Vessan valo ei sammu?

Viestiketju osiossa 'Kotitalous' , aloittaja kakkapylly, 20.4.2013.

 1. Jargi

  Jargi

  Liittynyt:
  29.7.2011
  Viestejä:
  85
  Likes Received:
  0
  Ite ainaki vetäsin 5 kertasen kaapelin vessan peilikaapille. kova tulee pistorasialle. Ei tarvi valot olla päällä vessassa jos esim. partakone tms. on latauksessa.
   
 2. Joxuz

  Joxuz

  Ikä:
  29
  Liittynyt:
  4.6.2007
  Viestejä:
  13 595
  Likes Received:
  2 283
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  Pirkanmaa
  Jep niin nykymääräyksillä tarvii pistorasia vikavirran. Ellei kyseessä ole pakastimen tai vastaavan pistorasia, jossa pistotulppa on jatkuvasti kiinni ja vikavirran vahinkolaukaisu aiheuttaisi suurta haittaa. Uskallan kyllä väittää että kun nykyään laittaa keittiön tasojen päälle tuollaisen paketin jossa on valaisin sekä pistorasia, niin se tarvii vetää sen vikavirran kautta. Saneerauskohteista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta tuskimpa tarvii alkaa viritteleen vikavirtaa joka pistorasialle jos jotain mutoksia tekee. Taitaa olla riippuvainen rakennusvuodesta.

  Mutta juu, oon jo pihalla aiheesta. Ei kai tässä muuta :D

  Jep tuollaisella 5x2.5 MMJ:llä hoitaa homman niin, että saa sinne peilikaappiin vietyä vaiheen valaisimelle sekä pistorasialle.
   
 3. fanks

  fanks

  Liittynyt:
  27.10.2011
  Viestejä:
  425
  Likes Received:
  18
  Sukupuoli:
  Mies
  Kaupunki:
  jyväskylä
  Juu kun pistorasia on sellasessa paikkaa että siihen kytketään tarkoituksella kiinteä laite, yleensä hella, pesukone, tiskikone, jääkaappi tai pakastin niin ei oo pakko laittaa vikavirtaa. saneeraamisesta sen verran, että uudemman järjestelmän eli kun sähköt toimii perjaatteella L, N ja PE niin sillon se vikavirta on siellä pistorasioiden takana vaikka saneerattaisiinkin, vanhemmissa missä on maadoitus nollattu eli niissä ns tosi vanhoissa saa vielä käyttää nollausta jos vanhaan sähkövetoon on jatkettu, tätäkään ei saa jatkaa kun jonku 1 vai 2 pistorasiaa joten tässä tapauksessa saneeraamisessa on luultavasti puhuttu uudemman sähköluokan talosta mihin on vaan lisätty sähköjä..
   
 4. pigBen

  pigBen

  Liittynyt:
  1.8.2007
  Viestejä:
  70
  Likes Received:
  0
  Eli peilikaapille tulee sähkö ja siitä jatkuu lampulle? mikäli peilikaappiin tulee kevi, sininen ja 2 vaihetta (vaiheiden värit ruskea ja musta) niin kokeile vaihtaa vaiheiden paikkaa keskenään. Kalliiks tulee sähkärin tilaaminen paikalle. varmaan n. 80-100€ jos ei ole tuttua sähkäriä vaan joudut jostain liikkeestä tilaamaan...Niin ja ota sulake pois ensiks ennen ku teet mitään.
   

Jaa tämä sivu