ja selittää oikeudessa pelästyneensä vessasta kuuluvia ääniä.

  Itsellä on kokemusta vain muutamasta ameriikan reissusta, mutta siihenkin jo sisältyy ilahduttava kohtaaminen Glockin kanssa.
  Kävin paikallisen duunikaverin kanssa syömässä ja treffien päätteeksi se kaivoi autonsa ovilokerosta pistoolin ja osoitti sillä leikillisesti minua todeteten, että on varautunut kaikkeen. Vittu että kuohahti. Harvoin tekee niin paljon mieli painaa turpaan ventovierasta ihmistä, joka on sikäli aivan täysjärkinen mallikansalainen, että oli Irakin sodan veteraani siisteissä white collar hommissa. Kaverilla ei kuulemma ollut kantolupaa ko. osavaltioon vaan viereiseen, mutta kukapa sellaisista pikkuasioista murehtii.
   
 6. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  .
  Edelleen sitä asetta ei pidä antaa kenelle vain, vastuu siirtyy käyttäjälle joka huolehtii asianmukaisesta käytöstä. Ei se tarkoita että jos jenkeissä ei toimi joku asia, se ei toimi muuallakaan. Täällä esim. järjestäytyneeseen rikollisuuteen kuuluva, ei varsinaisesti mallikansalainen, pääsee varmasti käsiksi aseeseen, silti ne ei pyöri ympäri kyliä piripäissään ammuskelemassa kaikkea mikä liikkuu. Suurin osa niistäkin tajuaa että teoilla on seuraukset. Ja niillä ketkä ei tajua, ei kuuluisi edes olla asetta.
   
 7. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98
  Olis kyllä kiva tietää millainen aselupakäsittely, jotta edes kohtuullisella prosentilla saataisiin luvat evättyä niiltä joille asetta ei voi luovuttaa. Kyllä siinä sais istua päivän pari haastattelussa ja silti valtaosa läpäisisi testit. Näin mutuna sanoisin, että aika harva lupaa hakisi ja ne jotka aseen haluaisi on sitä oman elämänsä Rambo -materiaalia, joille missään nimessä asetta ei passaa antaa.

  "Kiristääkö vanne päätäsi " -tyyppinen monivalintakysely ei kyllä vakuuta ainakaan minua. Eikä vartin haastattelu lääkärin/psykologin kanssa.

  Mä olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että yhtään luvallista tai luvatonta en kaduille halua siviilien käsiin. Se ei estä yhtään terroritekoa, mutta vahinkoriski kasvaa järjettömästi, kun kansalaispoliisi alkaa tehdä johtopäätöksiä mitä on ympärillä meneillään. Ja vastuukysymys on ihan selvä, aseenkantajalla se vastuu on, mutta vankila ja sakot on aika laiha lohtu, kun henkiä menetetään.
   
  Dopey tykkää tästä.
 8. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  En ole ollut vastaavassa tilanteessa, mutta olen silti erimieltä. Ei kaikissa tapauksissa tarvitse päätöstä tehdä sekunneissa.
  Tuosta saa syyttää vain ja ainoastaan huolimatonta aseen omistajaa.
  Puhutko nyt psyykkisesti vai fyysisesti vammaisesta? Psyykkisesti vammaisen ei tulisi edes saada lupaa aseeseen, jos fyysisesti niin eihän tuo mahdotontakaan ole, mutta ei se ole ratkaisu kieltää kaikki mikä voi olla vaarallista.
  Käyttäjässä vika jos ei edes aseenkäsittelyn perusperiaatteita osaa.
   
 9. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Ja jokainen ajokortin saanut on oman elämän Räikkönen vaarantaen oman ja sivullisten hengen?
  Ihan samalla lailla aselupia myönnetään nykyäänkin ja et ole vakuuttunut?
  Ei välttämättä estä iskua mutta voi estää lisävahingot.
  Noinhan asiat on nytkin, mikä sitten olisi riittävä korvaus menetetystä ihmishengestä?
   
 10. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Jotain positiivistakin välillä.
  http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005271825.html
   
 11. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98
  Auto vertaus on todella kömpelö, auto on käyttöesine, joka on hyvin monelle täysin välttämätön. Riski "Vatasen jaloista ja omista käsistä" on ihan todellinen ja näistä luetaan lähes päivittäin lööppilehdistä. Toisin kuin aseissa. Niitä ei kukaan siviili tarvitse kaupungilla kävellessään. Ja jos sitä nyt terrorismilla alkaa perustelemaan niin kannattaa, ehkä laittaa lätkämolarin varusteet päälle, aina kun astuu ovesta ulos, sen verran vaarallista ulkona on.

  aselupia myönnetään to-del-la nihkeästi nykypäivänä, varsinkin käsiaseisiin ja se on ihan hyvä.

  Se, että nyt jo tapahtuu vahinkolaukauksia on ikävää, mutta ei kai se ole peruste sille, että niitä voi tapahtua jatkuvasti enemmän. Sellaista summaa mulla ei ole antaa, jolla tragediasta tulee komedia. Kyllä se taitaa tilastojenkin valossa olla niin, että enemmän aseita on enemmän vahinkoja.
   
 12. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
   
 13. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Se syyttely ei vaan enää lämmitä siinä vaiheessa kun oma lapsi on hengetönnä. Autovertaus on oikeastaan siitä hyvä, että siitä näkee hyvin millaisia vahinkoja ja "vahinkoja" niinkin harmittoman ja pelkästään paikasta toiseen kuljettamiseen tarkoitetun vempeleen kanssa tulee.
   
 14. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 906
  Likes Received:
  924
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Tässä ketjussa tuntuu olevan aika harva kirjoittaja sitä mieltä, että aseistettu Kyrde näköetäisyydellä lisää kenenkään turvallisuutta. Mutta viis muista, pääasia että itse koet luovasi turvallisuuden voimakentän?
   
 15. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Pääasiassa CCW hankitaan omaa turvaa varten.
   
 16. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Tuossa esimerkki mitä itse ajan takaa. Ilman asetta olisi voinut käydä huonosti. Samalla teidän mielestä uhkaajan pitäisi maata maassa kuolleena. Ei kaikki asiat ole joko-tai.


  View: https://youtu.be/lHX5jsomq_U
   
 17. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98
  Niin mä en vieläkään keksi miten sä vertaat pakollista pahaa eli autoa, esineeseen joka on rakennettu tappamiseen. Noilla on vissi ero ja jos sinä et sinä ymmärrä niin syytön minä siihen olen. Kannatko sä aseen kanssa perheen ruokakassin kotiin vai miten tuo helpottaa joka päiväistä elämää.

  koetko asian jotenkin niin, että jos joku bensalenkkari haluaa painaa miljoonaa ja tappaa siinä sivussa bussilastillisen sivullisia, niin meillä pitäisi olla oikeus kantaa asetta mukana, koska teiniviiksi brömbröm penarilla voi hölmöillä.
   
 18. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98
  Jos tässä nyt Youtube-videoita aletaan postailemaan, niin ihan tasapuolisuuden nimissä tsekkaa vaikka "idiots with guns", "Gun fail compilation", jne. tuota materiaalia missä pyssyt paukkuu sinne sun tänne on kyllä tarjolla ihan liian kanssa.
   
 19. Kyrde

  Kyrde VIP

  Liittynyt:
  23.6.2008
  Viestejä:
  1 106
  Likes Received:
  456
  Sinä väitit että aseen hankkii vain oman elämänsä Rambo, minä vastaavasti että jokainen kortin saaja on ajaessaan reikä päässä oman elämänsä Räikkönen, joille missään nimessä ei korttia pitäisi antaa.
  En kanna kun se ei ole mahdollista, mutta jos olisi niin miksen kantaisi? Helpotusta se toisi jos aiemmin postaamani videon tilanne sattuisi kohdalle.
  Koen asian niin, että jokaisella pitäisi olla oikeus puolustaa henkeään aseellisesti. Poislukien tietenkin siihen soveltumattomat ihmiset.
  Kyllä, tästä aiheesta voi väitellä loputtomiin, se onkin sitten eri asia onko siinä mitään järkeä.
   
 20. Dopey

  Dopey Easy like Sunday morning VIP

  Ikä:
  49
  Liittynyt:
  8.12.2002
  Viestejä:
  7 906
  Likes Received:
  924
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  US of A
  Sulla ei vaan mene jakeluun. Kyllä, islaminuskoisissa on väkivaltaista porukkaa. Varautuminen tähän aseistamalla kaikki kaltaisesi vain tulee tuottamaan pari kertaluokkaa isomman läjän ruumiita, kuin mitä edelleen todella harvinaisissa terrori-iskuissa mahdollisesti voisi säästyä. Tähän riittää kuvittelemaan normi lauantai ilta jossain sedulassa, missä joka jantteri kiskoo viinaa käsiase tai pari vyöllä.

  Mitä taas tulee linkkaamaasi videoon, niin eikö kertojaääni kerro, että aseistettu henkilö on poliisi? Joku ranskaa osaava voisi kääntää osion, missä tumma kaveri lähestyy takaa pesismailan kanssa.
   

Jaa tämä sivu