Tietokonemaailman tyhmien kysymysten kerho

Viestiketju osiossa 'Tietotekniikka / tele' , aloittaja Timba79, 5.9.2005.

 1. pevelius

  pevelius

  Ikä:
  45
  Liittynyt:
  15.5.2005
  Viestejä:
  1 100
  Likes Received:
  1
  toinen vinkki: jos ei pelaa ja massia löytyy, applen mac on erinomainen kone myös kotikäyttöön.
  itse vaihdoin kotona 1,5 vuotta sitten windowsista linuxiin (pöytäkoneessa) ja maciin (kannettavassa). ei ole takaisin kaipuuta, vaikkakin töissä vielä tahkoan XP:llä. emäntäkin alkaa toipumaan jo linux-järkytyksestään :)
   
 2. Mantu

  Mantu

  Liittynyt:
  31.5.2002
  Viestejä:
  300
  Likes Received:
  0
  No perskules kun te itämaan tietäjät tiedätte kaikkeja muita juttuja, niin osaiskos joku vastata siihen USB kysymykseen, minkä aiemmin esitin? Kertauksena, mistä näkee onko koneessa USB 1.1 vai USB 2.0?
   
 3. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  IE tallettaa noita juttuja piilotettuihin tiedostoihin ja Windowsin rekisteriin (registry). Tarkat ohjeet näiden putsaamiseen.

  Suosittelen selaimen vaihtoa esim. Firefoxiin.
   
 4. JN

  JN .

  Liittynyt:
  16.5.2005
  Viestejä:
  5 841
  Likes Received:
  10
  Sukupuoli:
  Nainen
  Kaupunki:
  Tampere
  Emolevyn ohjekirjasta.
  Tai sitten ilmasella Sisoftware Sandra ohjelmistolla otat Mainboard informationin Tai Ports informationin.
   
 5. Gere

  Gere

  Liittynyt:
  28.7.2003
  Viestejä:
  106
  Likes Received:
  0
  Windowsissa:
  Start- Run- kirjoita msinfo32 - OK
  Siellä Components - USB

  Tuolta löytyy kätevästi muutakin koneen sielunelämästä.
   
 6. Mantu

  Mantu

  Liittynyt:
  31.5.2002
  Viestejä:
  300
  Likes Received:
  0
  Ahtung, kiitokset!
   
 7. Iita

  Iita

  Liittynyt:
  14.2.2004
  Viestejä:
  25
  Likes Received:
  0
  Niin, kaipa tuo noin toimii jos osaa, itsellä kannettavan pitäisi tukea ko toimintoa, mutta enpä enää kyllä ikinä tule sitä kokeilemaan. Muutaman kerran erehtynyt (niin, ei tyhmä kerrasta opi) ja sitähän ei saa enää päälle sitten millään, kyllä se päällä on, mutta ei vaan saa näkyville mitään. Sitten vain akku irti ja uudelleen käynnistystä.

  Pah sanon minä moisille unitiloille. Onneksi omani käynnistyy suht nopeasti, eli ei haittaa että olen blondi tuon horroksen kanssa.
   
 8. JBoy

  JBoy

  Ikä:
  48
  Liittynyt:
  21.10.2004
  Viestejä:
  686
  Likes Received:
  0
  Ok, kyssäri tulee.
  Minulla on kansio jossa on tekstitiedostoja. Nyt haluan etsiä Windowsin Searchillä kaikki sellaiset tekstitiedostot joissa on käytetty tabulaattoria, siis ei esim 8*space tai 4*space, vaan TAB. Eli kun haun käynnistää niin mitä siihen hakuehtokenttään pitää laittaa.

  Ja ei, en siirry Linuxiin enkä asenna Cygwiniä.

  -J-
   
 9. alppix

  alppix

  Ikä:
  39
  Liittynyt:
  4.4.2005
  Viestejä:
  1 041
  Likes Received:
  4

  Kopioi vaikka jostain niistä word doccareista se tabulaattori kohta ja pastee se siihen hakukenttään (tuli sellanen neliö).. piti ihan kokeilla omalla koneella kun en ollu koskaa aikasemmi tehny. Toimi.
   
 10. Tomi

  Tomi

  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  8 413
  Likes Received:
  135
  Miten c-aseman imagen ottaminen/polttaminen käytännössä tapahtuu? Kuinka paljon esim 15-gigainen c-partitio vie imagena tilaa? Kannattaako se käräyttää esim dvd-levyille vai kakkoskovolle? Mitä kaikkea se image sisältää? :nolo:
   
 11. JBoy

  JBoy

  Ikä:
  48
  Liittynyt:
  21.10.2004
  Viestejä:
  686
  Likes Received:
  0
  Tänk ju alppix !!

  Tuotakaan tajunnut itse kokeilla.... :wall:
   
 12. Lear

  Lear

  Liittynyt:
  4.10.2002
  Viestejä:
  72
  Likes Received:
  0
  Imagen voi polttaa vaikka Nerolla, valikosta löytyy muistaakseni "hdd backup" tms.. 15-giganen osio taitaa mennä 4 dvd:lle, eli imagesta tulee suurinpiirtein sen kokoinen, mitä asemalla on tietoa. Image sisältää sitten kaiken mitä siellä c-osiolla on.
   
 13. HC76

  HC76

  Liittynyt:
  20.8.2003
  Viestejä:
  5 045
  Likes Received:
  0
  No c-osion voi suoraan peilata esim toiselle kovolle levyhallinnasta. Jolloin kovalevyrikon sattuessa voit suoraa käynnistää toiselta kovolta. Sisältää kaiken:

  "Mirroring entire system drive - MirrorFolder can be used to mirror entire Windows drive on another local hard disk drive in real-time mode. In case the source drive fails, you can use mirror drive to boot the Windows without any lose of data/files (you need to make the mirror drive as "Active" in the Disk Manager / FDISK program when creating the mirror)."

  Tai sitten erillisohjelmalla esim. Ghost:illa. Teet esim imagen dvd:lle (jos mahtuu) tai toiselle kovolle. En tiedä kuin paljon pienempi se image on, mutta on kuitenkin. Se image, samoin kun tuo peilaus, sisältää kaiken miinkä olet määritellyt. Esim windowsia peilatessa kaikki filut, ohjelmanpätkät, rekisterit jne.

  Paras ois että formatois c-levyn, asentais windowsin ja kaikki tarvittavat ohjelmat. Päivittäis kaikki viimisen päälle ja tekis siitä imagen dvd:lle. Sais systeemin palautettua muutamassa minuutissa tarpeen tullen.
   
 14. cartman74

  cartman74

  Liittynyt:
  28.6.2002
  Viestejä:
  1 457
  Likes Received:
  11
  Uudemmilla imagen otto ohjelmilla voi imagen ottaa "lennosta" eli Windowsin ollessa käynnissä. (Norton Ghost 9.0) Image tosin pitänee ottaa toiselle kiintolevylle eli samalle ei voi kirjoittaa josta ottaa? En ole varma..

  Joillain vanhemmilla imagen otto ohjelmilla (Imagecenter) bootataan korpulla joka käynnistää sitten imagen otto ohjelman. Tällöinkin image pitää tiputtaa eri levylle kuin mistä sitä otetaan.

  Imagen kokoa vaikea sanoa, riippuu paljonko esim. tuosta 15-gigaisesta partitiosta on tyhjää? Jos image sopii DiiViiDiille niin sinne vain. Jos isompi niin kovolle vaikkain sen imagen voi jakaa pienempiin osiin jotka sopii sit vaikka CD:lle tai DiiViDiille.

  Imageen tulee kaikki mitä siinä levyllä nyt sattuu oleen. Eli sinuntapauksessasi laaman kuvata ja Jasmin Mäntylän nakukuvat.
   
 15. Tomi

  Tomi

  Liittynyt:
  17.4.2002
  Viestejä:
  8 413
  Likes Received:
  135
  Kiitos. Aloitan kohta c-imagen kopioimisen kakkoskovolle. :)
   
 16. Sininenporkkana

  Sininenporkkana

  Liittynyt:
  16.6.2004
  Viestejä:
  1 974
  Likes Received:
  23

  yksi syy tähän on että 10-15 vuotta sitten koodi oli teknillisesti optimoidumpaa ja parempaa jolla saatiin mopokoneista kaikki tehot vähäntkin tehot irti. nykyään koneet ovat niin tehokkaita että se on ihan sama millaista koodia sille tungetaan se pyörittää sen jokatapauksessa, ainoa vika tässä vain on se että monet sovellukset sitten toimivat erittäin hitaaaaaaasti.

  hyvä esimerkki on, katsokaa noita aseemblyjen 4k demoja. aivan uskomattomia väännöksiä ja siinä on koodia optimoitu niin että koko paska mahtuu 4 kiloon! ottaisivat redmondin kaverit mallia näistä jannuista.
   
 17. Joze86

  Joze86

  Liittynyt:
  23.1.2005
  Viestejä:
  764
  Likes Received:
  0
  Harvinaisen hyvä ja valaiseva postaus itsekkin samaa asiaa potinut :worship: .
   
 18. snake250

  snake250

  Liittynyt:
  21.8.2005
  Viestejä:
  50
  Likes Received:
  0
  Mietipäs mitä asioita moderni käyttöjärjestelmä tekee esim. nykyaikaisen PC:n käynnistyksessä verrattuna aikaan 10-15 vuotta sitten. Oheislaitteiden määrä on aivan eri luokkaa, puhumattakaan taustaprosesseista, dynaamisista kirjastoista jne. Jossain MS-DOS-koneessa ei ole "käynnistyksen" jälkeen välttämättä vielä edes hiiriajuria yms. ladattuna ja ainoa käynnissä oleva prosessi on komentotulkki.

  Jonkun PC:n kannalta myös yleiskäyttöisyys hidastaa asioita, koska käyttöjärjestelmän pitää varautua tietyissä rajoissa mielivaltaiseen laitteistokokoonpanoon. Esim. joku Playstation tms. laite käynnistyy huomattavasti nopeammin, koska laitteistoalusta on aina sama ja laitteen käyttötarkoitus on selkeästi rajattu. Tällaisessa tilanteessa optimointi on helpompaa.

  4k demojen "hienous" perustuu mielestäni useammin innovatiivisuuteen kuin optimointitaitoon. On sinänsä ironista, että tällaisissa 4k demoissa optimoidaan eniten käännetyn binäärin kokoa. Alkuperäinen kysymys liittyi kuitenkin enemmän laskentaan ja muistinkulutukseen ja laskentaa tai ajoaikaista muistinkulutusta optimoidaan usein nimeomaan ohjelmakoodin koon kustannuksella. ;)

  Jokaisessa tietokoneessa on pullonkaula ja näissä nykyisissä virtuaalimuistikoneissa se on (IMHO) laitteistopuolella useimmiten muistin määrä: Liikaa prosesseja ajossa, liian vähän muistia -> liikaa sivutusta levylle ja takaisin.
   
 19. Dragon

  Dragon VIP

  Ikä:
  41
  Liittynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  5 770
  Likes Received:
  59
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Turku
  Miksi mä en pääse enää Firefoxilla lukemaan sähköposteja koulun serveriltä, joka siis tapahtuu https-yhteydessä. Operalla, IE:llä ja ssh:n kautta pinella onnistuu ihan hyvin.

  Siis niinku mitä ihmettä :confused:
   
 20. Sininenporkkana

  Sininenporkkana

  Liittynyt:
  16.6.2004
  Viestejä:
  1 974
  Likes Received:
  23

  juu tottahan tämäkin on yksi syy, mutta nuo muistin loppumiset yms. ovat juuri sen takia että koodi ei ole tehty niin hyväksi kuin sen voisi tehdä.
   

Jaa tämä sivu