Vatsatreeni

Viestiketju osiossa 'Aloittelijoiden osio' , aloittaja RapidAid, 19.4.2005.

 1. RapidAid

  RapidAid

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  27.3.2005
  Viestejä:
  1 599
  Likes Received:
  0
  Mitenkäs on, että riittääkö tolle vatsalle 2 kertaa viikossa? Vai pitäisikö/kannattaisiko ne tehdä kolme tai jopa neljä kertaa viikossa? Toi vatsa on ollu mulle sellanen ongelma-alue. Eli viittiskö joku heittää jonkun toimivan ohjelman vatsalle? Mielellään toi 2 kertaa viikossa, mutta jos ei mielestänne riitä niin sitten useempi kerta vaan. Ja sarjat ja toistot mukaan niin olen todella kiitollinen. :)
   
 2. CTi2

  CTi2

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  4.1.2003
  Viestejä:
  619
  Likes Received:
  0
  Jos kerta viikossa ei tunnu riittävän niin tekee sitten kaksikertaa. Useammin ei kannata tehdäkkään. Tuskin kyykkäät kahta, kolmea saati neljää kertaa viikossa?

  Jos paikat kestää ota vaikka:
  voimapyörää 3x15 jos tekniikka pitää
  rutistuksia 2x20
  jalkojen nostot 2xmax


  :eek:fftopic:

  lainaan topicia ja kysyn mitä pitäisi kokeilla, kun ei huvita vatsoja treenata juuri ollenkaan. Ne jää todella usein treenaamatta kokonaan.

  edit. threadin voisi varmaan siirtää toiselle osiolle.
   
 3. Powerhousu

  Powerhousu VIP

  Ikä:
  32
  Liittynyt:
  6.2.2003
  Viestejä:
  9 557
  Likes Received:
  20
  Vatsatreenissä, ihan kuin muussakin treenissä on tärkeää tehdä sarjat loppuun asti ja tarpeeksi suurella vastuksella. Sen verran vastusta että toistot jää maksimissaan noin viiteentoista. Vatsalihakset on ihan samanlaiset lihakset kuin muutkin. Liian usein näkee ihmisten tekevän vatsoja ihan päin vi...a, tehdään 50 toistoa ja 10 sarjaa, jättäen kuitenkin sarjat kesken. Ei mitään järkeä. Kaikissa vatsaliikkeissä kannattaa se tekniikka hioa kuntoon niin hyvin, että liike on mahdollisimman raskas tehdä. Rutistuksetkin on mahdollista tehdä ilman lisäpainoja niin että toistot jäävät kymmeneen ja viimeisen saa puristaa tosissaan.
   
 4. Timba79

  Timba79 Moderaattori Mode

  Ikä:
  36
  Liittynyt:
  5.6.2003
  Viestejä:
  29 335
  Likes Received:
  25
  Sukupuoli:
  Mies
  Powerilta jo lähes kaikki oleellinen tulikin, mutta aloittajan postissa jäi vaivaamaan tuo "ongelma-alue". Tarkotetaanko tässä lihasten heikkoutta, niiden pienuutta vai sitä mitä minä epäilen, eli rasvaa josta pitäisi päästä eroon? Jos jälkimmäistä, niin sen vatsalihasten hinkkaaminen ei siihen auta, vaan dieetille on ruvettava.
   
 5. teemal

  teemal

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  1 265
  Likes Received:
  1
  Tää on ollu aika ongelma myös... Vaikka tietää vatsojen merkityksen esim. ryhtiin ja selkävaivoihin niin helposti on välistä jäänyt. Mikähän piru siinäkin on?
   
 6. mxm

  mxm

  Liittynyt:
  7.12.2003
  Viestejä:
  6 689
  Likes Received:
  0
  Koita vaikka katsoa peiliin, eikö ois hyvä nähdä siellä peilikuvassa kiva sixpacki eikä vararengasta ;) Vatsoja tarttee myös paljon mavessa ja kyykyssä eli niistä on oikeesti myös hyötyä! Itellä jää myös turhan usein vatsat väliin, ne on niin helppo vaan dissata, pitää nyt tsempata kun on kesäkin tulossa...
   
 7. CTi2

  CTi2

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  4.1.2003
  Viestejä:
  619
  Likes Received:
  0

  Rasvaahan ei voinut paikallisesti ;). Olikos se heinäkuussa inttiin niin mikään diettikään ei nappaa.
   
 8. amagro

  amagro

  Liittynyt:
  1.2.2005
  Viestejä:
  41
  Likes Received:
  0
  Ja jos salilla on kone missä tehdä vinoja vatsalihaksia lisäpainoilla,suosittelen lämpimästi.

  Liikkeen palautuksessa on ehdottomasti muistettava tekniikka.Eli piinaavan hidas negatiivinen palautus ja sekunnin stoppi negatiivisen keskivaiheessa.

  On kumma jossei hiki kirpoa otsalle.Ja liike tekee jossainmäärin koko päkkiä.
   
 9. mxm

  mxm

  Liittynyt:
  7.12.2003
  Viestejä:
  6 689
  Likes Received:
  0
  Olitpas muuten quotannut mielenkiintoisesti mun viestiä:D
  Jos rasvaa ei oo 10 senttiä vatsojen päällä niin dietillä ja kunnon reenillä homma hoituu, varsinkin kun ei oo ennen vatsoja järkevästi reenannut. Puhuin siis lähinnä itsestäni, enkä mitään diettiä rupee vetämään sen takia et saisin päckiä vilautella biitsillä. Näkyy jos näkyy...
   
 10. jylhiz

  jylhiz VIP

  Ikä:
  33
  Liittynyt:
  8.3.2005
  Viestejä:
  99
  Likes Received:
  0
  Ite teen 2-kertaa viikossa.
  ma: 8sarjaa x max
  to: 6sarjaa x max

  maanantaina 2-4 eri liikettä
  torstaina 3 eri liikettä

  mielestäni 2kertaa viikossa riittä mainiosti.
   
 11. Ironlife

  Ironlife

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  1 329
  Likes Received:
  0
  Vatsat tulee tehtyä useammin, kun a) treenit kestää noin tunnin. Jos varsinaiseen treeniin kuluu ensin esim. 1½ h niin se syö ainakin omalla kohdallani motivaatiota tehdä siihen vielä vatsoja päälle, koska tavoitteena on kuitenkin suoriutua noin 75 min ulos salilta. b) Vatsat kannattaa sijoittaa oikeasti ohjelmaan ihan niin kuin kaikki muutkin lihasryhmät. Itse teen vatsat jalkatreenin (45min) ja selkätreenin (45-50min) yhteydessä, jolloin siinä on vielä hyvää aikaa kurittaa vatsoja.
   
 12. Boheema

  Boheema

  Ikä:
  27
  Liittynyt:
  24.4.2004
  Viestejä:
  62
  Likes Received:
  0
  Kohta tullee turpaan mutta sanon kuiteski. Mulle riittää 3x12 voimapyörää kerran nelijakosessa ohjelmassa. Sen oon huomannu, että voimapyörän saa tuntumaan paremmin kun kertyy vähä voimaa sinne vatsaan :p tekniikka kuntoon siis. Vatta sisään ja kunnon rutistuksilla fiilistellen. Enempää en vatsoja meinaa ainaskaa vähään aikaan treenata. Näin siis minulla (ja kyllä on pari päivää oikeesti kipeenä)
   
 13. skuge

  skuge

  Liittynyt:
  7.10.2004
  Viestejä:
  1 720
  Likes Received:
  0
  Laitas :kuvia: sitten millasessa kunnossa ne vatsat o ? Ne lihakset sit rupeavat palautumaankin nopeammin jos rasitusta tulee useammin. Itsehän teen kaksjakosella yleensä 5 sarjaa vatsoille...
   
 14. Shammer

  Shammer VIP

  Ikä:
  28
  Liittynyt:
  12.7.2004
  Viestejä:
  1 062
  Likes Received:
  0
  Neljä kovaa 10-15 toiston sarjaa kaksi kertaa viikossa ja AINA on vatsalihakset kipeät seuraavana päivänä... Nytkin, kun eilen tein. Niiden treenaamiseen menee se viisi minuuttia, joka ei ole kovin iso osa kenenkään treenistä.

  Itse teen näin:

  15xjalkojen nostot vaakapenkiltä (lisäpainoilla)
  10-12xistumaannousu vatsalaudalla (lisäpainoilla)
  15xjalkojen nostot vaakapenkiltä (lisäpainoilla)
  10-12xistumaannousu vatsalaudalla (lisäpainoilla)

  Joka toisessa vatsatreenissä vedän istumaannousut sivuttain, jolloin vinot vatsalihakset aktivoituvat mainiosti.

  Niin, ja vatsa tulee treenattua aina viimeisenä lihasryhmänä, käsien tai rinnan ja olkapäiden jälkeen.
   
 15. Cockton

  Cockton

  Ikä:
  34
  Liittynyt:
  13.10.2004
  Viestejä:
  1 010
  Likes Received:
  0
  Missä helevetissä se sivu oli siitä liikkeestä, jossa ikäänkuin normaalin vatsalihasliikkeen yläasennosta laskeudutaan hitaasti alas, ja sitten nosteteen kädet ylöspäin... Olen tässä nyt 10 minuuttia sitä etsinyt...
   
 16. ZweCCo

  ZweCCo

  Ikä:
  27
  Liittynyt:
  28.8.2004
  Viestejä:
  2 570
  Likes Received:
  0
  Itellä menee vatsatreeni niin että teen kolme kertaa tämmösen setin: ensin noin 15 toistoa niin että samalla tekee jalkojennoston ja vatsarutistuksen, sen jälkeen 15-20 pelkkää vatsarutistusta ja sitten vielä molemmille kyljille 10-15 rutistusta. Nuo liikkeet siis ihan yhteen putkeen ja sen jälkeen tauko sit toinen kerta ja sitten vielä tauko ja kolmas satsi niin johan vatsassa tuntuu. Kannattaa hyvin lämmittelyt tehdä ja itse teenkin lämmittelyt jopa niin jo että vatsalihakset vähän väsyy vaikka lämmittelyssä yleensä ei tulisikaan kuluttaa vielä voimia vaan säästää ne sarjoihin. Nuo liikkeet teen todella hitaasti koska hitaushan tekee liikkeestä raskaamman. Nytkin on päkki vielä vähän kipeenä kun sängystä nousee tai tekee jonkun vastaavan liikkeen ja vatsat treenasin tiistaina. Tärkeimpinä itsellä pidän juuri tuon että lämmittelyt jo tekee aika kovasti ja sitten se että erittäin hitaita toistoja.
   
 17. ville___

  ville___

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  11
  Likes Received:
  0
  kun tekee vinoja vatsalihaksia, eli esim istumaannousussa kääntää sivulle, niin miten se vaikuttaa koko vatsatreeniin? tehdäänkö silti yhtä paljon jalkojen nostoja, voimapyörää, tai perusistumaannousua?
  ja kuinka paljon sarjoja noitä vinoja pitäisi tehdä, jos mukana on myös kylkitaivutukset? vaikeita kysymyksiä. voisiko joku kertoa treenin, jossa tehdään kylkitaivutuksia, vinoja vatsalihaksia, ja sitten vaikka noita perusistumaan nousuja, ja jokaiselle noista sarjamäärät, ja monestiko viikossa?
  olisin eniten kiitollinen jos joku pelkkää ystävällisyyttään tollasen jaksaa selittää.:)
   
 18. kiepperi

  kiepperi

  Liittynyt:
  17.11.2005
  Viestejä:
  3
  Likes Received:
  0
  Tuota minä teen vatsoja noin 5-6 päivää viikossa. Nyt kun oon pitkän tauon jälkeen aloittelemassa punttitreeniä niin pistän ihan normaaleja sit uppeja 4 x maximi (4-5 min palautus) jokaisen treenipäivän päätteeksi. Hyvin tuo tuntuu toimivan ja packki alkaa pikkuhiljaaa näkyä nyt kuukauden jälkeen.

  Ihmettelen kovasti teitä 2krt/viikossa treenaavia. Okei, sarjat on erilaiset, joiden takia niitä ei edes niin usein voi treenata. Joidenkin sarjoja en käsitä myös ollenkaan. Kyllähän se lihas siinä kasvaa, kun lyhyitä toistoja tekee, mutta samalla saat sellaisen komean pullean ja pehmeän sixpackin. Toisin sanoen vatsa on samanlainen läski pallo kuin ennenkin, mutta siitä erottuu hieman vatsalihaksia. Älkääkä loukkaantuko siellä :) Näin olen asiasta aina ajatellut, olenko täysin väärässä?

  Ai niin, kyllähän sitä vatsalihasta on ihan hyvä kasvattaakin, mutta minulla on vahva kuva, ettei monet muuta teekkään.
   
 19. hölkkääjä

  hölkkääjä

  Ikä:
  23
  Liittynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  2 738
  Likes Received:
  0
  no ei ne nyt hirveen pehmeiks tule jos vähääkää treenaat lihas kestävyyttä..
  ite oon tehny 3kk 100 toistoa kolmesti päivässä joka päivä. mut en enää
   
 20. [Max]

  [Max]

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  538
  Likes Received:
  0

  Pistäs kuvaa.
   

Jaa tämä sivu