Tietokonemaailman tyhmien kysymysten kerho

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka / tele' , aloittaja Timba79, 5.9.2005.

 1. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Pistetääs tällainen pystyyn, kun näitä varmasti on ja on helpompi kysäistä kaverilta kun aina sälätä jostain opuksesta, saati perustaa omaa ketjua.

  Oma eka tällainen on seuraava:

  Miten saan Wintoosassa IE:n säädettyä niin, että ikkuna aukaa aina täyden kuvaruudun kokoisena? vituttaa aina klikata se isoksi kun käynnistää selaimen...
   
 2. Pyranha

  Pyranha

  Ikä:
  38
  Liittynyt:
  24.2.2004
  Viestejä:
  3 936
  Likes Received:
  0
  Eipä taida tuohon olla muuta keinoa kuin joku apuohjelma tai sitte niinkuin minä teen:

  Avaa explorer selain, oikeasta alanurkasta käsin hilaa se koko ruudun kokoiseksi (asettele myös kohdalleen vasen ylänurkka) ja sitten suljet selaimen. Tämän jälkeen sen pitäisi aina aueta koko ruudun kokoisena.
   
 3. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Täytyy säätää tuon käsin suurentamisen kanssa. Jos napista suurentaa, niin tämä muistaa asetukset kyllä seuraavaan buuttiin asti, sitten on taas tuo puolikas ruutu kun avaa selaimen ekan kerran. Ärsyttävää. :curs:
   
 4. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  Jos käynnistät IE:n esim. työpöydän tai Quick Launch Barin kuvakkeesta:
  Valitse pikakuvakkeen ominaisuudet (esim. klikkaamalla hiiren oikeammanpuoleista nappia IE:n kuvakkeen päällä) ja valitsemalla "Ominaisuudet" (valikon viimeinen vaihtoehto). Sieltä pitäisi löytyä Shortcut/pikakuvake tabista kohta, josta voi valita minkä kokoinen sovelluksen ikkuna on sen käynnistyessä. Englanninkielisessä versiossa kohta "Run:" ja vaihtoehdot ovat "Normal Window, Minimized, Maximized". Suomenkielisessä voisin kuvitella niiden olevan jotain "Suorita:" jne.
   
 5. Essi_

  Essi_

  Ikä:
  31
  Liittynyt:
  20.8.2005
  Viestejä:
  8
  Likes Received:
  0
  Toinen tyhmä kysymys,
  Miksi käytätte IE:tä :D
   
 6. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 720
  Likes Received:
  147
  Sukupuoli:
  Mies
  Kiitti, tämä toimi, kun vaan ensin teki tuosta IE:n alkuperäisestä kuvakkeesta pikakuvakkeen. Eipä olisi käynyt mielessä edes kokeilla tuota ilman tätä ohjetta. Tuota alkuperäistä kuvaketta kun klikkasi oikealla napilla ja otti ominaisuudet, se meni suoraan IE:n ominaisuuksiin ja sieltä tätä asetusta ei löydy. :thumbs:
   
 7. JN

  JN .

  Liittynyt:
  16.5.2005
  Viestejä:
  5 841
  Likes Received:
  10
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Tampere
  Niinpä.
  Mozilla on parempi vaihtoehto. Aivan ykkösominaisuus nuo tab:it, eli ei ole montaa selainta käynnissä yhtäaikaa.

  Jos IE:tä väkisin haluaa käyttää, niin siitäkin saa PALJON paremman version,
  http://www.avantbrowser.com/ Pluginillä. Tukee myös noita tabbeja.
  Suosittelen Timballe.
   
 8. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  Sama neuvo pätee mihin tahansa Windows-sovellukseen, joka on toteutettu
  "oikein" l. tukee k.o. ominaisuutta. :)
   
 9. Mantu

  Mantu

  Liittynyt:
  31.5.2002
  Viestejä:
  300
  Likes Received:
  0
  Mistä tietää onko koneessa USB 1.1 vai USB 2.0? Laitehallintaan ilmeisesti tulee suunnata, mutta sitten siellä on jotain hebreaa USB-juttujen kohdalla...?
   
 10. Raejuusto

  Raejuusto

  Ikä:
  37
  Liittynyt:
  3.9.2003
  Viestejä:
  2 215
  Likes Received:
  0
  Hyvä ketju meille uusavuttomille!

  Mä olen ihmetellyt pitkän aikaa sitä, että vaikka tietotekniikan kehitys menee huimaa vauhtia eteenpäin, suoritinteho kasvaa jne. eksponentiaalisesti, niin miksei se näy käyttäjäpäässä? Miksi hitossa minulla kestää edelleen melkein kymmenen sekuntia avata pdf-tiedosto pentium-III-tasoisella toosalla? Nettiselaimen käynnistymiseenkin menee muutama sekunti. Kuten menee myös sivulta toiselle siirtymiseen. Tiedän kyllä että tiedonsiirrossa on vielä paljon kehittelemistä.

  Puhumattakaan tietokoneen käynnistämisen ja sen käyttämään pääsemisen välisestä ajasta.

  Onko kellekkään tullut mieleen miten upeata se olisi jos vaikka linkin klikkaamisen jälkeen selain siirtäisi käyttäjän sivulta toiselle sellaisessa aikayksikössä joka on ihmisaivoille havainnoimiseen liian lyhyt aika? Tai kun painaa sitä virtanappulaa avatakseen koneen, menee alle silmänräpäys niin kone on käyttövalmiina? Pyrkivätkö prosessorikehittelijät edes tällaisiin asioihin, ja ovatko nämä asiat saavutettavissa nykytekniikoilla?

  Jos joku osaa vastata edes tyydyttävästi niin pelastaa mun päivän :)
   
 11. Volmari

  Volmari

  Liittynyt:
  10.5.2004
  Viestejä:
  1 346
  Likes Received:
  7
  Tulipas hyvään aikaan tämä thredi kun viikonlopun laneista jäi mietityttämään yksi merkillinen asia. Noh, ongelma oli seuraava: koneet yhdistettiin hubilla toisiinsa ja luotiin peliin laniservo, muut löysivät serverin mutta minä en. Aikamme kikkailimme ip:n kanssa (yhteinen ip-avaruus yms.), piuhojen kanssa (3 eri verkkopiuhaa), palomuurien kanssa ja lopuksi asensimme pelin uudestaan. Ei auttanut. Pingaus toimi hyvin ja pääsin muiden jakamiin tiedostoihin kiinni. Tässä vaiheessa käyrä näytti kohti kattoa ja hihat alkoivat savuta. Aloin vielä kerran värkkäämään johtojen kanssa ja käänsin verkkojohdon "toisinpäin" ja voila serveri löytyi!! Tämän jälkeen pelitys toimi hyvin, aina siihen saakka kun serveriin joutui ottamaan yhteyttä uudestaan. Näillä kerroilla manailu, taikasanat ja piuhan irrotus/kiinnitys-ruljanssi korjasi ongelman.

  Järki sanoo, että data liikkuu ihan samalla tavalla kumpaankin suuntaan, eikö niin? Mistä voi siis johtua tämä varsin kiusallinen pröbleemi?? Valaiskaa hämmentynyttä.
   
 12. Löre

  Löre

  Liittynyt:
  20.7.2003
  Viestejä:
  120
  Likes Received:
  0
  Miten suuri ero on sillä onko näytönohjain agp- vai pci-väylässä?
  Entä DDR ja SDRAM -muistit. Kuinka paljon nopeampi tahi hitaampi

  Näitä jos kysyy joltain atk-asiantuntijalta niin vastaus on aina että "miljoona, siis miljoona kertaa nopeampi!" Mikä se todellinen ero on, ja huomaako sen käytössä?
   
 13. HC76

  HC76

  Liittynyt:
  20.8.2003
  Viestejä:
  5 045
  Likes Received:
  0
  Luulisin että kovalevyn nopeus on pullonkaulana, ainakin tuossa pdf-avauksessa jne muissa jutuissa mitä luetaan levyltä/levylle. Suorittimet pystyvät uskomattomiin nopeuksiin vaan eipä auta kovalevy on hidas eikä pysy perässä.

  Nettiselaimella siirryttäessä sivulta sivulle hitaus johtuu siitä netin nopeudesta. Vaikka ois kuin nopea prossu tekemässä työtä ei auta jos ei putkea pitkin tule nopeempaa sitä tavaraa. Kaikki kuvat jne animaatiot on isoja yleensä.

  EDIT: Nopeuserot huomaa paremmin muissa asioissa. Pelit, kuvankäsittely jne jne. Ja esim. uudet Pentium 4 prossut käyttää Hyper Threading tekniikkaa. Eli voit käyttää useaa ohjelmaa samanaikasesti ja nopeus säilyy. (miltei samana). Tässä suurin ero AMD prossuihin, jotka ei käytä tuota tekniikkaa. Ainakaan tietääkseni. Siksi suositellaan AMD prossua pelikoneeseen ja INTEL toimisto/muu käyttö.
   
 14. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98
  Periaatteessa tuplaten nopeampaa.

  single data ram
  double data rate

  ddr muistissa siirrettään tietoa sekä nousevalla, että laskevalla kellojaksolla, kun taas sdram siirtää tietoa vaan nousevalla kellojaksolla.

  Varmasti huomaa käytössä
   
 15. JKoH

  JKoH

  Ikä:
  40
  Liittynyt:
  9.8.2005
  Viestejä:
  46
  Likes Received:
  0
  Kaupunki:
  Iisalmi
  Mitenkähän IE:stä saa pois vanhat osoitteet joilla on tullut käytyä. Sivuhistoria ja muut härpäkkeet on tyhjennetty, mutta vielä tuo ehdottaa jotakin ufotutkijat.fi ym. sivuja joilla en edes muista käyneeni. Että mistä se repii noita sivuja tuohon valikkoon kun ei niitä mistään löydy koneelta.
   
 16. Naene

  Naene

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  7.5.2005
  Viestejä:
  2 884
  Likes Received:
  1
  Tämäpä hyvä idea. Joudun ostelemaan uusia läppäreitä liian usein kun ne rupeavat jumittamaan viimeistään parin vuoden jälkeen. Nyt on taas yksi läppäri täysin juntturassa. Eli voisin kysyä niinkin perusjuttua kuin; miten konetta huolletaan?

  Olen kuullut defragoinnista, joo. Kerran viikossako? Ja joku kovalevyn eheytys. Se neuvottiin kanssa kädestä pitäen.
  Onko muuta? Onko tolla läppärillä toivoa, tuo taitaa olla kokonaiset 2 vuotta nyt. Tai 1½.

  niin ja miten saa purua näppäimistön alta saako näppäimet irti, läppäristä.

  Niin ja jos on tilasta pulaa eikä viitsi deletoida muita asioita, onko tuo Mozzarella tai mikälie mozilla pitämisen arvoinen, kaikki on silti liian hidasta, saisinko paljon tilaa kovalevylle jos heitän mozillat huitsin nevadaan? Eikö Explorer enää kelpaa kellekään.

  saas nähdä viitsiikö kukaan edes vastailla näin pöljälle. :D
   
 17. Jakob

  Jakob

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  6 734
  Likes Received:
  98

  Wintoosa kannattaa asennella uudella aika ajoin, jos ei itseltä onnistu niin varmasti sulta löytyy joku tuttu joka tuon voi tehdä. Ei pari vuotta vanha läppäri voi olla käyttökelvoton..

  Mozillan poistamisella et tilaa saa lisättyä. Monzarella on niin pieni ohjelma.

  Läppäristä saa varmaan näppiksen irti ja voihan tuosta imaista vaikka pölynimurilla suurimmat pois?

  Defrag pistää pirstoutuneet tiedot kasaan, voit saada näin lisää tilaa levylle. MItään isoja määriä ei varmasti vapaudu. Mitenkä usein riippuu aika paljon siitä miten paljon koneelle asennellaan tavaraa ja poistellaan tavaraa. Ei sitä nyt kerran viikkoon tarvitse tehdä.
   
 18. Naene

  Naene

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  7.5.2005
  Viestejä:
  2 884
  Likes Received:
  1
  Ookoo kiitos winkseistä!

  Onko Windows XP:tä uudempaa/parempaa?
   
 19. HC76

  HC76

  Liittynyt:
  20.8.2003
  Viestejä:
  5 045
  Likes Received:
  0
  No ei ole uudempaa. Tai on. Mutta ei myynnissä vielä. Parempaa ei taida olla.
   
 20. pevelius

  pevelius

  Ikä:
  45
  Liittynyt:
  15.5.2005
  Viestejä:
  1 100
  Likes Received:
  1
  vinkki niille joiden mielestä tietokone käynnistyy liian hitaasti: tarkistakaa tukeeko koneenne uni-tilaa (suspend, sleep tjms.).
  sammuttamisen sijasta kone laitetaan nukkumaan, ja kun sitä taas tarvitaan, painetaan virtanappia. parin sekunnin päästä kone on taas käyttövalmis.
  nukkuminen kuluttaa hieman virtaa, koska muistissa pitää säilyttää jännite. ei kuitenkaan kovin paljoa. minun powerbook nukkuu nätisti akkunsa kanssa vaikka 2 viikkoa.
   

Jaa tämä sivu