Thaiboxing-jannulle voimaa

Viestiketju osiossa 'Kamppailulajit' , aloittaja Pupulussi, 17.10.2006.

 1. veijari

  veijari

  Liittynyt:
  5.5.2004
  Viestejä:
  2 757
  Likes Received:
  54
  Tee mieluumin lepopäivinä nuo aamulenkit. Siinä se kroppa tottuu kun ei vain anna sen levätä. Ainakin itselleni sopii parmmin tuo jokapäivä kuin 2x/pvä/lepo/jne.
   
 2. AndyS

  AndyS Mode

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  8 389
  Likes Received:
  3 298
  Sukupuoli:
  Mies
  Snake: Hyvä peruskunto nopeuttaa palautumista - dramaattisesti.

  Suosittelen, että alat tehdä palauttavia harjoituksia kovien treenien jälkeen. Eli jos iltatreeni on ollut kova, juokset esim. 20-30 minuutin lenkin vaikkapa sykkeellä 110-120. Jos tuo syke on sinulle kävelyä, niin sitten kävelet.

  Peruskuntolenkit tähän sitten lisäksi. 1-3 kpl. tavoitteista riippuen.

  Ja sinullekin suosittelisin neuvottelua oman valmentajan kanssa.
   
 3. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  Joo, kuten sanoin, niin minulla oli joskus tapana juosta paljon todella pitkää lenkkiä ja samalla opettelin myös matalasykkeisen hölkän. Yleensä vedän nuo lenkit 125 bpm keskisykkeellä, mutta juokseminen onnistuu halutessa jopa alle 110 bpm. Kuvittelin aina, että tämä kertoisi hyvästä peruskunnosta, mutta ilmeisesti ei.

  Ymmärsinkö nyt oikein, että suosittelet vetämään lenkkejä illalla heti treenien perään? Onko tässä olennainen ero siihen, että hölkkäisin vasta seuraavana aamuna? Olin kyllä joskus huomaavinani, että esim. 30 min matalasykkeistä aerobista rankan kuntopiirin jälkeen rauhoitti kummasti.

  Tarkoitatko tällä "tavoitteista riippuen", että kehittymisen kannalta olisi paras vetää jopa 3 peruskuntolenkkiä? Näissä ilmeisesti sama sykealue ja kesto 1 - 1,5h?

  Tässä nyt on kysymys siitä, että motivaatiota löytyisi treenata ja juosta vaikka joka päivä, mutta noita aikaisemmin mainitsemiani ylirasituksen oireita haluan välttää viimeiseen saakka. Nimittäin ylirasitukseen liittyvä ärtyneisyys ja ahdistus on todella epämiellyttää. Treenien jälkeen on vähän aikaa aivan huippuolo, mutta todellisuudessa kyseessä on klassinen "kuin housuun kuseminen pakkasella"-tilanne.

  Arvasin muuten, että muistutat minuakin valmentajalta kysymisestä. :) Ymmärrän mitä haet tällä, koska olen seurannut jonkin verran näitä kamppailuaiheisia keskustelupalstoja ja niillä usein toistuvia "kuinka lyödä oikein"-kysymyksiä.

  Mutta tavallaan sitä ajattelee, että netissä on suhteellisen luontevat mahdollisuudet "hifistellä" jonkin aiheen ympärillä. Eli jos joillain henkilöillä on innostusta pohdiskella pitkällekin jotain "aamulenkki vs. iltalenkki"-kysymyksiä, niin sen voi ehkä parhaiten tehdä täällä. Toisaalta, jos tämä on jonkun mielestä ajan hukkaa, niin keskustelut on helppo sivuuttaa. Se mikä on todella hienoa, on että niitä neuvoja ja vinkkejä jaksetaan tänne kirjoittaa. :thumbs:

  Osa valmentajista on kuitenkin sitä tyyppiä, että vastaukset saattavat olla melko lakonisia. Varsinkin jos kysyjä on aloittelija. Eli asenne voi olla, että aloittelija pärjää hyvin kun treenaa, venyttelee, hölkkää, lepää, syö ja nukkuu. Näin varmasti suurimman osan kohdalla onkin.
   
 4. AndyS

  AndyS Mode

  Liittynyt:
  3.3.2004
  Viestejä:
  8 389
  Likes Received:
  3 298
  Sukupuoli:
  Mies
  Ei kun palauttavat lenkit seuraavana aamuna. Ei missään nimessä heti treenien perään. Treenien jälkeen kannattaa lähinnä venytellä. Huomasin vasta nyt, että tuosta tosiaan voi saada sen käsityksen, että palauttava lenkki pitäisi juosta heti treenien jälkeen. Tämä kuitenkin vain lisäisi rasitusta eikä suinkaan palauttaisi.

  Yli tunnin lenkkejä ei minusta kannata hirveästi juosta, koska erät on kuitenkin vain sen 2 minuuttia, eikä niitä amatööritasolla ole kovin montaa.

  Se montako lenkkiä teet, riippuu ihan siitä, mitä muuta ohjelmassasi on ja missä vaiheessa kehitystäsi olet. Peruskuntokaudella kolme peruskuntolenkkiä plus jotain palauttavia on aivan mahdollista. Palauttava harjoitus voi lisäksi olla muukin kuin juoksu, vaikkapa kevyt tekniikkaharjoitus tai varjoa ja naruhyppelyä.
   
 5. Kosmonautti

  Kosmonautti

  Liittynyt:
  6.11.2005
  Viestejä:
  158
  Likes Received:
  0
  Tämän ketjun siivittämä voisinkin raapustaa ensimmäisen pakkisviestini.

  En kaipaa tässä vaiheessa tarkkoja harjoittelu- tai ravintovinkkejä, mutta suuntaa antavia neuvoja kaipaisin. Oma tilanteeni on se, että muutaman vuoden harjoittelutauon jälkeen on jälkeen iskenyt treenikipinä. Lajina KB (pyrin siirtymään myös TB:n puolelle) ja peruskunto aika nihkeä. Treenaamisen tavoite on pitää itseni kunnossa ja kehittyä lajissa, mutta toisaalta haluaisin yhdistää kuntosaliharjoittelua harjoitteluuni - en välttämättä siksi, että se tukisi 100%:sti KB-treeniä vaan jotta tulisi lihaa luiden päälle.

  Punttia on tullut nostettua viime kuukausina todella vähän, mutta ajatukset (osittain tämän ketjun vuoksi) ovat muuttuneet siten, että ajattelin jättää punttiksen muutamaksi kuukaudeksi täysin. Olisiko siis ok edetä treenaamisessa seuraavasti:
  1) lajiharjoittelua pari kertaa viikossa ja aerobista treeniä pari kertaa viikossa. Tätä jatkaisin muutaman kuukauden (pitkäjänteisyys ei ole parhaita puoliani :D).
  2) muutaman kuukauden jälkeen pari kertaa viikossa lajiharjoittelua ja pari punttitreeniä (perusliikkeitä pari kertaa viikossa, kroppa läpi siis kerran viikossa). Aerobista pitäisi koittaa tunkea vielä hieman (yksi kerta per viikko) mukaan, tosin aika saattaa loppua viikosta...

  Koko ajan sitten sopivasti lepoa, ravintoa ja toivottavasti myös venyttelyä. Aerobista tulisi tehtyä sulkkiksella, maastofillaroinnilla ja mahdollisesti uinnilla (jep, juokseminen ei oo mun juttu...).

  Olisiko tässä järkevän perusreseptin ainekset siihen, että lajikuntoa/aerobista kuntoa tulisi rakennettua aluksi ja sitten voisi koittaa saada lihastakin? Kilpailuihin en KB:ssä tähtää, 31-vuotiaana jätän homman nuoremmille.

  Liikaa en haluaisi hifistellä, vaan hyviksi todetuilla nikseillä aluksi eteenpäin. Toivottavasti ajatukseni eivät ole aivan p*skoja...


  //kosmonautti
   

Jaa tämä sivu