Tulisijat

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja modified, 28.5.2009.

 1. Jimmy Kimmel

  Jimmy Kimmel

  Liittynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  2 843
  Likes Received:
  0
  Nii-i. Mun piti yhdessä vaiheessa alkaa muuraamaan yhden ison valmistajan tulisijoja. Tulisijojen muurauksen hinnat menee tulisijan mallin mukaan eli niihin ei olisi saanut itse vaikuttaa. Tulisijan myyjä myy samalla muurauksen, tai pikemminkin kasauksen/pystytyksen. Siihen lisäksi tulevat muut hommat eli hormireikien puhkomisen, palomuurien rappaukset, pohjan vahvistukset, piipun muuraukset jne. olisi saanut itse hinnoitella. En alkanut. Mua lähtökohtaisesti ahdisti ajatus siitä, että omaa työtä ei saa itse hinnoitella alusta asti.

  Se on ihan oikeasti mahdollista, että joku vuolukiviuunin asentaja ei edes ole muurari ja näin ollen sillä ei ole hajuakaan jostain tiilipiipun muurauksesta. Harkkohormin kasaaminenkin läpivientineen voi olla vähän niin sun näin, jos on tottunut piirustusten mukaisia vuolukivimöllyköitä nostelemaan päällekkäin.
   
 2. Herra Mirandos

  Herra Mirandos

  Liittynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  2 591
  Likes Received:
  15
  Perus vuolukivitakan muuraa sellainen mies, jolla järki riittää syömiseen...noh...jos pikkuisenkin kokemusta rakennustöistä, perusvuolukvitakan "muuraa" eli pystyttää helposti.
   
 3. Jyrki1975

  Jyrki1975

  Liittynyt:
  16.4.2010
  Viestejä:
  317
  Likes Received:
  9
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Espoo
  Meille tuli uuteen asuntoon tällainen nurkkamalli. Juuri samanlainen kuin kuvassa.

  http://www.uunisepat.fi/mallisto/34-riekko-nurkkamalli

  Sisäänajo on ollut käynnissä viikonlopusta lähtien. Tänään vielä viimeinen "koepoltto" ja sen jälkeen pitäisi olla käyttövalmis normaaliin lämmitykseen. Hyvin on takka toiminut ja eilen tuli poltettua 3-4 kg puita takassa ja vielä tänä aamuna takan kylki oli ihan lämmin.
   
 4. kalle_kustaa

  kalle_kustaa

  Liittynyt:
  10.12.2012
  Viestejä:
  6
  Likes Received:
  0
  Onkohan muuten kellää kuvaa Schiedelin (Ilmeisesti Polar metallin valmistama) savupellistä? Olisi mielenkiintoista nähdä, millainen häkäaukko pellissä on. Ajattelin modata häkäaukkoa pienemmäksi, koska tuntuu, ettei tiilerin massiivisen kuoritakan kanssa toimi toi pelti kovin hyvin (vrt. termospullon korkki auki).

  Pellissä on siis loveus pellin päässä ja lisäksi suorakaiteen muotoinen aukko pellin alkupäässä. En tiedä, kumpi noista nyt muodostaa sen häkäaukon. Tällainen pelti meillä siis kyseessä: http://www.kodinterra.fi/market/kodinterra?a_Visit:tuote=4l0qlunp9jy1dvla&kategoriaTunniste=MuurHormit&path=RAKENNUSTARVIKKEET%2FTulisijat%2FMuurHormit&myymala=Kodin+Terra+Jyv%C3%A4skyl%C3%A4&paikkakunta=Jyv%C3%A4skyl%C3%A4&osuuskauppa=KESKIMAA&pageName=Main
   
 5. 69T

  69T

  Liittynyt:
  4.2.2012
  Viestejä:
  1 034
  Likes Received:
  0
  Meillä on Schiedeleissä nuo PolarMetallin savupellit vm. 2008 ja niissä ei ole minkäänlaisia häkäreikiä. Vähän aikaa sitten porasin tlu:n peltiin (200mm hormille) reiän, joskin syystä että tuo aikaajoin "kusee" sisällepäin. Nyt näyttäisi siltä että kuivattaa piippua hiukan paremmin eli ei ole juurikaan kastellut allensa :) Pellissä on periaatteessa nurkat lovettu, mutta ainakin tuossa suurimmassa mallissa ne hävisi savupellin telineen uraan kun laittaa pellin kokonaan kiinni. Saunassa pienempi (140mm hormi) on ainakin tiivis pelti. Tiedä sitten näistä uudemmista, mutta peltejä voi päästä kurkkimaan jossain rautakaupassa jos siellä sattuu olemaan noita hyllyssä.
   
 6. Mies847

  Mies847

  Liittynyt:
  1.3.2003
  Viestejä:
  4 028
  Likes Received:
  953
  Tänä talvena on ruvettu käyttämään tuota meidän takkaa, ongelmana tahtoo olla, että kun hetken poltta alkaa haistaa joku oksennuksen tapainen ja lopuksi paska? Takka on tuollainen ~130cm korkea vuolukivitakka, eli ei jatku savupiippu suoraan ylös, vaan jossain vaiheessa mennään ensin pätkä sivulle. Eli periaatteessa tuo rakenne on J:n muotoinen jossain vaiheessa. Nuohottu tuo on joka vuosi, edellinen omistaja sanoi polttaneensa puita vain muutaman kerran. Onko tuonne nyt joku eläin kuollut vai jotkin eristeetkö tuolla käryää?
  Joka kerta tuo ei haise niin voimakkaasti ja nyt kyllä pistin sellaiset roihut, että pitäis palaa ylimääräisetkin paskat välistä pois..
   
 7. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Pihasauna mökille hirsistä seuraava projekti. Aitokiuas Ak47 on jo mutta hormi puuttuu. Mikäs ois halvin vaihtoehto? Ensin meinasin hommata käytetyt tiilet ilmatteeks mutta sit menis rahaa perustuksiin. Schiedelin elementtihomrit olis suht järkevänhintaisia, noin 300 euroa. Tai jos sais käytetyn teräspiipun jostain? Muita ideoita?
   
 8. D.Yates

  D.Yates

  Liittynyt:
  7.1.2004
  Viestejä:
  13 094
  Likes Received:
  733
  Tee sitten hormin läpiviennit huolella ettei pala, varsinkin teräspiipulla :rolleyes:
   
 9. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  No tuo tuli mieleen itsellekin jo eilen. Ehkä sitä jaksaa nähdä vaivaa sen verran että tekee tuon joko elementeistä tai tiilistä.
   
 10. 69T

  69T

  Liittynyt:
  4.2.2012
  Viestejä:
  1 034
  Likes Received:
  0
  Näin kannattaa toimia jos kiukaana on AK47. Teräspiipulla sauna palaa jo rasvanpolttolämmityksellä. Hyvänä puolena siinä on se että toisella yrittämällä tulee parempi, eka kun menee kuitenkin jostain muualtakin vituiks ;)
   
 11. Dr_Jones

  Dr_Jones

  Liittynyt:
  1.8.2012
  Viestejä:
  87
  Likes Received:
  0
  Asiasta toiseen, onko Hupella kestänyt Tyynen ja hormin sauma ehjänä? Mulla funkkis Tyyne odottaa muurausta tulevassa olohuoneessa ja muurari oli sitä mieltä että takan ja hormin väliin pitäisi jättää pieni rako. Tiilihormi mulla on joten hieman kyllä epäilen...ja ulkonäön puolesta en kyllä mitään saumaa siihen haluaisi.
   
 12. Samo

  Samo swahilipäällikkö VIP

  Liittynyt:
  12.1.2003
  Viestejä:
  4 091
  Likes Received:
  59
  Kyllä siihen kannattaa liikkumarako jättää jonka sitten täytät akryylimassalla. Maalia päälle ja avot.
   
 13. Huppe

  Huppe Iso Kingi H. Mode

  Ikä:
  43
  Liittynyt:
  1.6.2004
  Viestejä:
  16 121
  Likes Received:
  13
  Mistähä löytäisi järkevään hintaan hyväksytyn valmishormin (teräksisen) 150mm halkaisijalla? Kiukaana Aito AK-47. Liian pientä ei saa kuulemma laittaa, enkä nyt kyllä 1000 euron Kota-hormiakaan tuohon osta.

  Palomestari sanoi ettei itse saa tehdä, tai saa tehdä mutta ei käyttää...
   
 14. Homelius

  Homelius

  Liittynyt:
  29.10.2015
  Viestejä:
  12
  Likes Received:
  3
  Sukupuoli:
  Mies
  Nostelen vanhaa aihetta ylös. Takka alkaa olla vaihtokunnossa ja mietittiin tilalle pönttöuunia. Onkohan noissa paljon laadullisia eroja? Hinnat näyttäisi keskimäärin olevan aika tarkkaan 3000-3500 euron välissä valmiiksi asennettuna. Esim. tuo Tiilerin Aino kiinostaisi (http://www.tiileri.fi/fi/tuote/345&ref=105). Lämmitettävää olisi noin 70 neliötä, joten eikös tuollaisten teho sellaiseen pitäisi vielä riittää? Nykyisellä takalla pakkasilla keskimäärin kerran päivässä lämmitetty ja yli -20 pakkasilla monesti aamuisin ja iltaisin.
   
 15. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 944
  Likes Received:
  2 488
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Tuommoinenkin vaihtoehto sitten on. On varaavaa mallia tai sitten ei. Voi itsekin kasata ja ei ole mahdoton projekti. Nyt sattuu oleen kampanjat vielä käynnissä.

  http://nordpeis.fi/
   
 16. Homelius

  Homelius

  Liittynyt:
  29.10.2015
  Viestejä:
  12
  Likes Received:
  3
  Sukupuoli:
  Mies
  Ei tuokaan välttämättä huono olisi. Aika paljon on takoissa vaihtoehtoja, joten päätös on melko vaikea tehdä.
   
 17. Kissanvillat

  Kissanvillat

  Liittynyt:
  30.1.2019
  Viestejä:
  2
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Mies
  Kuinka paljon varaavan takan lämmöstä karkaa hormin kautta ulos?

  Mökillä on kohtuullisen nopeasti ja tehokkaasti lämpönsä ulos antava vuolukivitakka. Sillä on helppo säätää lämpötilaa puun määrällä. Tarvittaessa sillä saa nopeasti lämpöä, mutta kuitenkaan se ei jäähdy hetkessä.

  Lisäksi on massiivinen kuorellinen leivinuuni, jota saa luukuttaa kauan ennen kuin sen saa edes haaleaksi. Haaleana se myös pysyy. Ja kauan.

  Jos mökkiä yrittää pitää talvella lämpimänä pelkällä leivinuunilla, niin ei tule mitään. Tuntuukin, että johonkin energia katoaa. En keksi muuta tietä kuin hormi.

  Vuolukivitakka: paljon lämpöä, vähän puita.
  Leivinuuni: vähän lämpöä, paljon puita.
   
 18. aikamies

  aikamies kääpiöiden sukua VIP

  Ikä:
  55
  Liittynyt:
  17.12.2018
  Viestejä:
  480
  Likes Received:
  246
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Tornio
  Mikäli et asu vakituisesti mökilläsi talviaikaan tai vietä siellä vähintään kuukauden mittaista joululomaa, niin voit varmaan unohtaa sen massiivisen leivinuunin lämmittämisen. Hormiin toki hukkuu paljon energiaa ja sen hävikin määrään voi paljon vaikuttaa uunin lämmitystavoilla. Massiivinen uuni joka tapauksessa ottaa aikansa ennen kuin lämpiää riittävästi.

  Jos se takka antaa mökillä lämpöä nopeasti ja tehokkaasti eikä kuluta polttopuuta kohtuuttomia määriä, niin sitähän sitten varmaankin kannattaa käyttää.
   
 19. Kissanvillat

  Kissanvillat

  Liittynyt:
  30.1.2019
  Viestejä:
  2
  Likes Received:
  0
  Sukupuoli:
  Mies
  Ei sillä mökkiä lämmitetäkään, mutta ruoanlaitossa se on hyvä, yhdenlainen ainavalmis mikro. Liha- ja vihannespadat syntyvät hetkessä.

  Sitä yritin viestissäni funtsia, että näinköhän varaavien takkojen valmistajien ilmoitukset takkojen hyötysuhteesta pitävät paikkansa. Kun esimerkiksi tuolle ilmoitetaan hyötysuhteeksi 89 %, niin mitäköhän se todellisessa käytössä on?

  Miten nuo mittaukset tehdään?

  https://tiileri.fi/tuote/mikael/
   

Jaa tämä sivu